Виживання раку Twice говорить, що ніхто не хоче знати

У 20-х роках Ірина Жигар постраждала раком двічі. І в той час вона знайшла сенс у житті. На сьогоднішній день, колишня онкологічна клініка допомагає не втратити серця тим, хто прориває. Тетяна Гусєва записала свою монологію.

Я відкрию картку, побачивши діагноз і втратити свідомість.

Історія її хвороби почалась 27.

- Я пішов до аспірантури, працювала в елітній школі. У мене є fiancé... Я був попередньо діагностований з паротидним слинним раком, етап чотири. Тоді виявилося, що тільки третина. Тексти пісень, а це означає: Це ніхто не несправний, але мені. Якщо у мене була права першість в житті, я відразу ж поїду до лікаря, відчуваю себе неправильно. Зняття доброякісної пухлини і лікування всього тридцяти днів. Я приніс себе до цієї держави.

Коли я був прийнятий до лікарні, я кричав. Що таке лікування? лікар вирішив, що я знав мій реальний діагноз, дав картку в руках і відправив його на рентгенівські промені. Людина в чергі, побачивши сльози, вирішив заспокоїти: "Ви не розумієте своє щастя!" Чому ти лікуєш? Якщо у вас була рак, ви не отримаєте ручку. Я автоматично відкрию картку, див. мій діагноз і втрати свідомості.

Я пам'ятаю до лісу, збираюся довго, думаю, що сказати мій мами. Коли я повернувся до лікарні, лікар захопив мене, "Я думав, що ви збираєте себе."

- Він запитав. Якщо лікар відповідав без затримок і не знижуючи очі, я вірю, що я не маю раку.

Онкологи завжди оцінюють психологічний стан пацієнта перед розвідкою діагнозу. Добро, що я знаю його, бо я тип людини, який повинен розуміти всі ризики і небезпеки. В іншому випадку я не маю бажання жити. Я думаю, що необхідно розповісти пацієнта про діагноз, незалежно від того, наскільки страшно це може бути, тому що ніхто не не – ні лікарі, ні родичі – має право контролювати життя іншої людини.

Люба не могла нести тягар. Він не хотів би сказати, що він не хоче хворої дружини. Він захотів мене прийняти рішення для себе, щоб бути разом. Як ви кинути рак? Кожен буде судити вас: ми маємо загальне коло знайомих.

Кілька років тому, після виживання другого раку Ірина Жіхар почав працювати з онкологічними пацієнтами у групах.

- Збиток раку не тільки про те, щоб отримати краще. Це означає змінити своє ставлення до життя і розуміння: «Чому ви прийшли в цей світ і що робити?» Як я вирішив переорієнтувати свій публічний шлях до онкології. Мої родичі були першими атакувати мене. Я зустрілася з моїм інтерв'ю: "Як вона говорити про це?" не розуміла. Я хотів допомогти людям. Але вони не отримали.

... Догляд за мамою дав мені почуття того, що це так само, як бути не тільки в хвороби. Коли кохана людина хвора... Я знаю, що це відчувається, як бути навколо... Безперервність, бездоповідність... - Ірина не приховує її сльози. Ільнеси показали мене, що я повинен зробити найважливіше в житті, не все я хочу.

У Білорусі не було груп, де жінки, які працювали з онкологічними хворими.

до У нашій країні Ірина Козуліна почала це зробити. Як онколог знав, наскільки важливо для людей, які підтримують один одного.

Я не можу пояснити здоровій людині, як я почуваюся під час і після хіміотерапії, і коли ми пішли через це, природно, щоб поділитися досвідом. Наслідки лікування раку дуже індивідуальні. Його особливість полягає в тому, що немає стандартних реакцій. Якщо ви отримуєте хіміотерапію, ваше волосся не обов'язково випадає. Але поки ви отримаєте лікування, ви не знаєте. І так на кожному етапі лікування.

На жаль, у наших онкологічних хворих німіють.

Ірина підтримала лікарів в її поведінці.

