Результати тижнів. Сьогодні тільки тиск Заходу може припинити Путін. І зберегти Україну.

Александр РІКЛІН

Головною подією минулого тижня є подія, яка не сталася. Так, звичайно, про відсутність будь-якої когерентної реакції з РФ на результати «референду» у двох південно-східних областях України, Донецьку та Луганську. Достатньо було написано про природу та чудові деталі цієї процедури (в тому числі на сторінках Гівегог), тому я дасть можливість собі розбухати тільки на попередніх результатах події, розпочати та проводитися з виключно метою знищення державності України.
Бенефіціар даного проекту – єдина людина. Ім'я Володимира Путіна. Російська держава – це єдиний слуховий і надійний інструмент в руках.
У випадку південного сходу України Росія вирушає шлях, який був прокочений в Криму. Ось пригнічення російськомовних громадян, кривавий київський вузол, готовий до будь-якого, Руссофобічний захід і мобілізація виклику «Ми не залишаємо себе». Це, повний набір штучно імітованих обставин, густо ароматизованих пропагандистськими клішеми. Циркумстанци, призначені для обґрунтування вторгнення «підробних сил», які вже чекали сигналу. І месенджер з замовленням не і ні. Останній штрих на цьому полотні «референдум». Що ще потрібно тягнути?! «Правий сектор» і «Бандеровець» вже потопають російські села і міста в крові! Але Путін не рушив військ. Не ще.
Багато аналітиків і спостерігачів, які раніше сумнівалися, що Москва бажала зробити громадськість і визнати її прямим впливом на Україну. Ця впевненість була заснована на чисто практичних аргументах. Вони говорять про те, що Донбас не є Кримом, це Москва сто років необов'язково і тільки кладуть нестерпне навантаження на плечі вітчизняної економіки, яке вже схоже на дихання. Я впевнений, що будь-який прагматизм щодо лікування Росією української кризи глибоко вторинний. Тут, з мого погляду, емоцій і почуттів приходять до тебе. І над усім, відчуттям відтінку. Я думаю, що Владимир Путін не закохує Україну, як ні в житті. І з усім серцем я хочу, щоб всі можливі незручності і нещастя, щоб пасти на голову українського народу. Як ви можете побачити, я буду жертвувати багато, щоб досягти цієї мрії. Але багато хто не означає всіх. Ось, по суті, ми отримали до гострої голки в вирощеному яєчку. Так чому не Путін переніс війська на Донбасі?
Сьогодні популярний вид полягає в тому, що шляхом перетину червоної лінії в разі Криму Росія зробила її чітким для світу, що вона не боїться реакції Заходу. Можливо, справа на початковій стадії. З однієї простої причини, в патріотичному бродві, ніхто не розрахував можливі наслідки цієї реакції. І якщо він зробив, боявся його повідомити. Побоюючись бути обвинуваченим кримінальним ковардійцем, працював на фоні безпрецедентного популярного підйому і загальнонаціонального підйому з колін. Тим не менш, тепер зрозуміло, що прямий тиск на Путіна є єдиним, що може охолонути його гардином і, можливо, повернути його до більш-менше розуміння того, що відбувається.
Заява про те, що погіршення економічної ситуації Росії посилить популярність Володимира Путіна в домашніх умовах глибоко відхилено. Це, серед маргіналізованої і деморалізованої частини суспільства, вона може посилити, але сьогодні Росія не на всіх готових затягнути цей ремінь невизначено, забравши нові отвори в поясі. Великі міста будуть надзвичайно болючими для участі у стандарті життя, досягнутих завдяки нафтогазовим насосам. І цей рівень визначається не тільки державою гаманця, але і численними варіантами, без яких сучасна людина вже відчуває себе надзвичайно незручною. Ви можете перерахувати їх протягом тривалого часу, але всі вони очевидні. Так, це не захід, який може зупинити Путін, але перспектива втрати популярності в домашніх умовах з усіма наслідками. Але як вона росте, ви... Ну і зараз. Ви вже почали затягнути ваш ремінь?
Актуальні економічні санкції (програші, порівняні з тими, які накладаються на Іран) можуть зробити більше, ніж просто завдати шкоди російській економіці. Вони можуть знищити його. Сьогодні, коли мова йде про те, що так звані галузеві санкції є нашим можливим майбутнім, було б добре розуміти, що вони призведуть до. Наприклад, в банківському секторі, коли всі російські оператори (не тільки державні банки) втратить можливість здійснювати свою діяльність за межами суверенної юрисдикції. Закриття кореспондентських рахунків по всьому Західному світу, якщо це не зводиться в нашу всю банківську систему одночасно, безумовно, буде встановлювати його на десять років.
Що стосується життєздатних заяв, що Росія готова диверсифікувати свій експорт енергії в Китай в будь-який час, це безповоротно і нездатні заяви. Росія не готова до цього року, і я підозрю, що не буде готовий до п'яти років. Представництва заміщення імпортних технологій з вітчизняними (Путін розповів про це на зустрічі з представниками оборонної галузі минулого середу) вимагатиме глобальну модернізацію всіх галузей промисловості, для яких ми сьогодні не маємо потужностей, ні ресурсів, ні технічного та наукового персоналу.
Ми також розповіли про запаси золота та іноземного обміну, які нібито повинні бути достатньо протягом декількох років, забуваючи уточнити, що сьогодні (незважаючи на те, що напередодні 2008 року криза), ці резерви навіть не охоплюють загальну борг нашої компанії. О, ви сказали, що ми не будемо платити кредити... Добре, добре.
У слово, в короткостроковому терміні ми можемо говорити про відновлення соціально-психологічної моделі економіки з усіма наслідками. Основним є те, що економіка соціалізму може бути побудована лише в загальному стані, де всі важелі контролю і контролю знаходяться в одній руці. Ця дисертація, як тільки сформульована Єгором Гайдаром, не втратила свою актуальність.
Так, я думаю, що Володимир Путін вже зрозумів, що країна не погоджується з такою перспективою. Він не погоджується, коли він усвідомлює те, що це означає на практиці, щоб вирізати з вільного світу. Єдина загроза, що російський уряд вважає гідністю уваги, є загрозою стабільності режиму всередині Росії.
Звісно, російські громадяни повинні самостійно керувати ситуацією і будувати їх майбутнє на основі власних ідей про те, що відбувається. Але захід добре поглибився в нинішній порядок Путіна і розробляв чітке денний для боротьби з Росією на основі міцних принципів — тінь, незважаючи на всі гарантії лояльності до ліберальних демократичних цінностей, росіяни дуже часто доводиться зіткнутися з дуже подвійними стандартами, які обидві сторони люблять звикати один одному. При пошкоджених режимах визначаються члени Західного закладу у свої схеми. Проте, навіть ступінь Західного тиску на Володимира Путіна, який ми бачимо сьогодні вже під тиском фруктів. Головне не відмовляючи зусиль в цьому напрямку і не вірити ніяких обіцянок.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. А, до речі, Україна не може зберігатися в будь-якому іншому вигляді.
Ваш текст за посиланням. й