Небо на Землі існує! «Місто Сонця» Латвійським мільйонером Айварсом Звірбуліс

Небо на Землі існує!
191073

Латвійський мільйонер продається в безпосередній близькості від міста Кейс - це фантастичний проект. Купивши 30 000 га лісу в горбій місцевості, він побудував «Місто Сонця», де спеціальні правила застосовуються і люди призводять до абсолютно різних рутин життя.

Згідно з умовами проекту, всі будинки, і є 300 з них, були побудовані з екологічно чистого матеріалу. Кожен будинок присвоєно ділянку від 0,4 до 1,3 га, на якому знаходиться невелике озеро і ліс.

Всі будинки в Amatciems оснащені центральною каналізацією, закладеною спеціальною технікою під корінням шпильок і ялинових дерев, швидкісним Інтернетом і електрикою. Будинки нагріваються переважно теплом з землі - кожен будинок має геотермальний тепловий насос з свердловиною 90-100 м, перетворюючи енергію землі в теплову енергію. Ця теплоенергетика всього року круглий достатньо для обігріву будинку і гарячої води. І тільки на холодних зимових днях мешканці курорту для освітлення каміна, який обладнаний кожним будинком.

З вікон кожного окремого будинку (з рідкісними винятками) не видно інші будинки. Це стало можливим завдяки гірській місцевості та грамотному плануванню.
Паркани заборонені в лісі. Це екологічно чиста зона з усіма наслідками - оленя та іншими тваринами, які вільно рухаються по місту, і нічого не варто заважати їх руху. З тієї ж причини забороняється тримати собаки на ланцюгах в місті, які можуть лякати дикі, але нешкідливі тварини - собаки, за умовами села, можуть бути тільки в будинках.

р.
Іварс Звірбуліс

«Ідея будівлі такого села прийшла до мого розуму, коли я зрозумів, що я хотів жити в самому комфортабельному будинку водою, розташованому в мальовничому місці в лісі. В результаті я створив Аматзим, де живе моя сім'я сьогодні – мене і мої діти і онуки, мої друзі і однодумці – люди з подібними поглядами на життя, вимоги до місця проживання і навколишнього середовища. Я зізнався, що спочатку я створив проект з чисто самопізніх мотивів – хочу створити комфортне «живе середовище» для коханої. На підставі і на прикладі аналогічних населених пунктів в інших країнах і на підставі мого особистого бачення того, як живе в добре збереженому місці може бути гармонія з сусідами і природою, не турбувати життя диких тварин, розроблені внутрішні правила села. Ці правила виготовляються для людей, які діляться своїм баченням, люди, які не бачать цих правил, як заборона, люди, які готові поважати інших, чи варто зберігати тиху чи охорону навколишнього середовища. Правила, наприклад, передбачають, що в межах села ввечері і вночі, не допускається робити шум, не допускається будувати паркани, а також звернути увагу на те, що собака є другом людини, яка не повинна сидіти на ланцюжку.

Моя мета – зберегти природне середовище в селі максимально можливо. Я намагаюся не перетворити ліс в міський парк. Саме тому поруч з добре змащеним газоном є квітучий луг. Зазвичай на обрізку газону не полягають пожежі, а сотні маленьких ліхтарів спалюють в траву на тепле літо ввечері з настанням темряви. І з ставів влітку є добре злагоджений хору зеленої смороги, які я вважаю великою відвагою тому, що такі жаби живуть тільки в дуже чистому і незрощеному середовищі. Я залишаю дерево в лісі радість і як біженець для лісових водонагрівачів - деркерів, кальмарів або лисок. Слабкий баланс між навколишнім середовищем, застосованими технологіями і естетикою створює незабутній образ села, який чітко показує, що гармонія людини і природи існує!

р.