333
Зади Сміт: Нова історія завжди починається з ентузіазму і закінчується з шамою
浜у 涓 蹇
Що не варто забувати, працюючи з перших 20 сторінок тексту, варто розбити роман в глави і чому в процесі написання корисно читати Кафка і Достоєвський? Відомий англійський письменник Zady Smith розповів школярам-лідераторам з Колумбійського університету про 10 принципів його роботи. Макропланувальники та мікроменеджери Ви можете назвати «макропланувальники» та «мікро-менеджери». Прийміть план сюжету перед написанням. Тоді вони можуть почати писати історію з десь посередині. Деякі з них готують п'ять фіналів. Вони беруть символи з оповідання і виводять їх назад, змінюють порядок глав. Це все неможливе для мене. Я почав з першого вироку і завантажив останні. Потроху, поверху. Мені потрібно знайти правий тон (це пошук болючий), але потім процес йде сам.
Не так давно в обіді я сидю поруч з письменником з Португалії. Я сказав, що я прочитав свій перший роман. Він був пишний і сказав: "Ой немає!" У той час я тільки читав Фаулкнер і не мав сенсу гумору. Я був різною людиною!
Нема! Я був різною людиною! – так багато авторів думають, що коли вони читають книги. Кожна нова історія починається з ентузіазму і закінчується шімом. Після того, як ви закінчите книгу, ви починаєте її захоплення, що означає, що вам доведеться писати наступний.
Авторами, які не читають одне слово інших письменників при написанні їх історії. Світ літератури для них. Деякі письменники люблять скрипки, які потребують тиші, а інші повинні почути всіх оркестрів. Я маю на увазі другий. Як я пишу свою історію, мій письмовий стіл перекидається з книгами інших авторів. Читання для мене є балансуючою дієтою. Якщо мої вироки занадто високі, я приймаю Кафку. Якщо я естетична все так багато, що я не можу ставити чорний крапку на білому папері, мені потрібно зупинити думки про те, що Набоков буде говорити і честь Достоєвського, покровителя приниження змісту за формою.
На деякий момент —середина історії, хоча б не в його географічному середовищі — диво. Час перестає існувати. Ви пишете всю ніч, і в одну ніч ви можете писати більше слів, ніж в останні три місяці. Ви йдете поза - пасер-by говорить деякі фрази, і це було так, як якщо це було призначено спеціально для вас. Ви відкриваєте газету і кожну історію в ній має щось зробити з вашим текстом. Ви приймаєте випадкове зібрання поезії в книзі, і ви знайдете блискучий епіграф.
Якщо хтось вже погодився публікувати свою історію, зателефонуйте, що людина і попросіть їх перекласти термін, адже неймовірне відбувається, весь світ тепер приваблюється до вашої історії і якщо він не опублікований наступний вівторок, ви будете вмирати.
Хоча ми пишемо історію, ми часто розбиваємо її в розділи, які додаємо до нашої впевненості, хоча текст не розсипається без них. Я не можу почати писати, якщо я створив структуру, як три розділи, кожен з десяти частин. Структуру допомагає – є дорога, і ми працюємо для мети (навіть, якщо мета штучна).
Але коли я бачу мій опублікований текст, поділ на розділи в ньому, здається, щоб зробити маленьке почуття. Книга буде краще без нього. Коли я зробив цю поломку, він був важливим для мене. А потім я відчув, як я вже витратив так багато часу на ньому, що це було щастя, щоб скасувати все. Якщо перерву в глави допомагають вам писати, використовуйте його, але не забудьте видалити його пізніше. Або принаймні дайте кожному главу гарну назву - як Рими для своїх палаців.
Перші 20 сторінок роботи часто фаршировані інформацією, як сережки в бочку. Поверніть до них і додайте повітря. Як трохи ми довіряємо наших читачів і скільки ми хочемо, щоб виховати їх відразу! Ми не можемо писати, що такий і такий герой просто прогулявся в приміщення - ми обов'язково дамо коротку біографія. Довірте своїх читачів – якщо вони опанували Gertrude Stein, ви думаєте, що вони повинні знати з сторінки три, що ваш персонаж є соціальним працівником, батько нещодавно загинув, щоб отримати участь у читання?
