Лариса Рейснер і Микола Гумільов: Лері і Гаффі.

Вона мала поява Олімпійських богів. Або Валерія Стародавнього німецького сага. А її гостра залізна думка була поєднана з мужністю і безболісністю воїна. Вона любила ризик і відроджена в небезпекі. Вона була переповнена дикою енергією і спрагою за активність на користь всіх людства. Вона занурилася в революцію і стала єдиною жінкою, яка воювала в ВМС. За час свого життя вона була оточена галом легенд і всіх видів ромів.

Він сказав, що історичний постріл Аврора прийшов на свою команду; що в часи голодації вона забрала шампанські ванни. Всеволод Вишневський написав свою гру Optimistic Tragedy про це. Краса, поет, журналіст, червона комісія. Великий Лариса Рейснер.

Великий поет Анна Ахматова розповіла про Ларису: «Шоля Гумільова з мене». Рейснер став мишею і коханим поетом, він присвятив багатьох поезів її. І це, ймовірно, не тільки в божественній краси Лариси, хоча вона була дійсно захоплюючою. Величезні блискучі сіро-зелені очі, правильні риси заточеного обличчя, дивно пропорційованого стану фігури, розкішні каштанові коси, укладені з кроною навколо голови.

Як вона пройшла по вулицях, здавалося, що вона перевозила свою красу, як факел... не було жодного чоловіка, який проходив без занурення її, а один в три – статистичний точно, як я був створений – трахнув в землю з стовпом і подивився після. Однак, на вулиці, ніхто не подумав її підходити: гордість, яка приступила до її кожного руху, в кожному кроці її голови, захистила її з каменем, неприступна стіна, згадувала сина письменника Леоніда Андрєєва Вадима.

Наречена є родинним рисом реінерів. І батько Лариси Михайла Андрєевича, професора права, провідної його родини з баронів Рейну та викладання в університетах Любліна (де Лариса народилася 13 травня 1895 р., Париж, Томськ та Санкт-Петербурга, а також мати Катерину Олександрівну, ніє Хітово, спадкову благородну жінку, колишнього родича тоді військового міністра Сухомлінова, молодшого брата Лариси Ігоря, який став видатним східцем, професором, гордими людьми. Згідно з тим же Вадимом Андрєєвим, "Прайд пішов до Рейснерів, як мускатери Олександра Думаського клоака і меча."

І, ймовірно, гордість і пов'язана Лариса з поетом Микола Гумільов. Наречена і безболісність. Непристойна тяга для ризику і небезпеки. Пиття бажання переважати в все. «Відновити, тримати голову вниз!» її вчитель постійно витягнув її в гімназії, якщо вона занадто зухвала руку, намагаючись випустити її товари. І з Гумільовим в дитинстві з'явився нервовий розбиття, коли ще один хлопчик випередив його в бігу.

Мет Лариса Рейснер, потім студент психоневрологічного інституту, Микола Гумільов в 1915 році в фантастично пофарбованому підвалі - знаменитий кабарет "Страйний собака", де кожен вечір після театрів і гостей розблокував Петроградський богемний. Вона прочитала її вірші, захоплено від етапу, і він, прийшовши в несподівано, став уважно слухав юну поетесу в вишуканій декаді, з синьою помадом на губах.

Але не так багато її віршів (близько їх Зінаїда Гіпсія залишила руйнівний огляд: «З позовами; слабкими»), оскільки вона сама з'явилася як унікальне явище мистецтва. Як фея Леді. Як жінка Дестини була образом, що так помішала уяву в ці дні.

І тонка поетична душа Гумільова не могла допомогти, але це відчуває. Він завоював для супроводу Лариси. Вони не взяли кабіни, не вийшли на трамвай, і пішли на підніжжя вздовж Петроградської сторони до вулиці Велика Зеленіна, де Лариса жив. Він говорив переважно про красу, про поезії, і це було більш захопливим, ніж будь-яка лекція в університеті, яка Лариса взяла участь у волонтерській майстерні. У той час як говорячи про те, що Гумільв звернув свої татарські погляди ближче до сяйво Лрісса в темряві. Вона дійсно хотів, щоб поцікавити її. Але поцілунок не слідувати.

Після цього засідання Гумільв зникв на рік - не залишає листа, не викликаючи. Біль очікування торментованого лариси. Вона пообіцяла себе не думати про Гумільова, щоб забути, що місячна ніч, але вона була забута? Вона мала такі розмішувальні мрії, що коли вона кине, її обличчя спалюється.

Ні видавничі неприємності (навіть з батьком Лариси, вона опублікувала журнал «Рудь», призначене для «зброджування сатину і пампулету всіх углості російського життя, де це було,» і був опублікований під псевдонімом Риккі-Тікі-Таві, чітко надихнула Гумільв, а вивчення літератури може відволікти її від думки про поета. А потім Гумільв повернувся до Петрограда з фронту, де він пішов волонтером, щоб пройти огляди офіцерів, а роман зламався безпрецедентною силою.

