Що було перед інтернетом і як це змінилося?

Швидкість занурення, з якою цифрові технології гальмують світ, викликає сплеск: за останні десятиліття кількість інтернет-користувачів зросла на 566 відсотків. За деякими оцінками, до 40 відсотків населення світу тепер онлайн. Інтернет не тільки збагачений наш досвід, він став одним. Саме тому ми публікуємо видавничу книгу Михайла Харріса «З кожним і ніхтоом»: книгу про нас, останнє покоління пам’ятає життя перед інтернетом. «З кожним і ніхто не» – важлива робота, тому що ви думаєте, що це лише з себе і ваших думок сьогодні є великим і практично недоступним значенням.

Це не буде довго, перш ніж люди розуміють, як вони живляться без інтернету. Що це неминучий факт?

За мільярди наших нащадків, це нічого особливого. Інтернет-технологія в цілому стане чимось основним міфом, феноменом, що люди навряд чи розуміють, що існує. Всесвітній Широкий веб стане поширеним і тому невидимимим явищем. Попереднє покоління були захоплені телебаченням, і це тривало до появи телемереж в кожному будинку і почали створювати приємний ненав'язливий фон, який раніше утворився радіо. Майбутнє покоління буде настільки занурюватися в Інтернеті, що питання його призначення та значення зникне. Щось дуже важливо буде зникнути з життя людини, тип мислення, що ми, їхні предки, взяти на себе. Але малоймовірно, що нащадки помітять втрату. І ми не повинні відлякати їх для цього. Однак, ми пощастили жити в унікальному часі: ми змогли знайти попередню епоху, і зараз активно користуються всіма перевагами ubiquitous Internet.

Це неординарний «зловживання минулим і майбутнім». Розуміння його унікальності зараз і з'являється в нашому житті. Ми помітили, що стоячи на зупинці автобуса, ми відволікаємось до телефону. І наш buddy, в середині розмови, починає роумінг через його кишеню, щоб витягнути свій телефон, піти в Google і пам'ятати щось. Ми все ще можемо зловити. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я думаю, що це одна велика різниця в турмолі зміни, які ми проходимо прямо зараз, і це буде важко для майбутніх поколінь до захоплення.

Але перед будь-яким збором цієї втрати стирається, короткий момент прослужить, коли ми пам'ятаємо те, що раніше. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Ці спогади раптово попросили в потік щоденної діяльності і здавалося сигналу: «Чи не ви?» . . ?

Ми ніколи не змогли зрозуміти справжню кількість винаходів Йохана Гутенберга. Після того, як всі зміни були настільки загальними, що вони майже стали окулярами, через які ми всі подивимося на світ. У нашому житті є величезна перевага друку. Але ми забуваємо, що кожна революція в технології зв'язку, від папірусу і друкарської преси до Твіттера не тільки можливість приїхати до чогось, але і вимушена втрата чогось.

Маршалл МакЛухан написав у «Розуміння медіа», що «нове середовище спілкування ніколи не є доповненням до старого, і ніколи не залишає їх однаковим». Успішні нові засоби зв'язку активно підпадають існуючі. Не перестає пригнічувати старі засоби до тих пір, поки він знаходить нові форми і нішу для них. Таким чином, знищення журналів і газет, величезна кількість безробітних письменників і видавців, які зараз блогують і відставляють свою долю в кафе по всьому світу, не випадково втрат в бою трудового ринку. Навпаки це симптом глибокої калорійності.

Ми не помітили, наприклад, що в нашому графіку немає місця, оскільки ми дуже зайняті розваги, які заповнюємо їх. Ми забули про ігри, які прийшли в те, що через дитинство нудьги, тому що сам боредом був неправдивий. Але чому варто звернути увагу на те, що виникає кінець самотності, ігнорування, невагомості? Чому варто турбуватися про зникнення соліту?

Чим більше я думав про цей сейсмічний зсув у нашому житті — стрімкий рух до мережного досвіду, починаючи від більш рідкісних, але специфічних речей — тим більше я хотів зрозуміти характер цього явища. Як ми відчуваємо життя, коли ми відчуваємо Gutenberg? Як відчути людей, які живуть в унікальному історичному моменті, коли вони мають досвід життя і без інтернету?

Якщо ми намагаємось зрозуміти цю хибку, а потім назвати всі шматки нової гри (тобто ми хочемо тримати і ті, які ми хочемо позбутися від), ми зможемо зберегти важливі аспекти нашого минулого життя, які інакше зникнуть назавжди? Чи забуваємо значення цієї втрати і побачимо тільки сукупність нових здобутків? Ми не можемо пам'ятати про те, що ми любимо, ми не будемо запитати.

Для того, щоб реалізувати унікальність нашої сучасної складності і зрозуміти, як не втратити себе в сучасному житті, необхідно шукати відповіді на всі кути власного життєвого досвіду. Але питання, які можна відповісти, так само, як вони термінові: Що ми хочемо взяти з нами? Які цінності ми не залишаємо за собою в минулому?

Я пішов за почуттям самотності. Коли буря цифрових повідомлень потрапив на поверхню моніторів, я відчайдушно хотів втекти до деяких сейфів. Я був практично фізично знежирений цим напою.

Я хотів сидіти на порожній дерев'яний стіл і зробити щось реальним. Я хотів прогулятися по степу лісу. Хочу позбутися від екструзії, як мігрень, неперервного зв'язку, від сигналів, що надходять на телефонний SMS, позбутися від будь-якого зв'язку.

Багато інтелектуальних людей порушують на нові засоби зв'язку, і це жах, швидше за все, видається ексцентричним для майбутніх поколінь. Жан Кокто вірив, що радіо є «піром, з якого стипендія заливається», що позбавляє розумів контемпорів. У своєму щоденному періоді з 1951 року він писав: Хтось дивує, як розум нації проти впливу радіо. Немає нічого дивувати, він не проти. Groucho Marx колись сказав, що телебачення сприяє освіті, «Що тільки телевізор перетворився на будинок, я їду на інший номер для читання. й

Звісно, ці звинувачення давно вийшли з моди і можуть вважатися наївним, але я не буду писати їх. Для тих, хто з нас змушений зіткнутися з цифровим життям, старомодний тон нашого дискомфорту є доказом того, що ми розуміємо різницю за межі майбутнього покоління.

Якщо ви народилися до 1985 року, ви знаєте, як живуть люди без інтернету. Ви зробите паломництво до після. (Для людей не пощастило жити у передмережжі, як дорослих.) Ті з нас в генерації переходу, які мають одну ногу в цифровому ставку і на її березі, відчувають дивні тромби акліматизації. Як цифрові іммігранти, ми не завжди думаємо про наш новий світ, що дає достатньо. Термін «цифровий іммігрант» не дуже хороший. Після того, як все, передбачається, що імміграція, зміна країни, покращує умови проживання або втечує переслідування. Для мене і своїх однолітків ми віддаємо перевагу шукати біженців в землі нашої молоді.

Коли ви думаєте про це, наша позиція - унікальний подарунок. Ми знаємо, що життя було як перед інтернетом, ми єдиний, хто може говорити як мова.

У деяких нововведень більше, ніж просто специфічні пристосування, вони змінюють атмосферу істоти. Але хто-небудь помітив повітря?

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Джерело: mtrpl.ru/