Збір дітей в Імперському родині

Пам'ятки Великого князя Олександра Михайловича про своє дитинства. Дисципліна, військова підготовка, не розважальна і ніжність - досить Спартанна освіта, і це було нормою життя практично для монархів Європи в цей час.

Після того, як в степах свого батька, імператор Микола І, людина виняткової прямопередовості і жорсткості поглядів, мій батько вважає необхідним, що його діти повинні бути внесені в військовий дух, сувору дисципліну і почуття обов'язки. Генеральний інспектор російської артилерії та віце-роя багатого Кавказу, об’єднавши до двадцяти різних національностей та воєнних племен, не поділилися сучасними принципами щадної освіти. Моя мати перед шлюбом, Принцеса Чениці Бадена, виросла в дні, коли Бісмарк ланцюгував Німеччину з залізом і кров'ю.

Тож не дивно, що радість безтурботного дитинства раптово закінчилася для мене на день. З цієї нагоди я знайшов уніформу полковника 73 Кримського прапорця і меча. Я був дуже щасливий, тому що я уявляв, що тепер я відчував свій звичний костюм, який складається з короткої, рожевої, шовкової сорочки, широких шарів і високих завантажень червоного сафяну, і кладемо на військову форму.

Мій батько посміхнувся і помітив голову негативно. Звичайно, я можу дозволити, якщо я неслухняний, поставити на цю блискучу форму. Але перш за все, я повинен отримати честь носити його з старанністю і роками важкої роботи.

Мій обличчя розтягував, але найгірший ще був прийти.

«З завтрашнього дня мій батько сказав мені: «Ви залишите дитячу». Ви будете жити з братами Михайлом та Георгієм. Вивчайте та отримуйте свої викладачі.

Добрий, мій хороший медсестра, мій казки! Забути безтурботних снів! Всім нічим я слухав у моєї подушці, не слухаю захоплюючі слова мого гарного дяка Козака Шевченка. Нарешті, побачивши, що його обіцянки відвідати мене кожну неділю не вразив мене, він почав зловживати страхом:

«Це буде сором’язливим, якщо Його імперіал Маджисти дізналися і давали накази армії, що його непривабливий, Великий Дюк Олександр, дав команду 73-го кримського полку, бо він торкнувся, як дівчина!»

Захоплюю це, стрибнув з ліжка і кинувся вимити. Я був захоплений, що я майже не знаходився в очі імператора і Росії.

З цього дня до п'ятнадцяти років, мій виховання був схожий на бойову службу в полку. Мої брати Микола, Михайло, Сергій і Георгій, і я жив, як барраки. Ми скидаємо на вузькі залізні ліжка з дрібними матрацами, укладеними на дерев'яні дошки. Я пам'ятаю, що багато років пізніше, після мого шлюбу, я не можу звикнути до розкоші великого ліжка з подвійним матрацом і лляним і вимагав повернутися до старого кемпінгу.

Ми зустрілися з шести ранку. Ми повинні стрибати один раз, тому що будь-який, хто ризикує спати ще п'ять хвилин був покараний в найважчий спосіб.

Ми читаємо молитви, зв'язуємо перед іконами, потім приймали холодну ванну. Уранку на сніданок подається чай, хліб і вершкове масло. Все інше було категорично заборонено, щоб не звикли до розкоші.

Тоді було заняття гімнастики та огорожі. Особливу увагу було приділено практичному навчанню в артилерії, для яких було озброєння в нашому саду. Дуже часто мій батько прийде до наших класів без попередження, критично спостереження артилерійського уроку. У віці десяти років я міг взяти участь у бомбардуванні великого міста.

З 8 ранку до 11 ранку і з 2 до 6 ми повинні навчатися. Традиційно Великі Дяки не змогли навчатися як в державних, так і приватних школах, так і в оточенні цілого персоналу менторів. Наша навчальна програма, розділена на вісім-річному періоді, складається з уроків у Законі Божої, історії православної церкви, порівняльної історії інших конфесій, російської граматики та літератури, історії зарубіжної літератури, історії Росії, Європи, Америки та Азії, географії, математики (яка включала арифметичне, алгебра, геометрію та тригонометрію), мови французької, англійської та німецької та музичної. Крім того, ми навчили, як впоратися з пожежної сигналізації, верхова їзда на конях, огорожею та атакою байонету. І ми, молодші, були звільнені від цього катування.

Вивчивши мене не складно або для мого брата, але зайвий строгик інструкторів залишили нам всі залишки гіркоту. Це безпечно сказати, що сучасні люблячі батьки будуть протистояти, якщо їх діти були підняті таким чином, що було налаштовано в Російській Імператорській родині мого дитинства.

Через найменшу помилку в німецькому слові ми позбавили від солодощів. Похибка в розрахунку швидкості двох назустрічних поїздів, завдання, що має спеціальну привабливу потужність для вчителів математики, тягне за собою колінний ніс-волосся протягом години.

Після того, як ми приносили сльози деякі несправедливості викладачів і спробували протестувати, доповіді звернулися мій батько з іменами інстигаторів, і ми були сильно покарані.

Вже назавжди залишаться байдужими до мене, як така опативна система освіти не торкалася наших розумів і непристойна ненависть для всіх суб’єктів, які навчалися дітям.

