Корисні властивості базиліка для здоров'я

Період з кінця літа до ранньої осені - час сезонних овочів і трав. Багато людей, як це. Базиліка Для його насиченого пряного аромату і гіркогосолодкого смаку. Вирощується в багатьох літніх садах біля петрушки і кропу.

Назва цього зеленого походить від грецького слово basileus, що означає «king» або «king». Ви можете відразу ж здогадувати про те, що наші предки обробляли цей ароматний завод!

Корисні властивості базиліка для здоров'я , Україна

ДепозитФотогалерея

У Індії базилік представляє гостинність, в Стародавньій Італії його використовували як «граї любові». Базилік багатий на біофлавоноїди – спеціальні органічні сполуки, які стабілізують структуру хромосом у клітинах і запобігають їх зламанню. Так, генетики Клітини стають стійкими до рециркового утворення.

Характерно апетитність Базилік викликається високим вмістом ефірних масел, які мають сильний бактерицидний ефект. Вони знищують псевдомони, стафілококові і ентерококові інфекції. Включається в базилік вітаміну К підвищує згортання крові.

ДепозитФотос Смелл і Базиліка стимулює апетит, пурпурні або зелені листя додають в салати, супи, м'ясні і овочеві страви, піца, паста, соуси і пасти. Ми вирощуємо як садова культура, але мало підозрюючи її ефективність при лікуванні поширених захворювань.

В той час як літній сезон знаходиться в повному гойдалці, встигнути приготувати базилік на майбутнє і взяти на себе увагу кілька прикладів його використання в лікувальних цілях.

Застосування базиліка в народній медицині
  1. При запаленні очей і вуха
    Для лікування захворювань очей (кон'юнктивіт, катаракти, глаукома), застосовують настій 1 ст.л. сухої базилікової трави на 1 ст.л. окропу. Охолоджуваний продукт промивають очі кілька разів на добу. Відвар базиліка знімає біль отитом: 2 ст. л трави заварюють 0,5 л окропу і доводять його до кипіння на слабкому вогні, потім дайте настоятися 10 хвилин. Компресор повинен застосовуватися в звичайному режимі щодня, поки вухо болить. Крім того, можна використовувати ефірне масло базиліка, яке продається в будь-якій аптеці. Олія з підігрівом закопують 1-2 краплі в вусі - це зменшує запалення і біль.

ДепозитФотогалерея

2. При нервовому напругі суглобові болі, головні болі
    Якщо ви хочете подолати постійні слабкості, втоми, дратівливість, апатія, почати пити базилік як чай. Заварити траву зі склянкою окропу і дати настоятися 15-20 хвилин. Пити напій з колом лимона, цукру або меду 2 рази на добу, і незабаром ви відчуєте стрибок сил. Цей чай знімає головні болі і біль м'язів, викликані напругою. Біль відходить, якщо ви росите кілька свіжих листя або масажний віскі з ефірною олією базиліка. Рослина допомагає впоратися з стресом, зміцнюючи нервову систему, покращує самопочуття і підвищує ефективність.

ДепозитФотогалерея

3. При запаленні рота, болю в горлі і зубному болю
    Цей природний препарат може знищити до 99% мікробів у нашому роті без шкоди організму. Якщо виникають рани на щоках, язикі, яснах, то відмінно загоює базилік. Тому добре промити рот відваром базиліка або росити свіжі листя при стоматиті і ангіні. Зелені використовуються в боротьбі з зубним болю, карієсом і зубним каменем. Щоб заспокоїти зубний біль, досить вишити пару листя базиліка і провести таку «гум» на хворому зубі. Відвар або настій рослини зміцнюють ясна. Сухий порошок базиліка використовується для очищення зубів.

ДепозитФотогалерея
  4. З нудотою, печією, отруєнням, захворюваннями шлунково-кишкового тракту
    Відвар базиліка усуває нудоту і блювоту. Якщо їсти щось зіпсоване, то їсти листя базиліка допоможе впоратися з отруєнням. Тому ароматна трава кладуть в посуд, особливо м'ясо. Ця спеція стимулює травлення і поглинання поживних речовин. Гріни базиліку нормалізують мікрофлору кишечника, відвари і настій знімають здуття, утворення газу і спазми, приймають з колітом і гастритом. Витяжки рослини використовуються для лікування печі і пов'язки.

ДепозитФотогалерея

5. Для поліпшення стану шкіри і волосся
    Домашнього приготування маски з базиліком позбутися від прищів, почервоніння і зволоження шкіри. Завдяки унікальному набору компонентів рослина омолоджує шкіру, очищає пори, тони, заспокоює, вирівнює поверхню і покращує складність, лікує прищі, активізує регенерацію клітин. Базилік відмінно тонує шкіру. Для повернення прозорого овального обличчя досить 2-3 рази на тиждень нанести на шкіру обличчя, шиї і області шиї.

ДепозитФотогалерея

Щоб зробити волосся густими, еластичними і блискучими, знімайте свербіж і сухість шкіри голови, використовуйте настій базиліка відразу після миття голови. Необхідно залити 100 г сушеного або свіжого базиліка 0,5 л окропу, дати настоятися півгодини, процідити і замочити волосся в цьому інструменті 2-3 хвилини.

ДепозитФотогалерея

Вчені говорять, що користь для здоров'я базиліка неприпустимо. Його протигрибкові, протизапальні, антиоксидантні властивості допомагають знищити інфекції, стимулювати серцево-судинну систему, поліпшити стан шкіри і волосся, істотно зміцнити імунітет.

ДепозитФотогалерея

Експерти радять їсти свіжим або сушеним базиліком щодня, щоб підтримувати стійкість до застуди протягом холодного сезону. Найзручніше заморозити листя базиліка на зиму в морозильній камері. Цікавим способом заморожування зеленню в рослинній олії ми раніше описали в нашій статті.

Сухий базилік має насичений аромат, ніж заморожений, зберігаючи всі корисні властивості. Рослина разом з стеблами слід зібрати перед цвітінням, висушувати в темному, вентильованій кімнаті. Або прогріти 1 годину в духовці з відкритою дверима при температурі 40 градусів. Зберігати сушений базилік краще в герметично запеченому фарфорі або скляному посуді.

Досвідчені дачники знають, що якщо потерти шкіру свіжим базиліком, можна відлякати від кровососних комах. Чи можна використовувати цю рослину в якості спеції? Тепер ви знаєте, Як корисний базилікй