Після того, як час був собака: призи, рейтинги і просто любов аудиторії

Це мультфільм відомого режисера Едуарда Назарова, який зробив його на основі української казки. Історія в цій мультфільмі розповідає нам про хорошу собаку, яка стала безкінечним для будь-якого, і власники вирішили викинути його з двору. Вони стали особливо сердитися з ним, коли їх собака охоронця не була корою і будинок був робом. Але собака приходить на допомогу свого ворога Вовк, який врятує його від смерті і готовий до допомоги тільки тому, що він залишається живим. Принцинг Вовк йде з планом, щоб власники собаки могли поважати і годувати його знову, він зняв дитину, і собака врятує його від Вовна. Для того, щоб він врятував дитину від вовка, собака почала знову любити.

Це самий чудовий мультфільм всіх радянських мультфільмів, тому душевний і добрий. Вам слід просто подивитися. Є так багато гумору в цьому мультфільмі і все це завдяки основним героям собаки і вовк. Ви можете дивитися його багато, багато разів і ніколи не втомилися повторювати найсвіжіші фрази: «Шо?» Знову? або «Я співаю зараз», що викликає сміх.
Дуже спокійний і простий мультфільм не тільки цікавий для дітей, але і для дорослих. Він містить дуже красиву і вірну історію про дружбу, яка не тільки надихає, але і змушує вас пам'ятати Вовк з посміханням.

мультфільм Після того, як час був собака, хоча створив 30 років тому, вважається кращим варіантом української теми в анімації. Московський аніматор Едуард Назаров в короткому мультфільмі з вовком і собакою в свинцевих ролях передав український національний смак краще, ніж будь-який з вітчизняних кіновиробників.
Назаров створив одну з найяскравіших і впізнаваних образів радянської анімації - оповідання дружби вовка і собаки на фоні життя селян українського села стала своєрідною залкою як Московського Союзмультфільму, так і України. Майкі з зображенням героїв і знаменитих фраз з мультфільму - я буду співати зараз!, Боже! і У вас є все! - в київських сувенірних магазинах все одно співіснують біля національної вишивки.

У 2012 році на фестивалі «Відкрита Анімація» у Суздалі мультфільм став першим в рейтингу 100 кращих російських мультфільмів за 100 років, попереду відомого свердловини, почекайте! і Гівег у фользі.
Успіх завжди супроводжується собакою. У 1983 році він отримав перше місце на Міжнародному кінофестивалі в Оденсі (Деньмарк), одночасно отримав спеціальну премію журі на анімаційному кінофестивалі Аннесі (Франція), шон на кінофорах Югославії, Польщі та Австралії.

Назаров зустрівся з літературними прототипами мультфільму в далекому післявоєнному дитинстві. батько майбутнього режисера колись приніс сина книгу, в назві якого хлопчик відразу відкрив «місце». «О, подивіться, немає листа на кришку, він говорить Козаки, не Казачки», він скаржався на батько. Але батько пояснив, що книга написана українською мовою і тому не помилиться. Як каже директор, він легко освоїв його потім: «Лангус схожий. й
Один з тих «фаулісів» про собаку Сірко та його другу вовку Мусковіте згадав 30 років, вже будучи молодим художником-виробником у студії анімації «Союзмультфільм». Тоді ця дитяча книга знову впала в руки, але в російському перекладі.

Я почав дивувати те, що життя вовк був, що собака, коли вони були молодими. І так поступово, поступово, речі розгортаються.
«На перший погляд, історія абсолютно нерозмітна. Це, як правило, коротко, тільки кілька рядків, говорить Назаров. Але є лише один вираз: "Я буду співати зараз!" А потім я захопився на ньому. Я почав дивувати те, що життя вовк був, що собака, коли вони були молодими. Події поступово розвивалися. й
Події української казки розгортаються на національному фоні, здавалося б, далеко від московського режисера. Але це саме те, що Назаров не виникло проблеми. У 1970-ті роки аніматор регулярно відвідав місто Цюрупінськ, Херсонська область з його армійським другом та однокласником у Московській культурно-промисловій школі ім. Строганова.

За словами оповідань автора Собаки, провінційне місто Цюрупінськ фактично виглядало як велике село, де можна зустріти як білі хати, покриті редь, так і хлопці, і дівчата співають народними піснями в вечірах на вулиці, «право як в старі дні». «В цілому я отримав щось звідти – настрій, аромат. Все це було до моєї личинки і перейшов в фільм, говорить Назаров.
Дизайн мультфільму Український сільський режисер допоміг і ескізи, зроблені в Київському етнографічному музеї під відкритим небом – знаменитому Пирогову. Назаров вирушив до Львівського етнографічного музею, де він зробив ескізи одягу, посуду, посуду та всіляких дрібниць.

