Ми вирішили з друзями поспішати до Кола влітку.

Ми вирішили з друзями поспішати до Кола влітку. Зібрав мій п'ять і давайте йти. Крю – 3 чол.: мене, Андрія та Бориса.
Заключним пунктом було обрано північну частину європейської частини Росії - мис Німецьке, на Рибачському півострові. Звісно, щоб піти по всьому півострова, потрібно СУВ. Ми просто приклеюємо наші носа першим.
Тут я даю найцікавіше з нашого звіту. А сто картинок і кілька літер, кінець.

Вранці ми залишили, ввечері вирушили Петро. Ми пам'ятаємо Шлісельбург як такий.

Головна

Ми подали всю ніч. На в’їзді до Карелії ми припинили на дільниці ДАІ, а також запроваджували про небезпеку водіння в втомленому стані. Вранці ми їзда між безкінечними тампонами.
Ми припинили газ в Kem. Вони купили склянку чорниці, але забули її на стовбурі і розсипають, залишаючи плями. Ми також придбали волоски і гачки, але ніколи не використовували їх для всієї поїздки. Паркований на станції, маленький атлас на Вікімепії в пошуках цікавих предметів.
Підземний авіабаза під Кемве. Андрій і Боріан пішли бачити. Я сидів в машині без зупинки двигуна.

Вони повернулися швидко, стрибаючи в машину, і ми слиглися до доріжки. Не було те, що серйозний -- кого-небудь розгублений голос охороняє ці руїни:

Ми збираємось на літній рік біля Кемі. До речі, купили трилітрову баню з хмари - про це пізніше відео з оксиду вуглецю. Перший вихід з доріжки призвело до деяких кар'єрів.

Після того, як доїхати до річки, вони переповнили каяк, а Андрія і Борян пливли потоком, залишаючи мене поодинці з безпильним. З деревою пощастило - уздовж доріжки кладемо багато пилоподібних березових дерев, кілька штук, яку ми забивали.
Час вони пішли, інший ... Я вже фотографував табір, і побачив дерево, і зробив вогонь. Сонце вже криється на північ, і вони всі пішли. Пара разів подав сигнал мисливця і вже збирався до Кему, щоб повідомити про брак людей. В природі точку відіграли: вони збили на пороги, і я шукаю своїх батьків в очах ...

Вогне вже на вогонь, коли вони прийшли. З'ясуйте, поки я сидів там мислення, він знає, що вони були веселими.

Я не знаю, чому ріка така червона – поблизу не забруднюючих підприємств. Вода однакова в тампоні. Після сну на пляжі ми пішли далі на північ.

Пілінг навколо стели:

13 990 р.

В 300 кілометрах ми були в Мурманську. Ми переїхали в гуртожитку вже відомий нам і Андрей на зимовій поїздці. За два роки нічого не змінилося, крім юридичної особи, вона також дешева і хороша. Після декількох днів на колісці такого високого до парового гарячого душу ...
Так це про баночку з лохини. Як ми думали, що вона почала рухатися. Ми вирішили відварити його. Покладіть всю баночку в горщик, посипте цукром. Але ми пам'ятаємо його тільки тоді, коли запах згортання хмари поширюємо всю підлогу.

Вранці розпочалася найрізноманітніша частина експедиції: ми очолювали до буріння північної точки європейської частини Росії - Рахацький півострів.
Затишний номер в гуртожитку:

Перегляд Мурманського

579181

Західний берег

У напрямку Печенга є чудова асфальтова дорога. Повернутися на сайт MSW.

Кісточка з дороги починається краса. Стопований знімок.

Тундра флора неймовірно багата, і, можливо, більш різноманітна, ніж в середній групі. Я не хочу ходити в таку красу – це радість. Але дуже м'яко. Після відвідання тандри ви не будете залишатися байдужими: для мешканця середніх і південних широт, природа Північна здається іноземцем.

На березі найбільш прозорого озера, з якого в Колі небагато.

Ремнти снігового паркану

Красивий.

В той час як Андрій і Я працював над камінням в пошуках персоналу, Борис не був час. Приєднався до використання млинців

- відео

Краса знову.

1990Р. 2199Р.

Передача оборонної лінії. Під час Великої Вітчизняної війни наш Кола став смертю.

У районі Старої Титовки ми перетворюємо на бруду дорогу, що веде до Рибера. Форд Мондео ломи попереду! Ну, я думав, що ми тут, нам буде соромно.

р.

Важко перехопити мигдаль і проїжджати інший кілометр, припинивши захоплення водоспадом.

Тим часом Мондео переповнить нас. Після знімків ми переїхали. Наступна зупинка знаходиться на мальовничому пагорбі, який знаходиться з нескінченною дзвінкою. Коли ви стояти на вершині, перше, що приходить до розуму, це п'є. При надходженні камені використовуються.

