Сергій Ковальов: Зміна катастрофічного мислення до позитивного мислення

Коваль Сергій Вікторович – психолог, психотерапевт, доктор психологічних наук, професор. Психотерапевт, сертифікований майстер-тренер NLP та спеціаліст з гіпнотерапії. Президент Міжрегіонального відділу нейролінгвістичного програмування. Генеральний директор Інституту інноваційних психологій.

Ми можемо тільки вижити, якщо ми кардинально змінюємо наш світогляд. Потрібно мати центри живлення. Розумна, розумова сила, яка надасть різну картину світу. Оптимістична, радісна, несамовита, моральна, духовна.

Чи є ще одна реальність? Цей факт вже давно визнаний фізикою. Єнштейн Д. Богом, який намагався пояснити, чому канони квантової механіки несумісні з законом класичної фізики. В результаті він математично розкриває існування двох типів реальності. Неманіфестовані квантові і проявляються фізичні.

Саме те, що квантова фізика – це саме те, що показує ймовірність того, що може статися в фізичній реальності. У певній мірі можна назвати чарівною. І наша вторинна реальність є своєрідним проекціям первинної реальності, в якому починається все, що потім.

до Чи може людина впливати на реальність, змінити існуючу картину світу?

Зв'язок між двома реаліями нагадує відносини між водою і льодом. Квантова реальність - вода, з якої ви можете отримати щось. Коли це, скажемо, заморожує, перетворюється в нашу реальність, на бетонні події.

З цього випливає, що людина має досить великий потенціал для вольового впливу на навколишнє світ. Тому, фактично, квантова реальність є реальністю ймовірності. В залежності від власних думок, ми в цілому здатні активувати будь-який захід. На жаль, більшість людей мають «катастрофічний» розум замість так званої анастрофічної.

Вони думають щось погане, що відбувається. І буває. Таким чином, порада проста: якщо ви хочете створити щось прийнятне для себе, просто змінити вміст вашої свідомості. Від негативного до позитиву. А що в ньому прийде в життя.

- Ваша професія користується великим попитом в цьому віці. Я хотів би дізнатися вашу думку, чому це відбувається? Чому зараз і не скажеш, сто років тому?

З одного простих причин. Ми створили штучне середовище навколо нас, що можливості нашої логічної свідомості не можуть впоратися. Є таке поняття «обмеженої раціональності», запропоновано один раз лауреатом Нобелівської премії ім. Г. Симона.

Як фізичні особи, так і організації не можуть впоратися з проблемами, які перевищують певний рівень. Не можна навіть зрозуміти, що відбувається навколо них. Добре, ми всі перевищені, що вирівнюють час назад.

Якщо кількість інформації, яка людство мала на рік народження Христового, то на початку останнього століття (ост. 1900 р.) нам було сто і двадцять вісім одиниць. Відповідно, тепер цей номер досягається неімітованими значеннями. Люди більше не розуміють складності світу. В результаті свідомість деформується, і людина або деградує або йде божевільний. І, відповідно, потрібна допомога фахівців.

Тим не менш, все не так бездії. Оскільки кожен з нас має великий несвідомий, який може обробляти будь-яку кількість інформації з повною легкістю.

Я маю на увазі, потенційно, ми можемо прикрити все це. Але людство забрав неправильний шлях. Вимкнено інтуїтивно зрозумілий шлях розвитку до свідомого. Винахідна свідомість (свідомість) як інструмент взаємодії і, в цілому, вплив на інші. Не достатньо знати світ. І психіє відмовляється, зростає кількість психічних захворювань. І він росте так, що ці статистика воліють не публікувати.

Бо вона вбивця. Наприклад, навіть у найперспективніших країнах, кількість депресантів щороку зростає. Що таке депресія може заможливий американський домогосподарка? Кількість реактивних психоз, патологічних відхилень і т.д. Для того, щоб зробити його неоднозначним, адаптаційний виклик, який ми не зустрілися.

Якщо ми дотримуємося теорії академіка Северцева, який поширив існування чотирьох видів адаптації – деградації, інтенсивності, спеціалізації та розвитку – виявляється, на жаль, ми рухаємось до деградації.

В епоху постмодернізму характерна поява високоспеціалізованих знань. Навіть люди, які працюють в тій же науці, не розуміють один одного. Тому що вони дійсно розуміють тільки в їх вузькій зоні. Що можна сказати про людство в цілому?