Я часто думаю, що Одрадек в Кафці догляд за головою сім'ї. Цей герой схожий на «пульба з старими формами» і розгортається вниз по сходах, драпірування ниток за ним. Ця історія є єдиною сторінкою, але дивний Одрадек більш пам'ятний, ніж символи, які я провів 3 роки і 500 сторінок на сайті.
Якщо ви є мікроменеджером, то останній день написання історії для вас дійсно останній день. Ви зробили редагування по дорозі, тому ви не маєте третьої або п'ятої версії вашого тексту, у вас є одна.
У цей день я переживаю щастя, що не можна описати слова. Може бути, що основна причина стати письменником – це можливість відчути себе після написання. Останнім часом це сталося мені, я вивів пляшку хорошого Сансера і відвертаю його стоячи, а потім покладіть на землю в саду і починав крісель. В кінці осені був сонячний день.
Ви можете ігнорувати всі мої інші поради, але це основний, золотий. Я ніколи не змогла його використовувати, хоча один день я все ще сподіваюся. Ось: коли ви закінчили свою історію, якщо фінансові потреби не змушують вас публікувати її відразу, поставте її на стіл. Для того, щоб змінити свій власний текст, потрібно зупинитися у автора і стати читачем, і це займе час.
Ми часто сидимо з іншими письменниками на літературних фестивалях і відредагуємо власні довгі тексти після читання. Це не найкраща комбінація обставин, але виявилося, що дуже не найкращий час для редагування. У цей момент ви бачите все-таки безглуздий метафор, кожне слово, всі ваші непотрібні текстові відображення, і просто перекреслити його.
Нестерпне слухання редакційного колективу так жорстоке! Корекція є пустельною пустелі, в якій настає ваші текстові штампи і реальність. Коли я відкрив конверт з виправленою версією мого оповідання, це завжди здається мені, що тепер я просто повинен бути різною особою, якщо я хочу його виправити. «Див мене все назад, я починаю, - це те, що я хочу сказати в цій точці. Але ніхто не говорить про те, що, оскільки втома письма бере свій пальчик. Бажання і сила, щоб зробити щось більше немає. Ось чому доказування є так жорстоким - він приходить, коли це занадто пізно, щоб зробити все.
Можливо, найуспішніші докази, які я бачив у моєму житті, є рукописною версією Т.С. Елліот «Сучасниця», зішкнута червоною ручкою Езра фунта. Його ноти були всюди! І з ними можна побачити, що проект «Сучасниці» занадто довгий, погано структурований, з лініями, які не було точки виходу. Як пощастило Елліот було зустріти Ezra фунт! Як пощастило Fitzgerald було зустріти Maxwell Perkins! І де всі ці талановиті редактори сьогодні?
Я знаходжу дуже важко читати власні книги після публікації. П'ять років тому я спробував перепрочитати Білий Teeth і отримав стрибок в горлі. Рік тому в аеропорту я побачила копію автографа і купила його на зм. До того, як я почав читати, мені довелося випити дві маленькі пляшки вина, що подається на дошці. Я змогла читати дві третини з неї за неймовірною швидкістю, яку ви читали книгу. Я повинен визнати, що вона не здавалася мені. Вперше в моєму житті, коли я прочитав мій текст, я відчував щось інше від нудоти. Ця книга була як незнайомець для мене. Я не знаю, - Я не можу їх писати. Між мною досягнуто тимчасовий трюс і Автограф-збірник.
Поки я підготував цю лекцію, я отримала Шельф краси. Я прочитав третину, і я знову хворий. Але крім звичного почуття – коли потрібно переписати все, але це занадто пізно – є щось нове. Іноді один вирок, іноді один пункт, був саме те, що я хотів. Це почуття, що я хочу випробувати на всіх вас.
Джерело: теоріяandpractice.ru