Не можна для них. Реальні історії про героїв

Про такі, як наші героїні, не роблять фільми, рідко писати в газетах. По суті, вони не топові моделі або депутати. Але це про них: «Уві сні всі галосливі і галоги, а хати горять і горять...» Вони зберігають дітей і цілих сіл, відновлюють пам'ять і віру в вічні цінності. Для них головне - родина і Батьківщина.

Вона чекала йому все своє життя.
Для більш ніж 10 років проста російська жінка Наталія Морозова з села Погорелка, Тверська область. є зайнятим пошуком. Шукаємо рештки солдатів, які потрапили у битву Ржева. Завдяки їй сотні людей дізналися про долю своїх родичів, які загинули в цьому м'ясорубці.
Звісно, Наталія не єдина. командир пошукової команди «Меморі». Від імені Наталії, чоловіка, сина. Але, незважаючи на невелику кількість зненаряддя, робота, виконана родиною Морозова неймовірна: їх зусилля були знайдені і поховані більше 10 тисяч залишається! Тим не менш, за останні сотні людей були виявлені.
Сама Наталя не бере участі у виховаванні - тонн землі подрібнюють її чоловікам. І вона має свою власну, не менш складну задачу: жінка ретельно промиває всі знайдені залишки, висихає їх, ретельно кладе їх в труни і ... висихає. Як власноруч...
Де ви отримуєте ваші сили і гроші? Наталія не просить таких питань. Якщо солдати мали відвагу йти до смерті, значить, вона не рятує проблему - як захопити героїв з відповідними відзнаками. Усі пошукові роботи «Меморій» веде за свій рахунок. Спонсори допоможуть тільки з похоронами.
«Якщо є мета в житті», – розповідає Наталя Наталія, «Чи завжди є можливість досягнути!» Наша мета - повернути імена героям. Шукаю роботу для сім'ї, яка стала рятувальною справою. Ви знаєте, скільки людей напишіть мені на соцмережах! Кожна історія - біль і сльози. Наприклад, 2 роки тому ми підняли всю компанію ріжок. Серед них є винищувач з Смоленської області - Шабуров Василь. На його медальйоні написано: «Про смерть інформує наречену в Красноярській області». Ми не можемо сказати нічого до коханої жінки – вона загинула. Знаходилися сестри. Вона сказала, що наречена, вона виходить, чекала свого коханого! І ці історії нескінченні. Мільйони солдатів загинули біля Ржева, і підручники про місцеві битви напишіть тільки на одну сторінку - і це все. Ось чому так важливо тримати погляд. Ми не будемо зупинятися. й
8 березня - після святкових свят вирушають на нові пошуки.
Наталія Морозова.

Лицар Оксана
Учитель початкової школи, юрист і судно логістика. Сьогодні Оксана Чевалє - єдиний жіночий дивер в Москві. «Чевалієр» перекладається з французької «кночі». Оксани приймали свою назву бабуся, коли вона зрозуміла, що вона не могла жити більше.
Рік у початковій школі після педагогічних досліджень, навчання адвокату, роботи юристом-консультантом та логістикою морського вантажу: «За десять років проходив по всьому світу, надавалися кораблі з вантажем, паливом, екіпажем, зберігають всю документацію.» Вплив, стан, стабільність. Моє серце хворе. Душа заглушена для простору. Оксани, майстер спорту в акробатики, пішли в школу трюків: стрільба, альпінізм, скелелазіння, стрибки ... «Що потрібно бути з моєї діяльності, і я знайшов її, але безцікавився першим.» Мета вона побачила, коли вона зустрілася з рятувальниками-волонтерами, які шукають зниклих людей в лісах і містах, «Спасажир» і «Ліса Альерт». Девер вона була – в Курську або Твері – в будь-який момент, навіть на її день народження, навіть з головним болем вона зламала допомогу.
У мене є багато людей. Я виріс на Іртиш, де мій дід, шість років, взяв мене в будь-який час року, в холодному і холодному навчанні мене до вальрусу. Через це я плавлю добре під водою. Тепер я був в мої 20-ті роки, коли я бачив дві маленькі дівчата, плаваючи далеко, потрапити в ячмінь, один виходив і інший не. Я отримав її... Пізніше в Єгипті вони ходили на яхту, хлопчик стрибнув зверху, вдарив воду, струм почав перетягнути його під судно. В той час як інструктори витягали на комбінезони, стрибали після нього. В інших випадках... І коли в ритмі мого нещасливого життя була зупинка – Не вдалося стрибати з парашутом і роком і навпіл на хворому залишку, я думав: чому я побачила своє життя на якому я не маю душі? Я не хочу грошей або статусу. Я завжди був намальований на одне, щоб допомогти.
Через рік вона вийшла з ліжка. Я парачудний. І кинути її роботу.
Займав ще один рік і половину, щоб довести до чоловічих переваг у МВС, які вони готові до рятувальної роботи. У змаганнях з катання на лижах, басейні, тенісі, бігу і незмінно приймали призи разом з «бойами», як вона називає їх. Забутий рятувальний тренінг. Вчимося бути катером. Дивер. І тільки рік і половина пізніше вона була випущена «в поле».
Збережіть людей і під водою. Не тільки влітку: взимку підопічних рятувальників є рибалки, які не помітили порошку глистівної породи снігом, діти намагаються лід на річці ...
Головний, коханий, людина – він є бізнесменом – “сомпатична до того, що я прагнув до моєї мети, щоб довгий і, нарешті, досягнутий, він не тягне ковдру над собою і дозволяє мені висловити себе – стільки, скільки я допущений. й
Оксана Чевалє.

р.

