"Як я проектував і побудував мій модель 3D принтера"

Багато хто з нас використовуються для пошуку прогресу і останніх досягнень техніки і науки, якби з-за кордону – оцінки конкретних продуктів, а не самого процесу. Однак школяр з Волгограда Михайло Козенко не один з них. Він також хтось, хто вважає за краще піти з ідеї до кінцевого результату. І результат його пошуку був 3D-принтер, який приніс молодим винахідникам (у травні він був 15-річний) кілька нагород.

З Міша ми зустрілися з шансом – новина про його принтері з'явилася на декількох сайтах, після чого запрошення на радіо, були пари постів у розважальних групах (це видання Міша, до речі, приніс багато розчарувань через занадто залізні коментарі громадськості). У нашій групі ВК також були новини про Мишу. І, дивно, що сам автор, без нашого запрошення, вступив до діалогу з читачами громадської «Прості науки», пояснив, підказав і викладав. Він, як і ми, книга для дітей 5-12 років «Прості науки», переходить на науку не тільки з словами, але з бетонними деедами. Ми приїхали до ідеї, щоб зробити докладний пост для «думій» (на цьому я маю на увазі себе, не поважали мешканців Хабровського), як зробити 3D принтер з нуля.

Далі, за словами автора, який з радістю візьме участь у дискусії під цією поштою. І якщо текст виходить корисним і цікавим, він розповість про створення «другої версії» принтера.

р.

Я збираюся почати свою історію, говорячи, що я люблю робити і створювати цікаві речі. І кілька років тому я став дуже цікавим у 3D-друкі, адже 3D-принтер є пристроєм для швидкого виготовлення артефактів, а в руках людини з уявою, цілою заводом. Я зацікавив цю технологію, я дізнався про проект РепРап, головне завдання якого було зробити 3D друк доступний, і це було завдяки цьому, що з'явилися найбільш дешеві моделі. Я бачив, що люди будують принтери, і це не так складне. Тоді я вирішив, що я просто мав купити або побудувати такий пристрій!

Так що я мав бажання і фінансову підтримку батьків, які я розповів про свою мету. Про рік для розуміння технології друку, дизайну та деяких конструкцій. Зараз було найважливіше. Для початку я вирішив, що потрібен принтер, який працює на технології FDM, це найбільш поширений і простий, матеріал і частини легко знайти, і вже досвідчені люди в цій галузі. Тоді я мав вирішити, в якій формі я повинен купити принтер, можливо, купити готовий пристрій або повний набір деталей, або, можливо, зібрати самостійно? Не дуже сподобалося готових рішень, тому я вирішив, що я можу купити електроніка і механіки, побудувати тимчасові кадри першими, і друк деталей на отриманому пристрої до нормального принтера.

Я вирішив, що для «нульової моделі» підуть гідні вали з старих принтерів, діаметром 8 мм, перевагою, яку ми мали в гаражі, було багато з них, а кущі можуть бути вирізані з алюмінієвої труби 8/10, яка має внутрішній діаметр трохи менше 8, а потім просто примножувати їх так, щоб вони щільно і легко ковзають. У гаражі було багато ДСП, і я вирішив зробити каркас з нього. Все інше (тільки електроніка та механіка) Я вирішив купити на eBay в Китаї. Я вибрав Arduino Mega 2650, Ramps v1.4, 4 A4988 драйвери (хоча я купив 5, а потім не пошкодив це), 5 крокових двигунів NEMA 17 форм фактора, з крутим моментом 4 кг*см (з урахуванням запасу потужності просто в разі), блок живлення 400 Вт для 12 Вольт і 33 Ампери, нагрівальна панель Mk2A, зі склянкою, яка, на жаль, не досягла цілої, цільної металевої теплової голівки типу Bowden Hot End, трубка Teflon для термоголовки 1 м (з маркою живлення всього в 20) пневматичної пари

В той час як деталі збиралися, я почав проектування, не намагаючись з детальним вивченням і використовуючи тільки розміри, я створив проект моєї моделі принтера, який, без мислення двічі я назвав ВолгоБот.

Загальний проект мого принтера, виконаний в САД КОМПАН 3D будинку

Я думав, що це буде куб з ДСП. Електроніка буде розміщена на правій бічній стіні, а котушка з пластиком і живим механізмом буде розміщена на лівій стіні. Він буде мати три яруси: нижній буде виконувати тільки функцію завантаження, середня буде виконувати перевезення Z, а верхня частина буде концентрувати всі механіки: двигуни Z і механізм позиціонування H-Bot, який я вибрав через його очевидні переваги. Є тільки один ремінь в ньому, і, отже, натягувач також необхідний один, анкери кінців поясу потрібні тільки 2, а в цілому, в такому механізмі всі двигуни знаходяться на каркасі, що полегшує перевезення, а також для прошивки, в стандартному Марліні для його активації потрібно прокоментувати тільки одну лінію #define CoreXY, добре, правильно інвертувати осі.

Підключення електроніки до Рампс v1.4, оскільки ви не можете бачити нічого складного

Коли я став впевненим у моєму проекті, він почав для всіх, хто живе поруч, бо близько двох тижнів працював електричним лобзиком, електричним свердлом, ручним інструментом на балконі. Щодня з ранку до ночі. Колись деталі просто не працювали вперше, нам довелося зробити деякі зміни в дизайні і переробити їх. Нарешті, всі оригінальні деталі принтера були готові!

