Людина втрачає здатність бути сумним

Людина втрачає здатність бути сумним

Малкольм Міатт, 68, госпіталізований на 19 тижнів. Лікарі розповіли, що в результаті інсульту пошкоджено фронтове ткацтво головного мозку, яке відповідає за контрольні емоції. З тих пір людина почала помітити зміни - наприклад, погіршення короткочасної пам'яті. Але одна зміна Малкольм бачить як позитив, що він втратив здатність відчувати себе сумним. Людина втрачає здатність бути сумним

Експерти підтвердили, що інсульт не рідко призводить до психологічних, емоційних і поведінкових змін у пацієнтів. Малкольм описує свої почуття таким чином: Я не здався. І я малю без неї. Завжди відчуває себе щасливим, ніж життя в постійному відчутті. Це дійсно велика перевага." Людина втрачає здатність бути сумним

Нейролог Перес Малгород пояснив, що пошкодження мозку може викликати пацієнтів низку змін, пов’язаних з сприйняттям світу: деякі втратити здатність «прочитати» емоціям на обличчі інших людей, або самі менш емоційні. Хтось є байдужим до новин, які викликали перебіг емоцій. Іноді хворі стають апатетичними і втрачають здатність емпататизувати. Пошкодження різних частин мозку призводить до прояву різних симптомів. Людина втрачає здатність бути сумним

«Під час інсульту кров перестає стикатися з певною зоною мозку, клітинами гинуть і незворотні зміни.» Кожен інсульт має свої особливості, а зміни життя людини в залежності від того, яка частина мозку впливає." Людина втрачає здатність бути сумним

У 2004 році пан М'ят переніс інсульт. «Що я оцінив кожен день», – коментує він.

Джерело: Mixstuff.ru/archives/34193