Резюме космічної розвідки СРСР, види ракет і найбільш значущих перемог у цій галузі. Частина 1

Добрий день, шановний читач. У Радянському Союзі, мріяли стати астронатом. Я не став, через здоров'я і, дивний, як це може звук, зростання. Але далекі і невідомі косметики все ще малюють мене в цей день.

У цій статті я хочу розповісти вам про такі цікаві і воістину космічні речі, як ракетні пускачі і завантаження, які доставлені в зовнішній простір.

У середині третього п'ятирічного плану, після закінчення Другої світової війни. Активні розробки були проведені в багатьох країнах, але основні досягнення були природним чином СРСР і США. Чудовість в успішному старті та запуску ракети-носіїв з ПС-1 (прості супутник) на низькоземну орбіту належала СРСР. Перед першим успішним запуском було якомога більше шести поколінь ракет і тільки сьоме покоління (R-7) вдалося розробити першу космічну швидкість 8 км / с, щоб подолати тяжкість Землі і ввести низькоземну орбіту. Космічні ракети, що випливають з багаторічних балістичних ракет, прискорюючи двигун. Я поясню, що ви вперше. Ракета і космічних апаратів різні речі.

р.

Сама ракета - це просто засіб доставки космічних апаратів в космос. Це перша 30 метрів на малюнку. А космічних апаратів вже прикріплюється до ракети на самому вершині. Тим не менш, космічний апарат не може бути там, може бути що-небудь з супутника до ядерної війни. Це був великий подразник і страх для живлення. Перший успішний запуск і запуск супутника на орбіту означав багато країни. Але найголовніше всього, військові переваги.

Самі пускові транспортні засоби, до першого успішного запуску, мають лише альфа-нумеричне позначення. І тільки після фіксації успішного виведення навантаження на задану висоту, отримайте назву.

У скарбничці полімату: «Спутник» - стала міжконтинентальна балістична ракета 8K71 (R-7), а також відомий кулька з чотирма антенами, які ввозили в космос. Це сталося 4 жовтня 1957 р.

23343634

Перший штучний супутник PS-1 проходить остаточне тестування всіх систем.

доб.

PS-1 в космосі. (зображення не оригінально)

Через п'ять місяців стартувала чергова ракетка (8А91) Спутник 3. Цей короткий час у розвитку пов'язано з тим, що перші ракетні пускачі могли підняти навантаження на кілька кілограмів на простір, а запуск з ПС-1 на борту був тільки першим завданням у воротах США. Коли американці приймали те, що Радянський Союз перехопив їх у перегонах за перше місце в космосі, вони почали перемагати свої ракети. Радянський Союз зажадав випередити США знову і створити ракету, яка могла запустити перезавантаження тону в космос. Це реальна загроза. Хто знає, як запустити таку ракету і відправити її в Вашингтон? І Спутник-3 був просто першим ракетом, з перевантаженням 1300 кг.

Спутник ракетний стартер. Ліворуч можна побачити три супутники, які він вніс на орбіту Землі.

У Сполучених Штатах були ядерні хісти. У дитячих садках почалися школи, заводи та заводи, нескінченні ядерні ударні вправи. Це був перший раз, що американці не мали нічого проти Радянського Союзу. До Радянського Союзу можна дістатися міжконтинентальні балістичні ракети. Ядерна зброя може стати набагато швидше. Звичайно, все це занадто важко вірити. Але страх має великі очі.

03039, Україна

До речі, тут є ще одне, щоб додати в поросійське відділення банку: Як довго ви думаєте, що ракета буде літати в космос? Час, два? Може бути півгодини?
До висоти 118 км ракета займає близько 500 секунд, що менше 10 хвилин. Висота 118 км (100 км) – так звана карманна лінія, де аеронаутика стає абсолютно неможливою. Як правило, вважається, що рейс вважається пробілом, якщо перекреслено лінію Кармана.

Атмосфера землі і точки переходу.

Третя ракета була Місяць. СРСР, побачивши футилійські спроби американців, з їх капіталістською системою, де ракета не побудована державою, але приватними компаніями, які більш зацікавлені в рентабельності, ніж в космічних забігах, почали замислюватися про політ до місяця. І вже 2 грудня 1959 р., запуск транспортного засобу (8K71), оснащення третього етапу (блок "E"), успішно перейшов на нашу причину припливів. Чи було раніше, але через розробку автообчищення, ракети-носіїв були знищені в рейсі 102-104 секунд. І тільки після установки в паливних системах гідродемперів ракета успішно досягла геліоцентричної орбіти і стала першим штучним супутником сонця. І все через час поширення радіомовлення КУА (автоматична міжпланетна станція).

