Які старі люди пошкоджують поріг вічності?

Протягом декількох років разом з іншими православними волонтерами я допоміг самотнім людям. Сьогодні мені важко сказати, що вигодили більше від неї – мене або тих грандіознихпарентів, які останні дні на цій землі я спробував зробити спокійніше і простіше. Я можу сміливо сказати, що моя ієрархія значень різко змінилася, оскільки я зустрівся з похилого віку. Багато хто здавалося б, найголовніше в житті впав на фон і третій. Я коли-небудь сказав, що це:

1,1 км Вони мали занадто мало дітей.

Сьогодні ми боїмося усвідомлювати, що основний метод «сімейного планування» в радянській епоху був абортом, і сьогодні є безліч великогабаритів, які прийшли до цього, називаються різними еупемізмами бринзициду десять, двадцять і більше разів.

«Дочка, де криється дитина? Я чую дитину, торкнувшись весь час, один лежачий бабуся постійно скаржився на мене. Вона не вірила мене, коли я сказав, що немає дитини навколо. Зцілуючи кричу дитини був так нестерпним для старої жінки, яка один день, ліва поодинці, вона досягла для ножиць, що залишилися кимось на нічному витримці і вирізати її вен на обох руках. Вранці великогабарит був знайдений в досить кровоносному ліжку і вдалося зберегти її. На щастя, ножиці виявилося, щоб бути приступним, але що було потрібно загибель, щоб відірвати зап'ястя, крім цього барбаричного інструменту!

«Дочка, я мав аборти. Багато абортів, вісім. Я не хочу жити. Я не пробачу, мій бабуся кричав.

Після спроби суїциду, вона хотіла зізнатися. Приїхав юний ієромак, послухав його бабуся без єдиного емоції, прочитав промісну молитву. Ймовірно, вона необхідна тільки таким священиком – без наступних слів «Я свідком». Тоді бабуся була піднята, і вперше в багато років вона закохала спокійно, в запахах зонду і нерафінованої соняшникової олії.

Після сповідання і закріплення голосів немовлят, вона не чує їх знову.

Я можу розповісти багато подібних оповідань про покаяння гріхів немовлятициду перед смертю, але це не тільки ті, хто мав аборти, які шкодують ненароджених дітей. Ті, хто не згубив дітей, консерватив в якомусь іншому, неабортивний спосіб.

«Ви знаєте, Аджечка, я так шкода, що ми не віддавалися народження маленького брата або сестри потім. Ми проживали в комунальній квартирі, п'ять в одній кімнаті з батьками. І я думав, де ще одна дитина, де? І це один спить в кутку на грудях, тому що там немає десь поставити ребра. А потім мій чоловік був присвоєний квартири. А потім ще один, більший. Але вік вже не був й

Зараз я думаю, чому я не маю п'яти? Після того, як все було: хороший чоловік, надійний, заробіток, «кам'яна стіна». Робота була, дитячий садок, школа, гр... Кожен буде підніматися, піднявшись до ніг, влаштувавшись в життя. І ми просто жили, як і всі інші: у нас є одна дитина і нехай у нас є одна.

«Я побачила чоловіка няні, і я думав, це його непристойний батькові. Його любов вистачить на десять, і я дав йому тільки одне.

2,2 км Вони працювали занадто важко.

Друга точка часто пов'язана з першими – багато онуків згадують, що в їх юнацькій молоді вони мали аборти для страху втрати своєї праці, кваліфікації, досвіду. У старій вікі, шукаючи своє життя, вони просто не можуть застосувати їх розум, чому вони проводилися на цій роботі – часто ненавибагливі, невибагливі, нудні, важкі, низькі витрати.

«Я працюю в магазині. Весь час на нервах - раптом знайдеться недолік, буде записано, потім - суд, тюрма. Зараз я думаю, чому я працюю? Моя людина мала хорошу зарплату. Це було лише те, що кожен працював, і так зробив І.

«За тридцять років працював в хімічній лабораторії. Уже за віком п'ятдесят років не залишилося здоров'я - вона втратила зуби, шлунок пацієнта і гінекологія. І чому я запитаю? Сьогодні мій пансіонат три тисячі рублів, не тільки для ліків.

До речі, маючи багатий досвід спілкування з старими людьми, категорично не вірю в стереотипі, що всі люди «старого віку» в нашій країні люблять Сталін дуже багато і променя для своїх портретів. Це ті, хто жив і працював під Сталіном, які зацікавили його як засновника неоднорідної, пригнічної і жорстокої робочої системи.

«Язеф Віссаріонович був сова і почав працювати навколо ноону. У зв'язку з цим, вся країна повинна адаптуватися до лідера. Я прийшов до Міністерства на десять ранку, вдень ми отримали Центральний офіс з Кремля і почали працювати з документами. Я повернув додому в два годину в ніч, я ніколи не бачив сім'ї на всіх, мої діти виросли без мене. Пошкоджено його, це Сталін! – сказав фронт-лінійний солдат, який пройшов через війну. Я ніколи не чую його, «Це був Сталін, який приніс нам Велику Вікторію. й

3. У Вони подорожували занадто мало.

Серед кращих спогадів, найстарші люди називають подорожі, походи, поїздки.

«Я пам’ятаю, коли ми пішли на Байкал як студенти. Що не дивно краси!

Ми пішли на круїз на Волзі до Астрахана протягом всього місяця. Що таке радість? Ми були на екскурсіях в різних історичних містах, санвузли, плавання. Шукаю, у мене є фотографії!

