Про хлопчиків та стереотипів

Я мама хлопчика. У мене є чудовий, чуйний син. А як і будь-який трирічної хлопчика, він висить, коли він знаходиться в болі або дуже сумний, він боявся, коли він боявся, він сором'язливий і не поспішає зв'язатися з незнайомими людьми.

Але чому я чую так часто від незнайомців, а іноді від родичів, болючих і безглуздих зауважень, які кидають у моїй дитині – «хлопці не криються», «хлопці не бояться нічого», «хлопці не повинні бути сором'язливими», «хлопці повинні бути сильнішими і сміливими»?

Ні, я, звичайно, відповідь, пригніч і коментар, грубо, а іноді торкнувшись і словесно, просто і складно.

Але що невірно з нашим суспільством, в якому трирічні хлопчики не мають права торкнутися, лякати і гасити, не зловживаючи спійманих і затінених? Хто ми хочемо піднятися? Чоловіки, які не лікують, але вмирають інфаркту? Молодих людей, які не бояться нічого і не гинуть Підлітки, які не соромляться про що-небудь?

Коли люди раптом перестали мати право переживати біль, відчувати сумність, відчувати роздратування, відчувати страх? І найголовніше, коли трирічного хлопчика втратили це право?

Чому чутливість, вразливість, вразливість, вразливість - все, що відрізняє живу реальну людину, не призначене для приведення в зростаючу людину?

У мене є питання, тому що я дійсно не розумію. Ми піднімемо безстрашних хлопчиків, які не лікують або відчували себе ембаррасованими, але скаржаться на безсердних і нечутливих чоловіків. Постраждаємо від насильства і жорстокості чоловіків, і продовжуємо наполягати, що чоловіки не лікують.

Вимкніть хлопчиків, людей! Давайте їх дітям, доторкнувшись до своїх почуттів і себе. Нехай вони ростуть, щоб бути емпатичною, вразливою і чутливою людиною. Ви будете здивовані, як світ змінить для кращого.

Автор: Марія Ніконова

Джерело: alpha-parenting.ru