Цікаві факти про радянські мультфільми

Три поттері.

Довгий час вони не змогли фарбувати образ Галхонки. У зв'язку з тим, що кожна людина, яка відвідала приміщення художника в студії Союзмультфільму, зустрілася з проханням малювати Галхонку. Ще Л. Шварцман, відомий творець Чебурашка, працював над цим.

Кожен знає епізод, де постмен збиває на двері, а з дому чує: «Чому там?» Є аналогічний епізод в 1971 Американський анімаційний фільм The Electric Company. На дверцятах збивається сантехніка, а голос папуги повертається.

Відомий кіт Matroskin був запланований як кіт Тараскін. У зв’язку з цим, працівник кіножурналу «Фітіль» отримав назву. Але використовувати його ім'я Анатолія Тараскіна заборонений Успенський. Небагато часу пропущено, і Анонім шкодував його. Він розповів письменнику, «Що таке фольго!» Про нас

Левон Хачатріан розфарбував Дядько Федора з дружиною, Ларисою Миасніковою. Ось чого говорить Левон: «Маленький старик, зносні окуляри, з короткою стрижкою». Корекція Попова була окулярами. Я звернув ескіз з круглими келихами, що моя дружина зношує. Але по площі Попова буде виглядати набагато краще.

Дитина і Карлсон.

У ролях Карлсона озвучили Василь Ливанов. Його голос імітував інтонацію режисера Григорія Рошала.

Кредитування не включають Мерв Гріффин "Будинок Хорорів." Під час привидної атаки на мотоцикли. Музика Карла Грецького оркестру. Композиція – це лікування маршу Шопена та мелодії від Сен-Саленсу.

У СРСР, у 1970-х роках цей мультфільм був випущений на підборах. І в кінці ХХ століття на VHS стрічки. Видання Twic Lyrec у 1990 році випустили аудіоказку на основі мультфільму однойменної назви з текстом Олександра Пожарова.

Глин у фользі

Цей радянський мультфільм дуже популярний за кордоном. У жовтні 2009 року в Американському анімаційному серіалі Griffins, пародія Гівегога в Fog була використана в одному з епізодів.

За даними опитування 140 аніматорів і кінокритиків, у 2003 році Гівег у Фог був визнаний кращим мультфільмом усього часу.

У знаменитому анімаційному серіалі «Смехарікі» з назвою «Гедж в Небулі» створений на основі «Гедж в Фузі».

У столиці України зведений пам'ятник Гівгу. Це сталося у 2009 році. Пам'ятник знаходиться на перетині вулиць Рейтарської, Золотороцької та Георгіївського. Сама їжака виготовлена з дерева, а голки є гвинтами. Дерев'яна їжачка сидить на високій пеньці з вузликом.

Чебурашка

У останньому мультфільмі «Чебурашка йде до школи», головний герой не може прочитати. Це свідчить про свою відмову читати телеграму від Гену. Але повернемося назад. У мультфільмі «Крокодиль Гена» на оголошенні Чебурашка знаходить Гену. І ось ще один приклад: в мультфільмі «Чебурашка» головний герой читає два вірші, написані на постері піонерів: «Все непотрібно брухтувати, збирати металобрухту».

- Едуард Успенський розповідає про те, де ця ідея прийшла з заклику Чебурашка саме Чебурашка. Я побачила другу дочку намагатися на хутрі, яка була занадто велика для неї. Як на підлозі тягнеться шерсть, дівчина приглушена і знизилася. батько, після іншої осені своєї дочки, проголошено: "О, знову, вона була припав!"

Слово Оуспенський добре запам'ятався, і прагнув дізнатися своє значення. Про те, що «знизити» означає «знизити». Що таке ім'я героя цього мультфільму.

Знаменита пісня Crocodile Gena була перекладена не тільки в Фінську, але і в шведську, японську, польською, німецькою, болгарською, англійською та багатьма іншими мовами світу.

Джерело: mif-facts.com.ua