Особисті фінанси Алгоритмізація або технологічний підхід до розрахунку вартості

Кілька років тому я взяв споживчий кредит (не перший, я повинен сказати). Займав сертифікат 2-НДФЛ на роботу і взяв його до банку. Я був відхилений кредит - менеджер не міг вірити, що я запозичила за високий процентний ставок і протягом усього року суму значно менше, ніж за місяць заробітної плати. У будь-якому випадку, він запідозрював трюк. Я теж не міг вірити, що я пополімеризував гроші в колонці «за рік». Я відчуваю себе, якщо я мав, що кількість на руках, я був дрібним.

Тим не менш, «тіла» не працювала, а в цілому з грошовими відносинами не розвивалася. Я зрозумів, що я зробив щось неправильно і пішов, щоб читати всі види книг (з GTD, цей підхід колись працював, чому не пощастило тут?). Після 2-3 тижнів читання Кіосакі, блоги про особисті фінанси (особливо з доменами, такими як myrichway) та інші мутотні, мій «усе неправильно» не випаровується. У відчайі я попросив питання на хаб (нині на тастері), запитуючи деякі поради. У відповідь (як ви, oh людина aavezel, після того, як так багато часу я можу сказати, що цей посилання змінив своє життя), посилання на блог Max Crynow прийшов в. Серед інших речей, було поштове повідомлення «Життя і бюджет у цифрах», яке вкрай важливо концентрацію все, що я хотів зрозуміти. Наприклад, я знайшов простий відповідь у вигляді формули, що говорить про те, скільки грошей, щоб тримати в заповідному фонді. Скільки коштує годинник?

Тоді, протягом багатьох років я прочитав багато дійсно хорошої літератури в домашніх фінансах. Однак, що обдурити аркуш, хоча сформульовано у 2009 році, був ще актуальним. Я думав, що це буде приємно писати повідомлення про це на хабі – це просто в нашому дусі, короткі та алгоритмічні.

================================================================================================================================================================================================================================================================
Покупка та кредит

2% – Ваш годинник (безкоштовно це подарунок) не повинен коштувати більше 2% від Вашого особистого щорічного доходу. Для жінок можна скористатися тим самим правилом, щоб купити сумочки і капелюхи :

2 – Розмір іпотечного кредиту не повинен перевищувати ваш сімейний річний дохід, що перевищує 2. Наприклад, якщо ваша сім'я заробляє $ 2000 на місяць, запозичення більше $48k не рекомендується. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації.

4 – якщо у вас є сімейний бюджет, і якщо деякі витрати перевищують ваш 4-денний бюджет. Всі значні витрати повинні обговорюватися, і якщо ви хочете зупинитися про витрати, дотримуватися цього правила.

8 років – Зазвичай для зміни телевізора або холодильника не більше ніж раз на 8 років.

10% – максимальна допустима сума автокредитних платежів.

10 років - якщо ви купуєте новий автомобіль, сплануйте не змінити його протягом 10 років (і в разі розбиття - ремонту): таким чином ви отримаєте максимальну користь від покупки. Звісно, купуючи 2-річний автомобіль і використовуючи його на 8 років ще вигідніше:

20% є максимальною допустимою часткою споживчого кредиту (тобто, ми не враховуємо іпотеку тут) у додатку до податку.

30% - до 30% можна зберігати в магазині, якщо ви приносите повний перелік запланованих покупок. Кошти, що зберігаються, не повинні йти в магазин в середині тижня.

28-35% – максимальна допустима частка іпотечного кредиту відносно вашого доходу. Споживчі звіти рекомендує 28%, але 35% не є ненадійною сумою, якщо не існує жодного боргу. У тій же кількості також включені всі додаткові платежі (податки на землю, страхування житла, безпека тощо). Це не містить утиліт.

36-48 місяців є максимальним допустимим періодом, для якого потрібно взяти автокредит. Не існує причин, чому розумна людина займе кредит на більш тривалий термін.

36-48% є критичним співвідношенням всіх боргів до вашого доходу. Слід зазначити, що це правило є гнучким у випадках, коли ви платите за покупки з кредитною карткою протягом місяця, а потім в кінці місяця покриває весь борг на ньому (як я роблю, наприклад). Це просто, що я комфортний акумулятор, досить часті літальні милі, тому я можу іноді літати бізнес-клас.

