Лампа декоративна побутова SDB-Z "Evlampiy"

Не пам'ятаю, як це все почалося. Я знову занурився і забажав трохи світла в кінці тунелю, на початку. Маленький маленький, бажання забрали форму в нічному світлі, що перетворюється на хвилі руки. І згодом трансформується в декоративну лампу з регульованою яскравістю, різними відтінками світіння і всілякими додатковими функціями. Тобто показання температурної перекриття і контроль освітлення в приміщенні.

І все це сталося з найдешевших інтер'єрних світильників від ІКЕА, пару метрів світлодіодної стрічки, Ардуїно і невеликого пучка модулів і комплектуючих.

Я хочу, щоб деякі офіційні мови, такі як "Lighting SDB-Z "Evlampiy" призначені для використання в декоративних цілях всередині житлових приміщень", але потім вам потрібно буде писати про суворе дотримання інструкцій, які немає. Тому я буду простіше, особливо з цього є основним принципом управління Evlampiy.

й
р.

Так що вона робить:

1 час Нічна роботай Світло перевертається і відключається з горизонтальною хвилею руки над лампою.

1 час Робота з фоновою лампоюй Яскравість регулюється вертикальним рухом руки над лампою.

(1) Показати температуру зовній Детальніше спеціально, візуалізувати температурний діапазон. Кожен асортимент має власний відтінок. Радіоприймач отримує дані з датчика погоди.

(4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) (4) Робота з декоративною лампою з ручною зміною відтінкуй Хмарні зміни з вертикальним рухом руки над лампою.

(5) (4) (5) (1) (5) (1) (5) (1) (5) (1) (5) (1) (5) (1) (5) (1) (5) (1) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (4) (5) (4) (5) (4) (5) (5) (4) (5) (4) (5) (5) (4) (5) (4) (5) (4) (5) (5) (4) (5) (4) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) (5) Робота з декоративною лампою з циклічною зміною в відтінкуй

(6) Контроль світла в кімнатій Затримуючи руку в певній висоті в режимі звичайної лампи перемикає фон і зверху світло. А якщо ви покриєте лампу пальмою, то через три секунди все верхнє світло в квартирі і фонове світло в кімнаті вимкнено.

* Контролери Livolo перемикачі та радіоприймачі з чіпсами SC/PT2260/2262 та як з фіксованим кодом.

Як можна здогадатися, лампа регулюється горизонтальними і вертикальними рухами. У той же час горизонтальний гойдалка або контролює нічне світло, або перемикачі режимів у колі (напів, термометр, ручний гомілкоть, автоматичний веселок).

Це пояснюється тим, що я хотів би, якось отримати від будь-якого типу пультів, перемикачів та іншого WiFi. Отже, ви знаєте, світло і відтінки залежать від того, щоб говорити, щілину руки. - будь-яка перешкода підійде. Але так як люди зазвичай мають руки, не перешкоди, то вони мають руку.

Враховуючи цю специфіку, датчик – точилка IR, про яку окремі особи напишіть, що цільовий пристрій є автоматичним сечовипусканням, а інші зацікавлені в тому, що таке сечовипускання, якщо деякі сенсори сімей мають максимальну робочу відстань близько 40 см. З іншого боку, я знаю, що ці датчики використовуються в роботі пилососи для запобігання зіткнень з перешкодами.

Не дуже.

Робоча відстань вибраного датчика становить 80 см (хоча насправді, здається набагато більше), а напруга на виході вище, чим ближче об'єкт. Але як перешкодні підходи, є поріг, за яким натяг буде ходити, незважаючи на перешкоду наближуватися. Неприємний, але не жирний, особливо з того, що в моєму випадку це близько 4 сантиметрів, які можна компенсувати датчиком «знепилення» в дизайн.

Після вибору датчика я раптом зрозумів, що я просто не мав достатньо світла. Я бажав веселку, і багато інших бункерів - так як в будь-якому випадку в лампі буде контролер, ресурси яких практично не використовуються. Так в списку компонентів з'явилася світлодіодна стрічка RGB замість простого, ресивера і передавача 433 МГц, а також поперечна збірка для управління стрічкою. Останній зданий більш привабливим для мене, ніж лише кілька польових транзисторів, не запитайте чому.

Так немає концентрату. Ресивер необхідний для отримання даних температури і зовнішніх команд - це буде фольгою, щоб пропустити можливість вимкнути і вимкнути лампу з фонового освітлення консолі. Передавач необхідно керувати зовнішнім світлом: фон на основі звичайних радіокерованих виходів і верхньої через радіокеровані перемикачі Livolo.

