906
Дитячий лист від фашистського пінгового сервітуду
Лист від 15-річної дівчинки К. Сусаніна з фашистською твердою праці.
12 березня, Ліогн, 1943 р.
Мед, хороший тато!
Я пишу вам лист від німецької ємності. Коли ви читаєте цей лист, Тато, я буде мертвим. І мій запит до вас, Отець: покарати німецьких кровососів. Це твоя дочка.
Кілька слів про матері. Коли ви повернулися, не дивитесь на вашу маму. Вона була знята німцями. Коли ви попитали вас, офіцер збив її на обличчі. Мама не могла стояти її і гордо сказав: "Ви не залягаєте мене з пучок." Я впевнений, що ваш чоловік буде повернений і здивує вас звідси. І офіцер зняв свою маму в роті...
Тато, я повернув 15 сьогодні, і якщо ви зустрічаєте мене зараз, ви не визнаєте свою дочку. Я став дуже тонким, очі впав, мої косички вирізати голими, руки були сухі, як граблі. Коли я кашель, кров приходить з рота - мої легені були збиті.
Пам'ятайте, Дад, два роки тому, коли я перевернув 13? Якими були мої дні народження! Ви сказали мені, Дад, «Подивитися, дочка, радості великого!» З днем народження, друзі привітали мене, і ми шануємо нашу улюблену піонерську пісню.
І тепер, Дад, як я виглядаю на себе в дзеркалі - ображена сукня, в патчах, ряд на шиї, як злочинець, як тонкий, як скелет - і солоний відрив від очей. Яка точка повороту 15? Тексти пісень, а це означає: Ніхто хоче мені. Немає, хто хоче багато людей тут. Вони голодні, мисливці овець. Щодня вони вмирають і загиблі.
Так, Дад, і я є рабом німецького барона, який працює для німецького Charlene як пральня, пральня, пральна підлога. Я працюю дуже важко, і їсти двічі на день в каструлі з "Роса" і "Клара" - це назва господарських свиней. Це те, що замовляє барон. - сказав він.
Я дуже боявся Клари. Він великий, злодій свині. Вона майже трохи мій пальчик від одного разу, коли я витягнув картоплю з кашлю.
Я живу в дерев'яній печінці: Я не можу потрапити в ког. Після того, як польська покоївка Józef дав мені шматок хліба, і господиня пила і довгий час збивати Józef з висипом на голову і назад.
Я побігла від господарів, але їх джент знайшов мене. Барон вирвав мій плаття і злий мене. Я був непритомним. Потім відро води заливають через мене і кидають в підвал.
Сьогодні я дізнався про новинки: Джозефа заявив, що джентльмени залишають для Німеччини з великою кількістю рабів і рабів з Вітебської області. Тепер вони збирають мене з ними. Ні, я не збираюся до цієї триразової Німеччини! Я дуже вмираю на власній стороні, ніж бути розтопленим на пошкоджену німецьку землю. Тільки смерть врятує мене від жорстокого поводження.
Я не хочу бути рабом, щоб знезаражені, жорстокі німці, які перешкоджають мені жити! й
Я буду, Дад, втрач мій мати і мене. Доброго дня, хороший тато, я збираюся вмирати.
Ваша дочка Katya Susanina ...
Моє серце вірить лист.
Коротко після визволення білоруського міста Ліозно в 1944 році в одному з будинків було знайдено невеликий жовтий конверт, вишитий нитками. Він містив літеру з білоруської дівчинки Katya Susanina, яка була надана в рабство в Hitlerite landowner. Приймала до розпаду, 15-го дня народження, вона вирішила зробити самогубство. До того, як вона загинула, вона написав її останній лист до батька. На конверті була адреса:
«Активна армія. Поле No. ... Сусанін Петра. З іншого боку олівця написано слова: «Дирячий дядько або тітка, який знаходить цей лист, прихований від німців, я б'ю тебе, кладемо відразу в поштовій скриньці.» Моя корпа вже повісить на тросі. Письмовий номер, написаний на конверті, і літера не могла дістатися до адресата, але вона досягла серця радянського народу!