Сзарка Морозко

Мабуть, один з найяскравіших і пам’ятних казок радянського кіно – фільм Морозко режисер Олександр Рове. Казка була випущена в 1965 році і відразу виграла серця багатьох глядачів. Я хочу дізнатися історію фільму і деякі цікаві факти про це гарна казка. Історія фільму Олександра Рове Морозко розпочалася з Міжнародного кінофестивалю дитячих та юнацьких фільмів у Венеції, де отримав Золотий Лев святого Марка. Картина була придбана Голлівудом. Стівен Spielberg себе, захоплюючий особливий ефект стрічки, який називається «Frost» форель багатьох кіно шедеврів американського сновидіння заводу.

Олександр Артурович Рове
Директор Зденек Трошка відомий фільм «Фрост» сердечником з першого погляду.

«Я сказав собі: коли я стане дорослим, я буду тим же режисером і буду робити те ж саме казки. й

Тепер він випустили сьому казку в традиції Рове: фольклорна основа, казковий світ. У батьківщині Трошка – в Чехії – Морозко називають Мразік. Спостереження «Мразік» є справжнім обрядом. З 1965 року це родзинка новорічної телепрограми. Після того, як в 1993 році, пропущено, але вже не ризикує. Аудиторія була занадто відповідальною.

«Чи є наша улюблена казка? Де Морозко? Не Різдво! Зденек Трошка.

Сарах Рубінштейн – вірний редактор Олександра Рове – каже, що режисер сам схожий на Морозко. Суворий але ярмарок. Він був швидкий, але він був швидкий.

« » » » » » » » » » » » » » » Все в світі буває: кокерель сльозить яєчку, а помилка буде збита вниз, це його улюблена казка, говорить Сара Руйнштейн.

Смішні-провербальні, фея-тальовані «Морозко» – робота дуету сценарів Ердман та Волпен. У 1920-х роках зацікавився уявами, другий маяковський, потім обидва переключилися до сатиру. В результаті 1930-ті, табори, вигнання, втрата прав.

У післявоєнні роки такі негромадські, заочні роботи дитячого кінотемпера. А режисер Рове – захисник.

Олександр Артурович Рове був членом партії, і Ердманом і Вольпіном завжди залишився з цим минулим, з тим, що вони були репресовані, продовжує Сараг Рубінштейн.

Успішний директор Рове відвідав автора заборонених п'єс Ердман в будинку навпроти американського посольства, щоб обговорити сценарій. Тут також прийшов співавтор Ердману – Уолпін.

Ердман часто писав в співавторстві, але написав тільки один. Співавторство — це саме для нього, спілкування, говорить театральний критик та перекладач Іван Фредман.

Про те, що змінює план сценаристів в руках енергетичного директора, розкажіть документи з колекції музею кінотеатру.

Це сценарій Рове, його робочий сценарій, який був фільмом. Затверджені актори, локації. фраза: рїсђрѕс‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚р°с‚рёрѕс‚р°с‚р°с‚рёрѕс‚р°с‚рѕс‚рѕсђрѕс‚рѕс‚рѕсѓс‚рёрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕс‚рѕсђрѕс‚рѕсђрѕсђрѕс‚рѕсђрѕс‚рѕс‚рѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕс‚рѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђрѕсђр

Пристрасть Рове для зміни та редагування речей пізніше, у своїй роботі на "Барбаріанській краси", під керівництвом Ердмана та Вольпіна, збираючи свої імена з кредитів.

«Писло написано Chuprin. Не було такої людини, це їх колективний псевдонім, продовжує Емма Малай.

Але в той час Морозко ще добре. Ердман і Вольпін не відмовлялися своїх слів. З кольоровим редагуванням сценарію знімальна комісія перейшла до півострова Кула.

«Що таке захворювання є кінематографом? Сонце І ось вона сяє і сяйво – Я не хочу стріляти, говорить асистент кінорежисера Олександра Рове Людмила Пшенична.

Він був винахідливим. Резервне копіювання, комбінований. Оператор – Леонід Акімов, художник Юрій Міловський. Анімація, оптичні реле – робота майстрів, невідомих до світу кіностудії Микитченко Горького. Фільми про фільм ще не були зняті, і Рове задокументував сам процес зйомок. Після кожної картини він зробив альбоми на основі фільмів. Всі фото нараховуються і завірені підписом.

У іншому альбомі - трофії: позитивні відгуки, доповідь про присудження фільму «Золота лев» на фестивалі дитячих фільмів в Венеції. Невизнаний для успіху радянського кіно.