Коротко, у мене була лампа ІКЕА, Arduino Pro Mini debugging handkerchief, обробна дошка, точний датчик відстані, 433 MHz амплітудний модуляційний ресивер і передавач, світлодіодна стрічка RGB, пиво може, пляшка питної води, зубний порошковий ящик, 9V мережевий адаптер, зручний кріплення і деякі дроти. Не те, що це було достатньо, щоб відновити орбітальну станцію Мира, але було достатньо для Evlampiy.

Наприклад:

- Лампа Quarnet;

- ІЧ-сенсори дистанції Sharp GP2Y0A21YK, і тут відразу ж данішит;

- 433 MHz ресивер супергетеродин, тому що я розчарував регенеративними ресиверами. Якщо вони є, або тому що я не можу зробити антену належним чином.

- 433 MHz передавач є досить гідним і вже має антену.

- Arduino Pro Міні;

- збірка ULN2003A;

- Світлодіодна стрічка RGB - за смаком, купила в автономному режимі;

- Мережевий адаптер – також за смаком, у мене був старий 9V (хоча 12V, можливо, краще – стрічка на 12V);

- Алюміній банку потужністю 0,5 л від будь-якого напою;

- пластикова пляшка діаметром під внутрішнім діаметром алюмінієвої канати;

- Порошок зуба з діаметром під внутрішнім діаметром лампи. Це виглядає так (Я купив його в магазині).

- Вишивка дошки, монтаж проводів - за смаком;

- Необов'язково: конденсатори 10 мкФ, 0,1 мкФ, резистор 10 кОм.

Шмама.
Кондиціонери та резистори витягу є необов'язково, і не відображаються на схемі. Я використовував їх в рамках антифальшивої кампанії позитиву, але виявилося, що фантомні потенціали не мали нічого спільного з ним.

Я сподіваюся, що я пофарбував його більш-менш правильно.
11815651р.

І це те, що виглядає схема. Я бачу, що це потворна. Я впевнений, що ви будете краще!

Обов'язково звертайте увагу на потужність ІЧ-сенсора та ресивера. Вони потребують не більше 5 В, тому вони генеруються стабілізатором Arduino, не безпосередньо від джерела живлення.

Все це в єдине ціле виявилося, щоб бути абсолютно неймовірною окупацією. Для початку, крім лампи від ІКЕА, потрібна пластикова пляшка потужністю 0,5 л, алюмінієва баночка однакової ємності від будь-якого напою і пластмаса. Все тому, що наступна концепція виникла в моїй голові: стрічка RGB приклеюється до алюмінієвого каналу. Виявляється своєрідний аналог знаменитого китайського «корону», який розміщується всередині стельової лампи.

Оригінальна лампа, ретельно розділена на частини

Для того, щоб забезпечити будь-яку теплою мийкою і засобами захисту геометрії світлового випромінювача, необхідно для того, щоб служити будь-яким радіатором. У банку, відповідно до плану творця (тобто мене), також укладається комісія з управління. Але так як баночка металева, ми захищаємо себе від КЗ примітивно: прокладаємо всередину заздалегідь пластикової пляшки, яка служить утеплювачем.

Займіть закон Eulampia: зовнішній діаметр пляшки не повинен перевищувати внутрішній діаметр канати.

Що стосується бані порошку зуба, то потрібно, по-перше, більш-менш естетично прикрити верхню лампу від пилу і цікавих поглядів. І в той же час - зручно зафіксувати датчик і розмістити ресивера з передавачем. Після того, як всередині металевої банки, вони мають невеликий шанс продуктивної діяльності.

Інші дива в порядку:

• купили при випадковому парі лічильників світлодіодної стрічки досить просто для загортання баночки
  • Картопля з ретельно вирізати зверху стоїть ідеально в лампі.
  • Пляшка ізолятора прекрасно підходить в банці
  • Чи можна порошку зуба в діаметрі практично вписуватися в внутрішній діаметр плафонду. «В цілому» в цьому випадку означає, що є незначні порушення геометрії кришки, які частково викликані тим, що справа банку все одно стиснеться, а частково тим, що в кришці банку довелося зробити отвір для датчика ІЧ.

про таку деформацію

"Корен" також кріпиться до плафонду в нижній точці за стандартним кріпленням картриджа. Звісно, це кріплення довелося розірвати елементи «екстра», але факт залишається.

За моїм варіантом процес складання наступним чином:

1) Зріжте верхню частину алюмінієвої баночки і виріжте в її дно отвір, відповідну діаметру отвору в гайку кріплення патрона. Горіх клеїться до нижньої частини банки - в подальшому все намотується на кріплення патрона.