- Лікарі потребують голосу хворого. Як можна довести, що лікування раку?

Дві роки тому Ірина очолювала спеціальну «Центр підтримки онкології».

до На жаль, у наших онкологічних хворих німіють. Хтось боїться в jinx. Деякі люди думають рак є заразним. Інші, при діагностиці, не можна шукати в оці, тому що ви відмерли до них. Подруга дзвонить, запитує про те, як перенести другу хворого на рак. Будь-який онколог розповість вам: у нас є всі друзі, які, після ознайомлення з діагнозом, зупинити спілкування з вами.

ЗМІ часто записують і говорять про смерть від раку. І той факт, що людина проживала протягом декількох десятиліть після того, як він був діагностований (повіді без поразки своїх шкідливих звичок), ніхто не прагне зрозуміти. Покажіть, що він загинув від раку.

Після цього, в 2011 році, коли ми почали створювати групи підтримки з онкологічними пацієнтами, з 30 осіб, я був єдиним готовий говорити журналістам. Сьогодні, пара десятків людей, які були діагностовані раком, щоб говорити в пресі.

«Чим був рак, відправлений мені і не до бездомної людини або алкогольного? ?

- А віритель знає, що він винний. Але він також знає, що ніхто не попаде від своєї голови без знання Бога. Це означає, що якщо Бог дав вам цей тест, то Він дасть вам міцності, щоб впоратися з ним.

Він страшний, коли віруючий розчарує. Наші люди вірять, що віра як страхування від хвороб і нещастя. І коли він не працює, вони перестають битися. Я бачив це багато разів протягом року і половину, поки я був оброблений.

Перший раз я хворий, я тримаю мене, «Що в отворі?» Я пам'ятаю хірурга, який сказав маму, і я, що було лише 5% шанс, він врятував обличчя. Я пам'ятаю перший раз, коли я прокинувся до операції. І прийшла до неї почуття, почула хірурга щасливий голос: «Ви посміхнете!»

Мої мами, які знаходилися, У день операції вона проповідувала і почула голосну казку, «Все буде добре. й

Я часто чую питання «за що? Жіноча причина: Я вірний своєму чоловікові, я піднялася до церкви, Я зроблю пожертви, а потім раптом Бог послав хворобу. Чому він не відправляє безпритульним? Для чого? й

Це загальна людська слабкість. Чи може людина підніматися над ним? Не дивлячись на бездомних людей, алкоголіків, рапсів, вбивців. Ви несете відповідальність за своє життя і несете відповідальність за своє життя. А потім оману «за що?» перейде в питання «за що?» Для мене питання «за що?» перестали існувати.

Великою проблемою білоруських білоруських слов’ян є акцент на їхньому житті не на власній індивідуальності, унікальності, але на громадській думки. Найголовніше, про що говорять люди. Люди не хочуть думати, що вони прийшли в світ з місією, і це не залежить від того, що вони говорять про вас. Люди приймають відповідальність за життя. Не можна бити раком з такою кількістю психології.

Коли людина стає себе, приймає себе з усіма перевагами і недоліками, він перестає думати, скільки він залишив. Наповнить кожен день свого життя за змістом.

За три місяці Аудрі Гепберн (навчився рак кишечника) пише книгу «Життя, що говорить сама». Настроювання любові. Про любов говорить людина. І хто б'є рак? Хто жив 30 років після лікування, не знаючи чому. Чи живе вона три місяці і залишає таку спадку? Коли я відчуваю себе погано, я прочитав Audrey Hepburn. Її книга – джерело оптимізму.

На основі територіальних центрів соціального обслуговування або в бібліотеці зазвичай проводяться зустрічі груп взаємодопомоги.

Люди говорять про власний досвід захворювання. Фахівці місцевих онкодозрів, спеціалізовані відділення лікарні, поліклініки дають лекції.

На базі диспансерної клініки Мінська працює школа онкологічних захворювань. Теми утворюються на основі уподобань пацієнтів; питання можна попросити у людини або на сайті онкотер. по електронній пошті.