Імпостор Синдром – коли людина відчуває, що він не заслуговує успіху

Людина з цим синдромом постійно відчуває себе як обман

Якщо ви іноді відчуваєте, що ви не повинні похвалитися або визнання, незважаючи на ваші очевидні успіхи, то ви можете страждати від синдрому імпростра. Наприклад, актриса Емма Ватсон, незважаючи на її професіоналізм і успіх, відчував себе як лір, і це почуття властиве багатьом людям.

(Б)

Відчуття відчувається принаймні один раз у житті більшості людей: за версією журналу Time, у 1985 році, 70% опитаних приймали її. Це почуття досить нормально, якщо воно відбувається періодично і за короткий час. Однак іноді цей синдром розвивається і людина починає вірити, що він дійсно є непрозорим – тоді індивід розвиває стереотипи і поведінки на основі цієї віри. Найчастіше синдром проявляється у спортсменів і людей творчих професій.

Одна з заміток синдрому непрозорого є тим, що людина практично ніколи не допускає її іншим з страху, що якщо вони кажуть: «Я відчуваю себе обманом», вони відповіли щось схоже, «Так, ми підозрювали його». Не варто говорити про страхи, але сумніви залишаються.

Друга характеристика синдрому полягає в тому, що його не впливає. Навпаки, найчастіше людина має прямі докази успіху - сертифікати, дипломи, заробітна плата, досягнуті цілі. Незважаючи на це, почуття залишається, і люди грають складні ігри всередині власних розумів, щоб знецінити свої досягнення: «Я просто щасливий, або я допоміг, наступного разу це буде більш складним, і хтось обов'язково здогадувати, що я не так розумний. й

Не просте лікування, яке підходить всім, але ви можете боротися з синдромом нестерпності з самовідомістю – припинити боятися успіху і почати насолоджуватися ним. Якщо ви не зберігаєте вас від синдрому імпостеру, це допоможе вам керувати ним.

Веб-камера