Netatmo – стильний сердечник для розумного дому

На перший погляд Netatmo є стильною погодою станції, яка вимірює температуру, вологість, рівень вуглекислого газу і шум. Але насправді гаджет має величезний потенціал, і навколо нього можна побудувати свій розумний будинок без дротів, паяльника і програмування.

Перший погляд на Netatmo
191562.

Netatmo складається з двох блоків: одного для будинку і однієї для вулиці. Блоки відрізняються тільки по висоті і внутрішньому начинці. Також в комплекті можна знайти комплект батарей, шнурок для підключення станції до комп'ютера, блок живлення з декількома адаптерами. І, досить дивно, є Велкро і навіть рушник для кріплення зовнішнього модуля.

Модуль Netatmo може бути живлення від чотирьох батарейок пальця, або просто від мережі. Модуль вулиці тільки їсть акумуляторів.

Перший крок - зробити кілька простих кроків, щоб встановити метеорологічну станцію:
  • Ми вводимо і реєструємо на офіційному сайті
  • Завантаження комп'ютерної програми. Необхідно для першого і тільки підключення станції до комп'ютера. У програмі ми просто обираємо мережу Wi-Fi і введіть пароль, щоб Netatmo постійно завантажили всі дані з датчиків мережі.
  • Встановити на смартфоні або планшеті, в якому візуально відображають всі дані про погоду, рівень CO2 та рівень шуму.

(доб. 4)

І так ми отримуємо домашню погодну станцію. Завдяки зовнішнього модуля, через додаток в телефоні або через браузер, ви завжди можете дізнатися погода на вулиці і прогноз на найближчі дні. Це не дуже класно, це? Після того, щоб отримати цю інформацію, нам потрібна інтернет, де прогнози погоди вже досить. Але внутрішній модуль дозволить контролювати ситуацію в домашніх умовах в режимі реального часу, що не буде занадто корисною, якщо ці зміни не можна робити, коли ви не вдома.

Таким чином, це час, щоб поступово перейти на найцікавіше. Почати з датчиками і закінчувати розумним будинком!

Дуже важлива функція будинку Netatmo полягає в тому, що вона може вимірювати рівень вуглекислого газу. Сама станція відправить повідомлення, які вказують на необхідність вентиляції приміщення. Ця функція була особливо оцінена своїм другом фрілансером, який проводить весь день вдома.

Я відразу ж поділусь ще одним цікавим спостереженням. Я можу часто спати протягом 10 годин у вихідні, але прокидати втоми. А відповідно до колод Netatmo виходить, що протягом години переходу до місця, рівень вуглекислого газу в три рази вище норми. І в цій фаршості тіло було дуже важко відновити. Не забудьте відкрити вікно на ніч.

Вимірювання вуглекислого газу особливо важливо у дітей. Ще одна функція, яка зробить Netatmo справжній радіоприймач, є датчиком шуму, який може надсилати повідомлення при шумі, що перевищує ручний або за замовчуванням. Це дозволить вам дізнатися, коли ваша дитина буде прокинутися, коли він буде розбити свою улюблену вазу, і коли він буде дивитися фільми на Ren TV, замість того, щоб ліжко.

Перша апроксимація розумного дому
Тепер ми будемо говорити про більш серйозні можливості Netatmo, оскільки це не просто багатофункціональний «цифровий термометр» на 7,5 тис. рублів. Для того, щоб використовувати функціональність метеорологічної станції на сто, потрібно пам'ятати про активно розвивається сервіс IFTTT (IFT), який підтримує цей гаджет.

IFTTT – це «як це, ніж це», що означає «згодити цей стан, зробити це». І завдяки цьому сервісу, наша станція може фактично частково контролювати розумний будинок.

Повний список готових сценаріїв IFTTT можна знайти тут.

Ми хочемо зберігати дані вуглекислого газу в Google Docs. Щоб зробити це, знайдіть бажаний сценарій на вищезазначеному сайті, натисніть кнопку «Використовувати», ввійти в Google Docs і Netatmo і дати послугу і гаджет право взаємодіяти. Потім ми вказуємо, що рівень вуглекислого газу ми хочемо записувати.

Слід зазначити, що є одним значним обмеженням. Звичайно, ми можемо мати обліковий запис Twitter або обліковий запис Facebook і отримати Netatmo для повідомлення про погоду вдома і на вулиці, ми можемо зберегти статистику в додатках Google і взаємодіяти з пучком додатків. Але це ще не розумний будинок, але розмовний будинок або соціально активний будинок.

Перший висновок.
До занурення глибше в дослідження розумного дому я хочу зробити проміжний висновок. З коробки Netatmo - це дуже стильна погодна станція з набором важливих функцій. Часом порівняти його з іншими пристроями на ринку.

Варто зазначити, що Netatmo на своєму фоні виділяється відсутністю дисплея, але також відрізняється наявністю підключення до мережі Wi-Fi, заправкою, веб-клієнтом і наявністю додатків для iOS і Android. І як для датчиків, які використовуються, як правило, є стандартний набір всюди: CO2, вологість, температура, шум. І, звичайно, IFTTT, але зовнішній вигляд Netatmo виділяється.

Навіть ближче до розумного дому
Якщо у вас є такі ж розумні гаджети, як Netatmo.

