Точність, скромність і нудність: 12 реальних фактів про психіку Швейцарії

Швейцарія – це невелика країна, приховавшись в самому серці Європи, а Швейцарський – це весело працьовитих людей, з гордістю своєї країни. Веб-сайт Він ділиться з читачем цікавими фактами про те, що люди швейцарські і як їх національний характер відрізняється від усіх інших.

1,1 км Ваше відправлення поїзда за 20 хвилин. 10 хвилин до станції. Ви: "Чого часу виїхати." Швейцарська: Що ви? До станції прогулянку насправді 9 хвилин 30 секунд. Квиток 90 секунд. Хочу купити каву на шляху, це 1 хвилина 40 секунд. Ми можемо залишити будинок за 7 хвилин і 20 секунд!

На автобусі або поїзді зупинки. Автобус/навчання пізно. Швейцарський незадоволений трамплінгом, гравіруванням і відмиванням. Час затримки: 1 хвилину 40 секунд.

2,2 км Завітайте до нас на тиждень. 9 негайно відповісти: вони мають все, заплановане на 3 тижні вперед. Але після 3 тижнів є вільний час (вічно має інший вівторок з 20:00 до 22:10, який має середу від 17:20 до 19:30, хтось має субота з 10:30 до 13:45). Ви чекаєте відповіді від 10-го друга, який інтроверт, і ви його єдиним другом. Після 5 хвилин він відповідає: "Податки на запрошення, але не безкоштовні до 2 тижнів в п'ятницю після 17:15". Ви комфортні?

3. У «Це чудовий вид, це не так?» Швейцарський зір і мовчить. "Чому ти йдеш мені?" Ми дивні!

Іноземний студент в Росії (США, Іспанія та ін.): «Я жив тут протягом року і я вже маю три близькі друзі, а також десятки друзів і сотень знайомих». Іноземний студент в Швейцарії: У мене є швейцарський друг. Я приймав участь у тому ж курсі протягом двох років і допомагаючи кожному одному підготуватися до іспитів, які кожен семестр. Сьогодні запросив мене до свого дому вперше. Він повинен визнати мене як друг!

4. У "Чи ви говоримо англійською мовою?" Швейцарська (розміщена): « Трохи.» (Він починає говорити бездоганною англійською мовою з маленьким або не акцентом.) «Збережіть тебе до Росії? Швейцарська (дуже скромна): «У маленькій подорожі» (від Мурманськ до Владивосток). "Ви знаєте, як малювати?" - Швейцарська (з очима вниз): «Не дуже добре» (до 3 років в мистецькій школі).

Якщо Швейцарський хоче купити гігантський шматочок торта, «Будь ласка, дайте мені трохи шматочка цього торта». Якщо це 10 градусів поза, Swiss говорить, "Це трохи прохолодно зовні."

Але: «Світтерландія – хороша країна? Швейцарська: Абсолютно. Швейцарія має кращу політичну систему, найкрасивішу природу, найбільш розумні закони ... " (продовжить говорити в цьому дусі ще 20 хвилин).

5. Умань Ви приймаєте пилосос для вакуумування квартири тільки на вільний день - неділя. Швейцарський чоловік з жахом в очах: «Що ти?!» Неділю! Не варто турбувати в цей час!

Ви хочете зробити пральню, але пральна машина в вашому будинку є повним днем. У 30 хвилинах їзди від готелю є одне вікно. Вони майже одягають в машині, так як швейцарська стара леді з'являється поруч з ними. «Ви не можете зробити прання зараз, це Frau Schwitz’ перетвориться на 30 хвилин!» Ви: «Увімкніть коротку промивку» Стара Леді: «Умиваємо 35 хвилин, а вікно 30 хвилин». Ні, ви не можете це зробити.

Швейцарський чоловік кидає партію: висить оголошення в в'їзді протягом 2 тижнів, де він приносить багато апологій для можливого шуму. І все ж відключає гучну музику в 22:00.

6. Жнівень Ви їсти йогурт і хочете відкинути чашку. Ваш шведський друг дивиться на вас у склі і його обличчя святкують. "Ви не закінчили свій йогурт! Шукаємо скільки залишилося на стінах! Ми в Швейцарії пропагуємо про їжу! (збиваємо ложку на чашці голосно розбити все.

Ви хочете відкинути залишки дешевого рису, оскільки він вибухнув. Швейцарська: «Що ви робите? Це ще в великому стані, чому переклад продукту?

