Що таке друк 3D: 3DPrintshow у Лондоні

У першому пості на Habre я вирішив детально про те, що відбувається у світі 3D-друку. Найкращою причиною цього є 3DPrintshow у Лондоні в цей вікенд, найбільша подія в нашій галузі, спрямована на споживчу сторону 3D-друкарського бізнесу.

Моя назва – Костянтин, співзасновник та CEO 3DPrintus. Моя зацікавленість у виставці пов’язана з тим, що на російському ринку ми розробляємо послуги B2B та B2C промислового 3D-друку, а також маркетплемін товарів та проектної спільноти.

Рідина
Ми завжди повинні шукати в Європі і США, оскільки наші партнери є кілька кроків вперед, і наше завдання тепер прискорити розробку 3D-друку в Росії і СНД. Тому зусилля кожної нової компанії на ринку є великим плюсом для галузі в цілому.

Отже, найголовніше, що ви повинні знати про розвиток 3D-друку у світі:
1. 3D принтер в кожному будинку.Технології вже понад 30 років. Прес-конференція про «трету індустріальну революцію» та тезу, що «Ви тепер можете друкувати iPhone та телевізори в домашніх умовах» дещо передчасно, сказати принаймні.

2. РинокМи повинні відокремити ринок принтерів 3D і бізнес від ринку поліграфічних послуг 3D. Розміри ринку досить різні, як компанії в них.

3. У ТехнологіїВажливо окремо розглянути ринок і технології "домашня" 3D друк і промисловість. Промислові з'явилися значно раніше і включають такі технології, як SLA, SLS, MJM, PolyJet, 3DP, SLM, FDM. Основна технологія домашнього 3D друку є FDM. Також на ринку пристроїв «будинку» прибули принтери на технології SLA та SLS, що дає якісну стрибку вперед.

4. ЛімітаціїПервинно і все ще, 3D друк є про виробництво обмеженої кількості продуктів, продуктів, прототипів і т.д. Технологія, безумовно, не складе вартість виробництва агрегату дешевше, ніж у масовому виробництві. Але технологія робить її дуже дешевим, щоб почати виробництво будь-якого продукту, коли ви або (а) зробити перші прототипи, (b) перевірити попит на ринок.

5. Умань ДодатокНайбільш активно застосовуються технології 3D-друку для наступних напрямків діяльності:
  • Прототипування
  • Малогабаритне виробництво
  • Виробництво прототипів
  • Архітектурне планування
  • Ювелірні вироби
  • Медичні імплантати та протезування
  • Роботи
  • Апаратні стартапи
  • Індивідуальний декор, аксесуари, ювелірні вироби, мистецтво, мода
  • ДІЄ

6. Жнівень Етапи розвиткуЯкщо ми об’єктивно дивимося на поточному етапі розробки ринку та технологій, то я проведе наступний висновок:
На даний момент 3D-друк використовується як ефективний засіб прототипування та виготовлення невеликих розмірів. Також технологія все частіше використовується для вирішення проблем бізнесу в різних сферах. Ринок підприємства приймає технології та використовує їх у своїй роботі.

Звісно, технологія починає позитивно впливати на лікарські засоби, що використовуються при хірургічних операціях.

Нарешті, технологія досягає наших будинків і рук: дизайнери по всьому світу використовують технологію 3D друку, щоб зробити різні кінцеві продукти, з пластмас і металів. І в цій області, найближчим часом, бізнес таких виробів, виготовлених з сталевих і металевих крапель, буде найбільш активно розвиватися, так як вони найбільш зрозумілі для споживачів.

Тим не менш, цей ринок займе більше одного року, щоб стати масово популярним серед споживачів по всьому світу.

Дно лінії сьогодні це: 80% додатків є прототипами, невеликими серіями, прототипами, медичними протезами та імплантами, архітектурними моделями та ювелірними виробими, 20% є споживчими товарами.

Виставка

Повернемося до виставки. Це не перший раз 3DPrintshow. Минулого року, в той же Лондон, де розробка 3D-друку робить лепси і межі, я був також на шоу, звіт можна прочитати тут.

3DPrintshow займає три дні, кожен з яких має свою тему. Тема цього року:

• День бізнесу
  • День дизайну
  • Громадський День

Дні відрізняється складом лекцій, які відбуваються на 4 етапи паралельно, всі дні. Всі лекції під керівництвом дизайнерів, власників бізнесу, 3D evangelists, менеджерів спільноти та інших цікавих людей. Кожна лекція триває близько півгодини + півгодини на запитання від аудиторії. У 3 днях ви можете отримати хорошу ін'єкцію корисної інформації та інсайтів.

