Людина втрачає здатність бути сумним

Малкольм Міатт, 68, госпіталізований на 19 тижнів. Лікарі розповіли, що в результаті інсульту пошкоджено фронтове ткацтво головного мозку, яке відповідає за контрольні емоції. З тих пір людина почала помітити зміни - наприклад, погіршення короткочасної пам'яті. Але одна зміна Малкольм бачить як позитив, що він втратив здатність відчувати себе сумним.

Експерти підтвердили, що інсульт не рідко призводить до психологічних, емоційних і поведінкових змін у пацієнтів. Малкольм описує свої почуття таким чином: Я не здався. І я малю без неї. Завжди відчуває себе щасливим, ніж життя в постійному відчутті. Це дійсно велика перевага."

Нейролог Перес Малгород пояснив, що пошкодження мозку може викликати пацієнтів низку змін, пов’язаних з сприйняттям світу: деякі втратити здатність «прочитати» емоціям на обличчі інших людей, або самі менш емоційні. Хтось є байдужим до новин, які викликали перебіг емоцій. Іноді хворі стають апатетичними і втрачають здатність емпататизувати. Пошкодження різних частин мозку призводить до прояву різних симптомів.

«Під час інсульту кров перестає стикатися з певною зоною мозку, клітинами гинуть і незворотні зміни.» Кожен інсульт має свої особливості, а зміни життя людини в залежності від того, яка частина мозку впливає."

У 2004 році пан М'ят переніс інсульт. «Що я оцінив кожен день», – коментує він.

Джерело: Mixstuff.ru/archives/34193