Відкликання колишнього радника Путіна Путіна вмирає головою Росії

Російський експерт Андрій Ільларіонов, радник Володимира Путіна з 2000 по 2005 рік зробив чимало шуму з його відставки.

Він вже не міг висловити свою думку вільно, а Росія побачила зміну політичного режиму протягом шести років президії Володимира Путіна. «Це одна справа для роботи в частково вільній країні, яка Росія була 6 років тому, інакше, коли країна перестала бути політично вільною», - сказав Іларіонов. Так google історія його відставки, яка сталася наприкінці грудня 2005 року.
Ільларіонов не тільки радник Путіна, але російський «Шепа» на зустрічі «Великого Віка». Протягом чотирьох і півріччі він взяв участь у підготовці найвищої вершини у світі.
Сьогодні Ільларіонов базується в Вашингтоні як старший науковий співробітник Інституту Като, який виступає лібералізму на планеті.
Під час бесіди з Украинською правдою, Іларіоновим робить два з’їзди: Я намагаюся не прокоментувати особистісні якості людей, з якими я працюю. І не розголошувати інформацію, яка стала відомою для мене в процесі роботи. й
Однак, як видно з самого інтерв’ю, він вирушає з цих правил – оцінюються персональні дані, які не можуть бути отримані з інших джерел, якщо ви були очевидними подіями, з’являються. Як бесіда між Путіним і Кучма на висоті помаранчевої революції.

— Ільларіонов, на вашу думку, що мотивує Володимира Путіна у відносинах з Україною?

На думку Володимира Путіна, ставлення керівництва РФ до України ґрунтується на тому, що Володимир Путін сказав кілька років тому. Звісно, він виглядав як випадковому, але насправді, звичайно, це був свідомий акт. Він заявив, що Україна не має довгої історії власної держави, а значна частина території України фактично є російськими територіями, які Україна не регульована. «Галф України – Росія», що нагадує.
Деякі з них визнають незалежність держави України, але внутрішні почуття великого несправедливого, пов'язаного з тим, що принаймні частина території України повинна належати до Росії невидиме.
І якщо не можна поважати політично, то є дії економічної природи.

Скільки коштує Україна в очах Путіна?

Резюме, що Володимир Путін повторив після Єгора Гайдара, відображає імперіалістське бачення частини російської еліти: «Найбільшої геополітичної катастрофи ХХ століття є розпад Радянського Союзу. й

Таким чином, ставлення до цієї події та до тих держав, які утворилися на території колишнього СРСР. Це інстинктивне, практично несвідоме бажання перебудувати СРСР.

У той же час це не означає бажання відновити Радянський Союз, як це було в 1991 році. Ці люди добре знають, що це більше не можливо. А якісь нові радянські союзи хочуть, вони ще не знають. Вони хочуть відновити вплив контролінгу та використовувати, що впливають на їх існування.

У своїх баченнях світ складається з різних блоків - явного або невірного. Радянський Союз був чітким блоком.

Чи є «тір» бачення світу в ФСБ?

Я б сказав, що люди, які роблять більшість політичних рішень в Москві сьогодні. Вони кажуть, «Погляд, який на карті сьогодні?» Сполучені Штати Америки. І є низка інших країн, які керують своїми побажаннями Вашингтона, інструкціями, замовленнями та напрямами. Європейського Союзу. Є група держав-членів ЄС, а також групи інших держав, які запрошують до ЄС, і які здійснюють інструкції Брюсселя. Сам Брюсселя під впливом Вашингтона в деякій мірі. Є Китай, і хтось наступний Китай. Щоб бути впевненим, що Путін повинен бути зарахований на щире прагнення до союзу з Західним на старті своєї президії.

Яким був радник Путіна?

Я. Але я повинен сказати, що це не так, що я працював там. Він був особистим переконанням Путіна, що для Росії безпечне і комфортне становище є положенням у Західному Союзі. Путін неодноразово сказав, що Росія хоче приєднатися до НАТО. Це було зроблено не тільки в приватному, але і в громадському просторі.

Очікується, що сказав громадсько?

- Звичайно. За рік і навпіл була офіційна позиція. У зв’язку з вступом до ЄС, ці бесіди відбувалися, не на громадськість, а на переговори з європейськими лідерами.

Але факт, що швидко стало зрозуміло, що вимоги Європейського Союзу є занадто складними для сучасної Росії. І в очікуваному майбутньому членство в Європейському Союзі не загрожує Росії. Крім того, Європейський Союз досить різко сказав, що Росія жодним чином не бачить кандидата на ЄС, так як Росія занадто величезний ведмедик, який просто радикально змінить баланс влади в ЄС, просто згорнеться зі своєю вагою.

