Дорога в рай. Про те, чому смерть плювати

Веб-сайт Він розповідає про свого читача дивовижну і неруйнівну пароплаву.

Ytimg.com -- Ви скуштуєте?

Виступ за спину звучав так раптом, що Василь навіть подрібнився. Крім того, він не почув двері в майстерні відкрити і хтось йде всередині.

до Ви спробували вибити? Він відповів ірделі, трохи сердитися з собою і в'язаним клієнтом.

- Кнок? Хм. Я не спробував, голос відповів.

Василь захопив рагу з столу і, против'явши його процідити руки, повільно перевертаючи, прокручуючи через голову ребукс він був зараз про питання в обличчі цього незнайомця. Але слова залишалися десь на голові, бо він зіткнувся з дуже незвичайним клієнтом.

- Чи можна випрямити свою косу? Гість попросила в жіночому, але трохи захопити голос.

- Всі права? Кінець? - Позбавлення ламки десь в кутку, ковша зважена.

- Не все, але набагато гірше, ніж раніше, смерть відповів.

- Логічно, Василь погоджується, ви не можете сперечатися. Що робити зараз?

до Щоб випрямити косу, смерть хворого повторюється.

до А потім?

до А потім заточувати його можна.

Василь здивився на косу. Дійсно, на лезі були видно кілька ласощів, і сам леза вже переїхала хвиля.

до Що робити? Рентгенів або пачок речей? Я просто за перший раз, щоб говорити...

- Ах! Я не за тебе. Мені просто потрібно закріпити косу. Чи можна ви?

- Так я не вмирав? - Почуття непристойно, скусарда просить.

- Ви знаєте краще. Як ви відчуваєте себе?

- Я думаю, що це океї.

до Не нудота, запаморочення, біль?

- N-n-no, слухаючи свої внутрішні відчуття, скусар сказав невизначено.

до У тому випадку, ви нічого не хвилюватися, смерть відповів і дав йому косу.

Взявши його в руки, Василь почав його вивчити з різних сторін. Це був півгодини роботи, але знаючи, хто збирався сидіти за спиною і чекати роботу, щоб закінчити автоматично подовжити його принаймні парою годин.

Перетин з бавовняними ніжками, ковша підійшов до молотка і взяв молоток в руках.

- Ви ... У вас є місце. Ви не будете стояти! – поклавши свою гостинність і доброї волі на голос, Василь запропонував.

Смерга недбала і сіла на лавці, сховавши його назад на стіну.

С ***

Робота надходить до кінця. Випрямляючи лезо якомога простіше, скуштуючи заточка в руці, подивіться на гостя.

- Ви пробачте мене чесно, але я просто не можу вірити, що я тримую об'єкт, який загинув так багато життів! Немає зброї в світі може відповідати її. Це дійсно неймовірний.

Смерть, сидячи на лавці в розслабленій позі, і шукаючи в інтер'єрі майстерні, якось помітно напружено. Темна овальна капюшона повільно перетворилася на ковалю.

до Що ви сказали? вона сказала спокійно.

- Я сказав, що я не міг вірити, що я тримала гармату, що...

- Мирони? Ви сказали гармати?

- Може бути я не сказав, що, просто...

Василь не встигнув закінчити. Смерть, стрибаючи з місця в освітленому русі, в даний момент був правий на обличчі ковалю. Краї витяжки злегка збиваються.

- Скільки людей ви думаєте, що я загинув? вона прокидається через зуби.

- Я... Я не знаю, - скидаючи очі на підлогу, вичавлений Василь з себе.

- Відповідайте мені! Смерть захопив його підборіддя і підняв голову вгору, скільки?

- N-I не знаю.

- Скільки? вона витіла прямо в обличчя коваля.

до Але як я знаю, скільки там було? – намагатися дивитися, не голос вичавлений ковалом.

Смерть випустили його підборіддя і занурився на кілька секунд. Потім, захопивши, вона повернулася до лавки і, зважуючи сильно, сісти вниз.

- «Як ви не знаєте, скільки там?» Вона сказала тихо, і не чекаючи відповіді, продовжив, "що я сказав вам, що я ніколи не чув?" Не загинув одну людину. Що ви скажете?

- Але... Що це?

- Я ніколи не загинув людей. Чому я можу зробити це, якщо ви робите цю місію самостійно? Ви вбиваєте один одного. Ви! Ви можете вбити для паперу, для вашої гнівки і ненависті, ви навіть можете вбити за ніч, для задоволення. А коли ви не маєте достатнього, ви робите війни і вбити один одного на сотні і тисячі. Ви так само, як це. Ви звикли до іншої людини. І ви знаєте, що найгірша частина про все це? Ми не можемо самі зателефонувати одержувачу! Для того, щоб вам було якомога простіше думати про те, що я хотів бути схожим? Я був гарною дівчиною, я зустрів душу людей з квітами і ескортував їх, де вони були Я посміхався на них і допомагав їм забути, що сталося з ними. Це був довгий час назад... Шукайте те, що сталося мені!

Останні слова прокидаються і, стрибаючи з лавки, прокинувшись капюшоном.

Перед очима Василя з'явилася, пунктируючись зморшками, обличчям глибокої старої жінки. Рідкі сірі волосся вішають заплутані пасма, кути тріщини губи були неприродно опущені вниз, розширюючи нижні зуби, викрочені шарди зліпихи. Але найстрашнішими були очі. Абсолютно відхилений, виражаючи нічого очі, зірвав на ковалі.

- Шукаю, що я ставу! Чи знаєте ви чому? - Вона взяла крок до Василя.

до Ні, вичавляючи під нею альтанки, він побив голову.

до Звісно, ви не знаєте, що вона дивиться, ви зробили мене так! Я побачила маму вбити своїх дітей, я бачив брата вбивати брата, я бачив чоловіка вбити сто, двісті, три сотні інших людей в один день. Я соромлюся, шукаю на ньому, я відірвав від непорозуміння, від неможливості того, що сталося, я кричущий жахом.

Набрякли очі смерті.

- Я змінив свою красиву сукню до цих чорних речей, щоб вона не покаже кров людей, які я бачив. Я кладаю на капюшон так, щоб люди не побачили сльози. Тексти пісень, а це означає: Я не даю їм квіти більше. Ви перетворили мене в монстр. І звинуватили мене з усіх моїх гріхів. Звичайно, це так просто... вона зірвала на ковалі з незв'язаним поглядом, я ескортую вас, я покажу вам шлях, я не вбив людей. Подаруйте мені свою косу, ви фокусуєте!

Зробивши свою гармату з рук ковалю, смерть перетворилася і очолювала до виходу з майстерні.

- Може Я запитаю тебе? Я чув ззаду.

- Ви хочете запитати, чому мені потрібна коса? вона припинила на відкритих дверях, але не поверталася.

- Я.

- Дорога на рай ... Довгий час переросли з травою.

English, Українська, Français...