Роберт Валдінгер: Що потрібно для гарного життя? Уроки з найдовшого вивчення на щастя

Як ми щасливі і здорові протягом всього життя? Якщо ви думаєте, що це полум'я і гроші, ви не тільки.

Тим не менш, згідно з психіатром Робертом Вадінджером, ви неправильно.

Як голова 75-річного дослідницького проекту з питань дорослого розвитку, Waldinger має безпрецедентний доступ до секретів істинного щастя та виконання.

У цій доповіді він ділиться трьома важливими уроками, які навчаються з цього дослідження, а також деякими практичними та застарілими мудрістю щодо того, як жити повноцінним і тривалим життям.

https://embed-ssl.ted.com/talks/robert_waldinger_what_make_a_good_life_lessons_from_longest_study_on_happiness.html

Підпишіться на наш канал YouTube, який дозволяє дивитися онлайн, завантажити з YouTube безкоштовно відео про відновлення, омолодження особи. Любов для інших і для себе як відчуття високих коливань є важливим чинником.

Ми постійно розповіли, що ми повинні бути на роботі, оцінювати та досягати більше. Для того, щоб жити краще. Повна картина життя, прийняття рішень, і наслідки тих рішень практично за межами нашого досягнення. Більшість наших знань про життя людини ґрунтується на тому, що люди пам'ятають від свого минулого, і, як ми знаємо, коли шукаємо минулого, ми не маємо 100% бачення. Ми забуваємо багато чого, що відбувається в житті, а спогади іноді спотворюються за винятком визнання.

1:35 Але що ми можемо бачити життя, як це розгортається вчасно? Що робити, якщо ми можемо слідувати людям від підліткового віку до віку, і побачити для себе, що дійсно робить їх здоровими і щасливими?

1:54 км Що ми зробили. Гарвардські дослідження з розвитку дорослих є найдовшим вивченням дорослості. За 75 років ми дотримуємось життя 724 чоловіків, рік після року, запитуючи їх питання про свою роботу, їх особисте життя, їх здоров'я, і всі, хто просить їх, не знаючи, як їх життя вийде.

2:24 Такі дослідження є надзвичайно рідкісними. Поруч: Немає проекту такого роду навіть десять років, або через відправлення занадто багато учасників, або через припинення фінансування, або через нові інтереси серед працівників, або через їх смерть в разі відсутності послідовників. Але неприпустимо, завдяки наполегливості декількох поколінь дослідників, цей проект збереглася. Про 60 наших оригінальних 724 учасників все ще живі і беруть участь у проекті, більшість з них в 90-ті роки. Я четвертий менеджер проекту.

3:14 З 1938 року ми навчаємо життя двох груп чоловіків. На початку проекту учасники

У Гарвардському коледжі взяли участь студенти першої групи. Закінчила техніку у світовій війні, і більшість з них вирушили до війни. Друга група навчалася була групою хлопчиків з найбідніших районів Бостона, які були відібрані для дослідження саме через їх належність до найнепримітніших і недолікованих сімей в Бостоні в 30-х роках. Більшість з них проживали в оренду житлові будинки без проточної води.

3:53 На початку проекту були інтерв’ю всіх хлопчиків. Всі вони пішли через фізичні особи. Пройшов до свого будинку і спілкувався з батьками. І вони стали дорослими, кожен з себе долею. Вони стали заводськими працівниками, юристами, будівельниками та лікарями, а також стали президентом США. Одна з них стала алкогольною. Деякі розвивалися шизофренії. Знизу до вершини, в той час як інші зробили подорож в протилежному напрямку.

4:34 Засновники проекту, навіть у найглибших снях, не змогли уявити, що я буду стоячи сьогодні, 75 років пізніше, розповідаючи вам, що проект все ще триває. Кожен два роки, наш пацієнт і виділені працівники закликають наших членів і просять, якщо вони можуть надсилати їм ще одну анкету з питаннями про своє життя.

4:59 A.M. Багато людей в центрі Бостон запитати, "Чому ви тримаєте навчання мені?" Не про що-небудь цікаво про своє життя. "Багарські випускники не запитують цього питання.

5:10 (Дочка)

5:19 Не тільки ми надішлемо анкети для уточнення їх життя. Поговоримо з ними у своїх приміщеннях. Ми отримуємо медичні записи від своїх лікарів. Ми беремо кров з них, ми скануємо мозок, спілкуємось з дітьми. Про те, що вони говорять своїми дружинами про їх глибокі проблеми. І коли ми нарешті просили про продукт дружин про своє бажання брати участь у проекті, багато хто з них відповів: «Це високий час. й

5:49 (Дочка)

5:50 р. Що ми навчилися? Які уроки ви навчилися з десятків тисяч сторінок інформації про їх життя? Так, ці уроки- Не про багатство або полум'я або тверда робота після 75 років досліджень, це стає рясно зрозумілим, що хороші стосунки роблять нас щасливими і здоровими. Період.