990 Р

Кругла панорама тундри.

Сирі урчини під дерево.

Дорога перетворюється направо, а на нижню ліву – залишки обладнання.

19067р.

Небезпечна дорога взимку. Вони позначають край дороги.

Після декількох нерівностей в салоні пахнуть бензин і незабаром двигун затоплений - затоплений карбюратором. Він був сором'язливим, щоб застрягти в практично рівному місці, але так як є багато дріжджів там, це не зовсім страшно. У чотири руки карбюратор був швидко зібраний, і почався двигун.

Прибуваючи на Средному півострові, ми перевернулися до антмузика і очолювався до Муста-Тунтурського хребта, де під час Великої Вітчизняної війни наші війська героїчно провели захист. Половина припинили глибокою задньою, яку ми не кинулися. Ми перевернулися і поїхали далі вздовж східного берега Середні.
Ми не подорожували довго, тому що щось зовсім незрозуміло було знайдено на тому ж місці. На бетонній ділянці розкидані залишки якоїсь чіткої технології військового простору: charred шарований скловолокна залишається без сумніву.

Згідно зі спорою, весь об’єкт був знищений вибухом.

Це не до тих пір, поки ми отримали додому, що ми навчилися, що це був потужний магнітогідродинамічний генератор, який генерував електричні імпульси, щоб змусити напругу. Таким чином, норвежці почали скаржитися на нібито ядерні випробування поблизу їх території. Пишуть, що навіть майже «незнімні» гриби троянди з електродів, опущені в море з різних сторін атмузи.

І тут ми на березі Мотовської бухти Берентського моря. Втомлені ромашки відривають через камені.

Пляшка мандрівника. Чи знає будь-яка мова, яку мову ярлик?

Ще один теплий трактор.

Він отримує металобрухту.

Приєднався до Fisherman. На в'їзді занедбане село Чотири. Далі дорога тільки для реальних позашляховиків. Драйвери КрАЗу та Уралу зустрілися на початку маршруту з впевненістю, що ми не проходимо далі. У своїх оцінках були більш обережні. Ми вирішили пройти всі шляхи до кінця, поки не потрапили застраховану перешкоду.
Природа Рибаря просто слізує мозок середнього резидента середньої смуги. На англійці це називається окогазм.

Дивитися.

499 р.

Десер

На м'якій підстилці, що складається переважно з корів і мохів, дуже приємно лежати. Корони їстівні, водяні, але не дуже смачні. Як засіб від спраги буде робити.

Це також має хмару. До цього, ми думали, що це було трохи кислого або бродіння в банці, але виявилося, що ягода сама така. Вони не їсти, тому що вже варено баночку варення. Але добре харчуватися. Дуже важливо намагатися хоча б раз в житті. На фото вона червона, не дозріває. Коли він зрілий, він стає прозорим апельсином.

Увечері ми пішли на піщаний пляж. Принаймні несподівані для суворої скелястої півночі.

Три потоки на пляжі. Перший - на самому початку пляжу - поні, подолати без проблем. Банки другого повинні бути вирівняні з лопаткою, оскільки вони були занадто крутими.

Одні діги, інші годинники.

Вони приймали його з дисперга так, щоб не потрапити в качку.

Найсерйозніша перешкода була глибокою пудкою на в'їзді до Ваїда Губа. Це сором'язлива, щоб перетворити навколо, коли ціль майже досягається. Ми отримали шанс.
Коли двигун занурюється в воді, він починає сильно звучати з човна. Ідея, яку ви не в човні, але в машині трохи страшно. З плити з'явилася тріщина - вентилятор розсіяної води заливається через підводне повітря.

Пройшов! У непідготовленому задні автомобілі! Так! Тут є, маяк! Я думаю, що цей запис буде доречним.

Ми не раді бачити нас. Ймовірно, що це була друга година ранку.

Ми подали п'ять сотень метрів на захід і нарешті припинили. Північно-західний вітер з моря, незалежно від того, як спробували, не допустити нас від окропу для чаю і досхреаків і розігріву білоруської роси на білоруській плитці.

Як вода зігрівається, вони встановлюють намет.

Останній постріл перед ліжком.

Коли ми прокинулися, нескінченний мист літав з моря. Такий туман має один плюс - можна спокійно подумати про вічний за кам'яним каменем з рулоном в руках.

Після сніданку ми пішли на пляж. На пам'ятці величезних кам'яних плит Андрей пробудив деструктивний інстинкт.

Деякі фотографії на пляжі.

скелястий

Натюрморт

Ідеально плоский камінь

Стіна

Панель з кам'яних iPad

Р.