Я почав встановлювати прошивку. Я не буду багато місця тут з інструкціями налаштування, я буду сказати, що я використовував цю статтю, все дуже чітко, чітко і чітко описано в ній. Хочу звернути увагу на те, що саме для мого принтера потрібно прокоментувати лінію CoreXY.

І тепер прийшли компоненти з Китаю, так як він вийшов, не зовсім вдало, не прийшов Тефлонову трубу, а замість того, щоб надіслати ще два шківи і 3 метрів поясу GT5, я не дізнався відносин. І так мені довелося замовити його в місцевому магазині.

Практично все для складання.

А поки трубка збиралася, я почала ставити все разом, вона не була особливо важкою, головне - виконати деякі вимоги, щоб все було дуже міцно і надійно, і керівництва були паралельно, так що вагони не варилися, і, в цілому, це випливає, що самі осі були перпендикулярними. Так принтер був готовий, крім тефлонової труби.

Змонтований H-Bot

Вступ. й

Отже, чекайте лука.

Я був дуже впевнений, щоб спробувати його і вирішив налаштувати системи зараз, і роздрукувати пізніше, коли канал доступний. На першому з'єднанні все майже вигорнув, я знайшов, що це був несправний водій кроковий двигун, він був поганий паяльник.

Змащений раціон майже руйнував весь випадок.

Я замінив його, а потім все добре з'єднано, потім, звичайно, зафіксував дефект на цьому водію і залишив його в якості запасу, але він залишився, щоб налаштувати! Я скачав вже підготовлену прошивку через Arduino IDE на мій принтер, підключений до неї через Repetier-Host і подав перші команди. Виявилося, що деякі осі були плутані, і вони повинні бути перевернуті в прошивку. Він був вже вечірній, і я не робив його, і вранці, зі свіжою головою, швидко з'ясував проблему, вже правильно налаштувати, перевиправити і знову спробував дати команди. Цей час все працювали більш-менш добре, але іноді не було достатньо енергії для двигунів, після чого я скоригував точну міцність за допомогою змінних резисторів на драйверах крокових двигунів. І тут! Всі команди вийшли прямо, він виявився навіть від першої спроби правильно розрахувати кроки двигунів, їх швидкість і всі! Все, що я мав зробити, було спробувати друк, але не було труби. Так мені довелося зробити дуже міцне рішення: давайте друку принтера, і я буду рукувати пластиковий стрижень, про стільки, скільки буде доставлено екструдера. Хоча це дуже приступна, але перша печатка качки і педанта для батьків для пам'яті виявилася не так погано, після декількох подібних тестів я навчився і служив досить дефталі.

р.

Перша печатка. Батьки просять зробити це в пам'яті

Я! У трубі з'явився, я кладаю його, але ущільнення не хочу пересуватися. Справа в тому, що замість використання кобрюка я вирішив використовувати гумку, і вона просто ковзала, тому що у мене була реальна, і я швидко розробив інший механізм годування, і я витратив близько години друку. І знову принтер був друком, і я годую пластику, цей час через трубку, але це було добре. Я побудував новий екструдер без будь-яких проблем, переоцінив принтер під новим живим колесом, і цей час все працювали просто дрібно!

Перший екструдер. Не так?

р.

Версія #2 екструдера з регулярним колесом для годування

Друга екструдера. Як виходить, є додаткова весна.

Перш за все я спробував роздрукувати бюст Леніна, потім - неординарна модель сова, тепер трохи віджимав налаштування і роздрукував ще одну сови, в цей час якість цілком задоволена!

Перший справжній друк, насадка 0,5, товщина шару 0,4

Другий справжній ущільнювач, насадка 0,5, товщина шару 0,4

Сова репринтована, цей час насадка 0,5, шар 0.3

Так, Волго Бот 0.0 був завершений і повністю готовий до друку частин для VolgoBot 0.1, які я вже, без часу, почався дизайн!

Ось відео для VolgoBot 0.0:

Ця стаття не історія про деякі шкільні генії, які придумали велосипед, але просто доказ того, що якщо у вас є бажання і трохи грошей, то принтер 3D може побудувати кожен! Для реалізації проекту необхідно:
1,1 км Desire і чітка мета, щоб отримати принтер 3D
2,2 км Час дослідження та відкриття джерела RepRap (Я провів рік)
3. У Інша сума грошей (для мого проекту вона зайняла близько 23 тис. рублів)
4. У Хороший САД і можливість працювати в ньому (Я використовував домашню версію COMAS 3D)
5. Умань Графік роботи:
6. Жнівень Час створення принтера (приймав мене 2 тижні)
7. Про нас Час налаштовувати сам принтер (приймав мене на тиждень)

Якщо ця стаття викликає інтерес, то в наступну частину я розповість про створення VolgoBot 0.1. Якщо є об'єктивні коментарі та критики, я буду раді слухати, оскільки це перший раз я пишу матеріал для HabraHabra. Ось геометрія макета для другої моделі принтера:

Не завершена геометрія макета Волго Бот принтер 0.1

Джерело: habrahabr.ru/company/gtv/blog/233559/