995992 Р

Олександр Артурович Рове завоював своє особливе місце в радянському кіно. Його життя було присвячено кіновиробству. Він створив такі фільми, як «Бай Покеп», «Марі художника», «Кашчей Іммортал», «Барбаріанська краса, довга коса», «Золоті горни», «Фіре, Вода та мідні труби», «Гамперський кінь» та «Васильса Красивий».

Найдовший пошук директора знайшов своє бачення в Морозку. Рівний фільм «Ровер» отримав однозначно як тут, так і за кордоном. Багато хто написано про це як робота гармонії, яскравого, високохудожного.
Фільм був досить незалежним сюжетом і одночасно пов'язаний з фольклором, а над усіма мотивами численних версій казки «Морозко» і казки «Про Івана з головою ведмедя».

р.

Микола Ердман і Михайло Волопін - цінителі російського фольклору, талановитих, досвідчених сценаристів-комедіївців - створили чудовий літературний засад для фільму. У ролях Морозка відразу ж визначився Олександр Гвиля, улюблений режисер. Яскравий Іван був доручений грати Едуард Ізотов, а Настенка доручили школяреві з Ленінграда Наталі Седих.

Протягом чотирьох років займається фігурним катанням. Коли Наташа вступила до балетної школи Большого театру, вона мала до участі у спорті. Тим не менш, кількість сірих, приголомшливо красива «Ді Сван», запам'яталася надовго. Одного разу вона була зарахована для виконання цього номера на великому новорічному святі. Кількість п'ятнадцять років на телебаченні Олександр Рове.

На фото тести Наталя побачила фото своїх потенційних суперників в Морозко і думав: «Що вони всі красиві, що робити тут?» У фіналі були два: Наташа і Надежда Румянцева, який на той час був вже відомий актор. Наташа була впевнена, що Надія буде обрана, тому вона не була особливою. Але через два місяці вона отримала виклик, і вона розповіла, що вона може почати зйомки.

Сам Рове наполягав на моїй кандитії, хоча абсолютна більшість членів арт-ради проти неї: маленька дівчина, не актриса, і навіть кричить, як миша (Я мав дуже високий голос). Але Олександр Артурович був адамантом: Наталя Седих буде знята! «Дуже щось з нею», він попросив хлопців, щоб виглядати не менше шестинадцяти років. й

Наташа з’явилась на кіновиставці. Це дійсно невеликий. У віці шести років вона була знята для комерційного «Поведінка вогню», потім вона зірвала в освітній фільм у французькому. Але з зйомким в Морозку, це, безумовно, не можна порівняти. У хореографічній школі для школяра не було щасливого.

Був жахливий скандал. Не за день або два, але протягом декількох місяців. По-перше на Льодовому півострові, де вони зняли зимову природу, а потім в Звенигороді біля Москви. Якщо це не для вчителя Наталії, який приваблювався до того, що дівчина пройде іспити на одну п'ять, вона ніколи не буде випущена з школи.

Більшість з усіх, на острові Морозко, Наташа була захоплена дивовижною природою півострова Кула: північні низькорослі дерева, величезні ялинки і чисте повітря. Важко насолоджуватися цією красою холодно. «Танк Бог мій мати з мене. Вона не дозволяла мені заморожувати – припалений гарячий чай, сховавшись, – сказала актриса.

Баба Яга в Морозко є восьмою версією цього образу Джорджа Міллар. Як і в інших картинах, Баба Яга живе в хати на курячих ніжках, летить в степу, позитивний герой збирається обсмажити в плиті - здавалося б класичною, щоб говорити, відьміть, і в той же час дещо відрізняється: вона витримала, відчайдушна, її сила знизилася, вона катування старої радикуліту. Це також магія магії.

Зробляючи роль, Міллар у своїй «ручному слові» звернув героя, не чекаючи ескізів художника. По суті, він часто став винахідником костюма і макіяжу його персонажів. У роботі на роль він пішов з зовнішньої характерної: Спочатку я бачу фігуру, макіяж, костюм, гай, пізніше йде мова. Я лікую текст жорстоко, відфільтруйте його, позбавляючи від дієсловості. Роль ріжуться по частинах, не в порядку ділянки. Зовсім досить, я навчився «змонтувати» роль в театрі, і це дозволило мені працювати в кіно.

Він був Millar, який практично врятував Морозко. Він був. Фільм був знятий біля Звенігорода, в с. Гигарво, який кіновиробники jokingly називають Гигіру. У підвалі двоповерхового цегляного будинку, де проживала плівка. Зима, знята в пакетах целофана і поміщається в коробки.

