1584
RAR Друк - домашній 3D принтер з CD rom
На початку грудня 2013 в руки фотополімера 3D принтера Muve3D. Принтер прийшов в комплект, безпосередньо з США. Цей проект був запущений на майданчику для фінансування у квітні 2013 року і успішно реалізовано. Однак конструкція вимагає досить трудомісткого складання і регулювання. Крім того, були різні види недоліків. Тим не менш, ми змогли зібрати і запустити принтер. Я отримав перший досвід.
Це Muve3D.
Паралельно з танцями на принтері почали вивчати тему фотополімера 3D друку. У Росії Інститут ІПЛИТ РАН, який займається питаннями лазерної стереолітографії (фотополімерного друку) з часів СРСР. Вони друкують різні речі.
Блок фари автомобіля ВАЗ.
Мокс-ап модуля – «Квантум» Мирської площі.
Через деякий час я прийшов через розбірний CD ROM, я відразу пам'ятав товщину треків, які лазерні вигорають (близько одиниць мікрометрів). А потім пішли копати Інтернет на існуючі розробки. Мережа отримала цікава стаття про створення лазерного різача з CD дисків:
Тим не менш, дизайн був призначений для лазерного різання, а не об'ємного вилікування фотополімеру і було прийнято рішення створити власний дизайн:
3D модель прототипної механіки 3D принтера.
І перша фізична інкарнація з 3D друком.
Принцип роботи принтера RAR Print 3D схожий на найбільш існуючі. Цифрова 3D модель об'єкта, яку ми будемо друкувати, завантажуємо в програмне забезпечення. Я використовував програмне забезпечення відкритого джерела (Repetier Host) і відкритий вихідний апаратний майданчик Arduino, що забезпечує управління всіма компонентами принтера 3D. Оптична система від диска CD рухається уздовж двох горизонтальних осей: Ось X і осі Y. Що потрібно зробити далі, щоб замінити лазерний діод оптичної системи приводу з ультрафіолетовим світлодіодом на 20 рублів. Ця заміна обумовлена умовами для замісу фотополімерної рідини. Контейнер заповнюється рідким фотополімером, який застигається під впливом ультрафіолетового випромінювання. Коли оптична головка висвітлює один шар рідкого фотополімеру і приклеює її, знімна платформа піднімає один шар вгору (близько 10 -100 мікрометрів). Весь процес повторюється до всіх шарів, які складають нашу модель 3D.
Вимкнено CD і DVD диски.
Розміщення електроніки (панель Arduino Mega 2560 – мозок принтера).
Зовнішній вигляд принтера.
Перша фотополімерна печатка.
Створення принтера 3D від ідеї до реалізації близько 3 місяців. Проект був запущений в грудні 2013 року і готовий прототип був випущений на початку лютого 2014 року. Вартість його створення становить близько 10 000 рублів. Дякуємо за Вашу участь у зустрічі з колегами Томськ та Романом Богдановим.
Я дуже радий, що ми не змогли продати його і зараз цей проект доступний і відкрито. Основна ідея 3D друку, на мій погляд, це. У майбутньому розробка цього проекту дозволить створити дуже дрібні предмети, одна з напрямків друкує чіпси прямо в домашніх умовах.
Для самовиробки проект доступний для безкоштовного завантаження на сайті Thingiverse.
Джерело: habrahabr.ru/post/240039/