12 фактів про тонкощі російської мови

Якщо ви розумієте, як це відбувається з «програшним» та «бігом»? Підбір рефлексій на російській мові, що доводить, що навчання його іноземцю буде oh наскільки важко! 64924

1,1 км Тільки в нашій країні слово «ух» є синонімом з словом «параз», «подаруйте», «добрий день», «поклоніння» і «соррі», а слово «лета» в більшості випадків замінює «добрий».

2,2 км Як перевести на інші мови, які «Що смарт» не завжди є компліментом, «Що смарт» є жартом, а «до розумного» – це загроза?

3. У Чому у нас є майбутній час, присутній і минулий, але все ще в даний час ми можемо висловити як минуле ("Я ходию по вулиці вчора ..." і майбутнє ("Щоб я збираюся до кіно"), і в минулому ми можемо висловити замовлення ("Ще з тут швидко!")?

4. У Є мови, де подвійна негація допустима, є де вона не допускається; в деяких мовах подвійна негація може висловити заяву, але тільки російською подвійною заявою «приблизно!» висловлює заперечення або сумніви в словах доповідача.

5. Умань Всі іноземці, які вивчають російську диво, чому «необхідність» може означати не тільки «необхідний», але й «нормальний», «добрий», «експерт», а також «все тонкий» і «не апологія».

6. Жнівень У Росії такі ж непристойні вирази можуть бути ізольовані, захоплені і виражають всі інші відтінки емоцій.

7. Про нас У співвідношенні особи, що вивчає російську мову, можна вводити фразу «так, ні, напевно», одночасно проводячи як твердження, заперечення, так і невизначеність, але все одно виражаючи спадкову відмову з відтінком можливості позитивного рішення.

8. У Спробуйте чітко пояснити, що різниця між «поганим чаєм» та «поганим чаєм»; яка різниця між «герою» та «герою»; чому дії в минулому можна виражати словами «земець», «довгий час», «чуйно», «чуйно» та десятки інших, а чому в певних ситуаціях їх можна замінити один одному?

9. Навігація Намагайтеся пояснити іноземцю фразу «Події не досягнуть».

10. Як точно викликати нахилу з частинкою «зварити», коли він виражає в різних ситуаціях і стані, і запит, і бажання, і сонливість, і необхідність, і припущення, і пропозиція, і шкоду?

11. У Росії, іноді дієслово не має ніякої форми, і це пов'язано з законами еврії. Наприклад, «він». Чи буде він виграти, ви переможете? Чи можу я запустити? Чи можу я виграти? Лікарі-філологи пропонують використання замінних конструкцій «Я переможею» або «Я буду перемагати». З тих пір не існує першої особи, недостатньо дієслово.

12. Скло на столі і виделка знаходиться. Якщо натиснути виделку в стільницю, то виделка буде стояти. Чи існують вертикальні об'єкти та горизонтальні об'єкти?

Додайте пластину і сковороду до столу. Вони горизонтальні, але вони на столі. Тепер кладемо пластину в сковороді. Він був там, і він був на столі. Чи готові до використання предмети? Ні, форк був готовий при його укладанні.

Тепер кіт надходить на стіл. Вона може стояти, сидіти і лежати. Якщо в плані стоячих і лежачих, то в логіці «вертично-горизонтальних», то сидячи є новим майном. вона сидить на її бат. Тепер птах сідає на стіл. вона сидить на столі, але вона сидить на її ніжках, не на неї бат. Я думаю, що я повинен бути стоячим. Але вона не може стояти на всіх. Однак, якщо вбити погану птаху і зробити начинку, вона буде на столі.

Може здатися, що сидячи є атрибутом життя, але завантаження на нозі також сидить, хоча це не живий і не має але. Так, прийти і зрозуміти, що стоїть, що лежачи, і що сидить.

І ми також дивимося, що іноземці знаходять наш мовний комплекс і порівнювати його з Китаєм.

Видання

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook і VKontakte, і ми також в Однокласниках

Джерело: www.factroom.ru/life/russian-language

Категории

Смотрите также

Новое и интересное