Ознаки вторгнення персонального простору

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Цей простір захищений психологічними кордонами, які захищають інтереси індивіда та виконують дипломатичні функції.

Предмети особистості можуть бути представлені в якості набору спеціальних рецепторів, з якими ми перевіряємо, чи йдеться про нас з-за кордону, відповідає потребам і побажанням. На підставі персональної думки ми приймаємо його або відхиляємо.

Ми комфортні в нашій особистій території, і ми ретельно захистимо наш суверенітет. Ми вирішили, що мріяти про те, що планувати, з ким поділитися своїми думками, а хто не приречений на наші справи, які цінності зосереджені і що відмовитися.

Ми дуже чутливі до будь-якого захоплення на нашому особистому полі, і ми намагаємося відновити кордони, коли хтось намагається відштовхнути їх на волі.

В жодному разі не є межі особи, як паркан, побудований один раз і для всіх або костюм, зношений з певної форми і розміру. Вони невидимі і еластичні, вони можуть розширювати або усаджувати в певних місцях, залежно від навколишнього середовища, в якому людина і в яких умовах.

Вони можуть бути частково позначені дотриманням особи, або дієслово: «Я ОК, якщо ми переключимося до тебе?», «Ви раптом занурилися німими». «Чи можу я використовувати свої книги у вашій відсутності? й

Відповіді на ці питання розкажуть нам, як далеко ми допустилися кроку в плані особистого простору. Звичайно, неможливо отримати повну картину психологічних кордонів особистості, і не потрібно. Необхідно вказати на "секція", де відбувається контакт. Які ваші особисті кордони атакують або трамплюються, завжди визначені на рівні почуттів і емоцій.

Якщо ви розмариновані або знеболені, знеболені або болячені, якщо ви дроїте або сердитися з словами і діями, адресовані вам, то є вторгнення вашого простору.

Боротьба можуть бути порушені явно і грубо, коли людина забороняється щось, використовує без дозволу на його особисте майно, отримуйте поради про те, як жити. Ці агресивні повідомлення і дії завжди викликають різку стійкість індивіда. Але ще більш поширені спроби управління іноземним простором.

Які приховані способи занурення особистих кордонів використовуються тими, хто схильний до загартування на зарубіжних територіях? Є багато таких методів, але ви можете спробувати їх групувати:

• Загартованість особистого простору під примах догляду;
  • «розчин» точки зору індивіда власноруч;
  • Відновлення особистості від природного самовтілення через емоції, думки, бажання, цілі тощо.
  • заперечення вартості іншої особи або результати його роботи;
  • Ігнорування індивідуальних і нехтуючих своїх побажань і інтересів.

Кількість і різноманітність варіантів, через які це або що спосіб розбиття психологічних кордонів проявляється себе дивно і сумно.

Так, накладений догляд може бути виражений в непотрібних подарунках - "Я вирішив, що вам потрібно кошеня / собака / дачу", "Я купив вам квиток на лекцію ...", "Зробити сумку на дорозі, це зручніше." «Я хочу навчити вас використовувати повний набір ріжучих, адже сьогодні ми маємо важливі гості», «написатись, як дістатися», «Чи часу для вас, щоб дізнатися іноземну мову, так і ...».

Щойно, незважаючи на те, що догляд за цим доглядом та протестами, догляд за ним відхилений або сердитися, і, найголовніше, дивує, як не можна оцінити таке щире бажання допомогти.

Особлива «моральна концентрація», яка йде від людей з низьким почуттям такти: «Я чесна і правдива людина, так що я розповість все, як це», «Я розповість тобі прямо», «Чи не скажу вам всю правду, якщо я не мене». Як правило, після такої «покарання» фраза є висловлювання, які боляче і болючі для адресата.

Навіть менш відомо про свою агресивну активність, які намагаються замінювати чужу точку зору.Батьки, направляючи благородним бажанням пом'якшити обставини, прагнуть заспокоїти своїх дітей: «Здавалося б, Я думаю, що це було дуже різним, - "Ви занадто чутливі, ви не повинні звертати увагу на це взагалі," або "Я двічі ваш вік і я знаю, що ви краще..."