В результаті виникає божевільна схильність до спрощення все. Наприклад, заміщення психології з усіма сортами гороскопа несенси. Гороскоп легше виглядає, ніж серйозний тест. І так далі. Я сказав, що це багато разів і написав його багато разів. В цьому світі нічого хорошого буде.

У той же час Станіслав Лем, який був не тільки відомим науковим письменником і Футурістом, у своїй книзі «Сумма технологій», запропонував, що людство, через те, що він не розвиває природні здібності, буде змушений дотримуватися шляху кібернетики. Саме для введення комп'ютерних імплантатів безпосередньо в мозок, щоб навігуватися в реальності.

до Як ви бачите еволюцію самопізності? Чи є двигун прогресу або бар’єр для здоров’я людини та розуміння?

Самопізнання не є двигуном прогресу. Самопізнання – знищувач прогресу. Промова людства.

Карл Густав Угору помітили наступне. Для того, щоб дійсно зрозуміти щось, потрібно пройти через чотири рівні світогляду.

По-перше, ви повинні відчувати себе з усіма вашими почуттями.

По-друге, мислити логічно, створити модель.

Третя прийняти, відчувати, пов'язувати з ним емоції і почуття.

Але є також функція, яка, здається, закриває процес конвекції. Дуже важливо. Ця функція інтуїтивно зрозуміла.

Четвертий рівень – це інтуїтивно зрозумілий об’єкт.

Це єдиний спосіб дізнатися щось. Так це насправді чотири етапи і чотири рівні життя.

Якщо ви дійсно хочете стати в повній мірі відомою про це життя, ви повинні спочатку відчувати себе, потім компренувати, потім емоційно приймати, а потім сортувати «Отінтуз», тим самим завершити життєвий цикл. Знайте, хто ви, що ви і чому.

Але це не буде відбуватися, тому що на сьогоднішній день розвиток реального аналізу припинилося лише в перші два етапи. На третьому і четвертому етапі проходять агрегати. Ми не інтуїтивно зрозуміли, що ми не маємо ніякого емоційного прийняття, а не інтуїтивно зрозумілого розуміння світу. Ми живемо в примітивному світі, де на рівні чуттєвих насолод і банальної логіки «бабло підкорює зло». Ми просто не живемо...

Щоб зрозуміти, чому ви живете, потрібно розуміти своє життя на інших рівнях. Перший на емоційному рівні. А потім інтуїтивно зрозумілий. Перше вимагає моральності і другого вимагає духовності. Самопізнання – це інструмент, який ніколи не дозволить вам засвоювати небо. Навпаки ви будете красти на землі назавжди. Тому що це вузькоспеціалізована і, на краще, орієнтована на вузьке коло «власно». До примітивних правил "Бретрен".

Снаука в егостичної версії - це інструмент, який дає можливість не вийти з цього кола. Головний принцип даної примітивної совки: «Я не повинен це зробити, бо інакше я буде викинути. й

На другому рівні, коли починається серйозна бізнес-гра, не менше виникає моральність. З дотриманням своїх стандартів просто вигідно. Але для того, щоб справді зрозуміти цей світ, нам потрібен третій рівень моральності і четвертий рівень духовності. Якщо ви не, нічого не з'явиться з вашого життя.

до Тому я кладаю цей висновок для себе: якщо людина, намагаючись змінити світ навколо нього, не бачить позитивного результату, він повинен змінити себе?

Це, ви знаєте, найбільш поширений висновок. Як хтось колись сказав: «День я був розумним і спробував змінити світ, сьогодні я став мудрим і спробувати змінити тільки себе». Звичайно, тільки з собою і ви повинні почати. Китайський використовується для того, щоб сказати: ви хочете змінити щось у вашій країні, змінити щось у свою кількість, ви хочете змінити щось у своєму рахунках, ви хочете змінити щось у вашому районі, ви хочете змінити свій район, ви хочете змінити місто, і так далі - до тих пір, поки ви відновлюєте порядок на робочому столі.

до Яку роль ви призначаєте навколишнє середовище при виникненні проблем і в розв'язанні їх?

Є два людські життя. Перша соціальна. Для суспільства Друге життя є послідовним, особистим. Він передбачає роботу для себе, виявлення власного потенціалу. Перше життя диктує сівби раціонального, доброго і вічного, не до себе, а до інших.

Але це не ваше життя, бо ви живете для суспільства. Насправді це важливо не тільки зробити щось для інших, але щоб дізнатися щось, щоб зрозуміти щось. Кожна людина має власну «теоретичну подорож».

