Астротрадер для двох ночей

Після читання статті про аматорські астрономії, я отримав ідею зйомки зірок з звичайною камерою без телескопа. У статті запропоновано ідею астротрекерів - пристрої для компенсування обертання зоряного неба при тривалих впливах.

7036904

Коли я зроблю його, я знайшов його легко придбати. Але ціна трохи. Наприклад, найдешевші витрати Vixin Ploarie Star Tracker від $400+. І навантажувальну потужність сумнівалися. У майбутньому я планував переходити з ширококутного об'єктива до 70-200/2.8, який разом з камерою важить під одним і половинним кг.

Виявилося, що люди роблять себе так званими дверними доріжками Barn: один, два та інші. Простіше кажучи, пошиті двері. Принцип роботи простий - дві дошки, підключені дверною навісою. Одна з них обертається на однаковій швидкості, оскільки земля навколо її осі. Ось навісу навісу прямує до північної зірки. Нижня дошка розміщена на штаті штатив, а на рухому половину розміщується головка штатива.

Під вирізом багато картинок.

Я був збуджена, щоб зробити цей трекер самостійно. Тому що без неї можна тільки стріляти зірочки, як це.

За оцінками, практично все було на руці. Я вирішив взяти цей трекер як основу. У описі є методи обчислення основних параметрів.

Матеріал для кішок був обраний 10 мм МДФ, тому що був досвід його лазерного різання в майстерні. Матеріал дешевий, зручний. З точки зору надійності занадто рано сказати. Давайте подивимося на пілотну операцію.

По-перше, в програмі САД я звернув модель чого потрібно зробити. Для цього нам довелося розрахувати радіус і швидкість обертання шпильки. За моїми оцінками радіус виявився 182.85 мм для шпильки М5 з різьбовим кроком 0,8 мм і швидкістю обертання горіха 1 об / хв. Штуд був обраний М5 як компроміс між силою і кроком.

1 999 р.

З пізнішого Я хотів би стріляти 70-200 / 2,8 я мав розрахувати, скільки кроків двигун повинен робити в хвилину, щоб не було змащення в одному піксельі. Після всіх оцінок я зробив десятий запас, щоб помилки у виготовленні дизайну не радикально погіршили ситуацію.

Щоб повернути горіх на шпильку в оригінальному дизайні, використовуються редуктори. Але пошук передач за адекватні гроші не працює. Тільки на e-bay, а потім $10+ з доставкою в місяць. Тому редуктори вирішили зрізати лазером з МДФ або акрилу.

Як двигун використовується stepping китайська 28BYJ-48. Я був кілька з них, і я хотів би грати. Вартість складає менше $2 на eBay з доставкою. Від 5 до 12 вольт. Зробіть один поворот вала в 64 сходинки. Він також має редуктор з коефіцієнтом близько 63.68395:1. Таким чином, вісь зовнішня обертається в 2037-х кроках в 4-х кроковому режимі або 4075-х кроках в 8-х кроковому режимі. крутний момент не великий, але це більш ніж достатньо для цього завдання. У інтернеті напишіть, що вдалося досягти від нього близько 15 об/хв, але при збільшенні потужності до 12В. Я вирішив, що у мене було достатньо 4 об/хв та виготовлені шестерні з співвідношенням 4: 1, що для чотирьох обертань двигуна, горіх на шпильку зробив один поворот.

У магазині я купила дверну навісу з мінімальним застібком. Його розмір і стала шириною шматків. Я купив там шпильку. В іншому магазині я підібрав кріпильний матеріал. Для застібки МДФ з ріжучою, петля зайняла близько 100 грн. ($ 8.3). На eBay я замовив невелику кульку голову, але поки я поставив регулярний штатив від старого штатива.

У нижній половині я зробив отвори, щоб прикріпити до набору фотоголовки Manfrotto 804RC2 коротко я мав. Також зроблені отвори для двигуна. Я передбачав регулювання відстані між передачами, обертаючи двигун навколо одного з монтажних отворів.

Коли я був щасливий з синім відбитком, я взяв його до різання, і я приніс в деякі з цих чудових, але дуже простягнутих деталей.

Коробки вирізати з акрилу і МДФ. Акрил був поганий, кінці зубів розтоплюється. Мені довелося лікувати їх з файлом. Неприємно МДФ вийшов м'якше. Але ми розглянемо в умовах бойових дій.

р.

Монтаж редуктора на гайку дуже простий - отвір у вигляді шестикутника з мінімальною толерантністю. Акрил 8мм. Просто впишуйте 2 M5 горіхи.

Для того, щоб точність проведення була вищою, зачіска повинна бути зігнута дугою. Це робиться наступним чином: друк на принтері два концентричні кола необхідного діаметра так, щоб їх краю були розмірами шпильки. І повільно обертати його і постійно наносити на шаблон, перевірити. Краще вигнути всю шпильку відразу (довжина - 1 метр) - так простіше. Короткий - не згинайте акуратно своїми руками. За 10 хвилин все було готово.

181818

Ми беремо напляск. Я залишила сегмент близько 25 сантиметрів. Це триватиме більше 5 годин.

Зробіть все разом:

Перевірити обертання на попередньо написаному ескізі для arduino.
ift class="cpp"> #включити #включити #define HALFSTEP 8 LiquidCrystal lcd(8, 9, 5, 6, 7); inspeed=speed_val[5] = подвійний; // Визначення ступеня на драйвері ULN2003 1; зупинки=speed(Pind) в ; ULPinx=0; мотор(S)(steam=0; +2;
Я використовував LCD Keypad Shield, щоб зробити його легко, щоб відповідати швидкості обертання.

Кнопка запуску/стоп. Є підсилення / зменшення 25 кроків і 0,1 кроків. Швидкість вимірюється в кроках за секунду. Швидкість конструкції повинна бути 271.6 кроків на другий. Але я не можу перевірити, що це завжди дощ.

Загальний вигляд отриманого дизайну

Є два arduins. Зверніть увагу, що немає уваги. Один використовується як джерело живлення для двигуна.

Відео процесу

Погода Дощ. Як тільки зірки видимі, я починаю перевірити кріплення в поле.

Джерело: habrahabr.ru/post/227499/