Наприкінці лютого робота була майже завершена. Після того, як знімальна бригада з'явилася, щоб стріляти якусь дрібну ногу. Попри те, що вони бачать жінку з села, що ведеться до них, шутерінг: «Гуї! Хуррі! Труба лопнула! Підвал з стрічками затоплюється! «Всі!» Кінець фільму!

Але, приїхавши в будинок, вони побачили приголомшливу картину: коробки фільмів розсипаються в снігу, і Millar, мокрі, в сімейному нижньому одязі, займає останню коробку з підвалу босоніж через сніг. Коли труба лопнула, він був господині, і він був з ліжка, що працює для збереження стрічок. Ключ до підвалу не можна знайти, але наметовий Міллар збив двері від петель. Вода заливається з дверцят. Це 20 градусів застуди поза ... Коли Міллар вводив підвал, вода досягла своєї талії. Він отримав жорсткість, але він зберіг стрічки.

Інна Чурикова була ще школярка, коли вона вперше зірвала в фільмі «Хмари над Борським». Роль мала - кілька найближчих У фільмі «Морозко» отримав від нещасного випадку. Ана Михайловна розповіла, чому вона, студентка театральної школи «Щепкін», обрана за роль Марфушенки.

У нас була чудова комедія актриса Тамара Носова і режисер Олександр Артурович Рове захотів знімати її. Я бачив помічника в інституті і запропонував режисеру таку смішну дівчину. Я хотів би виступати, але я думав, що вони обрали Носова.
Але вибрали мене. На тестах ми подрібнили горіхи, я кинув їх дуже добре, не спалюючи зуби. Саме тому Олександр Артурович взяв мене. Я відіграв дівчину стюардеси в Морозко. Коли вони звучали для диктовера і я побачила себе на екрані... Як страшний я ... Я не люблю, я сказав себе. Після цього Інна вирішила не діяти в кіно.

«Зйомка Морозка тривала майже рік», – розповідає Володимир Окуньєв. 13 березня відбувся перший день зйомки. На Льодовому півострові, біля Мурманського, за межами Арктичного кола. Є такі красиві ліси! Ми навіть побачили північні вогні! Літній характер був знятий біля Звенигорода. й
У казці актори, які зірвали в Рове, як правило, весело, з повною відданістю, з темпераментом, «програшувати».
Фільм має безліч казкових дива, виготовлених з великою майстерністю. Перед аудиторією з'являється і зникає старі люди-Боровичок, дерева миттєво покривають заморозками, батонами, закинуті героям багато років тому, падають на голови робарів. Що варто лосини? Ця хитрість була виконана реверсною фотографією.

Слеї прив'язували на довгий металевий кабель до потужного вантажного автомобіля. При цьому плівку в камері обертається в зворотному напрямку. Вперше цей метод зйомки Олександр Рове використовується в 1937 році в кінофільмі «Акорди для пікових замовлень».

У епізоді, коли Настенка торкається колективу Морозка, режисер використав метод зйомок накладки, з подвійним впливом. А замість райдужної героїні, її відбиття було знято в прозорому дзеркалі, за якою стався Морозко (Олександр Хвили) і Іван (Едуард Ізотов).
Для Баба Яга, дерев'яна хата була побудована в полярному лісі, яка була керована спеціальними важелями. Другий - танці - виготовлений з піни. Багато зусиль були зроблені режисером і акторами, щоб зробити фільм реальною казкою для дітей.

Але мало хто знає, що насправді є дві вітчизняні версії цієї російської казки. У 1924 р. було видалено перше «Морозко». Це був перший радянський фільм, який був виготовлений на новому обладнанні. І знову з’являлися фільми. Тим не менш, «Морозко» виявився успішним - завдяки справді казковій, по-справжньому російській і воістину кінематографічній декорації і блискучим відтінком виконавців.

Допускається нова технологія освітлення, наприклад, для того, щоб надати плівку ефект реального сонячного світла при зйомці пейзажу і ряду легких кутів. Старі, відомі методики, але вдало вирішили проблему такого шоу Фрост, щоб молодим глядачам було б вірити, що це не страшний дід, але дійсно фантастичне істота - казковий Санта Клаус.

Спочатку були показані великі ялинки, з засніжними лапами, висять на них; довгий приплив, і деякі дивні істоти, відокремлені від них - тіло, як лосось стовбур дерева, руки, як гілки, з клодами снігу наклеювання на них. Вище все це стояв голову у вигляді твердого м'яча сивого волосся, а також як кома снігу; серед них стояли гачком ніс і пара запалених очей.