Але не багато людей підходити до неї. Ваше життя, не чуже. Що, до речі, слід починати близько сорок-двох років. Важкий вік, коли людина усвідомлює, що не може жити як всім, так і для всіх. Він повинен бути кимось для себе. І тоді він починає шукати своє покликання і місію. Значення мого життя. І він намагається зробити це все. Проживати в цьому світі.

Але часто такі бажання просто пригнічують в нас. Ми працюємо з нами. Де ми помітили в терористичній самоспадності. Вивчилися вести переговори, але дізналися про хитрість і ловити. Вони втратили свій моральний компас, не кажучи вже про їх духовність. Оскільки моральність вимагає інтелекту. І через складність світу, розвідка втрачається. І моральність загиблого потерпілого псуватися.

Чистий семантичний, егоизм є похідним слово его. Але его є найнижчим авторитетом людської поведінки, великою кількістю шариков і Швоундерів. Уявіть, що ви живете в світі, де ці символи заряджаються. Так ваш ego є вашим Schwander.

Він постійно, як Фрейд прямо писав, між двома речами: інстинктивний привід і соціальний контроль. Але це тільки перший рівень істоти. Розвиток людини – це процес переходу від рівня до рівня. З его, щоб вимовити, від гуй до особистості. І від індивідуальності до автентичності.

Тут гусей (назва Росії) є системою соціальних ролей, які навчаються людиною. Назва злегка карикатурована, але точне. Надає формування свого роду громадянина, суворо під час перегляду та нагляду, виконання соціальних правил. Але, що життєдіяльності правил, не змусить тебе реальною особою.

Тому перехід на індивідуальність необхідний – це третій рівень істоти. І четвертий рівень вже є осередком життя справжньої людини, на масштабі Олександра Солженіцина. Чоловік, який пішов через всі кола п'яти, просто описати їх. І запобігти рецидиву...

На першому рівні особистісного розвитку ми приїдемо до серйозних проблем світу. Тому прогнози тут не комфортні. У найближчому майбутньому, з 2050 року, у нас виникнуть проблеми з водою. Війни над чистими H2O. Трохи пізніше, харчові війни. Тому що їжа вже страшна. Тоді він буде тільки гірше...

- Прогнози дійсно не консолідовані ...

Чому варто бути комфортним? Через так званий прогрес? Він не зробив всіх щасливих! Кожен має більш ніж середньовічний король. Тоді монарх, незважаючи на все своє золото, ювелірні вироби, сукубіни і так далі, не мав Інтернет, планшет, мобільний телефон. Не було навіть теплого туалету. Що?

Чи зробили нас щасливим? По суті, навпаки, на жаль. Наприклад, в Сполучених Штатах Америки, на тлі стабільного зростання процвітання, задоволення життя постійно падає! Надіїв, що двадцять-перший століття буде століттям правосуддя.

Тепер ми дізналися дивовижну річ – це здається, що століття загальної деградації людства. Дивитися на якій площі немає в даний час. Зламати все. Загублена загальна філософія світового розвитку. Стабільність політичної ситуації. Стале функціонування економіки. Порушено культурно-психологічні норми. У нас є релігійні війни. Ми не розуміємо один одного.

Один з філософів сказав, що головна особливість цієї кризи полягає в тому, що це загальна. Це криза базового світогляду, який просто застарілий і, на жаль, ми не працюємо над створенням світогляду, що дозволить нам подолати цю кризу.

Зверніть увагу на нашу країну, яка, власне, не має національної ідеї. За останні двадцять років, але ніколи не був створений. Я попрацював власну модель національної ідеї і поставила її в Інтернеті.

Що? Всі залишилися і раді... Це все. Як ви думаєте, що влада побачила її? Можливо, вони побачили його, але чому це, якщо національна ідея стала принципом «бабло підкорює зло». Ідея ткацтва все ви можете.

Тоді що ви хочете? Який прогрес? Прогрес, якщо ви хочете знати, прибув, як найсерйозніші вчені вірять. Тепер ні літаки літати швидше, ні автоприводу краще. Єдиний прогрес в комп'ютерній електроніці, де ми можемо спонтанно прийти до нового розуму. В Інтернеті, де кожен окремий комп'ютер стане нейронним.

Хто сказав вам, що прогрес необхідний? Циклічність завжди присутній у розвитку цивілізацій. У нас була найдавніша Греція, яка досягла її висоти і... Як давній кінець Греції? гон. У нас був давній Рим, який також зникнув. Чи не ви думаєте, що ми просто повторюємо ці історії?

