Девід Брукс: Життя для резюме або для еврології?

Відомий Нью-Йорк Таймс колоніст і автор приголомшливої книги «Суспільне тварина» Девід Брукс в своїй доповіді «Життя за CV або Panegyric» описує концепцію двох Адамів мислителя Джозефа Соловейчака і вивчає два моделі наших відносин зі світом.

Говорячи на TED у 2008 році, нейроаналіст Jill Boult Taylor зазначив, що півсфери нашого мозку живуть окреме життя: права півсфера повністю поглинається в даний момент, вона живе тут і зараз і є містом, який з'єднує нас до світу, з природою, з людьми; в той час як ліва півкуля подумає лінійно і методично з мовою, вона аналізує минуле, планує майбутнє і формує наше почуття «I», відокремлюючи нас з світу.

За словами Тейлора, в самопізніх віках та війні нам необхідно звернути увагу на праву півкулю, щоб розробити інтуїтивно зрозумілі шляхи розуміння світу та почуття приналежності.

I'm Dr. Jill Boult Taylor: інтелектуальний, нейроанатоміст. Є ці символи всередині мене. Що вибрати? Що вибрати? Коли? Я думаю, що більше часу ми витрачаємо глибоку схему внутрішнього світу нашої правої півкулі, чим більше миру ми приносимо до нашого світу, а тим більш спокійна наша планета стає.

Цей містичний риторичний може здатися дивним, але за одне: він походить від поважного неврогіста, який знає все і більше про мозок (Тайлор сам постраждав інсультом, маючи безпрецедентну можливість вивчити мозок).

Але ідея виглядає в повітрі. Не довге тому дві особистості та два моделі відносин зі світом стали предметом виступу «Здоров'я для резюме або для еврології?» колоністом Нью-Йорка Times Девідом Бруксом.

Він переконаний, що є два принципи в кожному з нас: людина, яка голодна для влади і успіху, яку ми створюємо для резюме, і людина, яка прагне єдність з світом, громадою і любов'ю, до якого буде добре заперечувати хорошу евологію. Мислитель Йосип Соловечик назвав ці особистості «Адам І» і «Адам ІІ». У короткій, поіньянській розмові, Брукс описує концепцію Соловейчіка, розповідає про ці особистості наших, а також запитує, «Чи ми досягаємо гармонії між цими принципами? й

Не знаю, що я отримую різницю між віртуозами резюме та віртуозами еврії. На Вашому резюме є особисті якості, які ви надаєте на ринку праці. Уяви панірики, тобто, згадані у виступі хвалі, більш глибокі. Вони показують, що ви глибоко вниз, як ви підтримуєте відносини з кимось, чи ви сміливі, люблячі, відповідальні та послідовні. Багато хто з нас, включив себе, скажуть, що віртуї еврії важливіше. Але хоча б в моєму випадку я думаю, про них більшість часу? Відповідь немає.

Брукс взяв цікавий підхід - перегляд особистості як основного персонажа двох жанрів, щоб показати хасм, який лежить між нашими гіпостазами, щоб зробити свої провідні функції конвексу, і показати, на найближчому прикладі (який не писав резюме?) що Адам I вже давно належить всім нам:

Ми живемо в культурі з розумом Адама I, не в змозі говорити про Адам II.

Однак факт, що ми живемо за резюме також відзначили Лебанець-американський вчений, філософ, статистичний і громадський діяч Насим Микола Taleb у своїх відбиттях на антиліберті Умберто Еко:

Ми хочемо, щоб наші знання були захищені та захищені. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Але схильність орієнтуватися на те, що вже відомо - це універсальна слабкість, яка поширюється на всі наші психічні заходи. Люди не ходять з анти-розумами, розповідаючи всім, що вони не навчаються або досвідчені (це робота своїх конкурентів, щоб розповісти про це), хоча це буде досить корисним.

У нас є щось дуже неправильно. Але коли наш ego починає масштабувати, відчуйте наші незручності, і що ми робимо з ним зараз? Про нас Брукс радить всіх знайти свою основну внутрішню слабкість і почати боротися з ним:

Нарешті, це те, як Reinhold Niebuhr підвів цю боротьбу, життя жив повною Adams I і II: «Що варто досягнути в одному житті, тому надія повинна врятувати нас». Неправда, краса або доброта повністю розуміються в сучасному історичному контексті, тому віра повинна врятувати нас. Ніщо, але віртуозний, може бути зроблено самостійно, тому любов повинна врятувати нас. Вірту не є віртуозним з точки зору друга або ворога, як з власної точки зору, тому остання форма любові, прощення, повинні врятувати нас.

Проживання. Опубліковано.

Н.В. Старцева: Агресія акушера

Ви знаєте, як це відчувається. . й

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: monocler.ru/devid-bruks-zhit-dlya-rezyume-ili-dlya-panegirika/