«Я пам'ятаю друзів в Грузії. Яке м'ясо дала нам Грузинцям? У нас немає нічого подібного м'яса, що ми були з магазину, заморожених. М'ясо курене! А ми лікували до домашнього вина, хачапурі, плоди з їх саду.

«Ми вирішили піти в Ленінград у вихідні дні. У той час у нас була двадцять перша Волга. Сім годин водіння. На березі затоки Фінляндії ми сиділи на сніданок в Петродворець. А потім фонтани працювали!

У Радянському Союзі були дешеві рейси. Чому не підійшов до Далекого Сходу, до Сахаліну, до Камчатки? Я ніколи не бачу ці частини знову.

4. У Вони придбали занадто багато зайвих речей.

«Ви бачите, дочка, є килим на стіні? Товсті роки тому він був в лінії. Коли були надані килими, мій чоловік був на діловій поїздці, я поодинці перетягував його на мій перегріб від Ленінського проспекту до трьох станцій, а потім на поїзді до Пушкіна. І хто потребує цього килима сьогодні? Прийміть для бумів замість замші. й

«Ви бачите, у нас є дванадцятимісний німецький порцеляновий сервіс. Ми ніколи не їсти або відвертаємось від неї. Ой! Давайте займіть чашку каструлі і пийте чай з неї. А для джемових розеток виберіть найкрасивіший. й

"Ми пішли з розуму про ці речі, покупка, отримання, намагаючись... Але вони навіть не роблять життя більш комфортним - навпаки, вони заважають. Чому ми купуємо цю шліфовану стіну? Всім дітям зіпсовані діти – «не дотик», «не подряпини». І буде краще стояти тут найпростіший шафа, виготовлений з дощок, але діти можуть грати, малювати, піднятися!

«Я купив фінські черевики для всієї зарплати. А потім їсти одну картоплю на місяць, яку мій бабуся приніс назад з села. І чому? Чи є хтось, коли-небудь поважати мене краще, тому що у мене є фінські черевики та інші не?

5. Умань Діти, батьки.

Я хочу, щоб я бачу свою маму зараз, поцікав її, поговорити з нею! Мої мами не були з нами протягом двадцяти років. Я знаю, що коли я пішов, моя дочка пропустиме мене так багато. Але як ви поясните її зараз? Вона йде так рідко!

Моя найкраща друг від своєї молоді Василя Петровича Морозова, живе дві станції метро від нас. На сьогоднішній день ми будемо говорити тільки на телефоні. Для двох відключених старих людей навіть дві станції метро є незліченною дистанцією. Які свята ми звикли! Плетені тістечка, тридцять осіб, зібраних на столі. Пісні завжди заховані нашими близькими. Ми повинні бути впевнені, що не просто на святах!

«Я породжував Сашенку і в два місяці дала їй дитячу. Потім дитячий садок, школа з розширенням... Піонерський табір влітку. Одного разу я прийшов додому і зрозумів, що там живе незнайомець, абсолютно невідомо мені п'ятнадцять років.

6. Жнівень Вони навчалися занадто мало.

«Чому я не збираюся в коледж і просто піти в коледж?» Ви можете легко отримати вищу освіту. І кожен сказав: де ви вже двадцять років, приїжджаєте, працювати, зупинити навчання.

«Що не допустити мене з вивчення німецької мови? І я пам'ятаю тільки «ауф Ведерсехен».

«Що я читаю книги!» Всі права. Ви бачите, у нас є величезна бібліотека, і більшість з цих книг я ніколи не відкрився. Я не знаю, що під чохлом. й

7. Про нас Вони не зацікавили духовних питань або шукали віру.

«Чому ми не навчили нічого, ми нічого не знаємо», – це улюблена відповідь сучасних старших людей до різноманітних питань духовного життя. Хто отримав віру в більш пізні роки часто шкодував, що вони не змогли або не бажають приїхати до церкви.

«Я не знаю одного молитви. Я променю, як краще я можу. Він сказав: «Лорд, мати дивний». Молитва така радість. й

«Ви знаєте, я боявся всіх вірних. Я завжди боявся, що вони будуть таємно навчати своїх дітей вірою і розповісти їм, що Бог є. Я ніколи не говорю про Бога з ними - ви знаєте, то що може статися. І тепер я розумію, що віруючі мали життя, вони мали щось важливе, що для мене потім пропущено.

У радянських часів газети писали про НЛО, «Снігоман», Бермудський трикутник, філіппінські луки, але ніколи не про православну віру. Про священиків, про монастирів. Скільки з нас через це фаршировані коні, вірили в гороскопи, в психіці.

Ми вважаємо себе православними, церковними, минулими неофітичними спокусниками і встановленими в нашому виді. Але коли ви поговорите на старі люди, ви усвідомлюєте, що віра є зоною, в якій все більше ви живете, більше питань, які у вас є і чим більше енергії, щоб знайти відповіді. Так ми можемо самі зателефонувати одержувачу.

Я також купила квитки на поїзд. Саранськ. Можливо, в столиці Мордовії немає нічого особливого. Коли я буду там знову? опублікований

Автор: Анна Анікіна

P.S. І пам'ятаєте, просто змінивши наше споживання – разом ми змінюємо світ!

Приєднуйтесь до нас на Facebook, VKontakte, Odnoklassniki

Джерело: www.matrony.ru/o-chem-zhaleyut-stariki-na-poroge-vechnosti/