Він, як і багато дітей Великої Вітчизняної війни, постраждав великий гранат: війна. Восени 1941 року нац. с.Сергоїжина Грин, в Козельському районі, стала базою деташементу. У той час був лише десять років, допомагав партійцям (і батько його загинув на фронті).
Кілька місяців після окупності, під час виконання завдання, Петя була захоплена ворогами. Вони взяли матері.
Вони були катування, але нічого не досягнуто. П'яти підвісили. Мати намагалася врятувати сина, але як можна впоратися з тваринами, озброєними зубами? Ноп. Вона була знята.
Як вижити Seryozha? Див. А сусід відштовхував його з вікна і відчайдушно замовив:
Про нас Запускайте, як ви можете!
І хлопчик ran ...
У газеті «Заря» Калузької області є згадка (лютий 8, 2012 р.), яка спочатку Сергіжка потрапила до складу і живила з ними. Але коли фашисти атакували основу партизанів, хлопчик загинув за себе і був самотній під час бойових дій.
Як багато променованих в вологих лісах, він не знає. Здавалося йому, що час зливається в один довгий, довгий, страшний день. Але раптом, в цей страшний день, сонце спалахнула: скаути 142-ї гвардійської стріли Регімент 47-ї гвардійської стріли надійшло умирає хлопчика. Його командир був молодий великий Михайло Данилович Воробйов. Паяльники в руках перенесли сережку по передній лінії. Ми вирішили зберегти його в полку. Ось спогади Михайла Даниловича: Сергій ледве стояв на своїх тонких ніжках і дивився наляканий, блювотні рухи. Кожна німка в дуеті. Хочу кидати там, до лінії траншей, чіпляючи до горла першого фашиста. Я ходив до нього, прокинув голову і сказав:
до Що таке ім'я?
- Сергій.
- Згадайте своє ім'я?
- Алешкінс.
З ім'ям хлопчика плутають, після війни Воробйов дізнався, що насправді - Алешков. Але це не точка. І в тому, що Воробйов, як тільки він бачив хлопчика, вирішив, що якщо вони були вижити, вони стануть сім'єю.
й У той же час взяв Сергій під крилом і почав виготовити. Навіть уніформи і туфлі пришивали для маленького солдата, як і солдат Червоної армії. І вийшов бійець, щоб бути надійним і надійним. Він переніс поштову пошту і боєприпаси до бійців, в між бійцями він sang пісні до них. Навіть якщо іноді він зв'язаний, але щиро і з душею. І я думаю, що він прогрівав хлопчика до сердця солдатів, як справжній син.
Сережка ніколи, навіть в найскладніших моментах, збитих або примхливих. Він закохався в свою нову велику сім'ю, і батько назавжди визнавав Воробьов. Тим не менш, Михайло не був одружений і сумно розповів сина, що вони ще не мали матері. А потім я отримав curious.
до І ви, Дад, подивіться на Aunt Nina, наш медсестра. - Нехай це наша мати!
Що ви думаєте? Я шукав більш тісно і знайшов своє щастя! Попереду я кажу, що з Ніною Андріївною Бедовою, сержантом медичної служби, жив у всьому житті.
У той же час давайте повернутися до війни.
Станом на Сталінграді. Під час фашистського рейду бомба перетворила дугу полковника. І ніхто з солдатів, крім хлопчика, помітив, що там, під колодами, залишалися борони і кілька солдатів.
Серожка впав на колоди з усіма його можливою. Він намагався перемістити їх, але нічого не працював. Шість років не вистачає... Це ведмедя ведмедя, велосипед, книжки з малюнками і нехвильова віра, що все завжди добре закінчується. Немає ведмедя, немає велосипеда, немає книги. Загинув свою віру, коли вони виконували свою матір і брат. Але, очевидно, на її місці прийшла надія - доросле почуття.
р.
І це, це почуття, зроблене Сергій не відданий.
- Тато! Він похилий відчайдушно і впав вухо до колод.
Були гроан з дуету. Він не знає, що він був, батько або інший солдат. Але знаючи, що хтось ще живий дав мені силу. І Сергій ран за допомогу. І оболонка все ще йде...
Починали тягнути колоди біля. А поруч з ними, в гімнастиці і черевики, стояв шестирічному солдату Червоної армії Сергія Алишкова. Він cried sobbing ...
Про інцидент дізнався генеральний директор Чуйков. І присуджено хлопчика з медаллю «Для військового подвір'я» (замовлення No 13 від 26 квітня 1943 р.) і захоплений пістолет «Вальтер».
Сєрозга і батько його знову були. Але не для довгого: юний солдат був вистрілений в нозі на шраплоні шахти. Він був відправлений до лікарні, а потім не допускається до боротьби.
Так, вже з'явився вік для вступу до військової школи (Сергій і батько обрали Туль Суворовське). Згодом молодий чоловік закінчив Харківський юридичний інститут. Прокуратура в Челябінську, де мешкали його другі батьки, Михайло та Ніна Воробйов.
Сергій Андрійович Алишков
Алешков Сергій Андрєєв – учасник Великої Вітчизняної війни, сина полку. Брав участь у битві Сталінграда. Вікіпедія
Народився: Західна область
Дата: 1990, Челябінськ
: скопіюватиpast.ru
Завантаження Завантаження
Як це? Поділитися з друзями
Завантаження Завантаження