Максим Спірідонов. Як психапат практично руйнував наш бізнес

Виявна історія в стартапі. Ця історія може здаватися як історія, фантазія. Я думав, що я не був в середині.

Максим Спірідонов, співзасновник та генеральний директор компанії Netology Group Ця історія може здаватися як історія, фантазія. Я думав, що я не був в середині.

Рік тому новий співробітник прийшов до компанії I свинець. Він дуже розумний, досвідчений фахівець. Ми вже обговорювали на інтерв’ю, що після пробації він зможе подати заявку на одну з провідних позицій у сфері маркетингу. Співробітники показали високий ступінь інтелекту, швидко прийняли справи і почали діяти. Я був трохи плутаним, він зробив, це здавалося дуже правильно. Професійні, чуйні, дуже правильні і понітні, уважні колегам і управлінням. Що таке досконалість у світі?

У той час він став неформальним маркетологом. Зібрано, зможливий, з хорошими адміністративними здібностями - зрозуміло всім, хто був цінним. І він належить в управлінні. Я призначив йому одну з маркетингових керівників компанії.

Здавалося б, дати йому більше сил. Наш герой запустив бурючу активність. Його діяльність, розумні пропозиції, а також можливість красиво представити їх керівництву, підняти своє значення в очах колег. Я дійсно оцінив свою допомогу. Він взяв багато оперативних маркетингових і рекламних питань від мене. Поступово я дав йому більше і більше контролю. Його роль в компанії зросла.

В рамках нашої швидко зростаючої компанії було сформовано комерційний відділ. Включає в себе всі відділи, залучені до маркетингу, продажу, підтримки користувачів. Вийшла близько 30-40 осіб. Це значна частина нашої компанії приблизно 150 співробітників. Гусе, що я кладаю на це відділення?

І звичайно, з комерційного відділу закрили всі питання про отримання грошей в компанії, важливість цього підрозділу і його глава стала надзвичайно великим. Наш герой став одним з п'яти топ-менеджерів, які фактично керує компанією. Моя взаємодія з ним була на щоденній основі, що стосується всіх питань тактики і стратегії. Про це повідомляємо. Я не бачу його мій друг, але я довіряв його повністю. У результаті він отримав доступ до всіх, навіть найбільш конфіденційну інформацію про компанію, стала постійним членом ради директорів, які проводяться з інвесторами кожні кілька місяців. Ми проживали в цьому режимі за останні півроку.

Не те, що все було абсолютно безхмарно з ним. Як я згадував, що дзвінки з'явилися регулярно. Потім він розповідає про одного з акціонерів, про якісь неприємні приватні особи, потім починає ретельно, але послідовно представляє з негативної сторони одного менеджера в очах іншого. Інколи інформація про це прийшли до мене.

Одного разу я мав досить гостру розмову з ним про те, як така поведінка неприпустимо. Якщо він хоче критикувати когось, він не повинен робити його за спину. Тим не менше, коли мова йде про компанії. Оскільки його поведінка може викликати поділ в команду. Наш герой слухав мій ребукс, подивився мене прямо в очах і пояснив в навіть голосі - це якийсь нерозуміння. Він ніколи не буде нічого, що може завдати шкоди компанії, що він, як і інші менеджери, поставить всю свою енергію.

У травні цього року, коли дихання кризи досягла нас, і споживча активність стала дещо нижчою, топ-менеджери компанії вирішили скоротити витрати. Зрозуміло, що це необхідно для довгострокового благополуччя компанії.

Кожна з виконавчих органів компанії підготувала концепції скорочення у своєму підрозділі. Зокрема, було запропоновано закрити низку зон, які не доводять грошей або довести її недостатньо. Він підготував таку концепцію для комерційного відділу, підпорядковуючи його і наш герой. 5-6 осіб із свого підрозділу були з бізнесу. У зв’язку з переведенням ветеранів діяльності компанії є також кількість учасників.

Я не хочу залишити нікому, але його пропозиції були логічно. На підприємстві були життєздатні розрізи. І я погодився. Він зможе проводити психологічну роботу з усіма, хто залишає і хто залишається.

Паралельно в інших відділеннях компанії були зроблені невеликі скорочення. Всі топ-менеджери були залучені до людей, які відбувалися, підкреслюючи, що розрізи не є ознакою, що все погано, але страхування від можливого негативного сценарію в майбутньому. Люди, які залишилися, запропонували переваги, рекомендації та активну допомогу в пошуку нової роботи. Більшість тих, хто залишив (залежно або з нашою допомогою) були зайняті протягом 2-3 тижнів після виїзду.

Це кілька тижнів. Про цей шейк-ап запустили люди в компанії. Виняток був комерційним відділом. У нього ще багато натягу. Люди були похмурими, перевернуті, реагують на мої прямі питання. Щодня ми поговорили героя про те, що робити, чому люди в його відділі були засвідченими, чому їх продуктивність знизилася так багато? Як завжди, він був дуже корисним. Він сказав, що він повністю поділився своїми проблемами, запевнив мене, що він зробив тільки те, що він робив, що він намагався допомогти колегам, що він працював з ними щодня. Кожен з них.