Таким чином, бажання приєднатися до західних структур, в першу чергу через НАТО, була громадська і повторна. Здавалося б більш реалістичним, ніж ЄС. Путін став першою особою, щоб викликати кущ після 11 вересня. Надав дуже серйозну допомогу в забезпеченні розвідки, розвідки, співпраці з Афганістаном. Водночас адміністрація США в особі того ж куща заявила, що Росія не загрожує членству НАТО.

Він був дуже болючий удар для Путіна. Наступним кроком був, звичайно, кампанія для підготовки до інтервенції в Афганістані, а потім Іраку. Афганці повністю виправили Путіна, а окупацію військ США вирішило хост проблем Росії в Центральній Азії.

Ще одна річ, Ірак. Росія сприймала як сферу радянського впливу. Таким чином, вторгнення США в Ірак було сприйнято в цьому розумі, як порушення майнових прав, «Навколо США нашого саду». й

Путін зробив тимчасовий союз з Шройдером і Чираком. Весна 2003 року стала точкою повороту в цьому плані. Американська відповідь на Росію та Путін надзвичайно стримано. Кондолезза Якби не сталося. й

- Чи було це реальне слово?

Я. Це реальний посібник з зовнішньої політики США. І був відомий випадок, коли з вершини в Ев'яні, Франція, в червні 2003, кущ лівий напівход без очікування кінця. Це абсолютно безпрецедентно в історії семиосьових вершин. Продовжувались чергове охолодження з Німеччиною та відносинами з Росією. Рік і половина вересня 2001 року і березень 2003 року був медомоном між російськими та американськими адміністраціями.

«Оранжівська Революція» серйозно шокувала Путіна

Що таке Помаранчева революція як для Путіна?

Хочу сказати, що речі призвели до радикального розвороту в свідомості та світогляді Володимира Путіна у міжнародній арені. Перша відмова ЄС до Росії. Друга відмова НАТО до вступу до Росії. Третя жорстка рифа над Іраком. Тоді прийшла грузинська Рожева Революція та помаранчева Революція в Україні. Як західні дії підірвали Росію

Як він все ще вважає, що це технологія?

- Так, звичайно...

до Що ви думаєте?

Про те, як вони допомогли це зробити. Наприклад, Михайло МакФаул, професор Станфорда та посол США в Москві розповів, як він допоміг фінансам опозиції в Україні. «Так, ми допомогли, але це безглузді гроші, це не багато в порівнянні з грошима Росія дала. й

МакФаул заявив, що США підтримали інститути громадянського суспільства в Україні, не опозиції.

- Так, звичайно, «інституції громадянського суспільства». Але в цьому конкретному випадку, що означає підтримку помаранчевої революції.

Помаранчева Революція пішла сама по собі, це може не зробити такого враження на Путіна. Але було багато інших речей, які передували його. По-друге, Росія та Путін інвестували в Янукович у 2004 році. Відправлено величезну кількість російських фахівців і політичних вчених, було витрачено багато грошей. В Україні, Медведчук постійно консультувався з Медведєвим.

Помаранчева революція шокувала Путіна. Крім того, на вирішальному моменті після першого туру виборів Помаранчевої Революції Кучма влетів до Москви для переговорів з Путіним. Зустріч була в аеропорту, вони поговорили на півгодини, і це було. А коли Путін засудив Кучму, щоб використовувати сили проти помаранчевої революції, і Кучми, які розстріляли на стелі і шукаючи на взутті на своєму взутті, постійно повторили: «Владімір Володимирович, ви не розумієте – Україна стала різною». Ми домовилися про вас! «Україна стала різною.» В результаті Кучма не згода на використання сили.

Але він запропонував, що Янукович дав таке замовлення на власній, адже ми знаємо в Україні.

У цей час Кучма мала реальні політичні сили. А Кучма зробив вибір так, щоб він міг залишитися в Україні, а не в якомусь дачній дачі. Це видобуває найвищий психологічний удар до Путіна, який змінив ставлення до України, Заходу та світу.

Ви розумієте роль Медведчука у всіх цих подіях?

Поки ми можемо зрозуміти, Медведчук був конфіденантом Кучми, і Медведєв був конфіденантом Путіна. А коли це можливо, всі основні переговори про український проект провели Медведєв і Медведчук.

Як вчений, що стала помаранчевою Революцією і яка ваша оцінка цього явища?

Є лише різні рівні. Один рівень є просто електоральним шахрайством. Рефлексія реального розщеплення в Україні між Західним та Східним. Вони просто різні політичні групи. І в той момент, в 2004 році Захід виграв невеликий запас над Сходом. Через п'ять років, Східна помста.

Як дослідник, ви бачите помаранчеву Революцію?

