352
Ефект Ringelman.
У 1927 році проведено серію дуже цікавих експериментів, результати яких я не часто пам'ятаю. Ні. Результати еміентних рухів були розмащені в психології під назвою «Рінгельман ефект».
Досліди були наступним чином. Вони приймали найзвичайніші люди і запропонували їм ліфт. Для кожного - зафіксуйте максимальну вагу, яку він "запалений". Після чого люди були угруповані в групи, вона почала - два, потім - чотири люди, вісім.
Зрозуміло: якщо одна людина може піднятися – умовно – 100 кг, два повинні піднімати або 200, або більше. У зв'язку з тим, що робота групи дозволяє нам досягти більше, ніж сума окремих реакцій членів групи вже існувала. І до тих пір, поки ми не будемо жити.
Алас! Два особи підняли лише 93% своїх індивідуальних показників. Всього 49 відсотків.
Перевірити результати з інших завдань. Наприклад, на хресті мапи. І знову мама те ж саме. Підвищено кількість груп - рівень тільки впав.
Причина прозора. Коли я рахую на себе, я зроблю більшу частину. І в групі можна також заспокоїти свою силу: ніхто не може забути, як в гісморіумі про мешканців села, які вирішили залити бочку горілки на свято. Кожні двері – відро. На момент затоплення було виявлено, що бочка була повною з найбільш рясної води: кожен відро води був привезений, розрахувавши, що в загальній масі горілки її хімічна не помітили.
Що таке Mum пасивний? Коли я вчинив, я пам'ятаю і закріплюю свої зусилля для себе. У наступному вирокі я запитую більше або менше. Формування пасивного ставлення до справи, в якому бере участь інші.
У разі соціальної пасивності ми можемо сказати, що ми повністю розуміємо своє походження і чому це призводить до падіння результатів до нуля. Інерція - це відмінна річ. Але все ще.
Я повинен сказати вам прямо: не допускаються соціальні механіки Ви можете зателефонувати йому "гуру командної роботи", але не більше групи, я більш пасивний, щоб показати людину.