Він сказав правду. Він дійсно зробив це свого роду роботи. Метою було те, що компанія потрібна.

В середині минулого тижня, коли натяг в комерційному відділі вже захопився електрикою, ввечері я отримав виклик від головного операційного офіцера і, зануренням, сказав, що потрібно терміново зустрітися, що ми отримали нещасний випадок і це не було телефонної розмови. Я відразу ж кинувся зустрітися. За 15 хвилин ми були в кафе. З поглядами розширився, С.О. сказав мені, що протягом останніх декількох тижнів наш герой зайнятий всіх своїх співробітників і замовляє їх, щоб залишити компанію. Він спілкується з усіма приватними. Справи дуже різноманітні. Старт дисертації завжди використовує факт зрізів, виготовлених в комерційному відділі. Він стверджує, що генеральний директор повністю відігравав, що він бачить лише безшумні інструменти у співробітників, що гроші компанії відбуваються буквально завтра і якщо ви не залишаєте зараз, то він буде занадто пізно.

Щоб приготувати загальний звільнення від усього комерційного відділу, наш герой мобілізував всю свою значну енергію. Як я пізніше дізнався, день і ніч він назвав, писав, Skyped з кожним з його підлеглих. Для багатьох, він знайшов і пропонував цікаві вакансії, давав рекомендації інтерв'ю, званий пізніше і запитав про те, як пішли ці інтерв'ю. Він ніколи не мав таких розмов у групах. Тільки персональна обробка кожного. Налаштування аргументів на особистісний тип і позицію працівника. Таким чином, він очолив одну з керівних працівників відділу на щоденній основі і вже майже вимагав його оперативного звільнення. На замовлення три-чотири тижнів проводиться обробка системи. Для того, щоб підготуватися до X-Day, щоб піти найкращим чином, він навіть просить мене на тиждень. Відчуття такого відпустки пояснив ДТП в сім'ї.

За минулий тиждень, він безперешкодно готує і синхронізує людей (все індивідуально, я нагадую вам) так, щоб на X-day вони всі застосовували для звільнення разом. До тих, хто сумнівився, за останні дні він сказав щось схоже, "Що стоїть точка перебування?" Виїзд кожного. Компанія «Доммед». Все це відбулося, давайте мені нагадувати вам, на фоні того, що він сказав мені про роботу з людьми, допомагаючи їм вижити зрізи, які були зроблені, що трохи більше і все буде над. Я дізнався всі ці деталі пізніше. Я не знаю багато.

Я повернувся до цієї ночі, коли ми сиділи в кафе з головним робочим офіцером і вона була терористичною. У понеділок вся комерційна департамент відставить один раз, і що галузева преса була підготовка до цього. Дійсно, що подія не була передана газетним сайтам, написаним на Runet. Такий скандал не пропустиме.

Ми розробили план дій. І почали його реалізувати. Наступного ранку, щоб переконатися, що інформація про відмову від маси не підроблена, я провів кілька особистих розмов з деякими співробітниками комерційного відділу. Як завжди, в останні тижні вони виглядали вгору, подивилися, відповіли небажано. Тим не менш, в кінці, кожен з них підтвердив, що він замислювався про те, що його безпосередній покращений також вважає, що «відсутнє нічого більше, щоб зловити тут. й

Я почав діяти. Ми відключили доступ до нашого героя до корпоративних каналів інформації та зв’язку. Статус на сервери Після цього я написав довгий текст в загальному чаті комерційного відділу в дусі «бой, ви розлучення.» Саме те, що головний аргумент, чому люди більше не можуть працювати в компанії, і повинні все відкинути разом, наш герой цитував минулі зрізи. Він заявив про те, що бажали відстояти і боротися за кожного працівника. А що я, як правило, кладав ті ріжу через голову.

Так, в моєму повідомленні в чаті для всіх тих, хто він зомбінований, я дав скріншоти документів і листів, в яких наш герой сам запропонував ці зрізи, взяв відповідальність за їх правильну реалізацію і навіть запропонував ідеї для більш радикальних відкладень.

Після публікації цього тексту з великою кількістю доказів лежить на складі нашого героя, я пішов на відкритий простір комерційного відділу. «Ми не знаємо, хто довірити». Ми провели двогодинну бесіду, під час якої я розповіли про те, що фінансова ситуація компанії більш ніж відмінна, і про те, як і чому зрізи були зроблені. Я даю більше і більше аргументів, що компанія живе, що вони цінують компанію. Як в казці про сноу королева, дуже повільно деякі хлопці почали щелепи і просять уточнювати питання. У ході цих питань виявлено неймовірну кількість заливок у вухах лідера. І це часто так блаженний і далеко від правди, що важко було вірити, що це стало можливим.

З тижня до масового звільнення, що наш герой готувався, він взяв відпустку, він не був в офісі. Команда з'єднала його через Skype. Після того, як була організована гучна програма для обличчя. Люди просили його в присутності, щоб підтвердити те, що він сказав їм. Спінінг, як сковорідка. Я спробував виїхати з мого шляху до останнього. Але через те, як змінилися колеги, я міг бачити, що вони припинили бджільництво.

