Грошові хитрощі: як мозок нас заманює під час покупок

Ми всі купуємо речі з часу, коли нам не потрібно. Іноді для того, щоб увімкнути ваші змії не страшні, якщо все під контролем. Якщо ви страждаєте від непристойних покупок і подальшої жатки, це як правильно налаштувати мозок перед виходом в магазин.

Зрозумійте, як працює мозок проти вас Очевидно, магазини використовують всілякі хитрощі, щоб ви взяли участь у зборі грошей, а мозок грає разом з ними. Тут найголовніше звертати увагу:

Колір.Колір робить продукти привабливими, ловими, але кольори також використовуються на етикетках з цінами. Колір червоний виділяється і може відштовхувати вас до дії, тому це так часто використовується в рекламних оголошеннях. Коли ви бачите червоний, пам'ятайте, що вони намагаються зробити в мозок з цим кольором.

Навігація.Ви не повинні знайти те, що вам потрібно. Зробіть список заздалегідь, приклейте до нього чітко і уявіть, що немає нічого іншого в магазині.

Сенсори.Магазини розміщують предмети, які хочуть продати в легкодоступних місцях і заохочувати їх доторкнутися. Не пропустіть! Як тільки у вас є щось в руках, ви швидше за все, купите його, тому що ваш мозок раптом забрав його. Не грайте з тим, що у вікні.

Smells і звуки. У магазинах часто грає класика або життєрадісна музика. Ви щасливі, збільшує хвилювання, знайомі пісні надихають комфорту. Приємні запахи, в свою чергу, заспокоїти мозок. Гарний, комфортний мозок - це небезпечне поєднання при покупці. Про нас

Магазини використовують безліч інших хитрощів, таких як спираючись на ваш бік: ми прагнемо вірити інформацію, яка відповідає нашим попереднім переконанням, і писати все інше. Реклама на цьому сайті, що дозволяє нам забути факти. Ще одна тактика - це ефект приманки: ми думаємо, що продукт є маргайном, оскільки він стоїть поруч з іншим продуктом, який коштує набагато більше.

Зробіть список всіх, які ви повинні мати і справу, перш за все, потрібно визначити, що означає «необхідний». Перший крок - зробити список всіх, які ви повинні. Це все. Вона звучить хреп, але ви повинні збирати дані для перепрограмування мозку. Ви побачите, що ви вже маєте і що ви ніколи не повинні купувати знову, і що ви ніколи не купили. Подай список у категорії і бути чесним з собою.

Потрібні: Абсолютно необхідний кожен день.

Іноді ви повинні. Не потрібно щодня, але необхідно періодично.

Я хочу: Ви придбали це не так, що вам потрібно, але тому що ви його хотіли.

Траш: Ви навіть не маєте чіткого пояснення, чому у вас є, і ви вже знаєте, що це час, щоб позбутися від цього.

Тепер подивіться на «все необхідне» і «вагові» списки. Ми повинні піти через них знову, тому що ви повинні обдурити десь. Поставити питання:

- Коли був останній раз, я використовував це?

- Коли я буду використовувати це знову?

- Чи приносить радість?

Відповісти чесно. Якщо елемент використовується нечасто або не приносить радості, поставте його в «гарбаж». І перед тим як позбутися від неї, зніміть всі ці речі разом. І пам'ятайте їх.

Розрахунок вартості «гарбаж» Тепер думають про інші витрати. Час також є ресурсом і скінченним. Скільки часу ви витрачали на ці речі? Напишіть його і напишіть її вниз. Подумайте про те, як можна провести час. Це не сором'язлива вам, але для передачі інформації в мозок зрозумілим способом.

Список всіх нематеріальних речей, які приносять вам радість Написати на окремому аркуші, який приносить вам щастя – але що ви не можете купити. Неважливо, наскільки це щасливе, це просто посмішка. Що мотивує вас вийти з ліжка вранці і рухатися далі. Придбайте цей список з вами і, коли ви спочатку хочете купити щось, отримайте і нагадуйте, чому ця покупка, ймовірно, не потрібна.

Насолоджуйтеся звуками та видами зовнішнього світу, перейдемо до лісу з друзями, їдемо по дорозі, яка ще не була керована. Покажіть собі скільки задоволення ви можете без покупки нічого. Якщо ви не можете потрапити в будь-яку точку прямо зараз, просто прогуляйтеся по вулиці без гаманця – коли ви знаєте, що немає нічого спільного, ви починаєте бачити світ по-різному.

Прийміть персональний тест «Що я купую?» Кожна купівля повинна пройти цей тест, в якому необхідно враховувати всі дані вже зібрані. Питання можуть бути, наприклад:

до Чи є це запланована покупка?
- Чи буде він на місці?
до Де я буду тримати це?
- Чи це в моєму бюджеті?
- Чому я хочу

Розглянемо ваші слабкості в цих питаннях - наприклад, що ви робите багато імпульсних покупок або часто відчуваєте себе шкоду про те, що ви придбали. Запитайте, що конкретна проблема вашої покупки вирішує. Видання

Кредит Патріарха Аллан

P.S. І пам'ятайте, що просто змініть наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: Ideanomics.ru/? р=3925