АЛЕ: У магазині ви хочете купити відмінну полуницю з Іспанії, яка на 50% дешевше, ніж Швейцарська. Швейцарська: Не купуйте полуницю з Іспанії. «Свейські вироби набагато краще, більш соціально і екологічно відповідальні, і нам потрібно підтримувати локальне виробництво. й

7. Про нас На противагу петрушки за повною ціною і з 50% знижкою. Самий бренд, однакова вага. Ви кажете: "Я шкодую, Фрау, чому це петрушка 50%?" Фрау займає довгий погляд на петрушку зі знижкою, потім її обличчя освітлюється і вона показує вам 3 злегка жовтих листя на глибину пачки.

Ви йдете в бар і попросіть пиво. Бармен заливає пиво з торпа, але воно закінчується до муги заливається до краю. «Побачити мене, але я не можу продати вам це пиво. Пити це пиво безкоштовно і дати мені знати, якщо ви хочете замовити інше пиво.

Ви купуєте йогуртовий морозиво. Продавець бере ріг, приносить його в машині, але не так багато залишилося в машині, і хоча є досить для цілого ріжуча, вгорі немає красива кучерява. «Зроби мене, будь ласка. Якщо ви чекаєте, поки я заповнила машину знову, я зроблю вас новим з правою завісою. Або я можу продати вам цей морозиво без курки на 90% знижки.

8. У Іноземець хоче вразити своїх друзів в Ааре і ретельно дізнатися фрази в швейцарському діалекті з довідника він купив у Цюріху. Через кілька днів він приходить до зустрічі і каже: "Гуярі морґи, в’я хата?" Вони скручують обличчя. «Зроблено неправильно? Вони кажуть, "Це Цюрихський діалект, це найкращий!

Вони навчають вас правильно. Через кілька днів ви познайомитеся з друзями в Цюріху і поговорите. «Гуте морж, ве-готе? Все, що починається сміятися. "Хай, ти говорить Ааргау діалект, це так смішний!"

9. Навігація Ви хочете borscht і ви йдете в магазин. Ніяких сирих буряків. Ви друзі: "Дякую, щоб знайти буряка!" - Швейцарський: "Чому потрібно бути!" Не жакетний сезон. Аспарагус, капуста та хубар

Ви любите, "Я бажав ракетку." Швейцарська: «Раклетт»? Але це літо! На грилі слід варити влітку. й

У середу ви йдете в магазин і хочете купити швейцарський хліб з шарфом, який називається tsopf. Швейцарська: Чому ви купуєте zopf в середині тижня? Це недільний хліб, з'їсти на неділю на сніданок!

Розмальовані варені яйця продаються цілий рік в Швейцарії. На Великдень їх називають Великодні яйця, а решта часу вони називають пікнічними яйцями (навіть в грудні).

10. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. Після підписання всіх документів ви очікуєте отримання картки та коду з картки та інтернет-банкінгу. Swiss: Я шкодую, але я не можу дати вам код і карту. Введіть номер мобільного, який Ви вказали при укладаннi договору з банком - для ідентифікації. «Я це безпечно? Швейцарська: Так, звичайно. Карта прийде в одному листі. Потім код з картки в іншому листі в інший час доби. І код інтернет-банкінгу третій лист на інший день. Ви: ...

Ви хочете зареєструватися на німецькому курсі. На сайті клубу ви проконсультуєтеся з довгою інформацією про ціни та умови, відповімо на всі питання. Ви сказали, що «Я платив за це, так що коли я приходжу?» Швейцарська: «Інформаційна інформація про дату вступного тесту, початок курсу та номер аудиторії – все це прийде на пошту». - "Сайт?" - "Не, звичайною поштою".

11. «Що таке податки в Швейцарії, якщо мій дохід становить 5,000 франків на місяць? Ви: «Де в Швейцарії це дозволило поставити намет у природі?» Швейцарська: Залежно від кантону.

Смішні жарти. Англійський хлопчик, норвезький хлопчик, французька дівчина і швейцарська дівчина обговорюють, де малюки приходять з. "Тондлери привезли стерки", - розповідає англійський хлопчик. "Ні, малюки знайшли на ялинку", - розповідає норвезький хлопчик. "У Франції малюки знайшли в капусти", - розповідає французька дівчина. - Що про Швейцарія? "Подарує на кантоні," відповідей швейцарської дівчини.

12. Коли швейцарський чоловік отримує на поїзді, він просить, "Чи є сидіння поруч з вами?" перед сістим поруч з ким-небудь або навпаки (навіть якщо це зрозуміло, що людина сидячи окремо). У сільських ділянках люди вітають один на вулиці, навіть якщо вони не знають один одного. Якщо ви занурилися на пустельній вулиці або в магазині, то дивний поруч буде скажати, «Чи здорово. й

www.spletnik.ru/blogs/pro_zvezd/137666_o-shveytcarskom-mentalitete