Вся правда про кокос

Один з найвідоміших тропічних фруктів у світі є кокосовим. Я ніколи не чув так багато суперечливих і неточних відомостей з іноземців про будь-які інші тропічні фрукти, як про кокос.

Міф 1: Будинок кокосу невідомо

Дійсно, родом кокосу не було прийнято. Але хоча кокосова пальма виростає в тропах обох півсфер, більшість все-таки, як правило, вірять, що Батьківщина кокоса є Південно-Східної Азії.

Міф 2: Кокоси водонепроникні

Кокос не тільки водонепроникний, але і незмислий. Саме так розширюється область кокосового зростання: плоди перевозяться океанськими струмами, не втрачаючи їх властивостей. У Норвегії в той час як залишився життєздатним.

Міф 3: Кокос - горіх

Кокос не більше горіха, ніж вишні або персики. Правильно відносять кокос до кам'яного плода, в якому насіння знаходиться всередині м'якоть. Так званий білий м'якоть кокоса, копра, є його насінням, всередині якого є рідина, ендосперм.

Міф 4: Є два види кокосів: зелений з прозорою рідиною і коричневий з молочною білою рідиною.

Обидва етапи дозрівання одного кокоса. Рідина всередині кокоса спочатку рідка і прозора. Це кокосова вода.

Потім починає виділятися масло з навколишнього білого м'яса. Рідка загущує і перестає бути прозорою. У консистенції він стає на першому, як молоко, а потім схожий на м'ясо бродіння, потім як товстий крем, і в кінці повністю застигається.

Міф 5: Кокос з пальмового дерева легко вбити людину

Популярний в тротуарному жарті, який за даними теорії ймовірності, людина буде досить вмирати від удару кокосу, ніж з ааркової атаки, перетворена в історію жаху. У 1777 р. на Мангаї, один з островів Кука, коли він загинув Король Тетуа.

У 2001 році отримав премію Ig Nobel за наукову роботу «Знаки, викликані падінням кокосів».

Фото було прийнято на ризику життя. Повторити в домашніх умовах не рекомендується.

Міф 6: кокосове молоко легше, ніж вершки і сметана

З деяких причин ця ідея пропонується деякими сайтами про здорове харчування, консультування в кулінарії, щоб замінити сметану з кокосовим молоком, нібито зменшити калорійність.

Насправді, загущений кокосове молоко 90% насичений жир, який вище в вмісті, ніж парник і вершкове масло.

У Малайзію, наприклад, навіть індіанці, які традиційно додають кокосове молоко до каррі сьогодні, воліють його використовувати в менших кількостях або купити кокосове молоко.

Міф 7: кокосова вода без смаку і без використання

Звичайно, смак не суперечить. І хоча я особисто люблю солодку кокосову воду, хтось із звичок може не схожий на неї.

Властивості кокосової води небажані. Не дивно, що кокоси вручну знімаються з пальмових дерев зеленого кольору, довга до м'якоть застигається, масло з неї буде виділятися в рідину і рідина загусить. В кокосовій воді немає холестерину, це стерильний, можна використовувати в медицині як антисептичний і навіть внутрішньовенно. Знімає лихоманку, стабілізує рівень цукру в діабетики і лікує камені нирок.

Ось багато, щоб розповісти тут. Так про кокосову воду буде окрема історія.

Міф 8: Для європейців кокос є прекрасним екзотичним, а в Азії це тільки сировина.

Досить об'єктувати до цього, просто писати тут, що називається кокосом на різних мовах Азії. У Санскриті ім'я кокоса перекладається як « дерево, здатне забезпечити все необхідне для життя». У Малайзі це дерево тисяч використовується. У Філіппіни кокос називають дерево життя.

Вважається, що якщо ви знайдете себе на абсолютно незайманому острові, де нічого не росте, крім кокосів і немає дикої природи, то ви будете відмінно прослужити необмежений час на кокосових пальмових продуктах окремо.

Я відчуваю, що про всі способи використання кокосових, промислових, побутових, кулінарних і навіть музичних, я також напишу в окремому пості.

Міф 9: Кокосові долоні абсолютно гладкі і надзвичайно важко піднятися

Що правда. Ось як людина намагається.

р.

Саме тому деякі країни, в тому числі Малайзія, як і раніше використовують макаки для збору кокосів. У штаті Келантана в Малайзії є навіть школи, які викладають макаки, як збирають кокоси. Зайдіть до наших шкіл!

Міф 10: Купуючи кокос, його слід ретельно пропарити в області трьох депресій і пити молоко

Інтернет описує численні маніпуляції, як відкрити твердий кокос з викруткою і молоток і пити молоко з нього. Як я писав вище, пити кокосове молоко з зрілого кокосу, як їсти вершкове масло з ложки. У Батьківщині кокоса ніхто не подуматиме до вживання молока.

Вони п'ють, як я писав вище, сік зеленого кокосу. Зелені кокоси не можуть зберігатися протягом тривалого часу. У холодильнику зберігають і п'ють не пізніше 2-3 діб після видалення з дерева. Неймовірно, що такий кокос буде експортований в Європу. Так що продається в Європі, ймовірно, дозріває кокос. Його м'якоть слід споживати в кулінарних цілях, і бажано помірно.

р.