Експозиція цього року складається з найцікавіших та перспективних компаній Європи та США, а також була умовно розподілена на дві частини – виробників принтерів та послуг / стартапів. Дуже зручний для навігації всередині.

Також в цьому році був окремий балкон, який розміщував предмети мистецтва і одяг, створений дизайнерами, використовуючи всі доступні технології 3D друку. Насправді це відображає рівень розробки технологій. Варто зазначити, що майже всі вони мають дуже високу вартість.

Повнокольоровий гіпсовий полімерний друк

Сильний і гнучкий пластиковий (поліамід) з фарбою

Детальний пластик (фотополімер)

Вставки з міцної та гнучкої пластмаси (поліамід)

Напівпрозорий докладний пластик (фотополімер)

Пластиковий пластик

Пластиковий пластик

Сильний і гнучкий пластиковий (поліамід)

Детальний пластик (фотополімер) з розписом

Пластиковий пластик

Пластиковий пластик

Цікаві компанії
Звісно, найцікавіше, що називається на бокових лініях і в тісному спілкуванні з учасниками та власниками бізнесу. Це єдиний спосіб отримання реальної інформації про ринкову ситуацію та перспективи, обмін досвідом та думками.

Приємний бонус для мене був, що я вже зустрів більшість з цих людей через спільні проекти або на минулих виставках Лондона та Нью-Йорка, так що легко отримати найцікавішу інформацію. Я поділюсь лише найцікавішими фактами та прогнозами.

Найцікавіше подія на ринку стала запуском нової платформи від відомих і «фаворітних» компаній Autodesk.

Для більшості непрофесіональних користувачів компанія має хороші продукти онлайн 3D моделювання протягом декількох років, такі як 123Дизайн, 123Катч, 123Sculpt, Tinkercad та ін.

Тим не менш, компанія вирішила піти далі і запустити власний відкритий вихідний майданчик і принтер – Spark, який відкриє весь новий ринок для еп, додатків і додатків для всіх ентузіастів і сторонніх розробників.

Компанія оголосила цей чудовий захід кілька місяців тому, але на жаль, на виставці і під час лекції він розповів про новий проект мінімум інформації. Ми обіцяємо, що протягом декількох місяців цей великий захід все ще станеться і громада користувачів систем Autodesk зможе розпочати використання нового мозку.

Продовжуючи тему розробки програмного забезпечення в галузі 3D-друку, я хотів би відзначити відмінну компанію, наш партнер, Uformia та їх продукт Uformit.

Colleagues, які пройшли багато років розробки в галузі моделювання та математичних обчислень, створили продукт на основі принципів параметричної конструкції, що дозволяє встановлювати параметри налаштування будь-яких об'єктів, створених дизайнерами. Символ плагін для Rhino.

В той же час для кінцевих користувачів і покупців все виглядає як простий інтерфейс для замовлення персоналізованого педанта, кільце, маска і багато іншого дорогоцінних металів і високоякісних пластмас.

Я хочу відзначити, що Uformit робить велику роботу в медичному полі. За допомогою свого програмного забезпечення та 3D сканування було створено медичний корсет, погоджений та персоналізований для конкретного пацієнта.

Я не можу ігнорувати і активно розвивати проект Форлаб - виробник професійного "домашнього" принтера, на технології SLA.

Чудовий і вигідний принтер для дизайнерів, які потребують максимально швидкого, але точний інструмент для тестування своїх ідей на практиці.

Британська компанія Digital Forming зосередила свої зусилля на розробці онлайн-системи для дизайнерів, що дає можливість зробити будь-яку модель на замовлення. Темні основи, параметричний дизайн.

Наступним учасником є 3DPrintUK, який працює у форматі конструкторського бюро та виробництва продукції, використовуючи лише доступні технології SLS.

Я повинен сказати, що хлопці роблять дуже якісні проекти з точки зору промислового дизайну!

Крім зовнішньої краси цього розчину можна помітити цікавий інженерний розчин - легкий дизайн. Дизайн майбутнього

споживчий ринок
Зараз я повернемося до оповідань про компанії, близьких до мене в галузі бізнесу - 3Dhubs, Shapeways, Sculpteo і i.Materialise. Багато способів, вони є силою водіння за розвитком споживчого 3D-друку у світі!

Під час розвитку нашої компанії в Росії ми спілкуємося з нашими західними колегами та обміняємось інформацією про перспективи та нові можливості.