Наступною ракетою стала Восток 8К72. А потім летять до місяця у вересні 1959 р. і успішно кинув Луна-2 АМС і пара пінгагонів з символами СРСР.

Восток ракетний перевізник, що стоїть на тумбі в ВДНГ в Москві.

Дві металеві пентагони з символами СРСР, послав разом з AMS-2 до місяця.

(Після цього успіху американці почали будувати павільйон, де вони вирішили зробити фільм про місяць посадки.) Помилки. 4 жовтня в цьому ж році був запущений аналогічний ракету з AMS Luna-3, який вперше в історії людства змогла фотографії далекої сторони місяця. Виготовлення звичайного Американські крі, вкрадені в куточок. Так як, на жаль, місяць на іншій стороні абсолютно однаково і на ньому немає місячних парків і міст.

Далека сторона місяця. 1959 р.

Королева була в повному гойдалці, щоб запустити чоловіка в простір і на цьому, в повній секреції, розвивалася система підтримки життя людини в космосі. 15 травня 1960 р. у Спутникському космічних апаратах. Це був першим прототипом Vostok супутникового корабля, який був використаний для першого польоту людини.

менша копія космічних апаратів Sputnik

Спутник-4 був створений для вивчення роботи системи життєзабезпечення і різних ситуацій, пов'язаних з польотом людини в космос: він направляє ляльку 164 см заввишки і вагою 72 кг. Через чотири дні польоту супутник відхилений від запланованого курсу і на початку гальмування замість входу в атмосферу кинувся в більш високу орбіту, після чого не вдалося повернути в атмосферу в запланованому режимі. У середині головної вулиці в місті Манітавак в США штат Вісконсін, що здавалося б натягувати.

1990Р. 2199Р.

Залишки Спутника-4 в середині головної вулиці в м. Манітавака в США

Р

Супутник-4

1,1 км Фотообладнання; 2. Ландшафт; 3. циліндри системи орієнтація; 4. Дешборд;
5. Умань антени телеметрії; 6. Система гальмування; 7. Датчик орієнтації сонця;
8. У Вертикальний конструктор; 9. Програма радіоантени; 10. Радіо розвідувальна антена

Після цього інциденту, кожні два місяці, були запущені на ракетних носіях Восток, будь-які представники фауни землі. У липні собаки Чайка і Лисичка були запущені, але на жаль, на 19-му другому рейсі авіаперевізник руйнував бічний блок першого етапу, в результаті чого він знизився і вибухнув. Собаки Seagull і Fox відмерли.

Р

Перші собаки літати в космос. На жаль, вони не доводилися до повернення.

І в серпні 60, два наших привидів, Squirrel і Strelok, зробили успішний рейс! А ось наступна інформація, напишіть в банку свиней: На дошці було 40 мишей і 2 щурів. За 1 добу і 9 годин в космосі. По-перше після висадки народилися шість здорових цуценят. Микита Хрущов особисто попросила одного з них. Він відправив його в подарунок Кароліну Кеннеді, дочки президента США Джон Ф. Кеннеді.

р.

Скрипка і стрілка, перші собаки для повернення з космосу.

На борту Спутник 5 були не тільки собаки, але і такі милі щури.

У грудні поточного року був запущений Спутник-6. З екіпажу корабля були собаки Fly і Bee, дві свині, дві білі лабораторні щури, 14 чорних мишей лінії C57, сім гібридних мишей з мишей SBA і C57 і п'ять білих без порід. Серія біологічних експериментів, які включили проведення досліджень про можливість рейсів неагеофізичних і космічних ракет живих істот, дотримання поведінки високоорганічних тварин в таких рейсах, а також вивчення складних явищ в ближнього космосу.
Вчені провели дослідження впливу на тварин більшості фізико-космічних чинників: змінна тяжіння, вібрацію та перевантаження, звуконепроникні стимули різної інтенсивності, впливу космічної радіації, гіпокінезії та гіподинамії. Рейс тривав лише за добу. У 17-му обороті через збій системи управління гальмівним двигуном, спуск почався в незрівняному районі. [1] Було прийнято рішення знищити пристрій шляхом детонування заряду, для запобігання непланованого падіння на іноземну територію. Всі живі істоти на борту помер. Незважаючи на те, що космічних апаратів було зруйновано, поставлені цілі місії, були передані зібрані наукові дані до Землі з використанням телеметрії та телебачення.

Собаки літати і бути, перш ніж літати в космос.

Після цього інциденту було ще два успішних і не так добре, запуск ракет Восток. американці були неякісними, і кожен день став більш і більш саркатичним і в будь-який спосіб перехоплювали зашифровані сигнали і намагалися розшифрувати їх, але переносить файли.

