Мапа тіла страхів

"У якому віці я пам'ятаю себе?" Якщо кожен з нас просить це питання, то, звичайно, різні номери будуть звуки, але, швидше за все, буде про вік 3-5 років. З цього віку наша свідома пам'ять починається - дитина вже опанувала розмову, має так званий «стрім думок», він збирає інформацію про світ і проаналізує свої думки.

Але особистість людини не знижується тільки "розумна свідомість" - наше життя не починається з 3 років, але безпосередньо з моменту зачаття. А потім наша пам'ять починає заповнювати. Це просто те, що в цей момент вона ще не свідома, але емоційна. І все, що відбувається для нас, так як фузія гермових клітин наших батьків внесена в наш несвідомий.

Р

Емоції вже можуть бути досвідченими за допомогою ембріону. Вони примітні, але вони міцні. І один з головних переживань, доступний у вугрі. Проведено дослідження: під час аборту зафіксовано поведінку ембріону. І виявилося, що його реакції збігаються з проявами страху: він усаджує і намагається відбігти, переміщає його іржі кінцівки - тільки тут він не має ніде бігти ... Це, хоча не можна говорити в будь-якій свідомості, ембріон відчуває все, що відбувається з ним і запам'ятовує.

Одним з основних законів психотерапії є те, що організм запам'ятовує все. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Корпус можна порівняти з мансардом, який відправляє все, що ви не хочете бачити в будинку. І так само, як господиня шути, «Я не хочу бачити цю яму тут, візьміть її на горище!», щоб всі ті почуття, які наше Згубство не хоче бачити себе, тобто визнати, поселитися в нашому тілі. У психології цей механізм називається репресією: болючий досвід, думки, спогади виховані в несвідомий. Включаючи, звичайно, страхи.

Але так само, як стілець не зникне з дому, якщо він переміщається з вітальні до горища, почуття не підуть ніде, якщо вони просто ігноруються. Нагадувати себе, і вони роблять так через хворобу. І більшість тілесних недуг є результатом перепресованих від свідомості почуттів. Де заселяють відчуття в організмі - виникає больовий симптом. «Погляд на мене!»

Є візерунки, як поширюються почуття по всьому тілу. А тепер ми пропонуємо вам вивчити ваші страхи – де в вашому тілі вони живуть і що це пов'язано з.
Ви зможете створити власну персональну карту страху. Для цього вам знадобиться: білий лист паперових і витяжних інструментів (з іншого боку, ніж ручка і маркери). Наш експеримент виконується крок за кроком:

Намалюйте все тіло, всю фігуру. Художні здібності не грають роль тут!

Тепер послухайте своє реальне тіло. Закрийте очі, спробуйте відчути своє тіло відразу: як це відчувається? це зручно? тепло? або розслаблений? Тепер, як ви продовжуєте відчувати своє тіло відразу, попросіть себе, «Чи не бояться жити в тілі?» Ви можете пам'ятати, коли ви боїтеся. А деякі частини тіла привербуть вашу увагу - як якщо "послухати ручку". Про нас

Тепер позначте місця, де страх у вашому тілі. Це може бути одне місце або кілька. Право і ліві сторони тіла можуть відрізнятися. Крім того, страх може проявлятися десь більше, десь менше – можна відобразити його на малюнку з різними кольорами. Пам'ятайте, що тілесна карта почуттів завжди індивідуальна, немає правих або неправильних варіантів!

А тепер – декодування, деякі універсальні візерунки, з якими ви можете стати вашим досвідом і розширити свої знання ваших страхів.

1,1 км Якщо страх живе в ногах, то він говорить про відсутність підтримки в житті, стабільності, несвідоме почуття «Я не маю на худі», «Я не маю на увазі міцно на ногах». Не вистачає стабільності, немає впевненості – в собі, в світі, завтра.

