1010
Жіночий і космічний простір або освітлення планети
Пишіть тиждень тому про Luna 2015 експеримент з всім жіночим екіпажем, я був неприємно захоплений великою кількістю silly жартів і негіністичних коментарів. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.
Історія
Перша жіноча астронаут, Валентина Терешкова, всесвітньо відома. Запущено 16 червня 1963 р. на Восток-6, Валентини витрачали майже три дні в космосі.
Але успішний рейс в цілому не був ідеальним - Терешкова не чітко не трималася на зв'язку, досвідчені проблеми з побудовою посадкової орієнтації корабля (повторно зараз історія про неправильну спрямованість в програмі і «репрограмування». "Восток-6" не вірно, випадково подряпини вікно, зламали олівцем. При посадці, при порушенні інструкцій, піднявши голову і заробив синус на носі від гельметного впливу, коли катапульт перетворився. Після посадки знову порушують в порушення інструкцій, розподіляючи його променеву терапію в колгоспники, можливо, приховуючи те, що в рейсі практично нічого не їсти. Тепер не дивно серйозно, ми знаємо, що близько половини астронавтів постраждають від життєздатних порушень на початку польоту. Але після цього наставний рейс був наділено на політичні аспекти вибору екіпажів і реакції «так, що дух жінки не був тут!» Сергій Павлович Корольов – жінки в СРСР припинили літати в космос майже 20 років.
Не менш відомим є те, що навколо того ж часу в США, жінки зробили великі зусилля для розбиття простору. Все почалося з науковою цікавістю - доктор Вільяма Любовла, який провів медичне тестування чоловічих кандидатів на перший знімок астронавтів США, запропонованих пройти ті ж тести, відомі пілоти Geraldine Cobb. Геральдин, який в 19 навчив чоловіків літати і наприкінці 50-х років встановив кілька авіаційних записів, вдало справляється з важкими і дуже несприятливими медичними тестами. Вона також була єдиною жінкою, щоб пройти всі три етапи медичного тестування (медична експертиза, ізоляція та психічна оцінка, розширене обстеження на військовій обладнанні за допомогою літака струменевої авіації). На додаток до Cobb, дванадцяти інших жінок успішно завершили першу фазу тесту. Жінки в загіні, дубів Меркурій 13 змогли стати астрономом. Вимоги НАСА призначили обов’язковий досвід як військовий пілотний тест, так і не було таких жінок. Президент США, який явно встановив ці вимоги, не змінював їх заради жінок. Ніна ртуїту 13 екіпажу в космос.
Друга жінка в космосі була Світлана Савицька. Політ на орбітальну станцію Salyut-7 у 1982 році. У 1984 році вона стала першою жінкою, щоб зробити дві космічні рейси і першу жінку, щоб перейти в космос. До початку своєї космічної кар’єри Світлани летять літаком, встановлюють кілька записів на МіГ-25. Після виходу з космосу, працювала в Московському авіаційному інституті, а потім стала заступником.
Світлана Савицька працює в зовнішній простір
Американська жіноча астрономія з'явилася тільки з початком програми космічної шути. У 1978 р. включили перші шість жінок.
Зліво праворуч: Shannon Lucid, Маргарет Седдон, Катерина Сульліван, Джудіт Резнік, Анна Рибалка, Sally Ride
Пощастий квиток, щоб стати першим жіночим астронатом в Сполучених Штатах був Sally Ride - вона летить в 1983 році. П'ять залишилися жінки встановлюють свої записи. Перша американська жінка в космосі була Катериною Сульліваном. Маргарет Седдон був матір трьох дітей в той час як підбір, але перша мама була Анна Рибер, яка подарувала дочку вже в астронаутному загіні. На час польоту дочка була тільки рік і половина. Шаньон Лукід став першою жінкою, щоб зробити п'ять космічних рейсів і став першим американцем для відвідування станції Mir. Юдіт Резнік став першим американським єврейським спуском у космосі.
Першим жіночим космонавтом Росії став Олена Кондакова. Вона була першою жінкою, щоб літати два різні типи космічних апаратів, Союз (1994-1995) і космічний шует (1997).
Перший жіночий пілот і командир космічної шути був Ейлен Collins. У 1995 р. в доклінській місії з Мірською станцією, і став першим командувачем в місії STS-93, коли на орбіті Чандра рентгенівського телескопа, як і раніше, був успішно поставлений на орбіту.
Жінки також оплачували ІСС – Peggy Whitson командував ІСС з жовтня 2007 по квітень 2008 року.
Зліво вправо: Джудіт Резнік, Кріста МакАліффе, Лорел Кларк, Калпана Шавла
Робота поряд з чоловіками в космосі, жінки поділилися найсучасною долею - з 14 астронавтів загинув на човнах, чотири були жінки. Judith Reznick і Krista McAuliffe помер на Challenger, і Laurel Clark і Kalpana Chavla помер на Columbia.