як це.
Р

2) З кріплення патрона видаліть сам патрон і деталі, які заважають проходу в отвір дроту за допомогою штекера для живлення контролера.

й

(3) Тут я повинен ретельно відрізати дно пляшки і вирізати його ніс так, щоб з одного боку цей ніс розміщувався близько до дна баночки, виключає контролер з контакту з металевими стінами, а з іншого, щоб пляшка не протроїлася за межі баночки на висоті. Але з тих пір він зробив помилку двічі, він в кінцевому підсумку кладе дно пляшки на дно баночки (з отвором, звичайно, і зверху (займається ніс вниз) - решта пляшки.

й

(4) Наклейте світлодіодну стрічку навколо баночки, щоб створити достатню щільність світлодіодів і одночасно, щоб зустріти довжину (2 метрів). Приклейте знизу банки, підживляючи дроти вгору, а потім опустіть їх в банку, до контролера.

й

(5) У чистому вигляді зубного порошку робимо два великі отвори. Підсумок і кришка, як під датчиком. Отвори повинні бути принаймні діаметром датчика. У нижній частині отвір може бути практично будь-яка форма, але вона оптимально прямокутна, тому що поруч з ним потрібно зробити пару менших отворів для шпильками сенсорного кріплення. У кришці було зручно для мене, щоб зробити круглий, так як він був фактично відзначений заводським тисненням, і я акуратно виготовляв його з регулярним канцелярським ножем.

Спочатку я пробурила дві круглі отвори під датчиком, але коли виявилося, що потрібно відійти від краю баночки, довелося влаштувати реальну «фігуру», інакше я отримав відбиття знизу банку.

Уважно просвердлити сенсорні отвори під M4 (якщо є кріплення M3 - візьміть його, і не свердлите нічого) і помістіть його на гвинтах, закріпивши горіхами.

й

Намотуємо шурупи на гайка і вводимо їх в отвори дна банку, а зверху - ще один горіх. Цей дизайн дозволяє механічно регулювати положення датчика до дрібного рівня основи. Попереду, базовий рівень є рівнем, на якому Evlampiy вважає, що вона була покрита нею рукою, і вам потрібно вимкнути все.

й

Банк також вимагатиме отвори для проводів ресивера і передавача 433 МГц, які також повинні бути більш-менш ретельно розміщені там.

(6) Підключення до контролера світлодіодної стрічки, IR-сенсора, ресивера та передавача 433 МГц. Ми запускаємо електропроводку знизу в плафон, а також підключаємо до контролера.

. Тут вже частково видно прямокутний отвір в нижній частині «відступного»

7) Покладіть контролер в кукурудзу, закрийте всю структуру за допомогою зубного порошку.

8) ?!!

(9) ПРОФІТ

Тут я спробував зобразити алгоритм ядра функцій Eulampi, усунення радіокерів. Також цей алгоритм є частиною нескінченно вигнутої петлі.

Код.
На додаток до коду необхідно два бібліотеки:

• RC перемикач
  • ліво

Також потрібно спочатку емпірично дізнатися, а потім в розділі змінних встановлюється робочий діапазон датчика, який залежить від того, як ви його розмістити.

Це змінні. Головна і нижня, позначений коментарями «зона регулювання постачання» та «зоною регулювання потоків».

У коді також можна відхиляти рядки, якщо необхідно.

p.s. до Eulampia отримує температуру, в її режимі відображення, вона послідовно блимає три кольори і перемикається в наступний режим.

