Ця дівчина втратила руки і ноги в війні. Але це не завадило її від удару на ворога.

Ми часто пам'ятаємо тих, хто твої перемоги навесні, тільки напередодні травня 9. Але скільки імен героїв, які бродили боролися за нас, щоб побачити мирне небо над нашими головами, залишилися в тіні. Цей брав, легендарні особистості включають Зінаїду Туснолобову, історію якого заслуговує більше одного роману і декількох повнометражних фільмів.

Зіна Туснолобова і Йосип Марченко в жахливому 1941 році. Молода не встигла грати на весілля: вже в перші дні війни Йосип був прийнятий на фронт. Через рік, у липні 1942 р. Зіна відчувала, що Батьківщина потрібна, і вона добровільна для фронту. У перші дві битви вдалося врятувати більше 40 поранених від вогню. Зіна присуджено орден Червоної зірки. Під час війни ця безстрашна медсестра врятувала життя 123 поранених солдатів та офіцерів.

Тоді прийшла лютий 1943 р. Під час одного з страшних боїв на Курську арку, командир компанії, в якому послужила Брав Зіна. Намагатися врятувати офіцера, брав медсестра кинулася до нього, незважаючи на кулі, вибухаючи оболонки і запеклість ворога. Туснолобова побачила, що командир вже загинув, але вона сама була серйозно поранена і втратила свідомість. Незабаром, ледь відкривши очі, вона почала битися за допомогою. Зіна з кількома важкими ударами над тілом. . й

Радянські солдати знайшли не Зіна в снігу, а не життєдіяльне тіло, яке було зав'язане за визнання: її руки і ноги були чорними, ніж ніч, і її шкіра буквально заплутана в таттерах на обличчі. За десять днів і ночей лікарі воювали на життя Туснолобової і завоювали цю криваву битву. Однак кінцівки не вдалося врятувати: страшний ганглрен пішов на руки і ноги від морозів, і вони повинні бути ампутованими.

«Мій дорогий Йосип! Я не можу залишатися мовчним. Я маю тільки сказати вам правду... Я страждав на фронті. Я не маю рук і ніг. Я не хочу бути тягаром. Забудьте мене. Про нас Зіна. Відчайдушний для своєї бездоповідності, Зіна продиктував ці лінії розбиття серця до вихованця, розуміючи, що цей лист повинен бути припливом до коханої людини назавжди.

Р

Зіна не вірила слова хірурга, що зробив її нову руку. Однак відповідь Йосифа зробила свою віру в кращу і не висить навіть в такій непростій ситуації. Після отримання довгоочікуваного листа-трикутника від свого люблячого чоловіка, Зіна eagerly почала читати: "Мій солодкий малюк! Мій дорогий страждань! Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Нема такого хряща, як ви забудете, моя любов. Ми завжди будемо разом. Я ваш колишній, ваш Йосип. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Не більше часу писати. Ми атакуємо найближчим часом. Не думайте нічого поганого. Я шукаю відповідь. Поцілунки нескінченні. Я люблю вас дуже багато, ваш Йосип.

Зіна знову народилася! Вона домовилася до найскладніших операцій, під час яких досвідчені лікарі поділили її лівою кісткою і обшивають їх м'язами, і поміщають її вправо в спеціальний манжет. Зіна знову навчалася розчісувати, підбирати різні предмети, мити, перевернути через книги. . й

І так в травні 1944 р. Зіна, якби знову народився, написав рятувальний лист воїнам 1-го Балтійського фронту, які перебували на хвіртах рідного Плотського. У ній з'явилась феєрія, яка звернулася до солдатів: "Російські люди!" Продавці! Я був ваш друг, ходячи з вами в одному ряду. Я не можу боротися більше. І я запитав вас: помста! Цей лист настільки збудував всіх бойових дій, які назва Туснолобової почала відображати на танках, на гарматах, мінометах, на літаках. Написка «Для Зіни Туснолобової!» підняла дух бійців, захопивши їх не давати і піти. Так, Зіна була на передній лінії навіть коли ворог зробив її відключенням.

Війна закінчилася і зустрілася з Йосипом. Цього разу закохані зібралися разом, як кажуть вони, в сорбції і радості до останніх днів, не входили до хвилини. Вони подарували світ сина і дочку, яка знала, що нове покоління отримав мирне небо над головою.

За її подвиг, Зіна Туснолобова була присуджена звання Герой Радянського Союзу, а також найвища нагорода Міжнародного Червоного Хреста - Флоренції Нічного Медалі (не варто відзначити, що в СРСР ця нагорода була нагороджена тільки трьома жінками). Історія Зіни Туснолобової, дівчина, яка навіть втратила руки і ноги, ніколи не перестала бити на ворога, заслуговує глибокої поваги. Після того, як читати цю посаду, я думаю, що ви знову переконалися, що перемога потрапила на дуже високу ціну. Ми просто не встигаємо забути. . й

Ви захопили живу історію Зіни Туснолобової? Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

за допомогою igenno ru