6:22. Ми навчимося трьох ключових уроків щодо відносин: Для нас дуже зручно. І в’язкість вбиває одне. "" Виявляється, що люди, які мають сильне з'єднання з сім'єю, з друзями, з громадою, щасливі, здорові, фізично і живуть довше, ніж люди без інших людей. Люди, які більш ізольовані від інших, ніж вони хотіли б відчувати себе менш щасливим, їх здоров'я погіршується раніше, їх функції мозку не скорочуються, і їх життя коротше, ніж ті люди, які не один, і найсмачніше, що коли ви запитали, принаймні один в п'ять американців розповість вам, що вони ледь.

7:18 І ми знаємо, що ви можете бути самотніми в натовпі, ви можете бути самотніми в шлюбі, тому другий урок ми дізналися, що це не про кількість друзів, це не про те, чи ні у вас є звичайна пара, це про якість цих відносин з близькими. Як виявляється, життя в державі конфлікту є надзвичайно шкідливим для нашого здоров’я. "" Наповнювати сім'ї, наприклад, де не вистачає любові і прихильності, дуже схильні до нашого здоров'я, можливо, навіть гірше, ніж розлучення. І живе в доброму, духовному середовищі – наш захист.

7:56 Коли ми були в наших 80-х роках, ми хотіли повернутися до середини свого життя і подивитися, якщо ми могли б прогнозувати, хто був щасливий, здоровий 80-річний і хто б не був. Зібрали всю інформацію, яку ми були 50, виявилося, що рівень холестерину в Томі не був показником того, як вони будуть старі. Яким було те, що їх відносини пішли. Народи, які були найбільш задоволені своїми відносинами на 50, були найздоровішими на 80 років. Добро, теплі відносини служать буфером для нас, захищаючи нас від ударів долі, від перевороту до старих людей. Найщасливіше нашої пари, коли вони були в своїх 80-х роках, сказали, що навіть в моментах інтенсивного фізичного болю, стан щасливих не залишає їх. А люди з розбитими зв'язками, які збільшили свої дні в фізичному боці Стан перенесли ще більше через емоційний біль.

1 час І третій урок ми дізналися про стосунки і здоров'я, що хороші стосунки не просто захищають наші тіла. "" Вони оберігають наш мозок. "" Виявляється, що має безпечне і міцне кріплення іншій людині, коли ви перебуваєте в ваших 80-х роках, і люди в відносинах, де вони дійсно можуть розраховувати на один одного в рази більше, ніж довше. І люди, чиї зв’язки не дозволяють по-справжньому покладатися на один, проблеми пам’яті спостерігаються значно раніше. Хороші відносини не означає повну безпеку. Деякі з наших 80-річних пар можуть мати день і ніч, але до тих пір, поки вони відчувають, що вони можуть розраховувати на підтримку іншого, коли він отримує жорсткий, ці борти не роблять багато шкоди для їх пам'яті.

10 хв Істина, яка хороша, тісні відносини сприяють нашому самопочуття, як і старі. Чому так важко вчитися і так легко ігнорувати? Що ми Ми віддаємо перевагу миттєвим рішенням, ми зробимо все, що зробить наше життя краще і перебування таким чином. А відносини не мають гарантій, це ускладненено, це вимагає постійного зусилля, вона подарує родині і друзям, немає ніякої шкоди, немає чарівності, немає кінця. Це життя. У нашому 75-річному дослідженні найщасливіші учасники в пенсії були люди, які активно перетворили своїх колег у плеймейтах. Так само, як генерація тисячоліття в цьому недавньому опитуванні, багато наших чоловіків, як вони вступили до повноти, дійсно вірили, що багатство, полум'я і велике досягнення були те, що вони потрібні для виконання і щасливого життя.

11:20 Що ви думаєте? Покажіть, що ви 25 або 40 або 60. Що означає інвестувати в відносини?

Ім'я * Можливості практично необмежені. Це може бути простою заміною часу екрану з людьми, відродження відносин, які втратили новинку з деякими новими ідеями разом, наприклад, довга прогулянка або дата вночі, або заклик до родича, з якою ви не говорили на сто років, тому що це: все занадто добре знайоме нам кварелі загрожують страшний перерозподіл до Ті, хто harbor проти інших.

12:03 Я хотів би закінчити пропозицію від Mark Twain. Більше століття тому, шукаючи назад на своє життя, він писав, "" Там немає часу, так коротке життя. "" У вас є тільки час, щоб любити, і є, так щоб говорити, тільки той момент для квублінгу, апологування, жовчі і виклику на рахунок.

12:33 Хороше життя побудоване на хороших відносинах.

12:38 Дякую.

Як дізнатися уроки

Поїздка в Байкал. Частина 6

Як це, поділитися своїми друзями!

www.youtube.com/канал/UCXd71u0w04qcwk32c8kY2BA/відео

Веб-сайт: www.facebook.com//

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.ted.com/talks/robert_waldinger_what_makes_a_good_life_lessons_from_longest_study_on_happiness? мова=