Ілюзію саморозумного

Ілюзію, що багато, багато людей мають: ілюзія саморозумності і самовіддачості. Це ідея, що ви розумієте все про себе, контролювати ваші думки, почуття і дії, і може пояснити, чому ви це робите. Nineteenth-столи Європейки для найбільшої частини не думають, що щось в їх поведінці не можна контролювати. Як психолог-дослідник Д. Барг пише, «Ми дуже піклуємось про ідею, що ми є майстрами власних душ, які ми перебуваємо в шльопу, і навпаки дуже страшно». По суті, це психоз – почуття відданості від реальності, втрати контролю, і це буде рубати будь-кому. й

Виправлення ХХ століття полягає в тому, що ми дійсно не на п'ятах.

Для того, щоб бути більш точним, ми можемо контролювати свій шлях, але нам потрібно прокидати, отримати за кермо і мати уявлення про те, куди піти. Тексти пісень, а це означає: І прокидати, що ми вже прокинулися і заряджаємо все. Ця віра є настільки сильною, що люди не помітили явну абсурдність і протиріччя у своїй поведінці.

Отже, надзвичайно агресивні люди можуть серйозно вірити, що вони насправді є і солодкими. Але це людина трохи... І це один. І якщо вбити пару сотень тисяч людей, то миру не залишить своїх душі.

Ті, хто бажає зробити добро не бачити, що вони роблять зло. Ті, хто живе в найскладніших психологічних умовах, стали настільки хорошими при розшукі себе, що вони зараз ділігентно переконливі інші, які вони добре, але інші життєздатні. Я зустрілася з людьми, які стали зачарованими Буддизмом і переконалися, що вони вільні від усіх пристрастей і вкладення. Але вони відстояли свої переконання з такою хутрою, і говорили з такою пристрастю в голосах своєї неупередженості, що вони навряд чи вірили. Я не вірю. «Я п'ять тисяч кілометрів, щоб розповісти вам у обличчі, як небайдужий я». Я помітив тенденцію: чим більше «помічається» людина, тим гірше він помітив свої тіні сторони, які дуже сильно помітили ззовні. Відомий ефект Dunning-Kruger: «Не менш компетентна людина, чим більше він переоцінює себе і свою компетентність». «Тільки фольги та фанатика впевнені, що інтелектуальні люди завжди переповнені сумнівами». Чим менш компетентні люди самі, тим більше категорично вони говорять, я ніколи не заздрю. Ви завжди повинні зробити це. Я люблю всіх (або варто любити всіх).

Подруга:

Я розумію все, я зрозумів, що я постійно кладу тиск на людей навколо мене, і вони відчувають себе погано про це, так. Ого, я готовий змінити. Lena, тепер це ваш поворот! Повідомте, що ви були неправомірними, дотримаєте, що ви не змогли. Я не знаю, що я буду робити.

Він не бачить парадоксу, що він каже.

Люди постійно оцінюють себе, великий і невеликий. Психолог Том Вілсон один раз просить двох груп студентів вибрати з великої кількості картин і плакатів, а також взяти додому. Тільки студенти другої групи повинні пояснити, чому вони люблять картини. Через півроку Wilson попросив учасників, якщо вони люблять картини. Ті, хто прийшов і не думав, були досить задоволені. Ті, хто дав пояснення тихо ненависних своїх плакатів і картин.

Психологія вибивається з наших ніг, впевненість, що ми пам'ятаємо. Дослідження показали, що ми не пам'ятаємо реальності. Ми пам'ятаємо картину, що складається з елементів реальності, пов'язаних з фантазією та фантастики. Подаруйте вам чудовий експеримент від W. Naisser. Про те, що вони чули про вибух космічного маршруту Challenger на новинах. Всі студенти писали більше або менш реалістичних звітів. Через три роки Найсер запросив решту 44 студентів, щоб згадати захід. Не було точного звіту, і чверть з них були повністю різними від старих. Так, один предмет у старому звіті повідомив, що він дізнався про те, що сталося в їдальні, а в новому – що «утрьох дівчина перебігла в залу і розтягував, що маршрут вибухнув». Ще один студент дізнався про вибух в релігійних дослідженнях, але новий звіт показав, що вона переглядала телевізор з друзями, а в аварійних новинах повідомила про шокову катастрофу. Коли студенти показали свої старі звіти, багато хто наполягав, що більш точні спогади. Вони були дуже небажаними, щоб згодні з ранніх звітів. «Так, це мій почерк, але я все одно пам'ятаю його по-різному!» Несвідомий. С. 112-113.

«Я все ще пам’ятаю по-різному!» – адже це страшно уявити, що більшість з яких запам’ятається фантазія. Ця фантастика і реальність переплітаються так близько, що вона не більш чітка, де і як вона була в минулому. І ви не контролюєте пам'ять. Ні.

Навіть знаючи про деякі особливості, розуміння власної абсурдності, часто не допомагає.

Я тримаю себе, що я більше не буду боротися з алкоголіками. Всі І так я ходжу, я бачу чоловіка, ми любимо один одного, пристрасний одяг. Тексти пісень, а це означає: І в деякій точці я дізнався, що він любить пити. Дуже багато. Я відчайдушний, я намагаю весь час, щоб розбити з цього веселого кола, але знову і знову я дізнаю, що нормальні не цікаві, нудні, і я миттєво і абсолютно несвідомо розрахувати алкогольні напої з натовпу як «міжні чоловіки». Я не можу зробити все про це.

Дівчина здається зрозуміти, але не існує контролю над тим, що відбувається. Це створює відчай, відчуття, що людина не має сили над собою. «Фат,» «карма.»

Головний наслідок ілюзії саморозуму є така потужна оборонна реакція, як «це не може статися мені!»

Я ніколи не впадаю в будь-який sect, для мене неможливе, щоб «помиття» (це те, що зовсім розумні люди думали, проте з ілюзією, що вони розуміють себе).

Я знаю, як дійсно, тому що я можу бути об'єктивним! (так кажуть, що люди, які витратили багато зусиль, щоб ігнорувати все, що не впишеться в «як реально»)

Моя думка ґрунтується на життєвому досвіді та фактах, а опоненти піддаються пропаганді та брехні! (так часто думають, хто відтворює найбільш використовувані кліше).

Якщо ви раптом усвідомите, що ви не розумієте себе, це не може бути настільки страшним. Ймовірно, це в цій точці, що ілюзія саморозумності починає долати. Хтось не потребує цього, адже, після усього, краще розуміння своїх мотивів і цілей не завжди призводять до щастя, у великій мудрості – безліч дивних.

В цілому, не одержувати. Видання

Автор: Ілля Латипов

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: ilyalatypov.ru/o-psyhoterapii/illyuziya-samoponimaniya