Для історика важливі факти, а потім трактування залежить від політичної мети, на моральних критеріях. Що я можу сказати? Я не живе в Україні. На мій погляд, це цікаво, добре, корисно.

Помилки Путіна можуть бути такими безумовно на Януковичі і не застрахувати ризики через Ющенко?

- Ви знаєте, що це політика. Наприклад, Путін тепер ставить на Асада. Упродовж двох років весь світ говорить про те, що Асада є благією, депотом, вбивцем, чоловіком, який прокинув тисячі своїх однодумців. Чи змінилася позиція Путіна? Ноп.

По дорозі, у випадку Януковича, виявилося, що коли Янукович втратив, то Путін міг створити і розвивати енергійні стосунки з Мс. Тимошенко.

Путін не пробачив Саакашвілі опір

Чи була грузинська війна більше про помилку Саакашвілі чи Путіна?

Саакашвілі не зробив однієї помилки.

Володимир Путін і Дмитро Медведєв почав активну фазу війни, замовивши російську наставу Грузії 4 серпня 2008 року, за 3 дні до Саакашвілі зробив будь-який реталітаційний рух. 7 серпня на території Грузії розпочалися воєнні операції. А передові спецпідрозділи були закинуті на місяць раніше, і це було російськими спецназами, які відіграли ключову роль у провокації під назвою «підвищення російських миротворців в Цхінваллі. й

Яким був пункт Путіна від початку війни в Грузії?

Завданням було визнання незалежності Абхазії та Південної Осетії. Він не приховує його громадськістю, він не приховує його в розмовах з Саакашвілі, і він сказав: «Не хвилюватися. Захід визнає незалежність Косово, і я визнає незалежність Абхазії та Південної Осетії. Це не проблема. Це розмова між великими хлопцями, нами і американцями. Якщо ви друзі з вами, то ви можете отримати щось, ви не отримаєте нічого.

Саакашвілі зробив те, що ні Путін, ні Медведєв не може прощати: він протистояли. Виявився досить ефективним, дуже енергійним як з військової точки зору, так і з точки зору запуску міжнародної кампанії. І так, в той час як Путін отримав те, що він хотів, він отримав його за набагато більшою ціною, ніж він очікуваний.

Більш того, найголовніше, Саакашвілі вдалося практично повністю вивести населення грузинських заготовок на північ від Цхінвалі. Він врятував життя 20,000 грузинських сіл. З військової точки зору ця операція була загиблою для Грузії, а з політичної точки зору була блискуча операція. Зробляв світ, що Саакашвілі раніше не вдалося пояснити: Абхазія та Південна Осетія займалися російськими військами.

Чому не пробачали Грузинські прощати Саакашвілі?

Від рівня освіти залежить рівень розуміння, рівень навколишнього середовища. Багато людей просто не розуміють, вони кажуть, "Ви втратили територію". У вас є територія? Крім того, які ви боретеся? Чи може Росія і Грузія боротися на рівній нозі? Це смішно!

- Ви друзі з Саакашвілі?

Не можна бути друзями з головою держави. Ні. Ви не можете бути друзями з Путіним, ви не можете бути друзями з Саакашвілі, ви не можете бути друзями з Бушом. Якщо ви не знали їх з дитинства. Не існує таких дружбань у дорослому віці.

Що б ви зателефонували з ним?

Я повинен сказати, що Саакашвілі є унікальним лідером в пострадянському просторі, який зміг зробити так багато в такий короткий період часу.

- Чому не міг Ющенко?

Аналітично, є кілька складових успіху. Перше бачення сучасної та майбутнього країни. По-друге, це власний характер. Третя команда має команду та формує команду. Четвертий — постійно працює з усіма цими.

Путін вмирає як лідер Росії

Що краще для пострадянських країн – парламентської або президентської республіки?

Як економіст, я зробив серйозне дослідження на умовах, в яких політичні установи забезпечать більш високі показники економічного зростання. У порівнянні з президентською формою уряду з парламентом. Парламентська форма влади у постсвітній війні ІІ років забезпечує економічне зростання близько двох разів, ніж у президентській формі уряду.

Що чекає Путін?

- Особистий або політичний?

- І. Чи буде він обраний на четвертий термін?

Він помирає як лідер Росії. Ми не знаємо, чи буде це з природних або насильницькі причини, але не сумнівайтеся в моєму розумі, що він буде залишити це швидко тільки фізичною смертю.

Тож якщо він у хорошій формі, він буде шостий, сьомий термін?

Не може бути шостим або сьомимим. Може бути, країна змінить свою назву, об'єднуватися з Південною Осетією, з'явиться нова країна, з'явиться нова Конституція, і під новим Конституцією він зможе переобрати. Але той факт, що він не має шанс залишити мирно - це факт.

