Що робити? Чому не варто йти додому

6 місяців тому, на початку Жовтень, я сидів на лавці в дворі Національного архіву Французької Республіки (найкращее місце, до речі, нульові туристи). Парафія Жовтень, наповнений апельсиновим сонцем, як стиглий слив, дуже вражає. Непристойно торкнувшись вперед від вологого і сірого листопада. Це був один з днів, коли я і мій недавній друг Нестя вийшов, щоб з'їсти сендвіч у відкритому повітрі. Кілька тижнів до того, як ми зустрілися з шансом на вулицю: вона зламала пакет прямо в середині площі перед центральним залом Парижа, а нові розетки, горіхи, гвинти і так далі. "Мерде!" - сказав Настя, зловивши рулоном фарби стрічки. "Ремонт?" Я запитав, допомагаючи їй покласти все в сумці. Як ми зустрілися. Настя народилася і піднялася в Краснодарі, вже сім років живе в Парижі. Історія є досить звичайною – приїхали сюди, щоб навчатися, опинився в любові, одружився. Так ми сиділи там їсти хамові сендвічі в маленькому Паризькому саду.
Р

Слово для слова - У діалогах останніх знайомств, особливо за кордоном, особливо якщо ви є одночасно, є досить шаблон: еміграція, адаптація, соціалізація. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. У жовтні я просто збираюся літати в Україну на зимові канікули і був ностальгічний наряд для сімейства новорічних традицій. І сказав Настя, що вона збирається відвідати батьків свого чоловіка на півдні Франції на Різдво, вони, ймовірно, мають вечерю з друзями в Парижі на новий рік, а на другому січня вони мають літак десь у теплих землях. «Я не був вдома протягом 6 років», - сказав Настя. "І не це?" Я дажу через шматочок шини. «Надія» відповіла кільце. Це не перший раз я чув таку відповідь на моє питання. 6 років. Для мене останнього весни, підрахунок року і дев'ять місяців, крім сім'ї і друзів, як болючий, як ходьба додому по місту в новому взутті, які натирають ноги практично в крові, і ви втратили свій гаманець, який мав передпокійний прохід в ньому, і телефон сідає, і ви йдете скручування зубів, тому що ви не можете допомогти ходьбі. Ось 6 років. Або, наприклад, я знаю історії про людей, які не йдуть додому протягом 10 років і 13 років. І подарує мене в серці кожен раз. І кожен раз запитаю, "Чому?" У відповідь люди подрібнюють свої плечі, потім починають в сумні розповіді про те, що ніхто не залишив вдома, до якого вони хотіли б повернути, а потім скажуть «що робити?» Останній - мій улюблений. Найсвіжіші відповіді на питання, з серії «О, все» – про однакову ступінь змісту. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але я ще запитую: "Чому?" Мій хлопець, який вивчав/робив/перевозив багато в Європі, говорить про те, що почуття господині, безумовно, занурює всі задатки. І якщо він не стежить, то він ловить в один чіткий момент. Але в той же час люди мають нове життя, нові друзі, нові сім'ї, вакансії, інтереси і так далі. Це, все те ж, що це було в домашніх умовах, тільки зараз – в новому місці. І що Привід додомуІ я думаю, що саме тому Clément напевно думає. Це просто замінено на всю цю новинку.й І я здаю згоду з ним. З іншого боку, не зовсім.

Я вірю, що людина повинна обов'язково інтегруватися в нове середовище, інакше – як жити в ній? І якщо це не працює, і ви хочете, як вовк від несумісності з новим місцем проживання, то так - потрібно вирішити щось. Але чому це так часто, що багато переселенців сприймають сучасне життя як необхідний замінник колишнього? Якщо є тільки певна кількість кубічних сантиметрів на будинок в самому серці, і тільки можна вписати там – або старий або новий. Я помітив, що відповідь на "що там робити?" часто приховує непристойність, життєдіяльність і гнів. Я помітив, що люди, які здавали на країну, в якій вони виросли, якби вони були навмисно або не зацікавлені в тому, що відбувається в ній, або навмисно витягують найгірші новини. Будь-які новини для них виглядають як інше підтвердження правильності їх рішення для переміщення. Це випадки, коли люди дуже легко приймають все інше не тільки як нові, але як кращий. За замовчуванням. В домашніх умовах вони тільки погіршуються. І в кінці ми отримуємо "Що робити там?" І побачивши так багато таких прикладів, я зрозумів, що ті, хто ніколи не був за кордоном, і ті, хто не був вдома протягом 7-10 років, часто (я підкреслюю – часто, не завжди і не всі) мають однакового ступеня сліпоти. Цей самий рівень застій мозку, коли люди живуть і причини в коробці. Для першої, Європа є гарячою ложкою пророків або мека краще життя, а для другого, навпаки, будинок є клаоаком і тампоном, що переросли з мохами забуту. Великий, безумовно, бачив на відстані. Але це буде добре, щоб покрити цю відстань частіше, ніж раз на 7-10 років, щоб підтримувати об'єктивність і чіткість розуму. У той же час, я знаю, що в Парижі, які не йдуть додому, але в той же час пам'ятаю його, любов і оцінити його, спостерігати традиції тут у Франції, цікавляться тим, що відбувається в їх батьківщині, і не запахом байдужості і холоду. Ймовірно, деякі дива, вони зуміли втілювати з новим і старим будиночком у своєму серці. І ще... Як ви не можете йти додому повністю? Навіть якщо ніхто не залишив, хоча це важко вірити. Якщо ви приносите свою сім'ю з вами, і ваші нові друзі чудові люди, і робота добре, і все добре. Як ви не хочете піти на місце, де ви стали людиною? Подорожуйте, але люди, в основному, хто ми, навколишнє середовище, в якому ми виростимо. Наші школи, мультфільми, книги, друзі з сусіднього двору, літні канікули на бабусях, День народження в родинному колі, основні слова говорили на рідній мові, запахи дитинства, навчалися найменшій деталях і коханому з усіма рідними серцем батьківських будинків, випускниця в школі та в'їзді в університет ... Перші розчарування, перший ніколи, перший назавжди. Все, що навчило нас зігнути в світ і вигинати його до себе. Що це таке? Розумний вибір? Або це момент, який легко пропущений? Можливо, це те, що потрібно відірвати біль у паління свіжого калусу натерти з «новим взуттям»? Тоді, в той час, він застигнеться і перетвориться в камінь... опубліковано Ольга Котрус П.С. І пам'ятайте, що просто змінюючи наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: paris.zagranitsa.com/blog/2626/quota-chto-tam-delatquot-kogda-eligy-ne-ezdiat