1071
Система для запам'ятовування імен і осіб
Згадувати імен і обличчя є дуже важливим і часто складним завданням. Відрізки виникають з того, що в більшості випадків назва не має реального з'єднання з особою. На ранніх стадіях історії людини різні речі. У той час люди отримали свої імена об'єднання: людина, яка бачив кожен день, вкрита головою, щоб височити борошном і своїми руками, в тісто, зануривши ім'я Мельника; якщо він був постійно зануренням з його або чужим садом, він був називаний Садовников; прізвища коваля була Кузнецовом і т.д. Але нові покоління заміщали їх, і прізвище людини стає менш співвідношеною з його походженням і окупацією, ситуація з пам'яткою назви стала більш складною, і зараз назва є лише словом, яке не має нічого спільного з ідентичністю її носія.
Tony Busen метод соціальної етикетки гарантує, що ви ніколи не знову знайдете себе в ситуації, де, майже одночасно, будучи введеними до п'яти людей і кажучи: «Добра зустрічати вас, приємно зустріти вас, радий зустріти вас, радий зустрітися з вами,» ви знайдете себе представлений п'ять пар взуття, які ви подивитеся в ембаррасменті, так як ви навіть не сподіваємося, щоб запам'ятати обличчя ваших нових знайомих (в більшості випадків ви не дійсно пам'ятаєте ніяких з них).
Соціальний етикет має два прості вимоги:
Перший інтерес до людей, які ви зустрічаєте.
Друге полонество.
Цей метод нагадує рекомендації книги на етикеті, але навіть авторів таких посібників іноді забувають, що спочатку ці правила створюються не тільки як строгі регулятори поведінки людини, але як засіб для полегшення спілкування. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Від алгоритму нижче ви повинні вибрати кроки, які, на вашу думку, краще підійде вам.
Алгоритм застосування соціального етикету запам'ятовування
1,1 км Взяти участь
Якщо у вас є нове знайомство, подаруйте собі психічне ставлення до успіху в цій ситуації. Багато людей переконують себе заздалегідь, що погана пам'ять імен і обличчя знову зникнуть. Як тільки ви вважаєте, що ви можете розвивати вашу пам'ять, ви негайно помітите поліпшення. Перед майбутнім знайомством намагайтеся розслабити якомога простіше і взяти пару хвилин, щоб зібрати свої думки перед початком нового знайомства.
2. Дивитися.
Коли ви зустрічаєте когось, подивіться їх в очі. Не приховувати очі, дивлячись на підлогу під ногами або порушуючи на відстань за посередником. Зважаючи на обличчя, звертайте увагу на індивідуальні риси, так як буде корисно пам'ятати назви і обличчя другим методом. Якщо ви подивитеся уважно, ви помітите, як різні обличчя різних людей.
За допомогою розробленого спостереження ви отримаєте гігантський крок до поліпшення пам'яті. Люди не пам'ятають зовнішній вигляд нових знайомих переважно тому, що вони просто виглядають на обличчі співрозмовника, тоді як необхідно ретельно вивчити і вивчити його.
Краще тренувати спостереження по вулиці або в громадських місцях. Кожен раз подарує собі ставлення до концентрування на одному, наприклад, в один день ви подивитеся тільки на носах, ще один день - тільки брови, третій - вуха, потім - загальний контур черепа пасер-на-д і т.д. Щоб здивувати вас, ви відкриєте для себе різні особи. Ви навчитеся помітити ці відмінності, ви будете розвивати вашу пам'ять.
3. Слухати.
Зрозуміло слухати, орієнтуватися якомога більше на звучання імені людини, яку ви познайомитеся. Це найбільш важлива точка в початковій стадії знайомств, на якій більшість людей не збігаються тому, що вони думають більше про те, як не забути ім'я нового знайомства, ніж про своє ім'я.
4. У Будь ласка, заповніть ім'я
Якщо ви явно почуєте ім'я, не соромтеся, щоб помітно попросити: "Зробіть повторення імені". Рекордія сприяє запам'ятовуванню, кожен повтор багато разів збільшує шанси запам'ятати.
5. Умань Перевірити вимова.
Коли ви почуєте ім'я, негайно перевірте, якщо ви промовляєте її правильно. Це покаже ваш інтерес до знайомств, а крім того, повторює ім'я, можна краще пам'ятати його.
6. Жнівень Запитайте їх, щоб записати своє ім'я.
Якщо у вас виникли будь-які сумніви про заклинання назви, в полоі або гумористичній формі, попросіть нове знайомство проголосувати його літерами. Це дозволить вам знову показати свій інтерес і почути ім'я.