Laminaria Hyperborea є родичем морських водоростей, які продаються в магазині. Це жито, то ми не знали цього, і не сказали його їсти, хоча Борис спробував: «морська капуста краще, ніж на продаж, і більш м'якше. й
Цей водоростей цікавий тим, що він втрачає обсяг при висиханні, але здатний повністю відновити, якщо він вологий. Можна висушити і замочити багато разів, так як ми спостерігали на шляху будинку, що надходить в воду на кожну можливість.

Зібравши табір, ми пішли дивитися на маяк і «провітря» Ваїда-Губа.

, Україна

мистецтво

На в'їзді до маяка залишені сліди у вигляді наклейок відвідали тут жепери та велосипеди з різних регіонів

Ми зробили.

Головний ритуал плавання в океані. Тільки Борян вирішив зануритися повністю.
Довгий п'яти хвилинний відео про плавання з інтерв'ю.

Коли ми проїхали, На мисці прийшли хлопці, які пройшли Риболовля! Хлопці, якщо ви читаєте, поверніться і дивимося звіт.
Після того, як лазня вирушила на розгляд старої маяк і колишніх будівель солдата.

Переглянути з старого маяка на новий.

Пішоходів і океан.

Тут використовуються військові.

р.

Ми збираємось назад таким же чином.

На риболовлі зустрілися екіпаж Нива з Калузької області, шукаючи пудвіч знизився номер. Ми домовилися звертатися до радіо, якщо ми знайшли номер, але не знайшли його.
Обід або вечеря в середньому. Ще одна причина, щоб піти божевільний на півночі, є полярним днем. Ми не потрапили в неї, але навіть білі ночі мають дійсно поганий ритм.

р.

Глоомія ...

Це не було темного. Знімаємо на трасу Печенга.

Печенга є твердим військовим підрозділом. На пальцях можна розраховувати цивільні споруди. Газолайн вже працює, але на мотоцикл з коляскою на три годину ранку запропонував, що найближча станція була в полярі.

Поляр зданий як дуже цивільне місто. Після заправки ми очолював для Нікелю. Знаючи координати свердловини, ми знайшли поворот від траси до відділуальної дороги компанії «Кола гірничодобувна та металургійна компанія». До колодязя веде шикарне кам'яне шосе для Белазова, оточене кам'яними скибочками і озерами. Але ми не побачили всю цю красу вночі - там була важка туман. В першу чергу вони хотіли провести ніч на сайті на самому самому самому, але все ж зробили правильне рішення для кемпінгу від шуму техніки, що працює там. На жаль, добре працює над знищенням всього.
Ранок був настільки красивим, що законом тяжіння, щось погане повинно статися. Ми виїхали з газу в резервуарі. З тих пір, як не можна зробити вогонь в тундрі, я повинен бути змістом з досгіраком, завареним котелом, і холодною тушкою (на відміну від моїх друзів, я люблю його більш в холодній формі).

Для порівняння я цитую історичну фото з сайту про добре superdeep.pechenga.ru/

Підібрано, висувають до будівель. Перше, що ми виглядали на саму свердловину. Присмажена пам'ятка: гілочка знеболюється і нарізається на метал, а змащена іржавіюча труба прилипає серед руїн (в самому центрі рами).

12262 кв.м. Забутий і забутий. Музей історії Мурманського має експозицію на тему. Музей відомий і рекомендую відвідати. Він був.

Панорама дрилі.

Дощ і ми приїхали в будинок.
Довгий двоповерховий будинок є буровим штабом. Швидко вкрадена, частково самозабезпечена.
Семінар

Підтвердження

Їдальня і кухня. Останній запис у книгу від 16 вересня 1993 р.: «Інспектіон зроблено». Фаукет хороший.

Пост буріння

р.

Він був:

Мале ядро зберігання для поточних потреб дослідників

1990Р. 2199Р.

Торговельно-ремонтне цеху, розташоване в центральній частині

Він з протилежного кінця.

Припинили дощ, ми пішли поза. Панорама всього комплексу

123456Наступна

Ми досягали екстремальної експедиції і зараз повертаємо.
Автобань. Виявилося, що вона була укладена дуже близько до основного автомагістралі Заполярний-Нікель.

1990Р. 2199Р.

Озеро поруч з дорогою на території ММК, в яку відварили деякі непристойні речі. У нижній частині знаходиться товстий шар осаду.

Вид поляра з пагорба

Коли ми приїхали в Мурманськ, ми подивилися на станцію. Дві цікаві факти: 1. заповнювати резервуар, потрібно перейти до станції наповнення газу, яка буде працювати тільки в понеділок (в п'ятницю ввечері); 2. весь персонал станції метро два милі жінки.
Вечір Мурманськ:

р.