На наступні два дні знаходили десятки розмов з співробітниками, які знаходилися мої колеги і я. І головне. Наш герой проводить ненав’язливі, ненав’язливі не тільки в останні тижні. Це було просто шпинделя. Почати це з перших днів роботи з нами. Приватні бесіди з усіма, вигравши свою користь і постійні м'які натяки некомпетентності управління компанією і що все рештиться тільки на нього.

Я ніколи не залишив питання - чому? Я думаю, що я знаю відповідь зараз.

За останні кілька тижнів він в'язує нерв. Я дав йому кілька надихань. Перш за все, страшний настрій персоналу в його відділі. Продовжую активно спілкуватися з людьми безпосередньо. На обід, проходження в коридорі, в процесі обговорення трудових питань.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я хочу розбити з ним. Це де він нібито отримав цю ідею. Якщо ви залишаєте, це буде великим. Організувати відправлення всього комерційного відділу. Після того, як весь відділ залишає з менеджером, значить, він є видатним лідером. Є люди в вогонь, навіть в воді!

У зв’язку з пожежою боїв з роз’ясненим керівництвом, наш герой відкликається від битви за знеціненням його солдатів. Все це активно обговорюється в соціальних мережах, в медіа. Додаток. Квіти. І наш герой отримує пару щедрих пропозицій для нової роботи і репутації як спасителя і крутого лідера.

Я знала амбіції хлопчика дуже високі. Але бути так... Я не можу допомогти, але цінувати красу і ризикість плану. Після того, як відправлення всіх людей, які відповідальні за вхідні фінансові витрати в компанії, могли б дійсно пошкодити її дуже багато. Ця історія залишалася в пам'яті як одного з найяскравіших і недосвідчених прикладів людської ідентичності не бачив статті психіатристів. Це називається Лярс, Фраудестерс, Інтригуєри та пропозиції з феноменом «корупційна психопатія». Я не можу пояснити, як miraculously вона зловила очей одного з колег і чому він вирішив надіслати мені посилання. Але цей збіг є феноменальним.

У психічному розладі описано там, я бачив наш герой: Дуже приємні і цікаві, ніж більшість нормальних людей навколо. (Вихід, 2005, 7). У душі психопатії немає теплоти і симпатії для тих, хто чарівний. Головна Розвідка цієї людини дуже специфічна, переважно одностороння. Психопати – люди, які вся слухняна. Вони не здатні пошкодити свої дії, відчувати провину або сором'язливості, не здатні любити і прикріпити себе, і тому будувати відносини тільки з метою використання інших людей. Вони є помилковими, ненадійними і не навчаються від досвіду. й

Ідея написати цей текст прийшов до мене не тільки через бажання поділитися з колегами сумний досвід, але і через бажання зробити якийсь психологічний рельєф. Цей понеділок, всі торговці могли б залишити мене, і компанія була зливна.

Герой публікації, колишній комерційний директор Нетології Олександр Єграшин відправив Секрет наступне коментар

У мене був чудовий CEO. Буває, що на тиждень у людини, в ізоляції від бізнесу, займається просуванням бренду працівника, який бажає залишити його на власний запит. У недавні дні, тільки ледачий не звернувся до фрази: «Так, хороші черевики, потрібно взяти». Дякую, але я дійсно не повинен турбуватися так багато.

Я зрадився про нього. Ріки йдуть, і тільки репертуарні зміни в його репертуарі - тому конфлікт в подкастській компанії заміняв конфлікт в освітній компанії. Сценарій гри є таким же - нещасливий керівник компанії одержується трехерними працівниками. Я боїться, якщо актор не змінює ролі, він ризикує стати вічний D'Artagnan.

В колонці я прочитав дивно точний діагноз - «психопат». Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.

Я не думаю, що я був ідеальним співробітником, оскільки колоніст може подумати. Я кажу більше - Я впевнений, що я зробив багато речей неправильно: Я зробив помилки, негабаритні переклади. Але це не той, хто нічого не виправда.

Громадськість очікує мене, щоб почати розмішувати брудні нижню білизну, щоб refute лежить, щоб привернути увагу до невідповідностей в матеріалі, щоб постачати порушені письмові та фото підтвердження. Я не буду – тому ми будували один з кращих освітніх брендів країни, щоб знищити його, демонструючи корпоративні скелети. Що дозволено до актора не допускається до менеджера.

Я дуже соромлюся користувачів, які доручили компанію з їх освітою та їхніми дітьми, і ненавиділи свідків корпоративних подій. Я прокоментую для поведінки свого колишнього роботодавця. Завдяки інвесторам Netology Group для їх підтримки в поточній ситуації.

П.С. Єах та ін. З 26 років я зросту досить швидко, але я не планую стати генеральним директором Netology Group. Маркетинг і продажі. Що я люблю. Що я пішов, щоб зробити. Про нас Видання

P.P.S. Не пам'ятайте, що просто змінюючи наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: Secretmag.ru/articles/2015/06/spiridonov/