Все, що набувається важкою роботою/beta 3 - калібрований діапазон значень температур для пропорційного регулювання яскравості та відтінку // beta 4 - додана світлова індикація можливості перемикання зовнішнього світла, контроль дистанційного керування // beta 4 - температура часу для фіксованої температури кольору // beta 4 - помилковий режим кольору: / * - колір 0 - 15 - легкий бірюзовий 50 - 15; мета # легкий / beta 4 - час /Райт, /Райт + + 0/Right + 0/Right + 0, 0/Right + + + 0/Right + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + І так, якщо (тимчас ==false) { // якщо таймер не працює таймер початок = міліція(); // таймерСвяченняStart = міліція(); // таймер, що працює при часах ручного інсульту = true; // знак таймера, який працює (timing ==true) {/ якщо таймер коротких і довгих затримок (ручна лампа) працює // скидання таймера, якщо ручка рухається над темпом лампи = теперRange - prevRange; // Розрахунок ручного зміщення при тривалій затримці над лампою, якщо (абс(tempRange) > delta) {/ якщо зміщення перевищує допустимий таймер Старт = Millis(); // перезавантажити довгий час затримки } if (millis() - timerStart) > longDelay) {/ якщо ручка проводиться над лампою під час перемикання/ Якщо (lightMode == 0 & SwitchLock == false) {/ якщо режим нічного світла - переключення до останнього активного режиму світла Режим = Останній Режим; блокування = true; // Перемикання заблоковано до моменту видалення руки від лампи // ФУНКЦІОНАЛЬНІ ФУНКЦІЇ (повернення та вимкнення додаткового освітлення в режимі нормального світильника) якщо (lightMode == 1 & & switchLock = false) {// якщо режим світла // Перемикання фонового світла, якщо ((nowRange > (знизу/2)) & (ниніRange < (знизу - 2*delta))) {/ якщо ручка проводиться в нижній половині, але над нижчим порогом +4 *delta /// Serial.print("Backlight mode (nowRange):"); /// Serial.println(nowRange); //back/Serial.print: Світло: спина ("); //Серійне.n(Light:back)(Light/back); якщо /Light/Light/print= true/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/LightRight/Light/Light/LightRight/Light/Light/LightRight/Light/LightRight/Light/Light/LightRight/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/LightRight/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/LightRight/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light/Light //Serial.print=false ("main/Light"); якщо перемикач (Light) вимкнено /(now/Light= light(Light) у верхньому режимі, якщо /Light/Light = 0/Light (Light) у 0/Light/Light, якщо/Light (Light) у 0/Light/Light/Light, {0, {Light/Light ================================================================================================================================================================================================================================================================ Якщо (lightMode == 0) {if (mySwitch.getReceivedValue() = 863029) {lightMode = 1; rgbLight(254, 254, 254); блокування = true; } // Якщо (mySwitch.getReceivedValue() = 863028) {rgbLight(0, 0, 0); // вимкнено світло аналог=false; // вимкнено час = зворотний дзвінок; // Колір i=1; /Light(0, 0, 0, 0, 0); // мета Lite(0, 0, 0, 0; / c) якщо +15 / C)

Який характер, лампа виявилася як звичайною, незважаючи на те, що я вже вчений. Я нічого не збирав, поки не перевірила всі режими. Працює.

Потім я кладу все в корпусі і знову перевірив в усіх режимах. Працює.

Я пішов на день для сюрпризів. Немає сюрпризів. Працює.

Я кладаю його на приліжковій полиці. Лампа пішов божевільним. Точно: якщо він був в нічному режимі, він почав працювати і відключати безперервно; якщо він був в режимі освітлення, він постійно переключився режими себе. До моєї неприємності я поєднував ці проблеми з розташуванням дроту живлення і розташуванням відносної акумуляторної лампи. Я думав, що це потенційні джерела перешкод, які можуть вплинути на датчик і мікроконтролер.

Потім лампа працювала нормально, потім не працювала. Щоб відновити свою продуктивність, я постійно перекручував її і дріт; купив APC мережевий фільтр, покласти 10 мкФ і 0,1 μF конденсаторів паралельно до потужності датчика і затягнути вхід контролера, до якого датчик підключений до землі через 10 кОм резистор. Ніщо допомогло, але це було втілення, що лампа вирушала божевільні моменти. В кінці я взяв в мій кулак і розібрав структуру, щоб побачити, що відбувався в її душі.

Під час знайомства з багатим внутрішнім світом Eulampia, він випадково перетворив датчик і виявив, що хоча відстань до найближчого об'єкта було більш ніж 80 сантиметрів, зміни датчиків. А потім я дізнався багато. І якщо ви думаєте про свою згадку про цей датчик на роботів, це дивно, що я не знаю про це.

Таким чином, датчик реагує на різні перешкоди. Наприклад, світлова стіна або темна дверцята, що ведеться поведінкою роботи пилососа, дуже різні речі. Кіт, як правило, дивний на чорний отвір. Іншими словами, коли я вперше запустив Eulampia в тестовому режимі, я поставив ліміти оперативного діапазону датчика для певного місця – де, власне, я перевіряв. Але на приліжковій полиці все було різним.

В цілому, після того, як я змінив верхню межу діапазону, Eulampia стала повністю застарілою.

Друга особливість - втілення плащу (півні вогні). З Я не математика взагалі, я просто з'ясував, як змішати кольори, і я відібрав їх з відповідних сегментів. Уважний спостерігач відзначимо, що більшість часу лампа витрачається в зеленому діапазоні. І є причина для цього: як дисплей температури, так і для дощовика використовуйте той самий "кольоровий генератор".

І так як в рідній області важливо мати ідею діапазону від, скажімо, +5C до +25C, то наслідки відповідають.

Джерело: habrahabr.ru/post/243037/