На пам'ятці такого монстра діти боролися: не на всіх Фростах вони очікували бачити – не в рушниках і боберній шапці, з сумкою подарунків за спину, так як наші художники зазвичай зобразили його. Але після того, як він з'явився, крокуючи жорсткий, взяв кілька кроків і раптом, перевернувшись в повітря, птах засихав до високої соснової гілки - це було досягнуто завдяки зворотній зйомці. Після цього жоден юних глядачів не сумнівався, що це найбільш саморобна заморозка.

У 1965 році Морозко отримав основну премію на фестивалі в Венеції - Золотий Лев у секції дитячих і молодіжних фільмів. Рове було дуже гордим Почесним призом, а також іншими нагородами, які здобули фільм. У залах кінотеатрного палацу одна і половина тисяч італійського бамбамбуноса (діти) збудували радянську казку, а потім в між скринінгами вони грали сцени, смішно копіюючи російську Бабу Ягу.

На шоу прийшли (і хтось прийшов в коляску) російські переселенці. І після завершення фільму, багато з них крилися і витіснялися, "Дякуйтеся за білі берези." Дякуємо за російський світ.

Морозко отримав нагороду від Ради з питань кіноконсультації США за кращий сімейний екран. Але в кінці 90-х років в Америці Морозко викликало бурю емоцій і вніс список 100 найгірших фільмів всього часу. американці, більшість з яких мало інтересу до виробництва інших країн, дізналися про російський фільм 34 роки тому від нещасного випадку.

Природно, аудиторія не зацікавлена в кіно, але коментарі присутніх. Уявіть, що ви можете, таким чином, перетворити "Frost" або "Father Frost", тобто "Father Frost", як це було викликано в США. Ось деякі відгуки тих, хто дивився фільм: «Зима фантазія про сміливий чарівний хлопець перетворилася в ведмедя, одинадцятирічна аустистична жінка, яка хоче спокусити, ідіотичний будинок з ніжками, дисфункційну сім'ю ugly Russophiles, довгокровий хлопець, який замерзає дерева і вбиває птахи, сховав, як свиня, гібуноподібна карлика». ?
«Так, цей фільм виглядає страшно. Але є неземний сюрреалізм.... "Асоційовані відеокамери!" По-перше, цей фільм називається дитячим кіно! Це жахливе, хізофренік, психопатичні мезки! Якщо я побачила цей фільм як дитина, я б не збояв.

Якщо це можливо, обов'язково перевірте "Морозко". Я думаю, що це буде показано більше, ніж один раз під час новорічних свят. До речі, традиція надіти цю новорічну казку на повітря не тільки в Росії. У Чехословаччині або Польщі також відображається кожен Новий рік, хоча його називають «Мразек».

Цікаві факти про фільм Морозко

У Чехословаччині картина стала справді культовою. Дотепер в Чехії та Словаччині фільм «Морозка» – незамінний атрибут Нового року, а також в СРСР, а потім в Росії, фільм «Іронія Фати, або з легкою парою!». У Чехії виробляється навіть різноманітні морозиво «Морозко» (у Чехії Мразік). А актриса Інна Чурикова за роль Марфушенка присуджено чеську срібну медаль Масарка.

Стівен Spielberg (Steven Spielberg) назвав фільм «Frost» фортепіано ряду Голлівудських кіно шедеврів: це була картина Rowe, яка звернула ідеї від творців ефектних спеціальних ефектів, які прикрашають багато американських блогерів.

Для Георгія Мілляра, Морозко був восьмим фільмом, в якому він зіграв Бабу Яга. Георгій Францевич зірвав у фільмі не тільки в образі байдужого хати на курячих ніжках, але і в крихітній ролі хребта-деакона, а також озвучив роостер, який на початку фільму Настенка просить не стріляти, поки вона не зв'язує панчіх.

У одному з епізодів фільму відіграли близнюки Оля та Таня Юкіна, які стали відомими за участь у попередньому фільмі Олександра Рове «Кіндома підкреслених дзеркал».

Роль Теяпи, вірний чотириногий друг Настенки, розірвав собаку Другу, на якому вже мав роль в фільмі «Продаж втраченого часу».

У 1997 році фільм «Фрост» (званий Джек Фраст – «Jack Frost») був показаний у Сполучених Штатах у популярному комедії TV show “Mystery Science Theater 3000”. Фільм, визнаний багатьма критиками як шедевр кінотеатру та відзначений багатьма престижними нагородами, викликали бурю негативних емоцій серед американських аудиторій. Найімовірніше, причина цього стала специфікою шоу, в якому відбувалася скринінг: за сюжетом основних персонажів, вчені-вільї змушені дивитися найгірші фільми всього часу.

Р

Джерело: www.pravda-tv.ru