Відомий анекдот радіо «Armenian» досить точно передає значення чого відбувається. «Коли буде краще?» «Це було краще», - відповів Вірменське радіо.

Я дуже люблю бути оптимістичною. А песимист – це добре сформований оптимізм. На жаль, я більше справжнього. Оптиміст дізнається англійську, песиміст дізнається Китаянки, а ріелтор дізнається про матеріальну частину машини Калашніков.

до Яке завдання ви влаштували для себе і для людей?

Наше головне завдання полягає в тому, щоб правильно будувати найрізноманітніші світогляди щодо себе, інших, світу та Бога. Зважаючи на те, що світогляд, в моделі світу, що ми створили, ми досягали мертвого кінця, в безглуздості всіх і всіх.

Ви запитали про депресію. Я не збираюся говорити про теорії цього явища, що я знаю дуже добре, а лікар психології. Однак я не можу сказати:

Коли вчені Гарварду розслідували, чому ми маємо таку низьку тривалість життя, вони були вражені, щоб дізнатися, що ми не вмираємо, тому що ми п'ємо і дим. Є країни, де народ пити і курити більше. Виявилося, що ми дихаємо про довге і брак сенсу життя. Я повторю: від тривалості і відсутності сенсу в житті! І це смертність як різновид протесту і міграції: Я не можу тут, я залишаю тут. Це не хороший перспектива.

У той же час я ще оптимізм. Marcus Aurelius вважає, що де можна жити, можна жити добре. Зараз.

Не за нами, але за великим рахунком, це було сказано, «Бекауза нерівність багатоплічена, любов виросте холодно багато; але він, що закінчується до кінця буде збережений» (Матв 24:12-13). Однак це сальвація не пов'язана з безглуздими протестами на скверах і вулицях. На жаль, ті, хто виходить на площі, не доводять нової ідеології. Вони не мають інших світоглядів. Не означає нічого нового. Це спроба стандартної зміни потужності за нестандартними методами.

Ми можемо тільки вижити, якщо ми кардинально змінюємо наш світогляд. Потрібно мати центри живлення. Розумна, розумова сила, яка надасть різну картину світу. Оптимістична, радісна, несамовита, моральна, духовна. Якщо ми можемо зробити це, ми збережемо весь світ через знаменитий ефект «навидалення мавпи».

Був такий експеримент, який був таким чином, на алетах невеликого архіпелагу розселився мавпи і прокинув їх очищеними бананами. Спочатку мавпи оточують їх піском. Тоді один мавп вирішив лазити банан в воді. Її приклад слідував другий, третій... А коли сто мавпи з'ясували його, всі мавпи навколо архіпелагу були миючі банани в воді! Розроблено ефект накопичення. Через посилання поле, морфологічне поле якого Руперт Шелдрей написав так багато.

Якщо це сталося, ми все ще можемо зробити. Але перетворення буде відбуватися тільки якщо ми змінюємо реальність, якщо змінити свідомість. Скільки це можливо? Я зробив, що я можу. Я поясню людей, як ви не можете вижити, але жити навіть в цьому божевільному світі.

Я створив спеціальну інтегративну систему психотерапії – так звану інтегральну нейропрограму, яка дозволяє вирішувати будь-які психологічні та бодібні проблеми людини. І не просто вирішити, але і довести його до рівня, де він починає думати про високий і моральний. Стартує життя. І жити зі смаком, не вижити. Я навчаю цю науку тим, хто хоче. Не ховавши все і пояснюючи все.

- Такі інтерв'ю, якщо розглядаються як освітній, можна кинути в скарбницю справи.

Не існує, тому що це важко назвати те, що ви просто живете за совістю. Це, що відповідає дійсності моральності та моральності. Це як людина повинна жити. Люди забули те, що це означає жити за славою. Вони допомогли забути. Тому що люди, які живуть в славі, не можуть дозволити всіх суперечок, які відбуваються зараз. Це краще для тих, хто має незламні підлеглі. Легко купити. Ті, хто живе за совістю, важко купити, неможливий.

І совість, що я з'єднана з тим, що я піднялася в стандарті життя. Я бачу світ трохи по-різному. На першому рівні ви дивитеся на вічність з точки зору світу. Ввічливість здається невеликим і світ дуже великий. Я шукаю цей світ від вічності. Я розумію дуже добре, що це невелика і скінченна. Eternity є нескінченний і нескінченний...

Автор: Ковальов Сергій Вікторович