722
Путін може піти на в’язницю
Найбільша проблема для Путіна полягає в тому, що він буде здійснюватися після виходу на голову і втрати імунітету голови держави.
Для одного російського журналіста, недавнє послання вбивств та отруювання є високо особистим. Марія Іванова залишить свій будинок на цьому тижні, щоб розпочати нове життя за кордоном після того, як пообіцяли політичного притулку в Америці.
Багатосторонній переможець і експерт на Кавказьщині, Іванова використовується для загартування і загроз. Вона була навіть збита один раз. Проте, в жовтні минулого року події захопили м'якість, коли незнайомець зламався в її квартиру, поки вона не була.
Іванова змінили замки, відверту каву і пішли на ліжко. «Я здаю рано вранці в страшному боці», – каже вона: «Я майже не залишила шкіру в роті, тільки неозброєним м’ясом». Те ж саме сталося з пальцями. Шкіра просто почала лущення. Його тіло ковтнула, і Іванова була терміново прийнята до лікарні. Вона діагностувала ниркову недостатність.
Через місяць Іванова знову в інтенсивному догляді. Вона впала і втратила свідомість після пиття чашки чаю. Цього разу тести показали, що вона мала недостатнє кровопостачання її серця. "Я не маю сумнівів, що я отруювся, - каже вона.
Іванова – художня назва журналіста. Перед тим як залишити Росію, вона буде відчувати себе в небезпекі, і тому не хоче дати їй назву. "Я живу в страхі, - сказав він у першому інтерв'ю про її хворобу, "Я відчуваю, що трахнув і постійно загрожував послуги безпеки".
Але Федеральна служба безпеки (FSB) має нові можливості діяти далеко за межі Росії після того, як парламент минулого року надав йому ліцензію на вбивство за кордоном.
Загибло сказати, що країна є безпечною після колишнього агента КГБ Олександр Литвиненко загинув в Лондоні після отруєного полоніум-210. У Америці Павло Джойал залишається в серйозному стані в стаціонарі після серйозної травми. Цей експерт з російської розвідки та критики Володимира Путіна вистріляв за межі свого дому у Вашингтоні. Він може стати жертвою звичайної вуличної бранчі, але ніхто не знає напевно.
Декілька супротивників Путіна встановлюються для того, щоб закрутити ролі з ним. Юрій Швець, колишній КГБ, головний і друг Литвиненко, вважає, що Путін буде мисливець за кордоном після закінчення президентського терміну, який закінчується в 2008 році, як і наприкінці чилійці, лідер Августо Піночець був обвинувачений зловживання прав людини.
«Найбільшу проблему Путіна – це те, що він буде робити після виходу на голову і втратити імунітет голови держави», - сказав Швец в домі Вірджинія. Він повинен бути боїться, що він може стати іншим Піночем. Путін любить подорожувати за кордон. Одного разу він міг розпочати катання на гірських лижах в Європі і закінчуючи барами. й
Баррі Картер, доктор юридичних наук, професор Джорджтаунського університету в Вашингтоні, також говорить Путін має підстави для занепокоєння: «Особливості держави, як правило, захищені, але правовий статус Путіна буде дуже невизначеним після того, як він відступає». Якщо він подорожує за кордоном, він буде на суттєвому ризику. й
Загибель Литвиненко та журналістка Анна Політковська, яка загиблалась в ліфті у в’їзді будинку останнього жовтня, може бути підставою для звинувачень у порушенні вбивства.
Ще одна причина може стати смертю 51-річної доповідачі з питань військового питання з газети «Коммерсант» Івана Сафронова, який тиждень тому випав з четвертого поверху з вікна його будинку. У 2000 році він став четвертим журналістом, щоб загинути за загадковими обставинами.
Російська влада закликала його смерті Однак він жив на другому поверсі і тільки повернувся з магазину перед смертю. Сафронов став дідом. «Іван і самогубство повністю несумісні», - сказав Вероніка Цукіло, заступник редактора паперу.
Колишній КГБ генерал Олег Калугін, який назвав Путіна військовим злочином, вирощено звинуваченням у смертельних загрозах протягом багатьох років. «Я дуже обережний про безпеку, але журналісти менш підготовлені для такої небезпеки», - сказав він.
Поранений в паху, Калугін отримав виклик від дружини Павла Єлизавети. - сказав Калугін.
Напередодні своєї травми Джойал розповів про американський телевізійний критик Літвіненко. Калугін не дала конкретних оцінок атаки, але сказав, що справа Сафронова була «начебто більш типовим для того, що відбувається в Росії – фізичного знищення та вбивства критики. й
Сафронов загинув після того, як він запустив розслідування російських планів з продажу ракет і винищувачів в Іран і Сирію. Іванова писала велику увагу на чуйній темі, поширення мілітантного ісламу за Чечня. «Діти стали так погано, що я не бачу альтернативу, ніж вийти з Росії», - сказав Іванва. - Я просто відштовхнувся з країни.
Від Іванова немає доказів, що Кремль засвідчував акцію проти Іванови. Але президент заохочує тиск на критики і створює атмосферу безпліддя. Не визначилися журналісти.
Критики сподіваються на загрозу кримінального провадження Путіна на заході. «Міжнародні протести несуть Путіна», – каже Швец, «і він захотівся про ступінь імунітету, він буде насолоджуватися.» У Росії багато людей серйозно розглядають те, що позиція Путіна може зайняти в майбутньому.
Ступінь того, що глава держави буде захищена від переслідування, залежить від його наступників. «Чому так турбується, що він замінить його, - сказав Картер. Я консультую Путіна, щоб отримати гарну публічну позицію та отримувати досвідчений юрист у міжнародному праві.