до 1 2 3 4 5+

Шпигун фото, отриманий американським інтелектом, розшифровував код радіомовлення від Sputnik-6

12 квітня 1961 р. СРСР поставив свій остаточний удар і відправив Юру в космос на однойменному ракетному апараті Восток-1, який виконав одну революцію по Землі і висаджував 10 годин 55 хвилин. Для того, щоб зрозуміти, що Vostok-1 космічних апаратів, я дам його загальні характеристики:

• Маса пристрою - 4.725 тонн;
• Діаметр герметичного корпусу становить 2,2 м;
Довжина (без антени) - 4,4 м;
• Максимальний діаметр - 2.43 м

(А я писав вище, я не астронаут, я просто мав можливість сидіти в аналогічному апараті на землі.) Це дуже незручна літаюча машина, я розповість вам. З моєю висотою в 190см, дуже незручно сидіти у відро стілець і навіть в костюмі. Гагарін був обраний для висоти, ваги і здоров'я. (170/70/excellent) Але навіть Гагарін, ймовірно, відчував себе некомфортно в такому крихітному капсулі.

Політ Гагаріна ріжеться. Картина не найточніше, але це приклад.

Я хочу відзначити, що перший рейс людини був повністю автоматичним, але Юра може в будь-який час переключати судно для ручного контролю. Для цього потрібно було ввести спеціальний захисний код, щоб вимкнути автомати, які перебували в ущільненому конверті, який був в яйце, яйце в качку, качка ... Коротко перед польотом Корольов збив в Юрку цей код, після всього? І все це було зроблено заради того, що ніхто не знав, як людська нервова система бажала в космосі і чи буде він божевільний. За даними цього коду для ручного управління було розміщено в конверті, який може відкрити тільки сане людина.

Наша універсальна гордість!

Я хочу розповісти вам цікаві деталі про перший рейс людини.

Гагарін був досить кедром.

Ракетні заставки завжди приходять в нерівномірний час.

На 9-57 Ґагарін проголосив свою руку особисто Президенту Америки, летивши її.

Автобусні перевезення астронавтів на ракету, синій.

Що автобус.

Гагарін може відмовити в польоті в будь-який час, і він буде замінений Тітовом, який в свою чергу може бути замінений Нелютовим.

Простір олівець краще пов'язаний. До речі, через невагомість, звичайні ручки в космосі не писати.

Під час спуску космічних апаратів через проблеми в гальмівній і пропорційній системі корабель почав обертати протягом 10 хвилин з повним обертанням амплітуди 1 секунди. Гагарін не відлякув королева і потоково повідомляв про надзвичайну ситуацію, яка вказує на його нерви сталі. Всі землероби Восток типу землі на балістичній траєкторії, що призводить до перевантаження до 10 GI. Крім того, корабель дуже спекотний і тріщини дико в нижній атмосфері, який може покласти багато тиску на психіку. Коли корабель досягає позначки 7 км над землею, астронаут пров'язується, що настає окремо від землероба на власних парашутах. Що таке Ejection на кораблі Сходу? Коли землевласник випускає парашут і швидкість від 900 км / год поступово падає до 72 км / год, піротехнічна зарядка запускається під сидінням астроната і стілець, разом з астронавтом, летить в вільне падіння з свисткою. Потім астронаут повинен встигнути від'єднатися з крісла і вже самостійно натрапивши парашутом до землі. І це з диким перевантаженням, постійним страхом і недовірою автоматизації. Гагарін після викиду не працював кисневим клапаном, і він почав порубати. Після того, як клапан відкрився і Юра приймав глибокий дихання. Коли парашут відкрився, він почав розбиратися прямо в Волгу. Нагадуємо, що вода в квітні була трохи холодною, і він знову на межі смерті, і врятував свою здатність маневрувати за допомогою шламів. Я не думаю, що я можу покласти в слова, що він трохи терпіння в цю годину. Варто. Юрій Алексеевич Гагарін, найвідоміший (контимчасовий) людина на землі, який коли-небудь жив.

На спуску капсула починає горіти в нижній обстановці.

Парашут відкриває на швидкості 900 км / год

Капсульна земля на швидкості 7 м / с

Це те, як приземляють опіки.

Попередня перевірка всіх систем.

Королева не приховує хвилювання спілкується з Гагаріном під час польоту.

Найвідоміший чоловік на планеті!

На кришку журналу час.

На кришку журналу Життя.

Габаритний зображення

Але він був дуже скромним.

З цим я фінішую першу частину про космічну розвідку СРСР. Якщо ви зацікавлені в продовженні, я з радістю напишіть. На жаль, я буду говорити про інші країни, в тому числі США, які зробили багато в цій області.

Джерело: habrahabr.ru/post/226629/