2,2 км Побої в сексуальній сфері. Розглянувшись там, вони можуть як привести до захворювань, так і заважати здорові оргматичні виділення: за даними досліджень, більшості жінок, так і в різних країнах, імітують оргазм. І за такою аоргазмією в першу чергу страхуються.

3. У У шлунку живе страх на життя, не дарма ж кореневих слів. Не може бути реальним, просто так сприймається. І хоча небезпека пройшла, вона все одно актуально для Несвідомого – це постійно оповіщення, справжній релакс і відчуття безпеки стають недоступними.

4. У Площа діафрагми, в тому числі шлунку і сонячний сплетень: є соціальні страхи, тобто пов'язані з соціальним життям. Посольство, сором'язливість, сором'язливість, сором'язливість є проявами наших соціальних страхів «не конформування», «відхилений суспільством».

5. Умань Скринька: містить страх самотності, страх «порушення мене як людини», на відміну від страху «порушення мене як члена товариства», який був в пункті 4. Глибоко в грудях сидить відчуття своєї «невинності», «неприємність», «неприродність». «Я поганий, тому я буду відхиляти світ. й

6. Жнівень Руки розповідають про страх контакту зі світом, адже на несвідомому рівні вона сприймається як господиня, неприпустимо. Весь світ відлякується – і не існує логічних пояснень, не аргументів, це емоційне відчуття. Тому люди з такою установкою воліють вибирати професії, які вимагають мінімального контакту з світом: за комп'ютерним монітором і т.д.

Щітки вказують на це страх світу – вони сигнальні проблеми зв’язку, тобто пов’язані з спілкуванням. Внутрішнє ставлення тут: «Світ, загалом, не може бути ворожим, але люди, безумовно, є». Правильна рука вказує на страх чоловіків, зліва – жінки (нав'язуйте праві і ліві сторони намальованої фігури, якщо це було дзеркало, а не фотографія).

7. Про нас Спина є страхом непристойним, не сподіваючись на зустріч. Зазвичай це свідчить про досконалість. Звісно, така людина має шанс досягти висоти – але це ще швидше за все, що він уповільнить від своїх імпульсів для страху помилок.

Плечі символізують міцність і відповідальність. Тому є страх бути слабким, і не впоратися з відповідальністю.

8. У Шия є страхом вираження, висловлюючи свої почуття. Такі люди часто мають проблеми з горлом: постійне горло, натхнення, відчуття стиснення ... Вони говорять у високому, тонкому голосі, маленькому пологі, і скаржаться, що вони не можуть співати. Це пов'язано з постійним натягом в шиї: як тільки почуття починають підніматися в грудях, щоб вийти, шийка усаджує, зберігаючи все всередині. Зовні вони можуть здаватися нечутливими, але всередині бурі пристрастей ганчі – вони просто не можуть вийти.

9. Навігація Особа – страх «закриття обличчя». Такі люди прикріплюють велику важливість того, що вони думають про них і як вони сприймаються. Вони повинні бути любими, прийнятими, затвердженими – все. Через це ви повинні постійно носити маски, і різноманітність – зазвичай їх арсенал є великим і різноманітним. Легко втратити справжню самоту за масками. У дзеркалі з'явився хамелін, і зачарував який колір він повинен прийняти.

10. Очі є одним з основних каналів сприйняття, тому коли є несвідомий страх реальності, небажання бачити правду і приймати реальність, як це, він осідає там. І в багатьох випадках візуальне порушення є проявом несвідомого ставлення: «Я не хочу бачити це!» Це спроба, як остріх, приховати голову в піску – і ефективність про те ж, проблеми не зникнуть.

Це просто невелике дослідження, але можливо, це допоможе вам розширити свої знання про себе трохи і зв'язатися з вашим тілом, ваші почуття, ваш страх. А коли ми робимо це, вони є тими, хто має нас. Але коли ми повернемося до них і впізнаємо їх у себе, то ми їх своїми. А потім, як у венеціанському карнавалі, ви можете відштовхуватися до свого страху:
- Маска, я знаю тебе!

Автор: Ірина Соловйова