Серед дорослих не менше воліє "розчинити" чужу думку: «Що ви, хто в лісах, які для деревини ... Все вірно, я буду говорити всім, - "Нехай, це дивно, що ви повинні подумати про це. Очевидно, що це зовсім інший ..., Ви втомилися, ви просто думаєте.

Таким чином, що порушується особиста межа також неспроможна, оскільки вона запобігає їх формуванню. Важко розуміти, що його істинні почуття викликані деякими фантастичними подіями і фактами.

Яким є наступний метод «перевершення ідентичності» і заохочення на іноземній території?

Суддя за себе, чи порушують кордони особистості: “Що ти, як ган!”, «І я думаю, що це ідіотичний сміх», «Ця жарт призначена для примітивного почуття гумору», «старі люди не заважають, як це», «що б немовлята!». У цих прикладах виникає бажання зберігати емоційні прояви особистості і контролювати поведінку людини.

Затримка особистості також відбувається в ситуаціях, де: «Чи ви почуєте себе?», «Який вид злагоджених планів...», «Хто цікавить така ідея?.» Визначте інший вид, але знову, затримка накладається в лініях на основі звинувачення: «Ваші слова, що боляче мій голова», «Коли ви побачите це, я готовий падати через землю. йЗаслуховування таких коментарів людина починає обмежувати себе у висловленні своєї думки, в емоційних проявах, нерідко знімається в себе.

р.

Повернемося до прикладів заперечення особистості та її досягнень.

Ви знаєте експресію, «Чому ваша пропозиція? Приїжджайте сюди, з’явиться час – я бачу, «Я буду в своєму місці ...», «Дякую мені час з такою нецензурою?!» «Для мене, досягнення...»? Людина, до якої такі зауваження звертаються до досвіду цілого спектру почуттів, починаючи від дискурації до відродження або небезпеки. Крім того, він розуміє, що ні, ні його твори представляють значення для спікера.

Знецінення також може бути більш важким. «Чому ви шукаєте цю роботу?» Ви все ще не робите нормальних грошей. Буде краще залишатися вдома. Ось цей шар оцінки тут! Вартість фізичної особи як професіонала в своїй галузі, вартість внеску дружини в сімейний бюджет відмовляються, а внутрішня робота девальвована (необхідна сісти...). Не дивно, що жінки не турбуються і протестують подібні претензії. Не тільки є особистими кордонами дружини, які постраждали від багатьох способів, тому чоловіки все ще намагаються звужувати їх якомога більше і повністю контролювати їх.

Що стосується ігнорування особистості, Особливо руйнівними є такі порушення кордонів у «сайті» самооцінки та необхідності спілкування. Одного страшного вигляду - і людина може відчувати себе защеленим і обмеженим.

Ігнорувати бажання і нехтувати інтересами часто спостерігаються в сім'ях: "Ваш футбол буде чекати, ви повинні зробити музику," "Всі в нашій сім'ї був лікар, ви будете розбити нашу традицію?" «Які гори там, коли кожен йде в море? й

У багатьох прикладах розглядаються особи, яка порушує інші особисті кордони людини, або вважає, що він знає краще «як зробити» і показує свого роду турботи, або чудеса, що таке незаконне, що міститься в його поведінці.

Людина, чиї інтереси нехтували себе болячем і пригніченим. Порушення особистісних кордонів неминуче призводить до дискомфорту. «Визнання» причин псованого настрою, пригнічений стан, подразнення дозволить знайти шляхи для полегшення неприємних переживань або повністю подолати їх.

Самостійність

Вивчайте переговори з підсвідомою

Але це ще більш цінно, що, фокусуючись на можливому неспроможному захопленні, ви можете як профілактика, щоб забезпечити ваші відповіді, реакції і дії, які несуть або відкриті ворожі атаки. І ще один акцент. Неважливо, як біла і хутрішня ми думаємо про себе, важливо розуміти, що на нашій ділянці є атаки на особисте місце.

Це добре, якщо це так далеко не сталося через брак обізнаності або непорозуміння. Знаючи, які виховані атаки на психологічні межі людини значно підвищує шанси правильної взаємодії. опублікований

П.С. І пам'ятаєте, просто змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: psy-practice.com/publications/lichnye-otnosheniya/zavualirovannye-vtorzheniya-v-psikhologicheskie-granitsy-lichnosti/