У 1980 р. в Інституті фольклору та етнографії Академії наук УРСР. Назаров з великим стрічкою з піснями, записаними етнографами в українських селах.
П'ять цих фольклорних робіт, серед яких «Ой там на горі» і «Та, що зволожує мене», були включені до фільму. Автор цього саундтрека, який прославив творіння Назарова, був аматорським ансамблем Дерева з Полтавського села Кричковка, створеного в 1958 році. Відомий сьогодні унікальна методика поліфонії далеко за межі України.

Подорожі в Україні привели до того, що матеріал Назарова був набраний на анімаційну стрічку двох частин з загальною таймером 15 хвилин.
Але в кінці весь мультфільм триває всього десять хвилин. Згідно з режисером, вовк і собака не дала потім голову кіностудії Союзмультфільму, з яким аніматор мав десять відносин.
«Я хотів би розповісти історію, але в кінці, деякі речі виходили до уваги», - сказав директор. Наприклад, сцена, де вовк і собака сидять на горі і шулі на місяць, я хотів би зробити довше. В цілому, психологічно, багато речей можна подовжити. Однак голова кіностудії наполягав, що мультфільм був коротким.

Але завдяки цьому історія Назарова набула дуже лаконічності, що, за словами Черкасського, аудиторія оцінить її. Задня частина персонажів, які Назаров збиралася до фільму докладно, через часові обмеження, призвели до короткого, але блискучого діалогу, що нагадує вовк і собаку:
до Ви пам'ятаєте, коли ви зачіскали мене?
- Так я це...
- Ну, це робота.
По дорозі озвучили основні персонажі зірки радянських акторів-екранів Георгія Буркова (dog) і Armen Dzhigarkhanyan (вовк) додано стрічку слави. А для Джигарханяну це був дебют в анімації. Спочатку режисер планував за роль вовк актора Михайла Улянова - найвідомішого фільму Маршала Георгія Жукова в СРСР, але що під час літніх канікул не в Москві. І молодий працівник студії вручив перетворити на інший розмір кіно.
І хоча директор початківця шукав особливий підхід до Джигарханяну, він погодився негайно. Однак Назаров побився, що, побачивши малюнки вовка, викладеного в студії, він стане сердитися і відмовлятися від роботи - так чудово було фізичну схожість виповнених фігур художника і розписаного героя.
«Гурпбек вовк — Джигаркханян. Тексти пісень, а це означає: І я був ляканий, раптом він сказав щось мені! – каже Назаров. І він подивився на нього і сказав: «Дуже, нормальне вовк, давайте роботу. й

Вовк був першим, щоб голосувати Михайло Улянов, але через постійне працевлаштування в кінофільмі, не вдалося запросити його до «Одно часу був собака. й
• Звук кошика, що йде на початку мультфільму, запозичений Назаровим з фільму Чапаєв.
• Назаров написав сценарій мультфільму на рік.
• бронза пам'ятник Вольфу вагою близько 200 кг була зведена в Томську в 2005 році. Авторами є засновник Максим Петров та консультант-художник Леонти Усов. Вовк може витерти вісім фраз ("Я буду співати зараз!", "Дяку допомогу!", "Прийміть, приходьте, якщо нічого!", і т.д.).
• Сталеві скульптури Вовк зважує два тон художника Михайла Івашко, встановленого в Ангарську, Іркутську область в 2007 році. Коли вовк прокинувся на животі, він каже: «Я буду співати зараз!» Вовк знає і інші ловери.
• У 2013 році в центрі Києва була встановлена дерев'яна скульптурна композиція, сидяча під столиком Вовна та собаки. Автор - Вінницький скульптор Володимир Заяц.
• Восени 2013 року в с. Петровський Києво-Святошинський р-н було створено скульптурну композицію, що складається з вовняного сидіння на тумбі і стоячи біля собаки. Склад доповнюється стилізованим тканим парканом.

р.

Деякі цитати з фільму:
• Вовк: Божа допомога... Ви скелете дерево?
Собака: Я хотів птах...
Вовк: Є.
Собака: Так, я був - ходьба ... ходи...
Вовк: Є. Злий?
• Ви пам'ятаєте, коли ви зачіскали мене?
Собака: Так мені, це ...
Вовк: Є. Це робота, право? Я тут все життя, і ніхто не дасть мені кісточку.
Собака: Так мені, це ...
Вовк: Як я зараз, ху?
• У вас є дитина?
Вовк: Що робити?
Собака: Бі, потім!
• Собака: Я, це ...
Вовк: Шав! І знову?
Собака: Ні. Ви -- це -- Ви голодні?
• Я співаю!
Вовк: Тепер я співаю!
Вовки!
Вовк: Приходьте, якщо вам потрібно. й