Я повинен додавати, однак, що всі монархи Європи, здавалося,, прийшли до угоди про тацит, що їхні сини повинні бути підняті в страхі Бога, щоб належним чином зрозуміти свої майбутні обов'язки до своєї країни. Я оцінив порівняльну ніжність наших викладачів Tiflis. Його спадкоємц, німецький коронний князь, одружився з одного з моїх nieces, сухий додав, що кількість покарання, отриманих як дитина від монарха батько не пом'якшував шлях випробувань, на які його син ходьба.

Сніданки і вечері, так приємно в житті кожної сім'ї, не додавали різноманітності до строгої рутини нашого виховання.

Пророєм Кавказу був представником Суверенського імператора у відносинах з мільйонами вірних суб’єктів, що проживають на півдні Росії, а на нашому столі сідають щодня не менше 30 або 40 осіб. Поціновувачі, які прибули на Кавказ з Санкт-Петербурга, східні правники – які пішли запроваджувати себе в Цар, військові командири провінцій і регіонів, підпорядковані Віце-Рой, громадські діячі з дружинами, ретинуями та панами, особистими охоронцями та нашими менторами – всі змогли висловити свої політичні погляди та клопотання за різні переваги в Палаці Тіфліс.

Ми, сини, повинні подбати про себе під час сніданку і обіду, і без того, як ми попросили. Як часто горять бажання розповісти нашим батьком, що прекрасна фортеця була побудована на вершині гори, або які японські квіти нашого садівника висаджували, нам довелося розслабити себе, тримати тихий, і послухати важливого генерала, який гарантував про абсурдність останніх політичних планів.

Якщо, однак, ми підходили до будь-якого питання, яке, звичайно, було зроблено з почуттям сервітуда в напрямку В рамках визначених суворим етикетом ми відповіли його величність. Коли дама, з солодкою посміхатися на її губах, попросила мене, що я хотів бути, вона добре знав, що Великий Дюк Олександр не хотів бути як пожежником, так і для того, щоб не запускати розкриття Великого князя, батько. Вибір моєї кар'єри був дуже обмежений: вона кладалась між кінночкою, за наказом моєї дядьки, Великого князя Миколая Миколайовича Старого, артилерією, яка під контролем мого батька, а нав'язлива, очолювала мій другий дядько, Великий Дюк Костянтин Миколайович.

Для хлопчика, як ви, що посміхається леді, яка використовується для того, щоб сказати, краще, щоб слідувати в стопах вашого батька.

Що ще можна було скидати на такому питанні, враховуючи, що в цей час дванадцять пар очей моїх менторів були захоплені в мене, намагаючись дати мені гідну відповідь?

Брати Джорджа, як і раніше висловив своє бажання стати портретистом. Його слова зустрілися з ом'яною тишею всіх присутніх, і Георгій усвідомив свою помилку тільки тоді, коли камера-клавіа, які приготували гостей з десертом, прогулялися по минулому його пристроєм з малиновим морозивом.

Порядок розподілу місць на столі, вказаних для нас дітей, будь-яка можливість сміятися при певних непарних обставинах гостей або життєздатності серед себе. Ми не змогли сидіти разом, але були розміщені між дорослими. Ми розповіли про те, що нам довелося б поїхати до наших сусідів, як наш батько. Ми поспішаємо посміхатися на невимушеній зіткнезі наших гостей, а також зацікавили інтерес до політичних новин.

Крім того, ми завжди пам'ятаємо, що один день ми будемо приймати до Росії, яка знаходиться за хребтом гор Кавказу. Ми сказали, що ми будемо пам'ятати з вдячністю наших менторів, до яких ми любимо наші маніпуляції. В іншому випадку наші коруси покажуть свої пальці в нас і зателефонують нам кавказькі.

Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Навколо дев'ять нам довелося піти в нашу спальню, кладуть на довгі білих нічних халатах (паяма ще не була відома в Росії), відразу ж підійти до ліжка і падати. Але навіть у ліжках ми залишилися під суворим наглядом. Уже в п'ять разів на ніч, інструктор обов'язково вводять в наш номер і подивіться підозріло на грядках, в яких п'ять хлопчиків піднялися під ковдрами.

Навколо ніч ми пробудили кільцем шпорів, що приїздять до нашого батька. На прохання моєї матері не прокинутися, батько відповів, що майбутні солдати повинні вчитися спати в непритомності будь-якого шуму.

«Що робити це тоді», - сказав він, коли вони повинні кинути кілька годин для відпочинку, до звуку гармати?

На очах наших батьків і опіків ми були здоровими, нормальними дітьми, але сучасний педагог знайдеться в нас незадоволений спрагою для більшого ураження і ураження. Постраждали від самотності. Наша особлива ситуація відокремлює нас від дітей нашого віку. Ми не хотіли б поговорити, і кожен з нас був дуже гордий, щоб поділитися думками з іншими братами.

Подумав, що прийде до мого батька, і зануривши його з вигадними розмовами без конкретного призначення, здавалося б, просто засвоюється. Наша мати, на її складі, спрямована на всі її зусилля, щоб знищити нас найменшим зовнішнім проявом ніжності. У своїй молоді вона пройшла школу Спартанської освіти, в духі цього часу в Німеччині, і не відлякула її.

... Пригадайте, що всі ці мали найбільш вигідний ефект на все подальше життя. Я повинен додавати, що всі монархи Євроли, здавалося б, прийшли до угоди про тацит, що сини повинні бути підняті в присобливому страхі Божого, щоб належним чином зрозуміти майбутній відповідальність перед країною.

Джерело: психологи.ру

Джерело: /users/1080