1,1 км Філліпс Лампи

Це лампочки, які працюють в тандемі з передавачем, підключеним до домашньої мережі Wi-Fi. Вони також прекрасно працюють з IFTTT і можуть вимкнути, відключати, змінити колір освітлення. Все це можна зробити вручну через браузер або використовуючи додаток для iOS і Android, або ви можете отримати щось більш цікавим.

Netatmo на веб-сайті IFTTT має ряд стандартних «пошуків» для взаємодії двох пристроїв.

2. Белкін WeMo Switch

Важко кажучи, це вихід, який можна керувати через Wif-fi, і відповідно через IFTTT. Белкін також робить зволожувачі і блоки з датчиками руху, які також можуть працювати в тандемі з Netatmo. Але розетки дають нам найбільшу сферу фантазії і функціональності.

Другий висновок
Тепер, за допомогою IFTTT і набору смарт-гаманців, датчиків, вбудованих в Netatmo допоможе не тільки дізнатися температуру, але і вплине на неї. У будинку більше не потрібно отримувати повідомлення від вашої погоди, але ви можете отримати всю інформацію про зміну півтонів у освітленні. Що таке розумний будинок стає розумним і менш винахідливим.

По-справжньому розумний будинок.
Інтернет речей все ще розвивається, щоб побудувати дійсно розумний будинок, який буде підходить для конкретної людини, без Ардуїно, Малини Пі або щось, що не може зробити. Якщо потрібно працювати з макетами та програмним кодом не страшний, то нижче я розповість вам трохи про те, як це дуже легко зробити Arduino важливим органом розумного дому, керованого через IFTTT.

Щоб обмежити себе тільки смарт-апаратами, які потрібно придбати для введення додаткових функцій розумного будинку, не можна дозволити кожному. Крім того, це одне, щоб просто включити вентилятор, коли температура будинку піднімається, і зовсім інший для регулювання режиму вентилятора в залежності від температури. Все це можна зробити з базовими знаннями електроніки.

Для цього нам потрібен Arduino + Ethernet-дисплей, щоб керувати функціональністю плати через Інтернет. Для Netatmo для управління Ardwinka через IFTTT нам знадобиться Lithouse.

Сайт має інструкції про те, як спілкуватися з Arduino і IFTTT. Коли цей крок залишається позаду, є безмежні можливості перед нами. Використовуючи інформацію, що надходить від Netatmo, ви можете керувати будь-якою побутовою технікою, його режимами роботи та будь-якими пристроями, які можна контролювати з Arduino або іншої аналогічної дошки.

Третій висновок
Таким чином, ми отримуємо можливість ввести контрольну дошку, яка через IFTTT збиратиме дані з усіх побутових датчиків, і знову через IFTTT без зайвих дротів зможе контролювати побутову техніку. У цій концепції Netatmo стає стильним набором базових датчиків (температура, вологість, рівень шуму, вміст вуглекислого газу), які можуть контролювати кількість пристроїв безпосередньо, але функціональність яких буде доповнена дошкою Arduino і підключеними новими пристроями.

Недоліки Netatmo
  1. Не найбільша кількість гаджетів, які підтримують IFTTT (хоча є більше і більше з них щомісяця)
  2. Налаштування всіх сценаріїв роботи. Що потрібно знати про все і провести кілька годин або днів, щоб скорегувати всі сценарії і відхиляти їх.
  3. Я б тільки купити домашній модуль чистий. Це дозволить зменшити вартість покупки, яка майже не втратила функціональності. Після того, як зовнішній модуль показує погода на вулиці, яку я можу дізнатися через Інтернет. Для мене важливо знати дані про будинок з можливістю його впливу.

Сила
  1. Стильний дизайн
  2. Можливість підтримувати колоди на всіх вимірюваних параметрах
  3. Можливість надсилати повідомлення в зручний спосіб
  4. Доступність веб-інтерфейсу та додатків для iOS та Android
  5. Можливість роботи з IFTTT
  6. Розміри
  7. Зручність вкладення зовнішнього модуля

Останній висновок
Р

У цьому огляді я спробував описати всі можливості використання Netatmo, щоб показати, що це не просто погода станція, але щось більше і тому варто звернути увагу. Стильний дизайн, можливість зберігати журнали, веб-інтерфейс, програми для планшета або смартфона, IFTTT - це все, що відрізняє його від усіх конкурентів.

Netatmo може розповісти вам, коли вентиляція приміщення, вона може стати розумним монітором малюка в дитячій, і, можливо, просто розповісти вам, що відбувається з погодою в домашніх умовах і зовні у вашій відсутності.

За допомогою інших смарт-апаратів Netatmo ви зможете стежити за домашнім освітленням, надсилати вам ненав'язливі світлові сповіщення, а також керувати побутовою технікою для моніторингу погодних умов.

Я думаю, що це чудовий гаджет для тих, хто піклується про домашній затишок і зовнішній вигляд оточуючих речей. Netatmo гордо прикрашений сидінням в кутку мого столу.

P.S. Ви можете придбати смарт-погодну станцію Netatmo тут, у вже знаменитому магазині madrobots, який відправив мені цей гаджет для огляду.

Джерело: habrahabr.ru/company/madrobots/blog/224663/