Вони зустрілися на сітці Літнього саду, прогулялися по нічному місту, пішли на Острови, сховали, позбавляють. Гумільв навчив Ларису стріляти – він був великим шутером, мисливським диким тваринам в Африці, ліворуч на кілька місяців, а на його поверненні «екзотичний офіс» в його Царському Село будинок був прикрашений новими ховатими, картинами, речами.

Якщо Гумільв знав, наскільки корисно це вміння буде до неї під час воєнної кампанії революційної Волги флотильської в 1918 році, і як невиліковно затягувати свою витончену руку з довгими пальцями б припустити зброї - рука любила поцілунувати ніжно.

Письмен Лев Ніколін, який зустрівся з Ларисою в революційних днях в Москві в готелі Червоного флоту, згадував, що в лобі він побачив кулемет «максим», на сходи – озброєні вітрила, в кімнаті Лариси – польська телефон, телеграф-апарат «прямий дріт», на столі – застібка-корупція хліба і коричневого.

Приміщення був відомим вітрильником Железняковим. У той, хто сказав: «Захист втомлений!» і розірвав Установчі збори. За словами Нікуліна, Лариса помітила його в розмові:

до Ми будемо стріляти і стріляти протиреволюціонерів! Члени! Британські підводні човни атакують наші знищувачі, на Волзі розпочали існування.

Коли Гумільв повернувся до полку - героїчним і щирим патріотом, він вважав, що якщо Батьківщина перебуває в небезпекі, то це обов'язок кожної благородної людини для її захисту - листування з пристрасними деклараціями любові почалася між закоханими.

«Я вивів дні, що лежачи в снігу, дивлячись на зірки і, розумово малюючі лінії між ними, звернули обличчя, шукаючи на мене з неба», – написав поет Лариса. У іншому листі він у порівнянні з відомими героїнями міфології та літератури: Я насправді не вірю в трансміграції душі, але мені здається, що в ваших попередніх досвідах ви завжди були абдуковані Helena Spartan, Angelica від Furious Roland і т.д. Я хочу, щоб ви відчували. Я написав вам божевільний лист, тому що я люблю тебе. Лариса трембована і не спить вночі, перечитуючи вірші Гумільова і листи, адресовані їй.

Він назвав його Ґафісом, ім'я перського поета чотирнадцятого століття - він прикрашений східною поезії і звернув натхнення від неї. І він її - Лері, названий після героїні його гри "Гондла", в якому Лариса здогадується, і який поет доповнився душею одночасно як вовк, так і лебедом. Або ж це було, і в цьому парадоксичному поєднанні, енigma of Larissa Reisner's charm? По-перше, поети - з їх інтуїцією і майбутнім подарунком - рідко неправильні. Якщо вони неправильні на всіх ...

Лариса - сказав він: "Я любив його так багато, що я буду кудись." І пішов вона, переступивши її гордістю, в дешеву «нумерів» на вул. Горохова, де відбувалися дати. Але, щоб забере його, коли він назвав, з якоїсь причини не пішли, хоча спочатку я дійсно хотів. Немов через захоплення Анни Ахматової, формально продовжив бути дружиною Гумільова та жіночою твердістю. І не пробачив поета, який одночасно з нею зустрівся спочатку з Маргаритою Тамповською, а потім з Анною Engelgart, який він одружений в 1918 році.

Абсолютно потворна - з подовженим черепом, змащуючими очима і рясним виступом, який на перший погляд зданий холодом і жарогатом - Микола Гумільов все ж користується великим успіхом у жінок. Як тільки він почав читати вірші, ніхто не може протистояти.

Гумільв захопив генієм, романтичним імпульсом, загостреним почуттям самооцінки, відчайдушний гусаризм. Він послужить красою, як лицар без страху або проповіді. Лариса любила все.

Я по-різному їх доріжок. Він попередив її, "Збережіть задоволення, але не бере участі в політиці." Але вона була політикою, яка вона приймала, знаходилася в революційному елементі для її кипіння пристрасті. Для команди, щоб ризикувати її життя – все це хвилює її кров.

Батько Лариси спілкувався з серпень Bebel і Карлом Лібкнехтом, що відповідає Леніну. Дух соціальної демократії зацарював у своїй родині. Лариса була серед тих, хто у 1917 р. випустили в’язнів Петра і Павла Фортеця, які зустрілися з Леніном і слухали захоплено до своїх виступів, і цілком природно, що вона приєдналася до більшовикської партії.

Гумільв залишився вірним монархістом. Щоб змінити свої погляди, навіть, будь ласка, кохану людину, ніхто не збирався. Їхня любов виникла з самого початку як бойового мистецтва, некомерційна дуель двох сильних і безкоштовних особистостей. Не дивно Гумільєв назвав Ларису в віршах «Дружий друг шахти, безхрещатний ворог». Потрібні сказати, в цьому випадку почуття було допущено.

В одному з її останніх літер до Гумільова, Реінер писав: У разі смерті всі листи повернеться до вас, і з ними дивне почуття, що зв'язують нас разом і так схоже на любов. Поет сказав: «Що дивиться, своїми руками». Мій дорогий, мій коханий... Ваше ім'я Але Гумільв помер перед Ларисою, і листи йому не повернулися.