Герой в сім'ї окремо...
Блондинки жінки з короткою стрижкою і... м'язи перекачуються, готові до жертви себе в кожну хвилину. Надія Михайлова є одним з найбільш успішних охоронців країни.
Як у дитини вона писала поезії і відіграла скрипку, і пішла в юридичну школу. Після цього слідчий відділ, спеціальна міліція. Поранчева рана до живота - і капітан Михайлова залишає органи. Але бажання захистити людей не зникне. Надія йде на особисту безпеку - отримує роботу, яку ви йдете на кожен день, як війна. Хоча зовні вона няня з дитиною, потім секретар в переговорах.
Я пішов вперед, перевіряючи вхід. Закручена лампочка, яка викликала підозру, підготувала на атаку. Коли я зловив, я почав голосувати, кажучи, я збираюся до моєї дівчини. А потім один з асамблей копчений — що спалах світла був достатньо для мене сигналу мого партнера.
Ще раз, надія була меншою – вона була поранена.
Ми працювали в іншому місті, з іншою командою, охороняючи зірку. І через невідповідність дій, одна з охоронців пропущена фанатика з ножем. Я закрив клієнта самостійно.
Вона відібрала від особистої безпеки, щоб встановити власну жіночу школу. Випускники Надія Михайлова - товари шматочок. На додаток до фізичного виховання - вибухобезпечний бізнес, медицина, право. Вони повинні добре керувати і говорити принаймні одну іноземну мову.
Сім'я Надини утворилася тільки після того, як вона відреставрувала від «польської роботи». Чоловік – юрист. Son Fedor - 6 місяців.
Я часто запитав, що я хочу зробити, якщо мій чоловік і я атакував в темній алеї. Відповідь: Я даю право захистити себе від чоловіка. Він повинен бути героям в сім'ї.
Надія Михайлов

І коу!
Надія Афанасьєва з с. Чуваша Верхнього Хоразани.
У 70-х роках в будинку репресованого діда Надія Дмитрієва. У 90-х роках будівля повністю відмовилась. «Це було болючим, щоб його ходити. Я прийшов до адміністрації, щоб запитати, як відновити клуб. "Чому б ви робили це?" Афіша. А пансіонер пішов... за кредит. Крію, вона продала корову і кальфу. Але загальна причина важливіше. На щастя, діти підтрималися, молодці витягали, допомогли з ремонтом. Я купила будівельні матеріали та наймали будівельні працівники. Вона перетворила сміття в «сулу» с., де зараз старше покоління збирає розмову, співати пісні, а молодь до дискотеки. «І тоді тільки перед телевізорами і сати самостійно!» – каже Надія Афанасьєва.
Від місцевих органів не допомогла. «Ми можемо зробити це, інакше немає паперу на будівлі. Це чудово зараз. Сінг і танець всюди! І нічого не оплатити кредит ще два роки. Але, напевно, це село на трьох вулицях буде жити довго, де немає більшої кількості парамедних станцій або магазину. Але є жінки, як це.
Надія Афанасьєва.

р.

Володарка острова
Яка жінка доглядає за цілим острівом? Троубл зробить - і не робимо цього.
Острів Болшая Уссурський формально входить в міські межі Хабаровського, але насправді це невелике незалежне поселення. Тут використовуються два способи: як вода, так і льодом. Минулого року був побудований постійний міст.
Влітку 2013 року затоплення повністю затоплених садів і будинків. Люди попередили, що буде евакуація, але вони не хочуть залишити. Коли все почалося, ніхто не працював. А потім директор локальної школи No 40 Ольга Костянтинівна взяла справу в руки.
«Я проїхав з рятувальників, продемонстрував будинки, де люди досі залишилися», – згадує Ольга Михайлівна. Я попросив сільських жителів, які потребують допомоги. Тоді моя квартира - це на першому поверсі цегляної двоповерхової будівлі - затоплений. У день я був у штабі, вночі з чоловіком на човні. Я пішов в школу.
За те, що Ольга Константинова стала реальною потужністю для людей Уссур, вона була надана прізвиськом «майором Великої Уссури». Що були винагороди.
Я власний приватний будинок, який майже знищив повені, але я не зареєстрований в ньому. Коли я подав документи, я сказав: так як ви не зареєстровані в ньому, не підрахуйте на компенсацію.
Більш ніж недолік житла, вчитель турбує долі школи. Тепер є ремонт, що буде далі, ніхто не знає.
Про 100 осіб, які проживають на острові, діти розподіляються в школах Хабаровськ. Вони тільки доводять додому на вихідні. Ми всі хочуть бути скиданими, але що залишилося? Ви не можете залишити порожні землі. Я народився на острові, пішов до школи, і після викладання школи я отримав тут знову. Майже 30 років від роботи в школі No 40. Це моя долина, моя невелика батьківщина.
Майор не залишить свій острів. Але хто ще пішов? Хто, якщо все, буде захистити батьківщину від води, від похилого віку?
Ольга Костянтинова.

Шлях до успіху через торт!
Назва найкрасивішої жінки в Росії пішла на рідну з Казань Ельвіри Янковського не тільки для очей, тонкого табору і посмішки.
Вона виграла конкурс краси, в якому заміжні жінки змагалися, отримувати абсолютне визнання як від журі, так і тих, хто проголосував онлайн, і навіть як автор Best National Dish. З дитинства вона здатна варити.
Вона зробила свої перші гроші в 11 класі. Подруга попросила Ельвіру зробити торт. Її гості подобали йому стільки, що дівчина була бомбардована з наказами. У 2 дні запечена... 21 коржі. "Уже майже 48 годин для роботи", - згадується Ельвіра. - На кухні дим був відвертим. Скільки я заробив і як я витратив мої перші гроші, я не пам'ятаю. Головне, щоб кожен був задоволений.
Ельвіра Янковська.

Джерело: рибальська сітка