Сьогодні жінки продовжують працювати в космосі. У 2014 році першою російською жінкою на ІКС була Олена Сергова.
р.
11 червня 2015 року Саманта Кристофортетті повернулася з ІСС, через ДТП Прогрес, який став рекордсменом серед жінок за тривалістю безперервного космічного польоту.
У 2016 році Катлеен Рубенс повинен піти в ІКС
Astronaut Mike Mullane дуже добре описав, як він змінив роботу з жінками в НАСА. Я запропоную вам зануритися з спогаду, «Рідний рокець: зовнішня історія Космічної Шуттл Астронаут. й
В перший день, як астронаут кандидат, я зустрілася з двома речами, які я ніколи не стикався з життям: вибираючи те, що носити на роботу і працювати з жінками. Головна І якщо питання про те, що носити, зумовили мене просте бджолиство, то жіночі колеги для мене були як з іншої галактики. Я побачила жінок тільки як сексуальні об'єкти, непристойний наслідок дванадцятирічного дослідження в Католицьких школах. Приести і нуни забивають в мене ідею, що жінки ідентичні сексом, і секс означають вічний одяг в пеклі. Дівчата ніколи не обговорювалися в будь-якому іншому контексті. Вони ніколи не говорили про людей, які можуть мріяти. Не були жінки, жінки, науковці, жінки. Жінки тільки називаються « причини гріха». Єдине, що я знав про жінок, як підліток, було те, що пряму дорогу до пеклі лежить між ногами. А їхні груди запроваджують вас до Beelzebub. Навіть фантазії про свої груди та інші частини їх тіла (смертний гріх «імпунт думи») надішлемо вам прямо на пеклі. Тільки в шлюбі змінилися правила. Там секс став нормою прокреації. Одружена жінка досягла найвищого життєвого статусу - для зачаття і народження дітей. «Особливе призначення шлюбу – це народження дітей» – собача у 1963 році підручнику Курс у шлюбі з дружиною, яка закінчила школу св. Марії.
Те ж підручник містить урок в «чоловічій і жіночій психології» зі столом характеристик. «Мені більш реалістичні, жінки більш ідеальні. Чоловіки більш емоційно стійкі, жінки емоційно слабкі. Чоловік любить свою роботу, жінка любить чоловіка. І, мій улюблений, "Мені більше праві, жінки більш неправильні."
Я забрав ці перверсальні сексистки стверджує так само, що я написав есе в школі, які жінки повинні бути заборонені з коледжу. Я отримав "випробування". Я виявився гарним студентом.
<. . . >>
У.С. Командуючий корпус Повітряних Сил, який я увійшов в 1967 році, був все-чоловічою організацією. Я не бачив одного жіночого пілота. У п'ятницю вночі в клубі ми затримали смужки. Військові пілоти лікують жінок тільки як «робочі гнізда». Будь-який, хто сказав іншим чином, повинен бути запущений для Конгресу. Жінки можуть бути від Венери, нормальні чоловіки від Марса, але військові пілоти з планетою В першу чергу, вибір Мультанів у справі з жінками не відрізнявся від того, що він використовувався в чоловічому колективі. Але серед шести жінок в вісімнадцятому загіні були феміністики. Недоганий жарт згадує слово «сиськи» в Sally Ride привели до неї немовитися більше десятиріччя. Мультан був не тільки в його задньому напрямку - інші астронавти, колишні військові пілоти, влаштували ідіотичні франки і зробили жарти, які ви не хочете перевести. Але робота з цивільними особами і жінками була інструктивна — ці люди не можуть знати, як пити коктейль, але вони не були слабкими в духі, і робили хорошу роботу. Наприкінці книги Майк пише:
Не сумнівайтесь, мій досвід в НАСА змінив своє ставлення до жінок. Я розумію, що вони люди з снів і амбіцій, і вони тільки повинні довести, що вони здатні. А жінки восьмого набору астронавтів справляється. Відстеження Маргарету Седдона, який за дев'ять місяців вагітна, пілота тренажера за маршрутом, виконуючи одноразові бездоганні посадки, був урок в їх компетенції. Спостереження за трансляцією з космосу, де вона виконує неплановану і небезпечну роботу маніпулятором для повороту на несправному супутнику, був урок. Знаючи, що це був Юди, який міг перетворити пристрій дихання Майка Сміта на пеклі Challenger перетворився на урок. Постійно демонструючи свій професіоналізм, майстерність і сміливість, жіночі астрономи восьмиго набору взяли Майк Муллане назад до школи і змінив його.
Є люди, які можуть бути астрономами. Для конкретних фізіологічних питань або фахівців рівня ІМБП РАЗ. У людей, які не можуть бути астронавти, через поганий здоров'я, психіку або поганий характер. І ґендер не має значення.
Джерело: geektimes.ru/post/265066/