Девіз 3Dhubs є локальним 3D друком. На сьогоднішній день вони створили, мабуть, найширші та доступні мережі 3D-принтерів практично в кожному місті світу. За допомогою свого веб-сайту будь-який з моделлю 3D має можливість замовити його безпосередньо від власника принтера, який може бути в наступному будинку. І отримай його від нього.

Дуже зручно і головне не дорого. 3Dhubs тільки заряджає 20% за операцію між замовником і власником принтера.

До речі, я повинен сказати, що 95% мережі принтерів – додому, отже, значне обмеження на якість і кількість продуктів.

Крім того, за тиждень тому компанія отримала новий раунд інвестицій вартістю 4,5 млн дол. США для розвитку та розширення мережі. Великі гроші і великі перспективи, які інвестори дивляться!

Компанія «Бельгійка» давно відома на ринку. Для більшості своєї історії компанія продає промислові принтери та надає послуги з друку для авіаційної, автомобільної, військово-медичної промисловості.

Однак не менш важливим напрямком для компанії є розвиток i. Вимірювальний проект - послуга 3D друку та маркетплеймер для товарів. Компанія дозволяє дизайнерам створювати власні магазини та публікувати товари для продажу в них.

Зауважте, що i.materialise тісно контролює якість опублікованих продуктів і намагається вирватися, що вони вірять неможливі продавати. Хоча це не офіційно регулюється, але кількість товарів і зв'язку з дизайнерами може зробити тільки такий висновок.

Для компанії головний ринок і заробіток - це 3D поліграфічні послуги для великих клієнтів від бізнесу і продажу принтерів.

Французький стартап Sculpteo позиціонує себе як хмарна система 3D друку 3D. Непросто. Компанія розробила дуже потужний інструмент для роботи з моделями 3D онлайн.

Насправді, професійні дизайнери і інженери можуть легко підготувати будь-яку тривимірну модель безпосередньо в особистому кабінеті, не використовуючи настільне програмне забезпечення: виготовлення моделі порожни всередині, перевірка товщини всіх стін, розміщення вашого всього замовлення в камері принтера і запуску в роботу.

Команда провела 4 роки, щоб досягти поточного рівня його продукту. Запуск другого виробничого об’єкту біля Парижа, який буде будувати близько 15 промислових принтерів.

Інвестори дуже перспективні в тренді цифрового хмарного виробництва, що забезпечує доступ до потужностей промислових 3D-принтерів (прочитаних міні-заводів) та інвестування у створення інфраструктури майбутнього.

І нарешті, улюблений американський (і не тільки) прес є стартапом Shapeways.

Shapeways є найбільшим продуктом ринку, створеним армією дизайнерів (близько 30 000) громади.

Головне позиціонування компанії полягає у створенні спільноти та ринку дизайнерських підприємців, з власними дизайнерськими магазинами та продуктами. Змішувати Etsy і Amazon. Компанія вже 7 років залучила близько $40+ млн у інвестиції. Два офіси та виробничі потужності в Нью-Йорку та Нідерландах.

Останнім часом прес занурився на інформацію про те, що «Шапи» разом з відомим виробником іграшок Hasbro, запустив проект, де кожен може створити власну версію персонажів з серії Ponyes, публікувати в рамках конкурсу. Згодом компанія вибрала переможців, які переїхали на масове виробництво. Всі інші доступні для замовлення на маршрутах.

Таким чином, Хасбр був одним з перших компаній для відкриття (з певними обмеженнями, звичайно) можливість відтворювати символи без порушення на об’єкті інтелектуальної власності. Проект був дуже успішним і тепер Shapeways запускає ряд символів на подібні теми.

Це дуже важливий виклик для всієї галузі. Те ж революція була зроблена Apple з магазином iTunes.

Оформити

Підводячи підсумки виставки, хочу надсилати повідомлення всім тим, хто зараз шукає нове поле застосування своїх знань і навичок, чи підприємець або професіонал.

3D друк і екосистема, що створюється навколо нього, є величезною, оскільки ще не заповнена ніша для сотень і тисяч проектів. Це займе більше одного року, поки технологія користується популярністю серед кінцевих клієнтів, але для бізнесу це вже реальність сьогодні.

Перехрестя технологій та інтернет-послуг дає, мені, неймовірна суміш, яку я викликав Цифрове управлінняй І це тенденція, яка буде продовжувати отримувати імпульс в найближчі роки.

Бонус:
Для всіх бажаючих взяти експрес-тур по всій виставці - перше персональне відео.

Джерело: habrahabr.ru/company/3dprintus/blog/236183/