Розентальний ефект: самоповнені Профекції

Ви помітили, що ви можете часто прогнозувати, як відносини вийдуть або як бізнес закінчиться? Ви будете дивуватися, але це не може бути в ваших дивовижних інтуїціях, але в самонаповненні пропагії!

Так, ви знали заздалегідь, що цей чоловік не зацікавить вас! Вони знають, що дитина не пройде іспиту. А що ваш бос не оцінить вас за роботу добре зроблено. О, ви здавалося б, бути розумним?

Немає і знову. Особливий подарунок з питання. Це те, що ви... самі пророкували одну або іншу версію подій. Всесвіт дав вам те, що ви чекали. Вони чекали чоловіка, щоб обдурити, і тут він, лежачи в ліжку з іншою жінкою. Очікується, що друг не оцінить ваш новий наряд – і тут вона лікує губи і натяки на вашому недоліку смаку.

Це явище називається Pygmalion ефектом або Rosenthal ефектом (після імені вченого, який його відкрив). І, до речі, працює не тільки в побуті моменти, але й в науці. Наприклад, якщо експериментатор очікує певного результату, прискорює атоми в центрифузі, то швидше за все, він отримає його. Дивитися? Ти беш!

З’ясуйте, що самоповнена пропаганда є свого роду того, що ви можете зробити, щоб завершити невдачу або дати вам несподіваний успіх. Подаруйте вам приклад. Якщо ви серйозно вірите, що ваш зовнішній вигляд і психічні здібності, щоб покласти його м'яко, нижче середнього, ви можете шукати вашої душі mate протягом багатьох років без успіху. Навіть з червоним дипломом. Навіть завоювавши стор. краси. Ваша конвекція непривабливості сильніше, ніж об'єктивність.

Але якщо ви, приїжджаєте до компанії з студентської лавки, щиро вірте, що ви зможете привести її на півроку, ви можете легко обійти конкурентів для крісла босів. Ваша віра в собі диктує стиль поведінки, відповідно, ставлення інших до вас змін, в результаті - ви досягнете власних.

Як використовувати ефект Pygmalion?

Почнемо з легендою Пигмаліону та Галати. Пам'ятайте, як древнього скульптора Пигмаліону прокочував статую дівчини з мармуру, і закохався в неї. Він захотів жити і стати дружиною. Добрих богів виконав запит. Галатея виявилося, щоб бути точно тим, що Пігмаліон мріяв, не тільки зовні, але і в характері. Як він придумав...

Запрошення на майбутнє Тексти пісень, а це означає: Як ви хочете, щоб він був. З повагою, що ви і ваш чоловік буде жити щасливо коли-небудь після, і незрівнянність вас не загрожує. Щоб діти могли стати успішними і самодостатніми. Якщо Ваші плани будуть вірними.

Ви кажете, що це важко? Інтерферування внутрішніх установок та комплексів? Спробуйте замінювати їх за допомогою підтвердження. Наприклад, якщо, подумати про важливий бізнес, ви завжди будете ловити себе мислення: «Я не буду нічого, я так повільно!», замінити його ще одним: «Я буду все робити вчасно, я досягне. й

Трохи про ізраїльську армію...

І нарешті, про черговий цікавий експеримент, який проводився в ізраїльській армії. У вправах солдати мали зробити марш-рядок. Одна група солдатів була названа істинною довжиною маршруту (30 км), друга названа 10 км, а третя - двічі до тих пір, поки в реальності - 60 км. В результаті група, яка серйозно вважала, що вона повинна подолати 60 км, прийшла до кінцевої лінії минулого. Що говорить? Так, більш складна перешкода здається нам, чим більше шансів, що ми не справимо з ним. Ми створюємо в нашій уяві реальність.

І нарешті, фортунних казників.

І в кінці дня я хотів би попросити вас... не піти на ворожі казки! І якщо ви йдете до тих, хто обіцяє вам багатство в майбутньому, багато любові і не проблем.