690
УМЕНИЕ СТАВИТЬ ЦЕЛИ:
Уміння встановити цілі не менш важливі, ніж можливість знайти засіб для їх реалізації. Це, незалежно від того, як ви талановиті, незалежно від того, наскільки багато можливостей відкриваються до вас, поки ви не встановите мету, ви не досягнете ніяких суттєвих результатів.
Чому навіть встановити цілі?
Чому ти не хочеш чогось, чого сниться? Що ми шукаємо? В якомусь мірі це правда. Є багато відмінностей між метою і мріями. По-перше, мета сформульована, і мрія більш абстрактна, розмита в природі, яка не сприяє її реалізації. По-друге, ціль припускає конкретний виконавець, найчастіше сама людина, в той час як мрія підбиває все, щоб стати на власній. Третя, встановивши певну мету, людина планує зробити певні інвестиції (фінансова, трудова, інтелектуальна тощо). У сні ми не думаємо про депозити, очікуємо тільки прибуток.
Чи існують будь-які вимоги до мети?
Що робити? Перш за все, мета повинна бути обов'язковою. Це, якщо ваша мета полягає в тому, щоб купити острів або стати президентом Намібія, ви, швидше за все, постраждаєте від нездатності, щоб досягти його для відпочинку вашого життя. Від цього виникають комплекси і невизначеність в власних здібностях. Якщо ви хочете зробити ремонт у вашій квартирі, ви будете горді успішної роботи.
Крім того, мета повинна бути виписана (так, дуже важливо, щоб вона була написана на папері, а не просто виражена рука) максимально специфічна. Ви не просто хочете «збагатити». Необхідно вказати конкретні суми та умови досягнення високих доходів.
Необхідно встановити цілі з різних сфер життя для розробки гармонійно в усіх напрямках. Ви повинні прагнути досягти не тільки фінансового успіху, але і сім'ї, інтелектуального, фізичного. Крім того, цілі повинні бути близькими і довгостроковими, якісними (Я хочу зробити краще ...) і кількісними (Я хочу мати більше ...).
Що слід враховувати при встановленні цілей?
Одна з правил формування: тільки підтверджуючі цілі роботи. Що таке, у вимова мети не повинно бути заперечення ( «Я хочу не хворіти» – неправильно, «Я хочу позбутися від хвороби» або «Я хочу бути здоровим» – вправо).
При формулюванні цілі, пам'ятайте, що тільки ви повинні бути відповідальними за її виконання. Не встановлюйте цілі, які будуть залежати від дії інших.
Зробіть багаторівневі плани. Розірвати одну велику і віддалену мету в кілька менших, таким чином, створення своєрідної програми дії для найближчого майбутнього.
Ваші цілі не повинні бути взаємовигідними. Наприклад, ви не можете прагнути переїхати в іншу країну, а в той же час розраховувати на певні досягнення в рідному місті. Цілі повинні бути взаємопов'язані і гармоніювати один з одним.
Дуже дякую. Встановити певну мету, намагатися врахувати всі можливі перешкоди до її досягнення і прийняти їх виникнення заздалегідь. Приготуйте всі можливі перешкоди і готові реалізувати свої плани!
746230 р.