Зараз Лариса є комісаром, дружиною командира Волги флотила Фодор Расколніков. З флотилією, вона вирушила весь бойовий шлях, який починався в Казані в 1918 році, по Волзі, Камі та Білому. В першу чергу моряки здобули свою бородавку - неймовірно красиву, вона здалася неземною істотою, істотою з іншого світу, крім присутності жінки на кораблі завжди вважалися поганим оменем.

Але після хрещення битви, коли, будучи на човні під важкою вогнем, вона не тільки не попросила повернути, але закликала йти вперед, інакше, ніж захопленням і захопленням не могла лікуватися. Крім того, всі моряки закохалися в неї.

Відвага Лариси була дивовижною. Її, як кажуть, і куля боїться, і байонет не взяв. Вона не лікувала під вогонь, як Гумільова, присуджена за баби двома «Георгами», переїхала до розвідувальних робіт, зроблених ласощів, був захоплений, був на межі смерті, і кожен раз був переможцем. І в той же час залишилися жінки, демонструючи перед вітрилами в нарядах, які знайшли в занедбаних садибах.

Гості, які приїхали до Лариси Рейснер в квартирі колишнього військово-морського міністра Григоровича Григоровича, який об’єднався з Расколніковом, до того часу командир Балтійського флоту був вражений великою кількістю предметів і посуду - килимів, картин, екзотичних тканин, бронзових Будда, меоліки, страв з англійської книги, пляшки з французькими парфумами ...

І сама господиня була вшита в розкішному роді, пришивається важкою золотою ниткою. «Ми будуємо новий стан. Для нас потрібні люди. Наша діяльність творча, і тому буде нагода заперечувати себе, що завжди йде людям в силі, вона сказала.

Лариса насолоджувалася всіма перевагами, які влада надала їй - вона влаштовує чудові прийоми, прут з поетом Олександром Блекком на конях спеціально доставлений їй з фронту, поїхав по місту в машині, елегантно одягається, в дуже ходьбі морква з голкою, ароматним з духом. Але пам'ятайте, що останнім часом на фронті вона страждала від голоду і холоду, від вошей і ботів лихоманки, і кожен день вона ризикувала її життя.

Новини смерті Гумільєва – він був знятий в серпні 1921 року, на звинуваченнях у причетності до антиреволюціональної конспірації – спійманої Лариси в Афганістані, де Фодор Расколніков був відправлений як надзвичайний і пленипотентний посол молодої радянської республіки. Вона мала дивну впевненість: вона була в Петрограді, вона була чудесно збережена Миколая, для якого її любов продовжували жити в її серці.

р.

Вона скаже: «Смерть Гумільова – єдиний пляма на одязі революції». Якщо вона побачила його до того, як вона загинула, вона пробачила його все, вона б сказали, що вона не любила нікого з таким болем, з таким бажанням загинути за ним, як він, поет Гафіз, фрика і скраб.

Вимірюється і спокійне життя на Сході, де час проходить повільно і ніхто не поспішає, швидко занурюється Лариса. Вона мухала до Росії, щоб «злимати з піску» Расколнікова, але поступово тонус її букв йому став холодніше, і, нарешті, вона попросила йому розлучення. Зрозуміло, що у неї є хтось інший.

Виявилося, що Карл Радек, журналіст і оратор, людина рідкісного інтелекту і таланту, але не вдається: з головою, окуляри, голова нижче Лариси. І він димав як локомотива.

Знову історія краси і монстра повторилася, і знову для Лариси привабливість її другу означав нічого. Навіть в її юності, маючи досвід захоплення з ручним письменником Леонідом Андрєєвим і стає розчаруванням в ньому через його залежність до спирту, вона лебідь не схожа на красивих чоловіків.

Під впливом Радика захопив її журналістським стилем. Вона дала блискучі публікації один за іншим. З Радексом, Рейснер, який подорожував на революцію Німеччини. Звідси вона приніс книгу есе «Гамбург на Барикадах», з поїздки до Уралу та Донбасу – «Ірон, вугільна та жива людина». За допомогою її лікування в Уйсбадені вона написав книгу про становище німецького робочого класу, на землі Хінденбурга.

Вона була захоплена журналістською бродою, планує створити серію есе про Декампистів, зрілих в її голові. Але, як тільки вона була лівою самою, надихнула лінії своєї коханої людини в її душі.

Вона мріяла про помирання під кулями, на полях битв, і загинув в стаціонарі, від шипи сирого молока, підрядний наконечник. Вона була лише тридцять років. У смерті Лариси спочатку багато не вірили - так вона була несподіваною і безглузною.

«Чому зробив Лариса, чудовий, рідкісний, обраний людський зразок?» попросив відомого журналіста Михайла Кольцова. Ймовірно, що вона була занадто яскравою для земного життя. Так - зірки першої величини - земля не зношується протягом тривалого часу, не може перенести сліпучий блиск.

Автор Elena Erofeeva-Litvinskaya

П.С. І пам'ятайте, що лише змінивши вашу свідомість – разом ми змінюємо світ!

Джерело: www.matrony.ru/larisa-reysner-i-nikolay-gumilev-leri-i-gafiz/