7. Про нас Ваш новий хобі є походженням імен і прізвищ
З повагою, запевняючи, що Вас цікавить походження імен і прізвищ, і поодинці просять, що знає про своє (і історії власної прізвища слід заздалегідь вивчити). Ви можете дізнатися, що середні 50% людей не тільки знають щось про походження їх прізвища, а й послухайте цю тему. У цьому випадку ви знову продемонструєте свій інтерес і отримаєте шанс почути ім'я нового друга.
8. У Обмін візитними картками.
У Японії обмін візитних карток вважається одним з найважливіших соціальних обрядів – вони знають, скільки це сприяє запам’ятовуванню. Якщо ви дійсно зацікавлені в запам’ятовуванні імен людей, варто отримати гідні візитні картки, які ви можете дізнатися з кожним новим знайомством. Як правило, ви отримуєте візитну картку вашого нового друга або хоча б одного шматка паперу з його координацією.
9. Навігація Ім'я в розмові
Виходячи з принципів зацікавленості, полоності та повторення, спробуйте використовувати його ім'я частіше в розмові з новим знайомством, що також сприяє запам'яттю. Крім того, позитивно впливає на процес спілкування, за участю людини, до якого вони звертаються. Ваш співрозмовник буде набагато приємніше, якщо ви скажете: «Так, як Дмитро тільки сказав...» замість «Так, як він просто сказав...» (указуючи пальцем у людини питання).
10. Скажіть ім'я собі.
Під час невеликих паузи в розмові оцінювати співрозмовників, а також тих, хто вони говорять, і повторювати свої імена собі. Ця психічна схильність повинна стати вашої звички.
11. Коли ви залишаєте, перевірте себе.
Зайдіть на напій для себе або кого-небудь з ваших нових друзів або залишивши на деяку іншу причину, перевірте, як ви пам'ятаєте імена ваших співрозмовників, їх вимова та записання, а також інформацію про походження своїх імен, які ви змогли дізнатися. Для цього необхідно додати інші цікаві моменти спілкування. Таким чином, ви побудете низку асоціацій навколо кожного імені, створюючи велику карту в мозку, яка збільшить ймовірність згадати ці імена багато разів.
12. Скажіть добрий, повторіть ім'я
Коли ви говорите про те, щоб хтось сказав, що їх ім'я. Таким чином, ви об’єднаєте два аспекти запам’ятовування – приниження та новизни, з’єднуючи початкові та фінальні моменти навчального періоду.
13.00 р. Скажіть його знову.
а. Ментально. Після знайомства з новими знайомствами, відразу зайдіть на свої імена та обличчя у Вашому розумі.
(b) Використання фотографії. Якщо це можливо (наприклад, на вечірці), спробуйте захопити обличчя ваших нових знайомств.
c) Використання особистого файлу. Зберігайте файл, вказавши на кожну картку тільки час, місце і дату знайомства з цією особою.
14. Принцип лікування
Якщо це можливо, спробуйте застосувати всі вищевказані рекомендації точно навпаки. Наприклад, коли ви познайомитеся з особою, не повторіть своє ім'я, але ваше ім'я, вимовляєте його літерами і, якщо це доречно, навіть розповідайте про своє походження. У будь-якій можливості, намагайтеся звертатися до вашої візитної картки на новий друг. Поговоріть про себе, повторіть ім'я. Це допоможе співрозмовника запам'ятовувати вас, а також заохочувати його використовувати його ім'я або прізвище частіше замість безкаркасного. Це не тільки прояв поніту, але робить спілкування ближче, доброзичливим і спокійною.
15.00 р. Зробіть свій час.
Через незручність і хвилювання, які виникають в момент знайомства, багато хто спробує його в найкоротші терміни. Люди з великою пам'яттю імен і осіб, а також авторів принципів соціального етикету радять не поспішати і хоча б один раз звернутися до кожного з нових знайомих. Наприклад, Королева Англії, яка робить це в кожній ситуації.
16.00 р. Перетворення знайомств в гру
Якщо ви перетворите запам'ятовування імен і обличчя в захоплюючу гру, права півкуля вашого мозку буде мати більше свободи, щоб побудувати асоціативні з'єднання, які є основою хорошої пам'яті. Діти, на відміну від дорослих, мають краще пам'ять обличчя і імен, не тому, що їх мозок більш досконалий, але тому що вони несвідомо застосовуються всі принципи запам'ятовування.
17.00 р. Застосувати плюс Один принцип
В середньому людина пам'ятає імен і осіб з двох або трьох осіб з тридцяти. Зробіть це місце, щоб пам'ятати одну людину. Таким чином, ви налаштовуєте успіх і позбавляєте від неправильного налаштування, перший раз, щоб запам'ятати всі імена. Застосувати плюс Вже один принцип кожного разу в новій ситуації, і успіх у пам'яті обличчя і імен гарантовано.