Меморіал «Дфедери радянської Арктики під час Великої Вітчизняної війни».
Альоша друга у висоту в Росії тільки до Волгоградської статуї «Батьківщина»

Перегляд Коля Бухта

Побачивши їх, ми очолювали південь.
За чотири години ранку ми приїхали в Хібіни і приїхали на озеро Довгий під горою Кукісвюмхор. Озеро чисте, але мертве.

Приплив на каяк, знайдений на протилежному березі коробку боєприпасів, яка була пила на дровах.

Херсон

Сходження на Кукісвухур. Сніг у серпні.

Борисович Борисович - найбільш благородний сходження.

І взяв цю картину. У правій частині каркаса на дорозі можна побачити автомобіль

Гірська краса

На наступний день вони вирішили розбити хібіни на озеро Великий Імандра. Ми пішли на гарний водоспад. Зустрілися з екіпажом Нива з Калузької області: вони ще знайшли втрачену кількість на рибальському рибальстві.

Ми поділилися картами району з хлопцями, адже ми вже визначили наш наступний маршрут.

Не вдалося проїхати через хібіни – дорога в зоні підготовки вкладу Партомхор брудно і не підходить для джигулі. Ми вирішили піти на берег Великої Імандри через Apatity.
Вид на Кіровськ:

Але в Апатиті ми мали буммер. Всі території інтересу до нас були захоплені Апатитом ВАТ з його апатіто-нефліновим переробним заводом No 2.
Умбосер. Вони вирішили провести ніч біля Оленя, на березі озера Гаре. Для вечері ковбаси були смажені, купили в Кіровську, а яблука випікали в вогонь. Вода кип'ятила на «Фіннішій плитці» колод, які я думаю, що я вперше дізнався на ЯП. Рецепт простий: два змивають хрестом + деякі бензини з пилки. Він горить зсередини протягом тривалого часу.

Уранці ми знялися роялом проходу Ту-22М3, а при виїзді на ніч на шосе Оленгорськ - Ловозеро побачив цю картину. Мобільний стартовий комплекс S-300 не вписався в поворот

Подається згідно з Умбозеро через Редда. На шляху ми розглянемо військові установки. Тут на фото є окрема радіотехнічна вершина системи попередження ракетного нападу Оленгорського. Два довгих об'єктів - радар "Дніпро-М", високий праворуч - радар "Даугава". Вид з позиції тропоферичної радіорелейної станції 3/3500 (загальна ознака "Канава").

Сама компанія Канва вже знищила і не представлена у великій роздільній здатності на картах Google. Дорога не переросла завдяки грибам, гриби виростають практично на цій дуже дороги. Це виглядає так.

Після проїзду через Реву прибули на берег Умбозера. Це красива, але це дуже волога, тому вона холодна, це не місце для сну.
Зробивши по землі в спробі знайти менш вітрове місце від цивілізації, вони вирішили піти на знамените місце біля річки Летна. При виїзді на трек, помітили, що ручка була розтягнута і задні диски розігріваються. Пара ударів з молотком - і зігнути на бамперській дорозі, керівництво ручного кабелю відновлює форму.
Уже на вході на місце, при цьому навантажувальні дерева вирізаються кимось уздовж доріжки, вони виявили, що правий задні колеса частково набувається через збитий диск. Ми поїхали, ми поїхали до ліжка.

р.

Дощ в ніч, який не зупинився наступного дня. Якось збиралися, змінивши колесо в дощі, і очищивши всі сміття з ними і іншими, ми пішли в Кем. Ми обідали в їдальні екіпажу локомотивів. Дощ ніколи не закінчився, тому вони вирішили не плавати на Соловках в цій погоди, і загинув додому без зупинки.
Десь біля Петрозаводськ у нас є тиша. Сходження на найближчий перевал, користь цих є досить поширеною уздовж доріжки, ми повністю видалені банки, які стали непотрібними. решта тисяч кілометрів відійшло від дикої вулиці.
Це сонячний і +25 у Москві. Солемно в'яжемо місто під походом Преображенського полку.
Ми це робили. Майже 5400 км, пропущених на серійний п'ять, без єдиного прориву (краплений диск і паданий глушник буде розбитий на автомобільних робіт). Досягнення північної точки європейської частини Росії. Наші ідеї про терпіння класичної джулі значно розширилися. Море вражень.
Прискорений запис з Мурманського до північної точки з рекордера.

Велике спасибі друзі Андрія та Бориса за чудовий час. Дякуємо всім, хто бажає нам удачі у зручний спосіб до північної точки. Вітаю всіх екіпажів Калуги. Дякую за автомобіль, який проходив через всі ці гвинтові дороги. Спасибі Янкесу, які закінчили книгу. Це його.
P.S. Маршрут карті

Джерело: