рятувальники та жертви

Я залишаю його тут, що він буде бачити його, читати його, зрозуміти його.Тема допомоги (зокрема, тема допомоги) Для багатьох це дуже неприємний, слизький, провокує багато спорів, зброджування і незгода, але дуже важливо. Ось я представлю свою особисту думку та персональний досвід з цією проблемою (Я не претендую бути вірним або що-небудь, як це).

Кожна практика проходить через кілька основних етапів:

1,1 км Допомога від старших і досвідчених людейВсім пояснили, розповідають, буквально пересаджують мозок з усіма знаннями і досвідом.

2,2 км Знайте, що ніхто не знаєй Я не можу допомогти йому. І наступний період болючої самостійної роботи над собою.

3. У Після чого настає незаперечне бажання допомогти іншим.З перших навичок, знань і навичок розв’язання певних проблем, хочу поділитися цим і «достатньо». й

4. У Розуміння, що допомога не збирається добреСправа в тому, що помічник лікує свої ресурси, які перешкоджають його пересуватися вперед і уповільнюється від того, що він допомагає.

5. Умань Отримання нового рівня допомоги – “просування за запитом”. Допомога без допомоги.

Я проходжу всі етапи в хронологічному порядку:

Допомога Допомога (загальна)Цей етап проходить через кожного спеціаліста, який тільки починає працювати з собою. Він ще не має досвіду відстеження процесів, або достатній досвід самовіддачності, він ще не знає, як довірити себе, він потребує порад і регулярної підтримки. Величезна кількість різних практик і методів обведіть голову (і одночасно), він намагається зрозуміти їх все, але, як правило, отримує ще більш плутати, тому що він не потребує терпіння, ні навички, щоб зрозуміти принаймні одну техніку і отримати конкретні результати.

Він завжди має багато питань, і він ніколи не задоволений відповідями, тому що він не потребує практичних рекомендацій для роботи, але так що «гуру» чарівно змінив свою особисту ситуацію за його відповіддю на питання. На жаль, такі практики витрачають велику кількість часу, які шукають питання, невідповідності, суперечності та не хочуть витрачати свою енергію, щоб зрозуміти все себе (відповідайте їм відповідь більше «право», і вони вже лежачи, шукаючи проміжки та невідповідності, «погана» робота виконана).

На цьому етапі, як на будь-якому з описаних в цій статті, ви можете застрягти довго, якщо б не назавжди (можна грати в «журналіст» все своє життя, попросити питання, збирати відповіді і вірити, що таким чином ви дізнаєтеся знання, отримати досвід і мудрість, хоча цей метод не займе вас далі, ніж рівень миссердя дивана).

Незабаром або пізно, практикуючий розуміє, що ніхто не може пояснити йому все, що він хоче знати.Неважливо, що мудрість «гуру» ви познайомитеся з таким чином, він не зможе пояснити вам смаком кавуна, щоб ви дійсно почували себе. Ви можете пояснити, де правильно її поїсти, решта – це справа техніки та практики, а не «гуру».

Більшість гравців на цьому етапі починають з'являтися і думати, що неординарний «гуру» не тільки має придбати «кавун» себе, але і запросити «неінтелліджент» студента відвідати, вирізати цей чудовий фрукт для нього, годувати руками і очищати всі витрати продукції. «Я знаю краще, ніж мене, де і як, так давайте йому поділитися своїм досвідом з мною, хто це гуру для тих, хто шкода поділитися знаннями? й В результаті такі практики не працюють самі, оскільки вони постійно думають «про це знову», а не «що інше робити», а не пускати інших практиків / вчителя / гуру роботу.

Крім того, не задоволена відповіддю одного «досвідченого фахівця», вони йдуть запитати далі, а далі, і так на невизначений термін, поки вони не торкнуться від кого, хто розповість їм, що хочуть почути, хто голосуватиме власні думки, і те, що ці думки далеко від реальної картини того, що відбувається – вони більше не подбають. Такі «практики» не цікавляться розвитком, вони зацікавлені у виявленні підтвердження їх правності та неприпустимості, а цей процес повністю протилежний розвитку.

Ще одна пастка, яка початківцям впада в відповідальність за «гуру», Всесвіт, частоти, техніки та ін. Вони не хочуть брати відповідальність за власні процеси. Кожна людина повинна відлягати за проблему, яку вони виявляють (хоча нічого не поза, «всі з матеріалу замовника»), в конфліктних ситуаціях вони бачать себе тільки жертвою (хоча вони самі створили / уявляли / спровокували цю ситуацію).

Передача відповідальності за життя в інших і прагнення отримувати допомогу і поради нерозривно пов'язані і потік один від одного. До того, як ви берете на себе відповідальність, вам потрібно когось, хто розповість вам, поясните, що ви можете відлякувати все, як тільки ви приймаєте відповідальність - ви не хочете, хто заважати в житті і його події з порадами і допомогою. Навіть якщо вони з'являються в три рази, це ваше життя і ваш досвід, і як тільки ви зрозуміли, що ви не дозволите нікому жити це для вас.

На щастя, багато людей в кінцевому підсумку розуміють, що «учитель ніколи не був студентом» і що це де починається справжня практика.

Я отримав! (понад два)На другому етапі практикуючий чітко розуміє, що немає точки допомоги, що все повинно бути передано і проживати самостійно, що не можна нескінченно обговорити і спробувати, потрібно просто зробити. Він вже намагається відчути, що він робить, а не розуміючи його своїм розумом. Так, лікар все ще має питання, але він просить їх самостійно і шукає відповіді на них самостійно.

Відповідає і присутність вчителя не потрібно на цьому етапі, так як всі «вчительки» можуть консультувати – «го і роботи» (це функція однаково добре виконується шматочок паперу з цим «залоговим» приклеєним до холодильника). Так що у вас є все необхідне.

Перейдемо на наступний етап.

Збережіть всіх! Зберігати і зберегти знову! (стаж 3)Багато досвідчених фахівців, які потрапляють в цю пастку і застрягають на цьому етапі протягом тривалого часу, тому я даю це максимальне місце в цій статті.

З перших серйозних результатів кожен має бажання допомогти іншим, адже на цьому етапі не тільки причини їх проблем, але і причини інших стають видимими. Спокуса до допомоги є великим, але якщо ви вирішили взяти «патію» здоров’я тіла та душі, то рано чи пізно вам потрібно розуміти, що за Вашим «порушливим бажанням допомогти».

В цілому бажання допомогти іншим приховує багато неприємних речей (якщо ви розумієте мотиви, то тут немає чистого бажання допомогти і в очах).

Бажання допомогти іншим людям завжди виростає з дитячої травми занедбаної дитини. «Я виріс, як трава на власній,» і так далі. Для таких людей прагнення допомогти іншим дійсно просто прагнення компенсувати те, що вони не дали, що вони позбавлені (не одна допомогла мені, і я знаю, наскільки важко це досягти, і що себе, і тому я не буде як безсердний, як мої батьки / друзі / колеги і допоможуть людям).

По суті, такі люди не допомагають іншим, але самі, тобто ті, у яких вони побачили себе (що дуже покинутий дівчина або покинутий хлопчик, який ніхто не допоміг). Допомагаючи, вони намагаються виправити їх минулим, вони несвідомо піклуються про себе на обличчі інших.

Проблема полягає в тому, що чим більше влади ця проблема над вами, тим більше ви намагаєтеся допомогти іншим за рахунок вашого здоров'я, часу, інтересів, особистого простору, а іноді здоров'я ваших близьких. Як правило, такі люди безпосередньо застрягаються з ситуацій, в яких потрібно показати максимальну турботу і життєдіяльності (ображені кошені, опущені собаки, дисфункційні сім'ї-незбори, всі ті, які життя і трагічна доля не дозволяють спати мирно вночі, а в цей час власні сім'ї «закривати» їх матері / батька / дружини, оскільки вони завжди десь врятувати когось).

Як правило, такі люди самі мають дуже велику і непотрібну потребу в догляді. Не вдається організувати самодогляд (з власними зусиллями, або отримувати її з-за кордону), вони проведуть свою потребу у зовнішній світ (кішки, собаки, недоліки) і подбають про них. Одна з симптомів цього недоліку догляду, дивно достатньо, є нездатністю доглядати за іншими, майстерність, яка просто нерозвинена.

Такі люди вірять, що вони неспроможні доглядати і гарне лікування.м ( причини різні: Я поганий; Я не так поганий все, інші гірше мене; це соромно приймати допомогу; Я не заслугував його, і так далі, і багато з цих комплексів розвивалися в страхи і параноя: людина допоміг мені, так що він потребує щось; Я буду залишатися; я буду маніпулювати через допомогу, надану мені і т.д.).

При роботі з цією проблемою запам'ятовуйте, що допомагаючи іншим (і, по суті, робимо всі роботи для них) запобігає їх зростанню і розвитку.

Ось мій улюблений приклад велосипеда: Ви не можете навчити, не навчайтеся їздити на велосипеді, якщо ви сиділи на одному сідлі і контролювати ноги на тумбах. У випадку, якщо помічник позбавить свого диску будь-якої підтримки і стоїть на стороні, дозволяючи йому зробити помилки і бути спокійним про його «пади». й

Ця проблема також тісно пов'язана з ставленням до ваших батьків (або тих значущих дорослих, які ви вірите, що ви залишаєте за себе) до тих пір, поки ви не пробачте всі загибель, пов'язані з цією зоною, нездорове бажання допомогти іншим людям знову відновитися і знову як компенсація. Тут, як і у всіх випадках, описаних в цій статті, немає місця для спорів про те, які вперше запустили «еггг або курку», «допомоги» перенесли свою допомогу, або «студент» отримав занадто інерт – це не важливо.

Кожен в цій ситуації має рівну частку відповідальності, кожен має право сказати STOP.Крім того, бігаючи на фронт, я скажу, що ми завжди однаково живемо і «допомоги» і «неприємні» («запалювач» і «завження», «відповідати маму» і «необхідна дитина», і так далі), ми просто змінюємо ці ролі в собі в залежності від ситуації. Всі ці пари є двома сторонами тієї ж монети, і якщо ви знайдете один в собі, то не сумнівайтеся, що другий знаходиться поруч.

Я приділю особливу увагу жінкам (малий ліричний відступ).У них проблема допомоги проявляється особливо чітко, через материнський інстинкт (інстинкт є дуже сильний механізм, особливо якщо цей інстинкт не реалізований). Не тільки немає дитини, але є кілька дітей, ніж жінка буде любити.

У бажанні жінок допомогти іншим, завжди є чимось материнським, прагнення врятувати всіх, щоб «ложка-феді» кожен, «заковтнути і покласти на ліжко» (це також процес гіпперкомпенсації). Виставляючи цю поведінку іншим особам, вони віддають енергію, призначену для своїх дітей (поважно кажучи, вони намагаються приклеїти свої груди тим, хто не призначений).

Тут лежить одна з причин психологічної безпліддя: жінка починає відходити свою материнську любов і енергію на всіх, хто не ледачий, і не зберігає її заради материнства ( вона не може зіпсуватися від того, що вона не може дозволити собі зберегти її точно так само, що важко для людей з такою проблемою приймати чужу допомогу або щось ззовні: дати - ні питання, приймати - вже проблема).

Якщо жінка не працює над собою, то вона не вдається накопичувати цю сакру, унікальну енергію і стати матір'ю, адже вона дає їй чоловікові, батькам, іншим народним дітям подруг, школярам і студентам, і так далі. Матернальна енергія завжди заливається через жіночі груди (момілярні залози).

Якщо ця енергія не дається людині, для якого вона призначена, блокування відбувається в грудях, що може призвести до мастопатії або пухлини. П'ятниці призначені тільки для немовлят! Ні дорослої дитини, ні чоловіка, ні батьки не повинні «смоктуватися» (це неприродно в кінці кожного почуття). Ви повинні навчитися любити чоловіка як чоловіка, ви повинні навчитися любити своїх батьків, честь і повагу їх тим, хто дав вам життя, з вдячністю; ви повинні лікуватися дорослим дітям відповідно до віку, не як немовлят; ви повинні лікувати студентів тільки як студенти і не перехрестити лінію, не намагайтеся замінити своїх батьків, не намагайтеся дати їм те, що ви думаєте їх родичів не давати їм, і так далі.

Берт Хеллінгер розповів про те, що ж проблема з іншого кута у своїх роботах: кожен повинен бути у своєму місці, якщо ви лікуєте когось, як дитина, він займає місце вашої дитини і немає енергії, енергії або часу для дитини «реальний». І так з будь-якими відносинами. Ось теж не існує іншого способу вийти з цього невимушеного кола, ніж розбити його з чудовим свідомим рішенням.

В останні роки тенденція погіршилася, і я бачив багато чоловіків, які мають пухлину грудьми (психологічна причина така ж, плюс той факт, що людина виконує в сім'ї жіночу роль мами, а не чоловіка, як це повинно бути).

Повернутися до головної теми статті. Бажання допомогти іншим з нереалізованого материнства почуття тісно пов'язаний з почуттям відповідальності за кожного. Недостатнє почуття відповідальності (Прийміть всіх, як вони степпінгові діти)

Важлива точка: «необхідні діти» існують до тих пір, поки є «відповідні мами», які завжди готові допомогти і «гейний соз.» Цей цикл триватиме до тих пір, поки «необхідні діти» не позбавляються від догляду за такими «максами» і не думають з власним головою і вирішувати всі проблеми самостійно, або доки «мами» не виростають і падають за їх допомогою. Чим більше ви допомагаєте, тим менш незалежна людина стає.

Це не все, що за бажанням допомогти. Всім подобається відчути себе помічником, «свідомість», який гріх приховати («Спас» відчуває себе більш високим, розумним, більш досвідченим і т.д. просто за замовчуванням, він не може бути комфортним.

А ось Спасителя, він займається спаленням, це його «місія», і той він зберігає завжди жертву, і вічною жертвою. І знову парадокс є те, що жертва залишається жертвою до тих пір, поки спас не збереже його. Тільки після того, як жертва буде розуміти, що немає одного іншого, щоб врятувати (і насправді перетягнути її на його перегній), вона почне самостійно підірвати до берега.

Найчастіше виникають ситуації, коли потерпілий «дивиться через» і борючись з рук «спаси» починає самостійно підірвати до неординарного берега, розуміючи, що численні спаси перетягують її в різних напрямках, як лебідка, рак і щука і хоча б продумати про реальну допомогу. Тут, як і у всіх попередніх прикладах, це незламне коло може бути тільки зламаним. Зачекайте цей карусель, щоб зупинитися від себе не має сенсу, стрибайте на швидкості. Що б ви не були (рескутер або рятувальник), рано чи пізно ви будете розуміти, що шукач (і іноді рятувальник) не дуже потребує результату. Допомога потрібна, але результат не є! Це ще один парадокс.

Ще один важливий аспект: прагнення допомогти часто базується на елементарній нездатності сказати NO, і нездатність сказати, що не завжди приховує недолік самооцінки і самодостатності. Саме в цьому випадку навіть бажання допомогти не в чистому вигляді. Ось тільки страх відторгнення, страх того, що люди будуть думати про мене, страх судового рішення, почуття провини. Причиною такої ситуації не в «малій маніпуляторі», але в собі в залежності від думки інших, невизначеності. Це проблеми, які ми повинні працювати з. Ви сумніваєте, чи не скажеш? Порадуйте себе, допомагаючи іншим особам, які відчували свої особисті ресурси? Чи не беручи своє життя, вкрасивши від своїх близьких? Чи можна відкинути баланс розуму? Сама річ.

Якщо ви хочете допомогти іншим людям, це чудовий, але переконайтеся, що вищезазначені причини не за цим бажанням. В іншому випадку, ваша допомога не допоможе вам або будь-кому, що ви можете допомогти.

Зняття допомоги (стаж 4)На деякий момент настає період надходжень і реалізації, які ресурси витрачаються на допомогу іншим особам набагато більше, ніж на себе і власних процесах. Є реанімація значень і себе, і один чітко розуміє, що немає необхідності допомогти іншим. Бажання давати поради, допомогти – все падає, а іноді буває навіть при невеликому зараженні в іншому напрямку: Хочу заспокоїти себе від всіх і не те, що порада зупинити надання навіть при запиті, і навіть думки про деякі питання не хочуть висловити (ми повинні спробувати обидва стовпи перед пошуком середньої землі).

Допомога без допомоги (стаж 5)

Чи потрібна допомога? Так, ви можете, звичайно, допомогти людям, але він походить від абсолютно іншого рівня сприйняття і є абсолютно різним засобом.«допомогти без бажання допомогти», тобто без життєдіяльності і симпатії, абсолютно небайдужих, не виходячи з відповідальності за іншу людину, його процеси і результати, без бажання до вашої допомоги прийнятий, і він пішов до добрего використання, без необхідності відповіді і подяки тощо.). Така допомога, наприклад, є щоденниками практиків, в яких вони описують всі процеси, всі етапи загоєння кращих своїх можливостей. Така допомога (від категорії «Я залишаю це тут, що потрібно побачити / читати / розуміти») є екологічно чистим і ефективним для обох сторін.

р.

Суммаризувати ...

За межами цих етапів не є чіткими і досить розмитими. Хтось з нас вже може бути на четвертому етапі, а деякі з нас ще будуть вивертатися і потребують допомоги, як на першому етапі, що є нормальним. Головне - це провідна сцена (тобто усвідомлення дій і процесів). При поінформованості завжди буде рух вперед.Видання

Автор: Ксенія Голіцина

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

JavaScript licenses API Веб-сайт Go1.13.8