50% – Згідно зі накопиченою статистикою, люди, які мають частку своїх фіксованих витрат (місних платежів, комунальних послуг, хобі, освітні збори тощо) перевищують 50% у фінансовому стані кінцівок.

$100 - Якщо ваша спонтанна покупка коштує більше, ніж ця сума, використовуйте правило, яке для кожного $100 коштує річ, почекайте 1 день перед тим, як купити його. Це, якщо ви дійсно хотіли купити MP3 гравця за 300 доларів, почекайте 3 дні до покупки: ви можете змінити ваші плани.

Економія та інвестиції
3-X місяців, де X є відсоток безробіття у вашій області - ваш резервний фонд повинен дозволити вижити від 3 до X місяців (для конкурсних професій, таких як програміст, лікар або бухгалтер, рекомендуємо мінімум 3 місяців, але через кризу краще бути безпечним). Для того, щоб «ексист» вдалося здійснити нормальні витрати та платежі за зобов’язаннями (для кого, витрати та зобов’язання перевищують суму доходу). З деяких причин багато людей забувають, що заповідний фонд також використовується, коли ви змушені взяти непрохідний виїзд через проблеми охорони здоров'я (або сімейні проблеми).

5-10% - мінімальна сума щомісячних заощаджень або інвестицій. По-перше, ви накопичите гроші в заповідному фонді, а потім починаєте експериментувати з інвестиціями. Пам'ятайте, що ваша мета не накопичувати максимальну суму, але забезпечити себе миром розуму про гроші. Однак, якщо у вас є можливість зберегти 15% або навіть 20% вашого доходу, розгляньте його подарунок долі.

10% – максимальна допустима частка акцій вашого роботодавця у вашому портфоліо (без, звичайно, ви є засновником або принаймні топ-менеджером в цій компанії). Займіть своє слово: Для стороннього інвестора, ваша компанія є однією з багатьох, і не дайте лояльність або розі обіцянки Генерального директора на щоквартальному рівні, що впливає на ваші інвестиційні рішення. Читайте історію Енрона, якщо ви не вірите мене.

72 – правило 72-місячного, що ваші гроші будуть подвійними протягом декількох років (72 відсотків ставки депозиту). Що таке, за курсом 12% річних ваших грошей буде подвійно протягом 6 років. (Податки виключені)

90% – якщо ви хочете погасити і не відчувати нестачу грошей, ваша пенсія повинна бути десь між 80-90% ваших витрат + зобов'язання при активному працевлаштування.

100-річний дохід – відсоток запасів на весь інвестиційний портфель. Це, якщо ви 30 років, ваш портфель не повинен перевищувати 100-30 = 70% акцій. Решта облігацій, золота, депозитів тощо. Логіка проста: чим старше ви отримуєте, тим менший ризик ви можете прийняти (що тому багато людей забувають, що прибутковість завжди залежить від ризику).

$1,000,000 – Бажання володіти мільйонами доларів збуджує мозок досить мало людей (Біл Ворота, ми не враховуємо). Але є одна проблема: якщо ви живете в місті з населенням 1M людей або більше, ви розумієте, що $1M допоможе вам придбати гідне житло, але не буде годувати вас для відпочинку вашого життя, тому ваш вибір простий: або ви їсти гроші (що легко зробити), або ви повинні продовжувати працювати. Крім того, ви можете вирішити, чи переінвестувати дивіденди або витрачати їх на розваги (поїзд, ресторани тощо).

Інше
10 – В середньому за 10 днів на середню особу, яка не має фінансової кошмари для запуску та припинення ведення записів
================================================================================================================================================================================================================================================================

Від автора тексту - як за останній момент, я сам почав тримати запис витрат три або чотири рази. Ми змогли встановити це на постійній основі, тільки за допомогою Zenmoney для Android - він зараховує SMS від банку і автоматично враховує витрати. Це занадто ледачий без неї. І так, облік в напівавтоматичний режим.

Джерело: habrahabr.ru/post/224277/