Легенда Сова і місяця. . й

р.

Після того, як час сови був звичайним птахом. Поруч з іншими птахами і тваринами вона насолоджувалася сонцем, світлом і навіть sang красивими піснями, а також нічним Але один день, в одному в'язниці весна, коли важкі хмари постійно захоплювали сонячне небо, тут була сумна історія про яку розповідає історія в цій казці.

Довгий весь день, і Сова приховалася від нього в порожні старого, вказав дубове дерево. Він був темним і вологим, дощовики розтиралися монотонно на листках дерев, і вона впала безсоння. Вона прокинулася тільки в ніч, від того, що сріблястий, тьмяне світло потопається в отвір порожнистого. Сова виглядала зовні і побачили, що дощ припинився, і величезний повний місяць був блискучий в небі, його бліда світло впало на нічний ліс, а дощові заморожені на листках зловити його відбиття і запалити дрібними срібними вогнями. Маю було настільки красивим і таємничим, і Сова, здавалося,, щоб направляти її срібними променями до неї і посміхатися сумно. Мільйони маленьких зірок світилися і занурилися всюди, здавалося, що тисячі світлих діамантів і емеральдів грали в срібних променях, а великий диск місяця був рояльним, плаваним над ними. Здавалося, що в нічному лісі звучить ледь чутно повільна мелодія.

На ніч Совушка захопила небесно luminary, спостерігала з загартованим серцем для її плавного руху по небі, а ближче місяць занурився до краю неба, сумник птах став особливим нею, серце було більш приколеним від неперевершеної садиби. Тепер місяць доторкнеться краю горизонту, перевертаючи більше і більше ніжки, коли хижане небо стає яскравіше. Поступово, ранок набуває правових прав. Велика гора застрягла Сова. Вона зламала гілку, схвалила сумно, запалила її крила і вилетіла вище і вище, щоб насолоджуватися баченням, яке зникло на світанку за останні моменти, і тепер прийшов час, коли зникнений для міражу.

У глибинному сорбі Сова повернулася до її дерева і приховав в порожні, не дивлячись на небо, похабно відкинувшись нічною королева. Весь день Сова залишився в своєму порожні і не бачив, як перші рожеві промені підйому сонця на сході, як він піднімається, підсвічує і прогріває ліс і його мешканців, пробуджує їх до життя в новому день.

Але Сова ніколи не думали сонця. Як чарівний, кожен вечір зустрівся з місячним, а вночі захопився рухом срібного люмінару по небі, довгаючи за її зникненням за горизонтом. І коли місяць приховали, розбиті птахи з глибоким довгем в душі приховали в його темному полозі. Не хочу бачити новий день, насолоджуватися сонцем і теплом. Я дивлюся в Сова, коли прийде вечір, і вона може зустрітися зі світоглядом улюбленого голоду.

Але місяць не хоче бути ідолом Сова. Одного разу, дивлячись на сова з неба, вони спокійно сказали:

- Сова, задня голова! Чому ви забули про сонце? Чому ви голодуєте на мені всю ніч, дивлячи всі ваші очі так великі і круглі? Приходьте до ваших почуттів, бідних дівчат! Для мене немає світла власної, я тільки віддзеркалю один, з яким великий Сонце світить мене!

Я не розумію слів, що сказав місяць. Вона прийшла до неприпустимого захоплення на те, що Місяця наказав їй, а з хвилюванням не розуміли значення слів, що говорили місяць, але може лише подивитися на місяць з адорацією.

З цієї ночі місяць почав поступово зникнути. Якщо раніше вона була завжди повною, круглою і яскравою, тепер, потішила Сова, вона вирішила піти в тіні, хоча б показати, що вона не є основною в небі, вона, в порівнянні з Сонце, невелика і темна. Але я не знайшов, що Сова або. Кожна ніч, з збільшенням терору, вона дивилася на місяць. Коли, одна ніч, не знайшов місяць на всіх в небі, вона впала в такий розслаблячий, що вона довго пролетіла всю ніч, і з того часу вона повністю втратила свій голос і не могла більше співати її красивими піснями. Побачивши таку велику гору, Місяця знову поросла в небо, але з тих пір вона рідко показала свою справжню красу, рідко висвітлює нічний ліс з його променями, тому що Місяця не хоче бути ідолом, намагається нагадувати, що це неправильно забути про Сонце за свою раду, адже тільки це дає як тепло і світло.