Якщо ви були радником Януковича, ви порадите йому про угоду про асоціацію з Європейським Союзом або митним союзом з Росією?

Я не був радником Януковича. Я звернув мене з питаннями, з пропозиціями на консультацію. Я відмовився.

Чи буде на користь Європейського Союзу?

Європейський Союз має переваги та чудові недоліки. Це єдиний вибір самих українців. Ви можете втекти з Росії, звичайно. А більшість української еліти закріплюються до цього. Політично, це, ймовірно, право зробити. Тим не менш, слід розуміти, що в господарських умовах Європа є, звичайно, занадто повільно зростаюча область. А участь України в митних групах з ЄС призведе до повільного економічного зростання. На жаль, ми повинні прийняти це.

Яка політична карта світу виглядає як в 2030 році?

Я сподіваюся так, як вона виглядає зараз. Але економічна карта буде виглядати точно інакше. Китай буде економічна потужність No1. Індія, ймовірно, перейде ближче до Ні. 2. По суті, світ, в якому Китай є найбільшою економічною, фінансовою, можливо, найпотужнішою політичною та військовою владою є світ, який ніхто не жив у останні 300 до 400 років.

Ми проживали через останні 3-4 роки інтегрованого світу, коли європейці дізналися про світ, коли відбулися великі географічні відкриття, коли відбувалися інтеграцію світової економіки та політики. Цей період відбувся під керівництвом європейських країн та США. Це, розвиваючі християнські країни світу.

Що відбувається, коли #1 держава є авторитарною країною, не політичною демократією, а поведінка якого на світовому етапі досить невідомої?

Він пророкує, що в 15 років Китай втратить монополію на владу.

Я не буду поспішати зробити такі прогнози. Як ми бачимо в Росії, Азербайджані, Казахстані та багатьох інших країнах, це не робить країну демократичною. Путін не комуністичний.

Чи прискорить демократизацію середнього класу, оскільки Франциска Фукуяма пропонує?

Росія має великий середній клас, визначений стандартними критеріями. Сучасне Російське суспільство – освічене суспільство. Це суспільство, яке знає, що це не тільки всередині, але й за кордоном. Це суспільство, яке відхиляє комунізм, але не відхиляє авторитарності. Мене існування середнього класу не веде до демократії. Це дуже важлива дисертація, в тому числі і дуже відомих і популярних авторів. Наявність середнього класу не гарантує демократії.

Як нові медіа та соціальні мережі допомагають змінити світ на краще?

до Це технологія. Технології можна використовувати для протилежного призначення. Так само, як газети можна використовувати – з одного боку Іскра, з іншого боку Фелкішер Бейоббактер в Німеччині. За допомогою кінотеатру можна було знімати «Батт Потемкін» і «Олімпія». Радіо можна використовувати для виклику на барикадах Orange Revolution і для проведення геноциду в Руанді.

Так само, за допомогою нових соціальних мереж, можна викликати людей до демократичних дій і погромів. Технології не мають ідеологічного вмісту. Вони не здійснюють морально-етичного компонента, який є запорукою визначення напрямку руху – як індивіда, так і суспільства в цілому.

- Тоді що може зробити світ краще місце?

- Мораль. Тільки моральність. Ніщо, але моральність. Все, що було зроблено Європейською цивілізацією, має свої коріння в так званому християнському моралі.

Не збігається з тим, що реальні свободи в інших, неРіздвянських країнах світу прийшли в результаті імпорту, вони не народилися там. Ідеї свободи, толерантності та поваги іншим народженцям християнсько-європейської цивілізації. Це дуже складний процес, який пройшов через величезну кількість етапів, з безліччю відхилень і з великим катаклізмами, кров'ю і так далі. Але це цивілізації, яка народила ці ідеї свободи. У багатьох мовах немає такої речі, як «домінант»

У світі, де Китай #1, як буде змінити мораль?

до Ми ще не знаємо. Ми бачимо, що Китайська цивілізація дуже хороша, на якій називається економічна свобода. Є успішні кейси розвитку країн, які проживають в Китаї – Гонконг, Тайвань, Сінгапур. Ці три країни є одними з лідерів економічної свободи. Як для політичної, громадянської та особистісної свободи, складніше.

Тайваню став політологом у останні кілька десятиліть, а деякі кроки були прийняті в Гонконгі. Тим не менш, Гонконг і Сінгапур залишаються безлімітними, в той час як материк Китай залишається невільним. Таким чином, досвід Тайваню є занадто обмеженим, щоб бути більш оптимальним для того, що майбутній світ з Китаєм може бути схожим.
Джерело Ваш текст за посиланням. й